Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(Questa @ 2014 01 03, 12:23)
Ismokti galima  mirksiukas.gif

O kam? Kam vargti ir nervuotis jei galima viską paprasčiau ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2014 01 03, 12:46)
O kam? Kam vargti ir nervuotis  jei galima viską paprasčiau ?  smile.gif

issimokinau su mechanine ir nesigailiu,su automatu dabar bet kada galesiu vaziuoti biggrin.gif
Atsakyti
O man labai patinka butent mechanine, taip is pradziu reikejo paprakaituot bet dabar kaifuoju uz vairo.
Atsakyti
QUOTE(Rupee @ 2014 01 03, 17:41)
O man labai patinka butent mechanine, taip is pradziu reikejo paprakaituot bet dabar kaifuoju uz vairo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 01 03, 11:14)
Didžiausi sveikinimai  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  Sakau, kad paskutinė metų diena būna laiminga daugumai...  tongue.gif
O į kokį ten kalną ketvirta pavara važiuot reikėjo, koks ten leistinas greitis?  g.gif  mane tai moko, kad nuo greičio priklauso - jei gerai įsibėgėji, gali važiuot į kalną ir ketvirta, bet jei greitis per mažas - tai tada pradeda mašina spjaudytis...  doh.gif
Dėl pervažos - tai jei geležinkelis ant tilto, po kuriuo pravažiuojam, nekorektiškas sakyčiau pasakymas, pervaža yra kai pervažiuojam geležinkelį...  unsure.gif
Na, bet svarbiausia kad viskas gerai baigėsi  clap.gif

Ačiū!
Ten Savanorių prospektas: dešinėjs pusėj lieka išvažiavimas iš Vaduvos gatvės, tada ir pasako, kad reikia apsisukti. Gal matysis čia tas apsisukimas:
http://www.auto-moky.....srutas 13.JPG
Paskui važiuoji į kalną, leistinas greitis 70. Mūsų Opeliukas benzininis, tai vyras ir sakydavo, kad geriau 3 pavara. Šiandien pabandžiau savo Opeliuku 50 su 4 pavara, tai sunkiai traukia tiesiai važiuodamas... O egzaminatorius man protokole parašė, jog blogai, kad 50 greičiu per ilgai važiuoju prieš persijungdama 4 (2 su puse nekritinių pažymėjo smile.gif ). Kažkaip visada galvojau, kad 50 dar galima su trečia... Šiaip tai jis priminė man ECO vairavimą... O galvojau, kad iškart po Naujų dar nebus akcentuojama...
Atsakyti
QUOTE("Milda" @ 2014 01 03, 22:30)
Šiaip tai jis priminė man ECO vairavimą... O galvojau, kad iškart po Naujų dar nebus akcentuojama...

vat man ir klausimas, kaip su tuo ECO vairavimu g.gif nes manes mokykloj to nemokino, o egze reikes ECO zinias parodyt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(babrusia @ 2014 01 04, 11:28)
vat man ir klausimas, kaip su tuo ECO vairavimu g.gif nes manes mokykloj to nemokino, o egze reikes ECO zinias parodyt blink.gif

tiesiog turite vaziuoti taip kad kuo maziau reiktu stabdy naudot, tarkim pamatai is toli kad sviecia zalias sviesoforas ir privaziavus tau uzsidegs raudonas, tai turi taip vaziuot kad nereiktu tau sustot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2014 01 03, 13:46)
O kam? Kam vargti ir nervuotis  jei galima viską paprasčiau ?  smile.gif

Su automatu nei del pavaru galva sukt, nei del eco vaziavimo, nei del estakadu ar kalnu... Bet... Manau daug kas atsiremia i zmoniu finansus. Automobilis automatine pavaru deze, brangiau kainuoja, mazesne pasiula, brangesne prieziura. Plius daugelis yra jaunos, tad pradzioj galbut vairuos tevu ar broliu/sesiu masinas, kitos gal draugo ar vyro, o dazniausiai tai buna mechanine. Be to merginos nori universalumo, galejimo vairuoti bet kada ir bet koki automobili. As pati laikiau egzamina su automatu ir dabar vairuoju auto su automatine pavaru deze. Rojus, o ne vairavimas. Atkrenta 70% darbo.
Atsakyti
QUOTE(MartiKarti @ 2014 01 04, 13:19)
Su automatu nei del pavaru galva sukt, nei del eco vaziavimo, nei del estakadu ar kalnu... Bet... Manau daug kas atsiremia i zmoniu finansus. Automobilis automatine pavaru deze, brangiau kainuoja, mazesne pasiula, brangesne prieziura. Plius daugelis yra jaunos, tad pradzioj galbut vairuos tevu ar broliu/sesiu masinas, kitos gal draugo ar vyro, o dazniausiai tai buna mechanine. Be to merginos nori universalumo, galejimo vairuoti bet kada ir bet koki automobili. As pati laikiau egzamina su automatu ir dabar vairuoju auto su automatine pavaru deze. Rojus, o ne vairavimas. Atkrenta 70% darbo.

