Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską

Apie ką visos tylit? g.gif
Aš pasigirsiu:mano Vyšnia šoko respublikiniam konkurse first.gif Filmavo,bet kada ir per kurį kanalą rodė/ys,gili paslaptis.
Kokios dovanos paslapčia kaišomos į pakampes?Ką mokyklose/darželiuose nutarėt dovanot?Kokius vaidmenukus gavo jūsų vaikai?Kur gaunat kaukes ir karnavalinius kostiumus?
QUOTE(Germinė @ 2013 11 21, 20:26)
Dvi dienas laksčiau po miestą timpių su sijonu.Nupirkau ne su tokiu sijonu,kaip reikia  doh.gif Iš trečio karto radau
Ir sužinojau,kad vadovė apsigalvojo -nebūtina... blink.gif 200Lt ir 3dienos lakstymų ir streso doh.gif Aš turbūt durna,kad nesuprantu umn.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 03 gruodžio 2013 - 10:15
merginos padekit.turiu daug klausimu o atsakymu nezinau.uzrasiau mazge i darzeli,tai jau pavasari pradesim lankyt.as neminejau to fakto ,kad ji ivaikinta.ar reikia sakyt?dabar pas mus ji 4 menesiai.kam ji alergiska as nezinau.tik pastebejau kad kakavos isgerus isbere.na tai neduodu.o daugiau nezinau o zinoma to klaus.zinokit kur nueinam ten pamato nepazysama zmogu pradeda klykt nesavu balsu,nezinau ka daryt.gal bandyt pas psichologus eiti?nors kaip buvo GN tai sake kad ten neprisileisdavo nepazystamu zmoniu.na pastebejau ir pas mus ,kol susipazino su musu artimuju ratu tai buvo irgi verkimo,dabar jau ne.bus adapatcijos periodas galesiu su ja vaikscioti po kelias val.i darzeli.as manau ,kiek as ja pazystu tai turet priprasti.dabar vakarais neuzmiega viena,turiu pasupti ilgokai kol luzta,tada guldau i lovyte.arba buna kad vezime uzmigdinu,tada i lovyte nesu,bet manau ji tiesiog jau nenori buti viena ir nori nuolatinio demesio.pareina tete po darbu tai nuo jo nenulipa,tiesiogine ta zodzio prasme.zodziu stresuoju zinokit.siaip namie tai labai jau viskas gerai ir kaip einam pasivaikscioti ,sutinku kokiu pazystamu pakalbina tai nieko gerai viskas,nors budavo ankscia verkimo.o dabar kaip nueinam ir buna patalpoje zmogus tai rekia.gal ji isigando daktares?nu nezinau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deola: 03 gruodžio 2013 - 11:45
QUOTE(Germinė @ 2013 12 03, 10:13)
Ir sužinojau,kad vadovė apsigalvojo -nebūtina... blink.gif 200Lt ir 3dienos lakstymų ir streso  doh.gif Aš turbūt durna,kad nesuprantu  umn.gif

malloniai padėkočiau devil.gif: per kokį susirinkimą garsiai....

QUOTE(deola @ 2013 12 03, 11:42)
siaip namie tai labai jau viskas gerai ir kaip einam pasivaikscioti ,sutinku kokiu pazystamu pakalbina tai nieko gerai viskas,nors budavo ankscia verkimo.o dabar kaip nueinam ir buna patalpoje zmogus tai rekia.gal ji isigando daktares?nu nezinau

aha, jei priprato prie žmonių lauke, tai turėtų priprasti prie ir prie žmonių patalpoje.
Gal turi kokią pažįstamą pardavėją, o dar geriau kelias? Susitari iš anksto, kad einate - ją šnekina, pavaišina kokiu saldainiu. Einate į biblioteką - pasirenka knygelių - yra gi ir tokiems mažiems - vėl pamatys, kad nepavojinga, kad niekas neskriaudžia... ir tt
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 12 03, 15:52)
malloniai padėkočiau devil.gif: per kokį susirinkimą garsiai....
aha, jei priprato prie žmonių lauke, tai turėtų priprasti prie ir prie žmonių patalpoje.
Gal turi kokią pažįstamą pardavėją, o dar geriau kelias? Susitari iš anksto, kad einate - ją šnekina, pavaišina kokiu saldainiu. Einate į biblioteką - pasirenka knygelių - yra gi ir tokiems mažiems - vėl pamatys, kad nepavojinga, kad niekas neskriaudžia... ir tt

