Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(ptashka @ 2014 01 26, 23:55)
Gal kas augino ir žino, kaip tiksliau vadinasi šita paprika? Ant stiklainio parašyta obuolinė paprika, bet tokios niekur neišgooglinu  schmoll.gif

bais gražiai atrodo. Tie čiliai red cherry taip atrodo, būtų gražu juos cielus pamarinuot manau. Praeitais metais tai visus pjausčiau. Šiais metais reiks bandyt kitaip. Šiaip labai gražus reikalas į nwedidelius indelius taip pamarinuot gražų dangtelį uždėt ir dovanot kam. Net tokius mini rinkinukus galima padaryt. Dariau kažkada padažų kolekciją visokių vienam žmogeliui. Labai geras sprendimas žmogui kuriam nežinai ką dovanoti. O tokia dovana sueina, tpač jei žmogus mėgsta tokius dalykus.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 01 27, 09:16)
bais gražiai atrodo. Tie čiliai red cherry taip atrodo, būtų gražu juos cielus pamarinuot manau. Praeitais metais tai visus pjausčiau. Šiais metais reiks bandyt kitaip. Šiaip labai gražus reikalas į nwedidelius indelius taip pamarinuot gražų dangtelį uždėt ir dovanot kam. Net tokius mini rinkinukus galima padaryt. Dariau kažkada padažų kolekciją visokių vienam žmogeliui. Labai geras sprendimas žmogui kuriam nežinai ką dovanoti. O tokia dovana sueina, tpač jei žmogus mėgsta tokius dalykus.

Sitame marinate jie ir skanus labai. Zaliu tai nevalgius. Jie nelabai astrus. Jau radau, kad vadinasi Hot (Hungarian) apple pepper arba kai kur rasoma Alma pepper, nezinau, ar cia tas pats.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 27, 09:54)
Sitame marinate jie ir skanus labai. Zaliu tai nevalgius. Jie nelabai astrus. Jau radau, kad vadinasi Hot (Hungarian) apple pepper arba kai kur rasoma Alma pepper, nezinau, ar cia tas pats.

tai gal šitie:
http://davesgarden.c...owimage/204373/
o koks marinatas?
Papildyta:
įdomūs, aštrumas kaip pepperoncini, turėtų būt tikrai skanu, tik kad nerandu pirkti sėklų. britų ebėjus neturi. susigundyčiau dar šiemet įsigyt. gal sėklų nesubrandintų, bet vakuot žalius išeitų.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 26, 23:55)
Gal kas augino ir žino, kaip tiksliau vadinasi šita paprika? Ant stiklainio parašyta obuolinė paprika, bet tokios niekur neišgooglinu  schmoll.gif

user posted image

biggrin.gif Kedainiu obuoline paprika. veisles autorius bene Uspakichas? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
o pirkti čia yra:
http://www.tradewind...ka-pepper-seeds
http://www.tradewind...le-pepper-seeds
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 27, 10:18)
tai gal šitie:
http://davesgarden.c...owimage/204373/
o koks marinatas?
Papildyta:
įdomūs, aštrumas kaip pepperoncini, turėtų būt tikrai skanu, tik kad nerandu pirkti sėklų. britų ebėjus neturi. susigundyčiau dar šiemet įsigyt. gal sėklų nesubrandintų, bet vakuot žalius išeitų.

Marinatas parduotuvinis, kas ten tiksliai deta neatseksiu, jei jau auginciau sia paprika, butu issukis ir uzmarinuoti, kad toki skoni isgautum biggrin.gif

QUOTE(vobla @ 2014 01 27, 10:25)
biggrin.gif  Kedainiu obuoline paprika. veisles autorius bene Uspakichas? g.gif  biggrin.gif

Ha, sukryzmino obuoli antanini su paprika baltaja biggrin.gif

QUOTE(Paladė @ 2014 01 27, 10:40)

