Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu darytis aborto!

QUOTE(Ajste @ 2013 11 28, 21:06)
Apklausus pakankamai žmonių, rasite visokių nuomonių, nuo-iki. Niekad neteigiau, kad hormoniniai kontraceptikai yra kažkas super sveiko. Nesistebiu, kad yra moterų turėjusių neigiamų patirčių. BET yra ir patenkintų savo tokiu pasirinkimu. Nemanau, kad teisinga pagal savo ratą ir forumą daryti išvadas apie tai, kaip jaučiasi dauguma moterų.
čia temoje, pozicijos arba liberalesnes (moteris visada turi teisę rinktis) ir konservatyvesnės (moters pasirinkimas baigiasi su pasirinkimu mylėtis su keletu išlygų).

Matyt tinka jai toks posakis , "Pagal savo gyvenima ir savo aplinka, sprendzia apie kitus" biggrin.gif
Ir pazistamos,ir drauges vartoja hormoninius kontraceptikus ir ka... ar geriau gimdyti nelaukiancius,nemylincius ir... kaip siuloma atiduoti( su tokiu mastymu moteris,vertetu patikrinti psichine busena wink.gif
Pagal kai kurias,moters kunas nepriklauso sau,ji tik sutverta gimdyti,todel ir pasirinkimo ji neturi.
Idomu...noreciau konkreciau suzinoti ka reiskia "su pasirinkimu myletis su keletu islygu" g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 28 lapkričio 2013 - 23:23
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2013 11 28, 22:21)
Idomu...noreciau konkreciau suzinoti ka reiskia "su pasirinkimu myletis su keletu islygu" g.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif Reiškia, kad Ajstei su gramatika prastai doh.gif Kablelio trūksta, turėtų būti "moters pasirinkimas baigiasi su pasirinkimu mylėtis, su keletu išlygų" arba patobulintas variantas "moters pasirinkimas baigiasi su pasirinkimu mylėtis, neskaitant keleto išimčių pvz jei yra grėsmė motinos gyvybei". 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 10, 19:42)
visu pirma nereikia medag, paskaitykit jos postus. paskaitykit ir savo, nes, sakau, jusu pozicija abortuose nuvainikuoja visos temos reikalinguma, juk sakyta n kartu!!! !!!!! smile.gif
jusu, tosk ir visu kitu: "ko cia lendat, koks cia gemalas zmogus, moteris sprendzia, amen, taskas, ir palikim viska jai." jei taip, jei laikantis tokios pozicijos - tai klausiu tuomet - kokia dar diskusija gali buti, kokia???? tik rietenu puodas ir kivircai.

QUOTE(given444 @ 2013 12 11, 16:42)
tai kokia begali buti diskusija?

Jeigu jai nereikia, lai neskaito ir nedalyvauja. Galioja visoms, kam tema nereikalinga, niekine ir neidomi. Siuo atveju Jus vis rasote, kad tema reikia uzdaryti, temu apie abortus nereikia. Bet apie tai kalbate VIENA. Jei toks stiprus noras, kreipkites tiesiogiai i atsakingus asmenis ar rinkite bendramintes, lai uzdraudzia temas apie bortus. O kolkas ne Jums spresti apie temos reikalinguma. Manau jei temos kuriamos, jos reikalingos bent jau kurejui. Tuo tarpu Jusu komentarai apie komentarus ir apie tai ar reikia temos, ar reikia rasyti 50 puslapiu ta tema... Kam jie skirti? Neturite kur daugiau issilieti ar keliate kandidatura i moderatores?
Kas Jusu nuomone yra diskusija? Kai visi dalyviai turi ta pacia nuomone ir paploja katuciu kiekvienai sudejusiai ta nuomone i posta, tada per kelis puslapius pasiplojam katuciu, padauzom bokalus ir gal dar po pora zodziu, kad "labai gerai parasyta, visiskai sutinku, super"? Kolkas matau Jus keliancia kivircus ir bandancia formuoti tema pagal savo norus (nekalbekim apie tai, nes pasmirs fasizmu, nekalbekim apie tai, nes tas, apie tai, nes anas...) doh.gif
QUOTE(given444 @ 2013 12 11, 12:19)
Kontraceptiku temos, arba "Moters sveikatos temos" !!!!!!!!

QUOTE(given444 @ 2013 12 11, 16:42)
kaip jau sakiau - tuomet cia ne Kerteles sielos tema, puikiai tinka prie Kontraceptiku temos. as - uz visom keturiom.

QUOTE(given444 @ 2013 12 12, 08:21)
noreciau, kad tema apie adresus ir kontaktus butu nukelta ten kur kontrceptiku rusys. prie ko cia kertele sielai? paprasta logika, ir tiek.