supranti karusia jau taip ir darau einu i viena pardutuve tai jau mane pazysta tai jau ir mergaite pakalbina ir zaisliuka duoda bet ne turiu nusukti ja kad neduog dieve i ja kas paziuri tai rekia nesavu balsu.jau kaip iseiti ir pasakau sakik tetai ATE tai jau tada viskas apsiramina ir jau gali ja kalbint kiek nori jau ji tuomet nereks.ir jau ir juokiasi irr leidziasi snekinti.na reiks bandyt dar su biblioteka.
Atsakyti
QUOTE(deola @ 2013 12 03, 11:42)
merginos padekit.turiu daug klausimu o atsakymu nezinau.uzrasiau mazge i darzeli,tai jau pavasari pradesim lankyt.as neminejau to fakto ,kad ji ivaikinta.ar reikia sakyt?dabar pas mus ji 4 menesiai.kam ji alergiska as nezinau.tik pastebejau kad kakavos isgerus isbere.na tai neduodu.o daugiau nezinau o zinoma to klaus.zinokit kur nueinam ten pamato nepazysama zmogu pradeda klykt nesavu balsu,nezinau ka daryt.gal bandyt pas psichologus eiti?nors kaip buvo GN tai sake kad ten neprisileisdavo nepazystamu zmoniu.na pastebejau ir pas mus ,kol susipazino su musu artimuju ratu tai buvo irgi verkimo,dabar jau ne.bus adapatcijos periodas galesiu su ja vaikscioti po kelias val.i darzeli.as manau ,kiek as ja pazystu tai turet priprasti.dabar vakarais neuzmiega viena,turiu pasupti ilgokai kol luzta,tada guldau i lovyte.arba buna kad vezime uzmigdinu,tada i lovyte nesu,bet manau ji tiesiog jau nenori buti viena ir nori nuolatinio demesio.pareina tete po darbu tai nuo jo nenulipa,tiesiogine ta zodzio prasme.zodziu stresuoju zinokit.siaip namie tai labai jau viskas gerai ir kaip einam pasivaikscioti ,sutinku kokiu pazystamu pakalbina tai nieko gerai viskas,nors budavo ankscia verkimo.o dabar kaip nueinam ir buna patalpoje zmogus tai rekia.gal ji isigando daktares?nu nezinau

QUOTE(deola @ 2013 12 03, 15:34)
supranti karusia jau taip ir darau einu i viena pardutuve tai jau mane pazysta tai jau ir mergaite pakalbina ir zaisliuka duoda bet ne turiu nusukti ja kad neduog dieve i ja kas paziuri tai rekia nesavu balsu.jau kaip iseiti ir pasakau sakik tetai ATE tai jau tada viskas apsiramina ir jau gali ja kalbint kiek nori jau ji tuomet nereks.ir jau ir juokiasi irr leidziasi snekinti.na reiks bandyt dar su biblioteka.

Deola - manau, toks amžius vaikui, kai bijo svetimų. 4u.gif Pavasarį jai bus jau du metai, kaip matau, dar daug laiko. Tiesiog nevenkit draugijų, na, kad kartu su jum pabūtų su kitais žmonėm. Ir pastebėk - galbūt yra vieni žmonės, kurie jai patinka, kiti - kurių bijo/nemėgsta. ax.gif