Zodziu, jei kas pirks ar turi is kazkur, tai as visai prisideciau su keliom seklikem, nes visai netycia jas prisiminiau, kad skaniai valgosi, ne per astrios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 27, 11:18)
tai gal šitie:

klausyk čia buvo diskusija apie paperoncikus tuos. Pirkau iš paprikos.lt golden greek. O juos reikia žalius skinti? man tai jų krūmas nelabai patiko, toks aukštas ir laibas gan būna - na toks visiškai kitoks nei įprastinių čilių. Man jie įspūdžio nepaliko, bet gal kad skyniau raudonus biggrin.gif turėjau sėklų galėjau panoms pridėt ir jų - ale tai ot galva......
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 01 27, 13:55)
klausyk čia buvo diskusija apie paperoncikus tuos. Pirkau iš paprikos.lt golden greek. O juos reikia žalius skinti? man tai jų krūmas nelabai patiko, toks aukštas ir laibas gan būna - na toks visiškai kitoks nei įprastinių čilių. Man jie įspūdžio nepaliko, bet gal kad skyniau raudonus  biggrin.gif  turėjau sėklų galėjau panoms pridėt ir jų - ale tai ot galva......

Jokie ten peperonciniai tikrieji. Sake,kad kazkas ten bus is INDIAN ciliu serijos, bet nesuprasi dabar. Tiekejas idejo ale pepperoncinius, o isaugo pas visas pacios matet kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 01 27, 13:55)
klausyk čia buvo diskusija apie paperoncikus tuos. Pirkau iš paprikos.lt golden greek. O juos reikia žalius skinti? man tai jų krūmas nelabai patiko, toks aukštas ir laibas gan būna - na toks visiškai kitoks nei įprastinių čilių. Man jie įspūdžio nepaliko, bet gal kad skyniau raudonus  biggrin.gif  turėjau sėklų galėjau panoms pridėt ir jų - ale tai ot galva......

mano manymu, jie labai panašūs, jei tavo buvo tokie:
http://www.peppersee...pperoncini.html
aš auginau tik paprastus pepperoncini, tai nežinau, kuo jie skirtųsi, nors pagal aprašymą aštrumas toks pats mažas. mano krūmai užaugo tiek, kiek leido tuneliukas ~80 cm, bet nebuvo laibi, sakyčiau gana šakoti ir platūs, ir vietos užėmė daugiau nei kajenai. sodinau kaip visus, tai jie kovojo dėl vietos tarpusavy. Kadangi buvau mačius vakuotus žalius, tai iki raudonumo ir nelaikiau. man atrodo, kad žali jie mėsingesni, gal sultingesni, o keli iki raudonumo sunokę buvo jau lyg plonesnėm sienutėm.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 27, 15:08)
Jokie ten peperonciniai tikrieji. Sake,kad kazkas ten bus is INDIAN ciliu serijos, bet nesuprasi dabar. Tiekejas idejo ale pepperoncinius, o isaugo pas visas pacios matet kas  smile.gif

va va , tegu dabar siuntinėja visoms tikras sėklas biggrin.gif ilgi raudoni sliekai buvo. Nu bet kai tokia nemaža kaina tai biški abidniakas. nes nu sakau man visai nepaliko įspūdžio - nei marinavimui jie man nepasirodė tinkami, niekam. Adžikai kokiai pamalt nebent va.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 01 27, 15:55)

Jei kokia nereikalinga sėklytė būtų, tai labai norėčiau tos obuolinės. O iš marinuotos jau nedygsta???? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jura64 @ 2014 01 27, 22:31)
Jei kokia nereikalinga sėklytė būtų, tai labai norėčiau tos obuolinės. O iš marinuotos jau nedygsta???? biggrin.gif

arčiau kaip Amerikoj neradau, iš ten tingiu siųstis. Nors... g.gif
Ateis už kokių 3 savaičių, bus vasario antra pusė, gal ir ne per vėlu g.gif Žalios marinuojamos, tai būtų pats tas. sąlygos tokios:
Order total is between: $10.00-$25.00
Standard Airmail $7.00
Atsakyti