Jeigu Jums abortai priklauso prie kontraceptiku, tai nusipelnote buti vadinama davatka doh.gif Ir isvis kyla klausimas apie Jusu morale.
Mano manymu temos tinka prie kerteles sielai, nes tai moraliskai sunkus sprendimas (ir toks turetu buti - sunkus, apmastytas), o ne tik fifines sveikatos klausimas.

QUOTE(given444 @ 2013 12 12, 08:21)
NU VA, komentaras I VIENUS VARTUS.vien, neva apie mus, davatkas. betgi abortu temose, dalyvauja du poziuriai, kodel antrojo neminit? tik su sarkazmu viena, ta netikusiji, viduramziska, davatkiska, neva? tai sakau - diskusija netenka prasmes. viena puse nenori kad isvis egzistuotu antra puse.  g.gif
juodoji orchideja,
moters noras gali buti, bet vis tiek manau nesuprantate, ka noriu pasakyti. jus vat pati issidavete, kad siekiate ne kad butu ivairios nuomones ir diskusija, bet priversti kad visi butu vienodo poziurio ir tiek. uztat darsyk sakau, kad kai antra puse vadinama atsilikusi, viduramziska, tai cia - lygiaverte diskusija? (zudikemis seniai niekas nevadina, bet vat...davatkomis ...tai iki siol. ax.gif )

as darsyk kartoju kad man abortu tema - iki gyvo kaulo.

Pacituokit kur buvot pavadintos davatkomis? Praleidau ax.gif
Jeigu Jums sios temos taip nepatinka, kyla klausimas - kodel skaitote ir komentuojate? Regis isakete visus savo poziurius visais kampais, nes pastaruoju metu tik ir kartojate, kad "jau sakyta n kartu". Pvz as skaitau ir komentuoju, nes man idomu kitu nuomones, idomu jas isgirsti, pasidalinti savo izvalgom, o per kelis metus temu skaitymo si ta suzinojau ir ne tik apie abortus, todel man jos naudingos.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 12 12, 10:13)

Kas Jusu nuomone yra diskusija? Kai visi dalyviai turi ta pacia nuomone ir paploja katuciu kiekvienai sudejusiai ta nuomone i posta, tada per kelis puslapius pasiplojam katuciu, padauzom bokalus ir gal dar po pora zodziu, kad "labai gerai parasyta, visiskai sutinku, super"? Kolkas matau Jus keliancia kivircus ir bandancia formuoti tema pagal savo norus

diskusija yra kuomet kiekvienas atstovauja savo pozicija ir ja gina. neapsimetinek, ajste, nes sioje temoje manoji pozicija yra nepopuliari, ir pati tai zinai. vat ir anoje temoje medag pasake: "eureka, tai pagaliau isikirtai, kad tai moters noras???" ka rodo sitas sakinys? tik ta, kad as uzsiciaupciau ir nesdinciaus su tokia nuomone i kampa. ateis ilgaplauke, pasakys ta pati, kad neskleisciau ereziju. ateis Tosk, hmmm, subjektyvi, juodoji orchideja, - visos ta pat pasakys. ir tu dar sakai kad as formuoju VIENA NUOMONE???? NE!!! AS TIK GINU SAVAJA!!!! BET TIKRAI, KO CIA MAN JA GINTI, JEI GINSIU VIENA? sunute neateis, una neateis...kas cia dar buvo? lasiukeUK, liepa18, kazkiek...vysnaite.... viskas. visos kitos dalinates VYRAUJANCIA NUOMONE. manes nebus, ir diskusijos nebus. beje, tikrai adventas - ramybes metas - o as ypac abortu temoje nenoriu jos prarasti. tai mano silpnybe, bet tikrai abortu tema palieku.
nu tai diskutuokite toliau. liksite su VIENA NUOMUONE. biggrin.gif biggrin.gif Cha cha. ir tai pavadinkite diskusija.....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 13, 19:06)
diskusija yra kuomet kiekvienas atstovauja savo pozicija ir ja gina. neapsimetinek, ajste, nes sioje temoje manoji pozicija yra nepopuliari, ir pati tai zinai. vat ir anoje temoje medag pasake: "eureka, tai pagaliau isikirtai, kad tai moters noras???" ka rodo sitas sakinys? tik ta, kad as uzsiciaupciau ir nesdinciaus su tokia nuomone i kampa. ateis ilgaplauke, pasakys ta pati, kad neskleisciau ereziju. ateis Tosk, hmmm, subjektyvi, juodoji orchideja, - visos ta pat pasakys. ir tu dar sakai kad as formuoju VIENA NUOMONE???? NE!!! AS TIK GINU SAVAJA!!!! BET TIKRAI, KO CIA MAN JA GINTI, JEI GINSIU VIENA? sunute neateis, una neateis...kas cia dar buvo? lasiukeUK, liepa18, kazkiek...vysnaite.... viskas. visos kitos dalinates VYRAUJANCIA NUOMONE. manes nebus, ir diskusijos nebus. beje, tikrai adventas - ramybes metas - o as ypac abortu temoje nenoriu jos prarasti. tai mano silpnybe, bet tikrai abortu tema palieku.
nu tai diskutuokite toliau. liksite su VIENA NUOMUONE.  biggrin.gif  biggrin.gif Cha cha. ir tai pavadinkite diskusija.....