O aš ką tik sulaukiau skambučio iš rajono įvaikinimo skyriaus. Pranešimas apie naujai gautą sąrašą. Yra mergytė, bet 8 mėn vyresnė už bio (mūsiškiui beveik 2 m, mergytei - balandį bus trys). Kažkokių gąsdinančių diagnozių nėra, bet tėvai - su protine negalia. Mergaitė pirmas vaikas, motina laukiasi. Kol kas tik tiek, savaitės gale važiuosim pasirašyt ant to sąrašo, galbūt paprašysim pasidomėt labiau... bet kol kas aš labiau linkus, kad ateinantis vaikas būtų jaunesnis už bio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(deola @ 2013 12 03, 15:34)

nenusuk, vieną karą parėks, o tu ją kalbink, kitą kartą parėks - kalbink, kad buvo nebebaisu, paskui vesdamasi Į parduotuvę ar biblioteką kalbink - pažiūrėk, kaip bus įdomu, kad bus smagu. Dar kokius atrakcionus - ten kur yra žmonių, ten turi būti įdomu. Gal dar kokie atrakcionai. Žodžiu - pagrindinis dėmesys - ne žmonėms, bet greta yra žmonių.
tarkime - zoosode ar žaislų parduotuvėje - juk žiūrim ne į žmones, bet į kitus objektus, bet žmonių visada yra greta.

p.s. darželiui nebūtina žinoti, kad yra įvaikinta.
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 12 03, 15:52)

O aš ką tik sulaukiau skambučio iš rajono įvaikinimo skyriaus. Pranešimas apie naujai gautą sąrašą. Yra mergytė, bet 8 mėn vyresnė už bio (mūsiškiui beveik 2 m, mergytei - balandį bus trys). Kažkokių gąsdinančių diagnozių nėra, bet tėvai - su protine negalia. Mergaitė pirmas vaikas, motina laukiasi. Kol kas tik tiek, savaitės gale važiuosim pasirašyt ant to sąrašo, galbūt paprašysim pasidomėt labiau... bet kol kas aš labiau linkus, kad ateinantis vaikas būtų jaunesnis už bio  unsure.gif

Nuoširdžiai gaila tavo biologinio sūnaus , tiesiog tu nsupranti kaip pasikeis jo gyvenimas kai parvesi į namus jam visiškai sveitimą problemišką vaiką.Pažiūrėkit į gyvūnus kas turit katę arba šunį-parveskit kitą katę arba šunį, ypač katės užsistresuos negyvai. Gimus biologiniam broliui ar seseriai kartais vaikams būna be galo sunku, prasideda bėdos o dabar ruošiesi užkrauti šitokį krūvį savo vaikui vien tam kad tu to nori, kad tiesiog turi vidinių bėdų.
P.s. trijų metų mergina, tegul tik mergytė,pats tas akis iškabinti dvimečiui, niekuo nekaltam mažyliui, arba skelti į galvą kuo po rankyte papuls.
Tikrai suprantu kai žmonės nesitikėdami turėti savo įsiuvaikina ir poto įvykus stebuklui pasigimdo, arba biologiniai vaikai peraaugę paauglystės krizę, ją sėkmingai įveikę.

Šitą postą rašau tik gailėdama mažylio.Aš tokio amžiaus ,kad galiu bet kada sulaukti žinios jog turėsiu anūkų, esu už įvaikinimą, už globą, tačiau tai turi atitikti visų šeimos narių interesus o ne kurio nors vieno.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2013 12 03, 18:51)
o dabar ruošiesi užkrauti šitokį krūvį  savo vaikui vien tam kad tu to nori, kad tiesiog turi vidinių bėdų.
P.s. trijų metų mergina, tegul tik mergytė,pats tas akis iškabinti  dvimečiui, niekuo nekaltam  mažyliui, arba skelti į galvą kuo po rankyte papuls.

Garsiai pasakyta.

