Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(ernestuutea @ 2014 01 05, 20:13)
Sveikutes ,
As mokausi namie nes teises mano didziausia svajone..dar neislaikau ant 100 procentu todel neinu i vairavimo mokykla..Ziurekit dar toks klausimelis as esu baigus 12klasiu tai kazkas sake kad teoija galiu eit iskart i regitra laikyt tai tiesa?

Taip, turint atestatą jau galima laikyti eksternu. Geriausia teoriją laikyt Regitroj iškart, aš irgi nebaigiau teorijos kurso vairavimo mokykloj ir išsilaikiau Regitroj. Užtenka surinkti 80 ir galima eiti bandyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE("Milda" @ 2014 01 05, 17:29)
Ir aš taip galvoju, tik kad vien pagalvojus širdis į kulnus nusirita...  verysad.gif Kaip prieš egzaminą...
Galvoju dabar (dar su M raide kol gausiu teises) važiuoti ir važiuoti "į darbą", kol mintinai maršrutą išmoksiu. Gal per pora savaičių pavyks sumanymą įgyvendint smile.gif

drinks_cheers.gif Pries kazkur vaziuodama "prasivaziuok" marsruta mintyse,vaziuodama stenkis galvoti i prieki,kur vaziuosi toliau-nuo to labai priklauso dabartiniai veiksmai,pradzioje gal prasivazinek vakare-ryte-nakti-per iseigines,kai mazai masinu,ir ne numatytu marsrutu,o aplamai "pabludinek"-kad nebijotum pasiklysti,nes geriau pasiklysti,kai miestas tuscias,tada gali klaidzioti iki valiai.Labai atidziai stebek zenklus,ir nesugalvok issigasti jei pasiklysi-paklaidziosi nesinervindama ramiai sau-vis tiek anksciau/veliau isvaziuosi i reikiama vieta,o nuo tu klaidziojimu-daugiau patirties+maziau baimiu smile.gif As pati kazkada per visa sita praejau,uoj kaip suprantu (kazkada piko metu dvi valandas negalejau is Lazdynu isvaziuoti,paskui kazkaip atsiduriau Karoliniskese,ten kazkaip kelis kartus Asanaviciutes g. gale,ir paskui dasilo kad paskui trula galiu isvaziuoti blush2.gif lotuliukas.gif doh.gif ) Vnz.,vaziuok,ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 01 05, 21:00)
drinks_cheers.gif Pries kazkur vaziuodama "prasivaziuok" marsruta mintyse,vaziuodama stenkis galvoti i prieki,kur vaziuosi toliau-nuo to labai priklauso dabartiniai veiksmai,pradzioje gal prasivazinek vakare-ryte-nakti-per iseigines,kai mazai masinu,ir ne numatytu marsrutu,o aplamai "pabludinek"-kad nebijotum pasiklysti,nes geriau pasiklysti,kai miestas tuscias,tada gali klaidzioti iki valiai.Labai atidziai stebek zenklus,ir nesugalvok issigasti jei pasiklysi-paklaidziosi nesinervindama ramiai sau-vis tiek anksciau/veliau isvaziuosi i reikiama vieta,o nuo tu klaidziojimu-daugiau patirties+maziau baimiu smile.gif As pati kazkada per visa sita praejau,uoj kaip suprantu (kazkada piko metu dvi valandas negalejau is Lazdynu isvaziuoti,paskui kazkaip atsiduriau Karoliniskese,ten kazkaip kelis kartus Asanaviciutes g. gale,ir paskui dasilo kad paskui trula galiu isvaziuoti  blush2.gif  lotuliukas.gif  doh.gif ) Vnz.,vaziuok,ir viskas bus gerai  4u.gif

Oi, pralinksiminai iki ašarų lotuliukas.gif Įsivaizduoju save "grybaujant" gatvėse naktį su savo raudonu Opeliuku thumbup.gif smile.gif Į Asanavičiūtės g. galą maršruto pabaigoj man visai gerai būtų pakliūt smile.gif
Ačiū, gera nuotaika ir palaikymas labai padeda drinks_cheers.gif
Kiek laiko reikia perprast Vilniaus gatvių labirintus?
Atsakyti
QUOTE("Milda" @ 2014 01 05, 21:50)
Kiek laiko reikia perprast Vilniaus gatvių labirintus?

Nori kaip taksiste visa miesta mintinai zinoti? biggrin.gif thumbup.gif As iki siol nezinau-neisvazinesi juk visko,jei reikia ten kur nezinau-pasiziuriu i zemelapi pries vaziuodama ir vaziuoju pagal zenklus ax.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kuri galit papasakoti kaip išlaikyti teorijos egzaminą?
Namuose spręsdama bilietus surenku 100%, nu bet regitroj kažkaip tik 70, nesuprantu neišeina susikaupti, jau 3 kartus laikiau ir tas pats verysad.gif Gal kuri turit kokią sistemą, kad lengviau būtų? 4u.gif
Gal kuriai taip buvo? Gal ką patarsit? Nes automatiškai ir motyvacija dingsta verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nailea: 06 sausio 2014 - 13:07
QUOTE(Nailea @ 2014 01 06, 14:05)
Namuose spręsdama bilietus surenku 100%, nu bet regitroj kažkaip tik 70, nesuprantu neišeina susikaupti, jau 3 kartus laikiau ir tas pats  verysad.gif Gal kuri turit kokią sistemą, kad lengviau būtų?  4u.gif
Gal kuriai taip buvo? Gal ką patarsit? Nes automatiškai ir motyvacija dingsta  verysad.gif

