QUOTE(denaxa @ 2013 11 09, 22:38)
Straipsnis visiskas briedas,kitaip to nepavadinsi...ir vis tik atsiranda,kas tom nesamonem tiki...
Nepaprastai argumentuota nuomonė. Ačiū
QUOTE(Gorada @ 2013 11 10, 21:02)
Nepaprastai argumentuota nuomonė. Ačiū
na man straipsnyje skambančios frazės "mokslininkai įrodė" ar "kai kurie tyrimai rodo" taip pat neįtikina
nors šiaip gryno pieno negeriu, nes paleidžia vidurius o kažkur kitur jis - puikiai
sveikos,mergaitės,
užeinu čia retai,bet irgi susiduriu su maisto taupymo būtinybe.Šiaip dėl parduotuvių akcijų,-matau diskutuojat,tai yra labai geras internetinis puslapis,kas taupot-rekomenduoju:
http://www.priceon.lt/akcijos
tai jei reikia kokios kavos,pavyzdžiui,susiveskit į paiešką,ir rasit,kokioj pardėj nuolaida
užeinu čia retai,bet irgi susiduriu su maisto taupymo būtinybe.Šiaip dėl parduotuvių akcijų,-matau diskutuojat,tai yra labai geras internetinis puslapis,kas taupot-rekomenduoju:
http://www.priceon.lt/akcijos
tai jei reikia kokios kavos,pavyzdžiui,susiveskit į paiešką,ir rasit,kokioj pardėj nuolaida
QUOTE(Karusia @ 2013 11 03, 15:28)
kodėl?
šiaip ilgiau gaminamus valgius irgi stengiuosi daryti ne vienam kartui. lietiniai blynai, virtiniai, žemaičių blynai, kugelis, balandėliai. tas pat troškinys - jis puikiai sulaukia valgymo šaldiklyje. paprastai naudoju ledų dėžutes.
p.s. labai mėgstu užšaldyti tirštą sultinį. reikia - viens du ir sriuba.
šiaip ilgiau gaminamus valgius irgi stengiuosi daryti ne vienam kartui. lietiniai blynai, virtiniai, žemaičių blynai, kugelis, balandėliai. tas pat troškinys - jis puikiai sulaukia valgymo šaldiklyje. paprastai naudoju ledų dėžutes.
p.s. labai mėgstu užšaldyti tirštą sultinį. reikia - viens du ir sriuba.
Buvo diskutuota apie maisto saldymą. O lietinius saldymui su kokiais įdarais darot? Varškė tinka?
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 11 23, 17:18)
Buvo diskutuota apie maisto saldymą. O lietinius saldymui su kokiais įdarais darot? Varškė tinka?
taip.
Kai žinau, kad šaldysiu, į gabalą varškės įdedu kokį nedidelį šaukštą krakmolo
QUOTE(Karusia @ 2013 11 23, 19:38)
taip.
Kai žinau, kad šaldysiu, į gabalą varškės įdedu kokį nedidelį šaukštą krakmolo
Kai žinau, kad šaldysiu, į gabalą varškės įdedu kokį nedidelį šaukštą krakmolo
O kam krakmolas?
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 11 23, 18:18)
Buvo diskutuota apie maisto saldymą. O lietinius saldymui su kokiais įdarais darot? Varškė tinka?
Saldau su bet kokiu idaru su varske, mesa, obuoliais, ferm.suriu
QUOTE(Karusia @ 2013 11 23, 18:38)
taip.
Kai žinau, kad šaldysiu, į gabalą varškės įdedu kokį nedidelį šaukštą krakmolo
Kai žinau, kad šaldysiu, į gabalą varškės įdedu kokį nedidelį šaukštą krakmolo
Įdomu ką duoda krakmolas.
QUOTE(barbarise @ 2013 11 23, 19:20)
Saldau su bet kokiu idaru su varske, mesa, obuoliais, ferm.suriu
O atsildzius obuoliai kokios konsistencijos/spalvos būna? Ar juos kažkaip apdorojat prieš idedant i blyna?
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 11 23, 20:55)
*Įdomu ką duoda krakmolas.
**O atsildzius obuoliai kokios konsistencijos/spalvos būna? Ar juos kažkaip apdorojat prieš idedant i blyna?
**O atsildzius obuoliai kokios konsistencijos/spalvos būna? Ar juos kažkaip apdorojat prieš idedant i blyna?
*Vat man irgi idomu...krakmolas skonio tikrai nepagerina,tai nelabai suprantu,kam ji deti...
**As saldytu blynu,kotletu,ar pan. niekada neatsildau-is kameros tiesiai i keptuve,tik neisilusia,ir uzdengiu dangciu-taip tuo paciu metu ir atsisildo,ir kepa.Produktu konsistensija nesikeicia...tiesa,su obuoliais nedariau... Jeigu yra noras atsildyti-ta reiketu daryti perkelus is kameros i saldytuva,tada atsyla pamazu ir irgi neturetu keistis ten niekas...
QUOTE(denaxa @ 2013 11 23, 22:58)
*Vat man irgi idomu...krakmolas skonio tikrai nepagerina,tai nelabai suprantu,kam ji deti...
man ta šaldyta varškė kažkaip kitokia patampa, o krakmolas išsaugo js pavidalą iki šaldymo. ir jo visai nedaug - jeigu kepu šaldymui, būna koks puskilis ar 700 gramų varškės. dedu kiaušinį, cukraus, cinamono ir nedickį šaukštą krakmolo.
QUOTE(Karusia @ 2013 11 24, 00:31)
man ta šaldyta varškė kažkaip kitokia patampa, o krakmolas išsaugo js pavidalą iki šaldymo. ir jo visai nedaug - jeigu kepu šaldymui, būna koks puskilis ar 700 gramų varškės. dedu kiaušinį, cukraus, cinamono ir nedickį šaukštą krakmolo.
Aaa,aisku... gal del cukraus-pastebejau,kai darausi i darba varske su cukrum,kad kazkaip skystesne pasidaro jam patirpus... Blynams darau suria varske-kiausinis,druska,ir kokie nors prieskoniai/zolytes... dar pastebejau,kad atsildzius varske priverstinai,pvz.,mikrobangeje,arba siltoj patalpoj (vasara)-ji tikrai kazkokia kitokia patampa...o jei atsyla saldytuve-tada normaliai viskas...varske naudoju riebesne,ta 9-iu procentu.