QUOTE(Paragintoji @ 2013 12 07, 00:45)
esu buvusi panašiam teisme. Po to esu buvusi teisme ir dėl savo globotinės. Su manim į jį atėjo žmonės, kurių visai to neprašiau, bet jie atėjo iš meilės mažai mergaitei. Ir man, nes tai mergaitei aš norėjau padėti. Ne tam, kad ją turėčiau, o todėl, kad ji nekentėtų tėvų namuose.
Žinai, Germine, kai jau tos bėdos ateis, nemanau, kad tau kas nors labai stipriai galės padėti išskyrus tave pačią. Kiekvienas žmogus individualus, priėjimas prie jo taip pat.
O Andro patarimas yra drąsus. Jame daug tiesos, bet per petį ploju būtent už drąsą. Kuo toliau, tuo daugiau tenka matyti sudėtingų įvaikinimo ir globos istorijų. Ypač kai vaikai paauga. Ir netgi tas Andro pasakymas, kad vaiko norima, kai turima vidinių bėdų irgi yra tiesa. Tikrai netaikau būtent tau, Amade, nes nieko apie tave nežinau, bet manau, kad deja, tai labai labai dažna priežastis.
Mūsų teisme niekas neatsižvelgė net į vaiko poreikius-įsivedė į kabinetą ir užsidarė duris.Gerai,kad mergaitė nemaža,protinga ir neišsigando.O klausimai standartiniai-ar nemuša,kaip vadini globėjus,ar pasiilgsti mamos...Žinai, Germine, kai jau tos bėdos ateis, nemanau, kad tau kas nors labai stipriai galės padėti išskyrus tave pačią. Kiekvienas žmogus individualus, priėjimas prie jo taip pat.
O Andro patarimas yra drąsus. Jame daug tiesos, bet per petį ploju būtent už drąsą. Kuo toliau, tuo daugiau tenka matyti sudėtingų įvaikinimo ir globos istorijų. Ypač kai vaikai paauga. Ir netgi tas Andro pasakymas, kad vaiko norima, kai turima vidinių bėdų irgi yra tiesa. Tikrai netaikau būtent tau, Amade, nes nieko apie tave nežinau, bet manau, kad deja, tai labai labai dažna priežastis.
Manau,kad buvimas temoj man padeda -esu lygi su kitom,turiu problemų,kaip ir kitos,ir niekas nepasako: o kam ėmei,juk žinojai,kad taip bus.Tai ko dabar skundiesi?Ir ko iš tokių vaikų norėt,nesitikėk nieko...ir t t ir pan.
Ta pati Andro man daug padėjo ir palaikė,kai labai to reikėjo.Ir barė,ir drąsino.Ačiū jai už tai,nors ir pritariu,kad truputį per aštriai išsireiškė Amadės atveju.Ir pritariu tau,Paragintoji,kad pareiškė drąsiai-taip,kaip jaučia iš savo asmeninės skaudžios patirties su D.O kad vaikų norima dėl vidinių bėdų,tai turbūt žinot,kad psichologiją studijuot ateina 80% žmonių,norinčių išsispręst savo problemas,o ne iš noro padėti kitam.Čia gal jau pasenę duomenys,nes mokiausi labai seniai,bet,manau,nelabai kas pakito....
Galiu ranką prie širdies pridėjus pasakyti,kad Pupą ėmiau norėdama padėti užaugti.Dėl kitų mano vaikų-net nežinau.Dar ir dabar nežinau...