given, man įdomus tavo požiūris, visada paskaitau, ką parašai. Nesinervink, juk viskas tvarkoj 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 13 gruodžio 2013 - 19:09
QUOTE(Ajste @ 2013 12 12, 10:13)
Pvz as skaitau ir komentuoju, nes man idomu kitu nuomones, idomu jas isgirsti, pasidalinti savo izvalgom, o per kelis metus temu skaitymo si ta suzinojau ir ne tik apie abortus, todel man jos naudingos.

as maniau, kad tau idomu,kad tu kazkokio ne bandos tipo, o samoningesnio, ekologiskesnio, sveikesnio mastymo, taciau...pvz, kad ir NSP temos nesupratai, kad ir kiek tau sakiau, varai net nepabandzius kad tau NSP netinka, ir taskas. nera pasaulyje ne vienos moters (nebent tik ta, kuri svitinta arba vartoja ypatingai sunkius psichotropinius vaistus) kuriai NSP netinka, nes visos sveikos moterys turi gleives ir turi bazine kuno temperatura. taigi, ne netinka tau toks metodas, o tu negali, nenori, ir taskas. tai tavo pasirinkimas. tu sakai: "tu ne gydytoja, negali per atstuma nustatyti." tau bet kuri akusere/ginekologe per telefona, kuri prijaucia NSP, gali pasakyt ka ir as sakau: sis metodas tinka visoms, taciau ar moteris to nori, ar ne... tai jau kitas dalykas.

adios mielosios. smile.gif nesokinekit ant sedmenu .... biggrin.gif (atsiprasau uz sunute, cha cha. pagalvos kad cia mes dar zudom nescias sesiolikmetes.)

soled, 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 13 gruodžio 2013 - 19:13
Given444,
Ar Jus tikrai nesuprantat ar apsimetat? Kada as sakiau, kad man is esmes netinka NSP? Visalaik kartojau, kad SIUO METU pagal gyvenimo buda netinka, t.y. nerizikuociau tokiu metu pradeti naudotis tokiu subtiliu dalyku, kuri reikia ismokti, kad jis veiktu taip, kaip turi veikti. O gal vistik siulote rizikuoti? Anksciau siulete kursus, kad teisingai ismokti NSP metoda, o dabar jau ir telefonines konsultacijos tinka, niekada akyse nematytos gydytojos. Man asmeniskai tokie dalykai nepriimtini. Ir kitiems nerekomenduoju imtis tokiu svarbiu pokyciu, susijusiu su sveikata, pagal kazkokius gandus ar pabendravus telefonu. Bet tai tik mano nuomone.

Kad Jus formuojat vienasaliska nuomone, niekur nerasiau. Tik pastebejau, kad vis bandote "uzdrausti" vienokia ar kitokia krypti, kuri Jums nepatinka, nors paciai diskusijai galbut butu naudinga. Rasiau, kad bandote formuoti TEMA, kas netolygu formuoti nuomone. Jusu pozicija siuo metu mazumoje, bet tema nera populiarumo konkursas, nera varzybu kas surinks daugiau "laiku" uz parasyta posta. Jei turite nora diskutuoti, tai ir diskutuokite, Jusu nuomone idomi, gerai, kad stumiate kitas ismatuoti savo nusistatymo ribas. O koks Jums skirtumas ar pozicijai atstovaujat viena ar butumet 5, 10, 15? Ar Jums asmeniskai reikia ne tik zinoti, kad forume yra pritarianciu Jusu nuomonei, bet ir rasti ju postus salia savuju? Kiek pastebejau ateina Jusu minetos forumietes, skaito, kartais ir pakomentuoja. Ne visiems lengva diskutuoti, apginti savo nuomone, kai su ja nesutinka. Gal truksta kantrybes, gal tikejimo savo pozicija, gal tiesiog nera poreikio diskutuoti ir ginti ta pozicija, tai ir neraso. Jums reikia, Jus rasote, man reikia ir as rasau.
Atsakyti