O jei bio - išdraskys įvaikintam vaikui akis - viskas tvarkoje? o kitam bio?
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 12 03, 15:52)
Yra mergytė 8 mėn vyresnė už bio. Kažkokių gąsdinančių diagnozių nėra, bet tėvai - su protine negalia. Mergaitė pirmas vaikas, motina laukiasi
Mieloji,perskaityk,ką parašei 4u.gif Ir palik tą mergytę tiems,kurie paims ir ją,ir beateinantį kūdikį.
Jei atvirai,aš nelabai suprantu,kas tave skatina vaikintis?Sūneliui dar nėra net dviejų...Gal paimk kokios draugės vaiką savaitgaliui,kad suprastum,kokį krūvį ruošiesi užsikraut ir kaip nuskriausi abu vaikus.Aš nepiktai.Auginti tau.Tiesiog patirtis kalba 4u.gif

Kur dingo Alfija?Jau koks mėnuo nei žodelio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2013 12 03, 18:51)
Nuoširdžiai gaila tavo biologinio sūnaus , tiesiog tu nsupranti kaip pasikeis jo gyvenimas kai parvesi į namus jam visiškai sveitimą problemišką vaiką.Pažiūrėkit į gyvūnus  kas turit  katę arba šunį-parveskit kitą katę arba šunį, ypač katės užsistresuos negyvai. Gimus biologiniam broliui ar seseriai kartais vaikams būna be galo sunku, prasideda bėdos o dabar ruošiesi užkrauti šitokį krūvį  savo vaikui vien tam kad tu to nori, kad tiesiog turi vidinių bėdų.
P.s. trijų metų mergina, tegul tik mergytė,pats tas akis iškabinti  dvimečiui, niekuo nekaltam  mažyliui, arba skelti į galvą kuo po rankyte papuls.
Tikrai suprantu kai žmonės nesitikėdami turėti savo  įsiuvaikina ir poto  įvykus stebuklui  pasigimdo, arba biologiniai vaikai peraaugę paauglystės  krizę, ją sėkmingai įveikę.

Šitą postą rašau tik gailėdama  mažylio.Aš tokio amžiaus ,kad galiu bet kada sulaukti žinios jog turėsiu anūkų, esu už įvaikinimą, už globą, tačiau  tai turi atitikti visų šeimos narių interesus o ne kurio nors vieno.

Nelabai supratau g.gif Ar Jums tikrai gaila bio vaiko? Ar norit pabandyt man atmerkt akis ir susivokt, kad visgi nesam pasiryžę tokiam žingsniui? unsure.gif
Tikrai nebijau, kad mano vaikui kitas vaikas akis iškabys biggrin.gif Čia jau toks reikalas, ar bio broliai-seserys mušasi, ar draugai, ar t.t. Tai yra vaikai. Pavydas irgi tas reiškinys, su kuriuo susiduria, kai gimsta broliai ir sesės, tikrai nei vieno neaplenkia. Va, net aš iki dabar kartais sugebu vis dar sugalvot, kad jaunesnę sesę tėvai labiau myli doh.gif biggrin.gif
Nemąstau apie "lygią meilę" vaikams, nes ta meilė viesiems yra skirtinga ir niekada nesakau, kad myliu vienodai unsure.gif

šiuo atveju dėl vyresnės mergaitės. Abejoju ne dėl to, kad ji skriaus, bet kad tiesiog naujas narys bus vyresnis, kad aš neturiu praktikos su tokio amžiaus vaiku ir kad jos bio tėvai turi protines negalias (telefonu nesiaiškinau niuansų, bet jų turbūt ir nežino iš bendruose sąrašuose pateiktos info) unsure.gif

QUOTE(Karusia @ 2013 12 03, 19:56)
Garsiai pasakyta.

O jei bio - išdraskys įvaikintam vaikui akis - viskas tvarkoje? o kitam bio?

drinks_cheers.gif aha, akių draskymas, turbūt, mažiausia problema biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 12 03, 20:26)
Mieloji,perskaityk,ką parašei  4u.gif Ir palik tą mergytę tiems,kurie paims ir ją,ir beateinantį kūdikį.
Jei atvirai,aš nelabai suprantu,kas tave skatina vaikintis?Sūneliui dar nėra net dviejų...Gal paimk kokios draugės vaiką savaitgaliui,kad suprastum,kokį krūvį ruošiesi užsikraut ir kaip nuskriausi abu vaikus.Aš nepiktai.Auginti tau.Tiesiog patirtis kalba  4u.gif