Su mechanine lygiai taip pat nereikia sukti galvos del pavaru-nematau jokio skirtumo,kaip tik daugiau problemu buna su automatine,kai reikia islaikyti gazo padavima taip,kad nepersijungtu aukstesne pavara,jei ji tuo momentu nereikalinga smile.gif kas del ekovairavimo-nera skirtumo,automatas ar mechanine,abiem atvejais ekovairavimo principai taikomi vienodai. smile.gif O kas del estakadu ir kalnu? g.gif
Papildyta:
QUOTE("Milda" @ 2014 01 03, 23:30)
Paskui važiuoji į kalną, leistinas greitis 70. Mūsų Opeliukas benzininis, tai vyras ir sakydavo, kad geriau 3 pavara. Šiandien pabandžiau savo Opeliuku 50 su 4 pavara, tai sunkiai traukia tiesiai važiuodamas... O egzaminatorius man protokole parašė, jog blogai, kad 50 greičiu per ilgai važiuoju prieš persijungdama 4 (2 su puse nekritinių pažymėjo smile.gif ). Kažkaip visada galvojau, kad 50 dar galima su trečia... Šiaip tai jis priminė man ECO vairavimą... O galvojau, kad iškart po Naujų dar nebus akcentuojama...

Netraukia ne del to,kad benzininis,o del to,kad masina netvarkinga-problemu tame reikia ieskoti ax.gif As su savo 1,6 senu opeliuku i kalna 70 be vargo penkta pavara vaziuoju,tiesiojoj 50 su penkta irgi nedusta(nors penkta pavara pas mane pailginta,ideta nuo galingesnio variklio),bet jei toks greitis pastovus-tai ketvirta vaziuoju...i kalna trecia iki 40 greicio kazkur,bet ir tai tik del to,kad masinai ismetima reikia keisti ir del to trauka sumazejusi smile.gif O 50 su trecia-cia gi kokios kuro sanaudos turi buti?... g.gif
Atsakyti
O jau yra po nauju tas eko vaziavimas?Visiems jau galioja(regitroje) ar tik naujiems pradedantiems nuo 2014m kursus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Questa @ 2014 01 04, 11:51)
tiesiog turite vaziuoti taip kad kuo maziau reiktu stabdy naudot, tarkim pamatai is toli kad sviecia zalias sviesoforas ir privaziavus tau uzsidegs raudonas, tai turi taip vaziuot kad nereiktu tau sustot  biggrin.gif

Aha, prieš egzaminą mes su egzaminatorium pašnekėjom apie ECO vairavimą (kad jis visada buvo: greičio ir pavarų atitikimas, lėtas ir iš toli stabdymas, neskubėjimas išvažiuot iš vietos, tolygus važiavimas ir t.t.), o kai atvažiavom į Regitrą, sustojau kieme ir jis pradėjo: "Šnekėjom apie Eco vairavimą, o vairuojat visai ne taip. Padarėt 7 nekritines: per ilgai važiuojat 3 pavarą 50 greičiu, per greit pristabdot." Nors greit pristabdžiau tik tada, kai reikėjo apsisukt ir kai jis mane supainiojo dėl tos pervažos... Šiaip kai stabdau, tai niekas net nepasvyra į priekį smile.gif
Prisiskaičiau apie eco, bet man patiko šio straipsnio 10 punktas:
http://grynas.delfi....u.d?id=56190943
smile.gif
Prieš egzą iš to streso nusprendžiau važiuot taip, kaip išmokau.
Atsakyti
O išmokau pavaras keist tada, kai tachometro rodyklė būna tarp 1800 ir 2000 (o vyras sakė, kad benzininei net daugiau nei 2000). Šiaip kažkur senuose šio forumo puslapiuose skaičiau (net išsirašiau), kad 1 pavara pajudam iš vietos, 2 apie 20-30, trečia 30-50, ketvirta 50-70... Taip vairavimo mokykloj važinėjau ir nekilo problemų... Matyt, kiekvienoj mokykloj yra savų niuansų...
O čia radau apie pavaras ir ECO:
http://www.alfa.lt/s...13-12-11_18-33/
Komentarai patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo "Milda": 04 sausio 2014 - 20:03