QUOTE(zuikis5 @ 2013 11 13, 13:15)
o dėl akyros klausimų - tai persirikiuočiau iš anksto, bet į kraštię juostą išsukus turbūt nevažiuočiau, paprastai matau kad pavažiuoja kažkiek viena juosta, tada rikiuojasi į gretimą, nevažiuoja iškart per dvi...
Mano manymu yra saugiau kažkiek pavažiuoti pvz., vidurine juosta ir tada rikiuotis į kairę. Bet jei posūkis čia pat ir niekam netrukdai, tai ramiai sau rikiuojiesi per kelias juostas, ne stačiai aišku kerti, lygegrečiai

Bet tikiuosi,
akyra parašys tikrą atsakymą.
Manęs instruktorius irgi iš karto visko riekalavo - jausti gabaritus (nors aš savo gabaritų kartais nejaučiu), nevažiuoti į duobes (bet jos pačios po manimi lenda), pataikyti į reikiamą juostą apsisukant, stebėti visus veidrodėlius, rodyt posūkius, matyti pėsčiuosius, greit persirikiuoti ar mauti per kokią sankryžą (o aš tuo metu jau "mačiau" kaip mūsų auto išlaksto į visas puse) ir t.t. ir t.t. Ir viskas vienu metu, turi daryti čia ir dabar ir jau žinoti, ką darysi toliau. Bet tai ateina bėgant laikui ir tobulinant įgūdžius. Manau instruktoriai tiesiog laikosi tokios taktikos, visko reikalauti iš karto, kad naudotum savo maksimalius gebėjimus, neužsisvajotum nuo pagyrimų. Ir jei dabar atrodo daug kas beviltiškai (o juk tik 4 pamoka, t.y. tik 6 val. už vairo), sukandi dantis, pasiguodi kam nors ir važiuoji tolyn
QUOTE(Orange_blossom @ 2013 11 13, 13:52)
As laikiau sestadieni 9.30. Del laiko, pliusas tas,kad tikrai mazai masinu, lengva persirikiuoti. Bet is kitos puses man lengviau susigaudyti,kai masinu yra,pagal jas lengviau orientuotis,kada pasukti,ar galima kokiose nors situacijose sukti.
Mano santykiai su žiedais labai neigiami. Tad sumąsčiau vienąsyk gudrybę, važiuoti paskui įvažiuojantį į žiedą automobilį. Ir pasitaikyk man taip, kad tas automobilis buvo maršrutinis mikroautobusas. Bet ar aš mačiau paskui ką važiuoju, žinoma ne

Jau kai įlėkiau į žiedą pagal mikriuko taisykles, daugiau nebeliko noro to kartoti.
Bet iš esmės, jei yra automobilių, lengviau susigaudyti kaip sukti nepaženklintoje kelio ženklinimu gatvėje ar "prisiminti", kad čia vis dėlto vienpusis eismas (jei netyčia pamirštum).