Kur dingo Alfija?Jau koks mėnuo nei žodelio   g.gif

Taip, parašiau gan nelogiškai. Turėjau omeny, kad bendra vaiko sveikatos būklė nėra gąsdinanti. Ta tėvų protinė negalia - na, nežinau, kas per negalia. Dėl būsimo kūdikio - taip, pritariu, kad GALBŪT atsiras, kas paims abu vaikus.
Aš puikiai suprantu, kad neįsivaizduoju, kaip bus sunkiau su dviem pypliais. Bet juk jei būčiau nėščia su antru, tai tada jau negąsdintumėt, kad bus sunku - vienas pyplys ir mažutėlis kūdikis, kuriam reikia praktiškai 100 proc dėmesio unsure.gif
Turiu laiko kasdien vis pamąstyt, kas laukia, paskaitinėt senas temas čia jau nebe pirmą kartą... Bet vis suprantu, kad tos baimės tokio pat tipo, kaip laukiantis. Bijau, kad kažko nesugebėsiu... Bet, iškart prisimenu, kad aš net nemokėjau savo naujagimio pirmą kartą iš lopšio paimt - kviečiausi sesutę, kad parodytų, KAIP laikyti vaiką doh.gif Tad suprantu, kad viskas sprendžiasi čia ir dabar, pasiruošti gali teoriškai, o praktika yra praktika...

Ir dar - kokie argumentai, kodėl mes neturėtume vaikintis? Kodėl esamasis dvimetinukas bio gali būti priežastis - ar mes jį mažiau mylėsim? Ar kaip tik - labiau mylėsim nei įvaikintą? Ar įvaikintas vaikas darys neigiamą įtaką bio vaikui? Nes juk forume yra berods ne viena, kuri yra įvaikinus brolius-seseris. Kaip tada? Kai namie nėra vaikų ir šast - įvaikini du iškart ar vieną paskui kitą? Kuo tai skiriasi? unsure.gif
Bet kokiu atveju, ačiū už pastabas, bet tikrai šį forumą esu perskaičius visą sąžiingąi, kai kurias temas net ne po vieną kartą... ax.gif Tad teoriškai įsivaizduoju, kas laukia. Kartu suprantu, kad praktiškai susidūrus bus sunku. Bet negąsdina 4u.gif
Atsakyti
Aš turbūt nesutikčiau įvaikinti vaiką, kuris būtų vyresnis už esamus vaikus/ą, nebent tie esami vaikai labai mažiukai. Konkrečiai, jei vaikui būtų 2 metai, vyresnio neimčiau.

Manau, kad tokiu atveju susijaukia hierarchija. Šeimoje atsiranda vaikas, kuris didesnis, protingesnis už jau šeimoje esantį, kuriam daugiau leidžiama nes vyresnis amžiumi, kuris būdamas vyresnis gali labiau "nustatinėti žaidimo taisykles" ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 12 03, 21:31)
Aš turbūt nesutikčiau įvaikinti vaiką, kuris būtų vyresnis už esamus vaikus/ą, nebent tie esami vaikai labai mažiukai. Konkrečiai, jei vaikui būtų 2 metai, vyresnio neimčiau.

Manau, kad tokiu atveju susijaukia hierarchija. Šeimoje atsiranda vaikas, kuris didesnis, protingesnis už jau šeimoje esantį, kuriam daugiau leidžiama nes vyresnis amžiumi, kuris būdamas vyresnis gali labiau "nustatinėti žaidimo taisykles" ir t.t.

drinks_cheers.gif Sutinku visiškai. Tiesiog pasidalinau informacija, kad mūsų rajono vedėja labai miela, perskaito sąrašus, paskambina, pakomentuoja, ar yra kažkas bent kažkiek galintis mus sudominti. Bet mes tikrai niekur neskubam, juo labiau, ir eilė vis juda juda pirmyn. 4u.gif
Atsakyti