Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Sveikos, merginos.
O kur tu jalapenų sėklų įsigyti? Pardėse lyg nesu pastebėjus. g.gif
Praeitais metais kažkaip nepasisekė iš vis su čiliukais. "KORAL" kažkokie susisukę ir nusibaigę, nuskyniau vos kelis nuo krūmo ir kaput. "HUNGARIAN YELLOW WAX HOT" mano skoniui iš vis neaštrūs, ir jie ne geltoni, o kiek ilgiau paauginus raudoni biggrin.gif. "Chilli De Cayenne" smulkučiai, plonyčiai, geltoni-bet ganėtinai aštrūs.
Labiausiai gailiuosi, kad išmečiau sėklas No name, kurių buvau prisikrapščius iš draugės duoto čiliuko-va tei geruliai buvo. Maniau, kad prisipirkau šitiek naujų sėklų, kam man tie bevardžiai. Supratau, kad labai suklydau doh.gif
Tai šiemet norėčiau tokių, kurie ir dera gausiai, ir aštrūs (na ne atominiai).
Gal pasidalintumėt savo TOP 5? 4u.gif
Atsakyti
Čia yra du variantai. O gyvai kaip ir visada, reiktų ieškot sodo-daržo parduotuvėse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 03, 19:33)
O gyvai kaip ir visada, reiktų ieškot sodo-daržo parduotuvėse  smile.gif

Ačiū, Gaudvile.
Nu rimtai, prieš naujus buvau Shetelige, nuolaida buvo sėkloms 30 proc., kaip man nedašuto pažiūrėt? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2014 01 03, 19:02)

Praeitais metais kažkaip nepasisekė iš vis su čiliukais. "KORAL" kažkokie susisukę ir nusibaigę, nuskyniau vos kelis nuo krūmo ir kaput. "HUNGARIAN YELLOW WAX HOT" mano skoniui iš vis neaštrūs, ir jie ne geltoni, o kiek ilgiau paauginus raudoni biggrin.gif. "Chilli De Cayenne" smulkučiai, plonyčiai, geltoni-bet ganėtinai aštrūs.

vadinas, maisto medžiagų trūko, jei visi buvo nupiepę. pas mane medukai koralais apkibę buvo, net neturėjau kur dėt. Apskritai derlius neblogas pernai buvo. Jei aštrių nori, tai habanero geri.
Atsakyti
Sveikos,

Visas su Naujais Metais!

Gal žinot ar yra aukštaūgių paprikų? Čia su tuo tikslu klausiu, kad auginu šiltnamyje.Žodžiu noriu nušauti du zuikius - vietos sutaupyti ir vaisių turėti smile.gif
Aš apie saldžiąsias klausiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2014 01 03, 20:02)
Sveikos, merginos.
O kur tu jalapenų sėklų įsigyti? Pardėse lyg nesu pastebėjus. g.gif
Labiausiai gailiuosi, kad išmečiau sėklas No name, kurių buvau prisikrapščius iš draugės duoto čiliuko-va tei geruliai buvo. Maniau, kad prisipirkau šitiek naujų sėklų, kam man tie bevardžiai. Supratau, kad labai suklydau  doh.gif
Tai šiemet norėčiau tokių, kurie ir dera gausiai, ir aštrūs (na ne atominiai).
Gal pasidalintumėt savo TOP 5?  4u.gif

žvilgtelk paprikos.lt Ten tikrai rasi ką pasirinkti. Parduotuvėse mažas pasirinkimas jų........... iš jų pirktų man labiausiai pasiteisinę jaloto ir tam jalapenai. Wax hot tai aš visai neauginčiau - nelabai patiko, bet tėvams tinka tokie neaštrūs tai gal kokį vieną ir įleisiu į lysvę. Mano top 5 būtų:
1, Jaloro
2. Tam Jalapenai
3. red cherry
4. jelapen
5. habaneras (jų jau ten būna kelių spalvų, bet jie jau labai aštrūs, marinavimui man jau jie ne, bet adžikom super)
Tekę auginti skanauti black hungarian, cayenne, golden greek paperonciki, hungarian yellow weax hot, carliston mild, visų rūšių nė nebepamenu biggrin.gif Bet mylimiausi išvardinti penketuke. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2014 01 04, 09:20)
Gal žinot ar yra aukštaūgių paprikų?
Aš apie saldžiąsias klausiu smile.gif

Žinoma, kad yra.
Veislės ir hibridai:

Buržui F1 (geltoni vaisiai) 150-200 cm aukščio krūmas
Bocman (raudoni vaisiai) 150-180 cm
Velmoža (geltoni vaisiai) 150-200 cm
Grenadior F1 (raudoni) 250-280 cm
Avangard (raudoni) 150-180 cm
Maestro (raudoni) 200-280 cm
Persona F1 (raudoni) 160-180 cm
Prestiž (raudoni) 150-180 cm
Tirada (raudoni) 180-250 cm
Gudvin F1 (raudoni) 160-180 cm
Radža (geltoni) 140-160 cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 04 sausio 2014 - 13:06
O del derlingumo kaip? Verta tokius aukstaugius sodintis? Ar visgi geriau daugiau iprastiniu sodintis? g.gif
Atsakyti
O aukstaugiai kazin ar nebus velyvi? g.gif
----------
man kazkaip jau nusistovejo kiek ciliu reiks sodint, kad prisimarinuociau iki soties ir draugus gimines apdalinciau- 12 daigu. tiek lanku esu susipjauscius tuneliukui siltnamiukui ir jau nieko nekeisiu. realiai man uztektu kokiu triju daigu, bet vis bijau kad neuzderes. ale kai pavaro kiekvienas krumelis po puskibiri biggrin.gif is tiesu tai ta kultura kuria man tiesiog patinka auginti- ir grazu ir gerai gaunasi. nu ne bulve kokia. patinka vis naujas rusis bandyti wub.gif iki tol kol neauginau as tiesa sakant ciliu net nevartojau blush2.gif nebent miltukai parduotuviniai dziovintu, o dabar vis labiau ir labiau juos seimyna vartoja.
Atsakyti
gal kuri bande Caloro auginti? g.gif
Atsakyti
Man irgi aktualu saldziosios paprikos. Pernai auginau tik trapez, labai derlingi, bet labai velai pradeda nokti, praktiskai visas suvartojau zalias, ne raudonas. Labai noreciau kazka panasaus rasti, tik ankstyvesniu, gal kas galetu paprotinti?
De aukstaugiu irgi idomu pasidare, kaip ju derlingumas, gal kas auginot ir galit pasidalinti nuomone? Kam kokios paprikos patiko is augintu su trumpais aprasymais, is pakeliu rinktis sunku, visur labai jau graziai raso blush2.gif

*Aukse*, tavo ideta caloro ir mane sudomino, is astriu auginau tik jalapeno, labai tiko ir patiko, nevalgo pas mus super astriu, as marinuodama net seklas is tu paciu jalapenu isemiau, pats tas, tada galima saukstais kabliuoti, maloniai aitrus tik, super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 01 04, 09:31)
žvilgtelk paprikos.lt Ten tikrai rasi ką pasirinkti.

Aviacija, ačiū, kad pasidalinai penketuku smile.gif 4u.gif
Aš seniau jau žiūrinėjau tą puspalį paprikos.lt, bet paskui pagalvojau, kad vieno pakelio užsisakyti-per daug gaišaties, 10 pakelių man nereikia blush2.gif .
Galvoju, gal kas iš forumiečių parduotų vieną kitą sėklą ax.gif Mielai nupirkčiau 4u.gif
Dar buvo šovus mintis galvon, parduotuvėj maisto nusipirkti jalapeno pipirą ir iškrapštyt sėklas, bet pagalvojau, kad nežinia, kas po to iš jo išaugs (bus man kaip su Kumato pomidorais) doh.gif
Atsakyti