Perskaityti knygute ir jokiu budu nesimokyti mintinai,padarius klaida-iskart lysti knyguten ir aiskintis kodel ten taip,o ne kitaip...Manau,problema greiciausiai ir bus tame,kad ismokstami butent bilietai ir atsakymai i konkrecius klausimus,o ne taisykles,reikia koncentruotis butent i taisykliu ismokima-tada bilietai eis kaip per sviesta... 4u.gif Nes regitroje siaip klausimai gerokai lengvesni ir paprastesni nei mokomuosiuose testuose... g.gif
Dar klausimas,ka sprendi? Jei nemokamus kur nete yra-tai is situ nesimokyk,juose klaidu yra...su mokamais viskas gerai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2014 01 04, 19:55)
O jau yra po nauju tas eko vaziavimas?Visiems jau galioja(regitroje) ar tik naujiems pradedantiems nuo 2014m kursus g.gif

Instruktorius sake,kad dar neziuri laaaabai kolkas,jis pats dalyvavo mokines egzamine regitroje sestad.
o kaip tau teorijos egzaminas??kada praktinis,ar jau registravaisi jam?
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 01 06, 14:41)
Perskaityti knygute ir jokiu budu nesimokyti mintinai,padarius klaida-iskart lysti knyguten ir aiskintis kodel ten taip,o ne kitaip...Manau,problema greiciausiai ir bus tame,kad ismokstami butent bilietai ir atsakymai i konkrecius klausimus,o ne taisykles,reikia koncentruotis butent i taisykliu ismokima-tada bilietai eis kaip per sviesta... 4u.gif Nes regitroje siaip klausimai gerokai lengvesni ir paprastesni nei mokomuosiuose testuose... g.gif
Dar klausimas,ka sprendi? Jei nemokamus kur nete yra-tai is situ nesimokyk,juose klaidu yra...su mokamais viskas gerai... smile.gif

sprendžiu iš alsket.lt
ačiū už patarimus, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nailea @ 2014 01 06, 14:18)
sprendžiu iš alsket.lt
ačiū už patarimus, bandysiu  4u.gif

Aš irgi sprendžiausi pagal alsket.lt viską paruošė gerai,išlaikiau iš pirmo karto 4u.gif manau tikrai reikia mokytis ne bilietus,o knygute teorijos rolleyes.gif o regitroj buvo ir daug lengvesnių klausimų,nei alsket'e ir copy + paste būdu įdėtu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nailea @ 2014 01 06, 15:05)
Namuose spręsdama bilietus surenku 100%, nu bet regitroj kažkaip tik 70, nesuprantu neišeina susikaupti, jau 3 kartus laikiau ir tas pats  verysad.gif Gal kuri turit kokią sistemą, kad lengviau būtų?  4u.gif
Gal kuriai taip buvo? Gal ką patarsit? Nes automatiškai ir motyvacija dingsta  verysad.gif

Va pas mane ta pati beda,varau visur internete per bilietus ir islaikau,nueinu I regitra ir viskas,neislaikau.Jau du kart nepasiseke ,jauciuos tokia nemoksa,atrodo kad nebuciau nei knygos I rankas paemus,nei ka,o ta knyga jau n kartu skaityta ir vis per naujo skaitau.Man regitroj bilietai atrodo nera sunkus,bet gan sukti,atrodo va jau sitas variantas,bet pasirodo tinka keli doh.gif Arba noris visus suzymet o tinka tik vienas doh.gif
Atsakyti
Man teorija buvo labai lengva, nes mokiausi esme. Salia sedejo panele, kuri kiekviena klausima ir atsakyma mintinai mokesi doh.gif Ir i visokias detales leidosi. Manau nereikia gilintis i smulkmenas. Svarbiausia zinoti tokius dalykus: leistinus greicius (mintinai ismokau lengvojo, visus kitus idemei paziurejau, kad daug maz orientuotis), sankryzas (kada kam vziuoti), reguliuotoja, kada draudziama lenkti, kur galima sustoti ir stoveti, kur galima vaziuoti neigaliesiems, kaip galima vezti keleivius/krovinius, svarbu transporto priemoniu vilkimas (abu kartus kai laikiau buvo po klausima), visi kelio zenklai ir kelio zenklinimas. Apibrezimus kas yra kelias, keleivis ir t.t reikia gerai zinoti ir suprasti, o ne kalti mintinai. Is visu situ dalyku tikrai buvo po klausima ir daugiau. As egza laikiau du kartus ir abu islaikiau (antra karta laikiau del pasibaigusio galiojimo). Zinoma viskas yra svarbu, bet cia esmiu esme. Man buvo klausimas apie auto kedutes, bet kadangi turiu vaiku tai is patirties lengva atsakyt lotuliukas.gif Taip pat ar galioja lietuviskos teises ES, tai irgi lengva nes gyvenu ne LT ir zinau, kad jos tikrai galioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2014 01 06, 18:11)
Va pas mane ta pati beda,varau visur internete per bilietus ir islaikau,nueinu I regitra ir viskas,neislaikau.Jau du kart nepasiseke ,jauciuos tokia nemoksa,atrodo kad nebuciau nei knygos I rankas paemus,nei ka,o ta knyga jau n kartu skaityta ir vis per naujo skaitau.Man regitroj bilietai atrodo nera sunkus,bet gan sukti,atrodo va jau sitas variantas,bet pasirodo tinka keli doh.gif Arba noris visus suzymet o tinka tik vienas doh.gif

Taip, regitroj trupučiuką kitaip suformuluota, kartais painioja panašūs variantai... todėl reikia gerai įsiskaityti, nežymėti automatu. Aš keliskart peržiūrėjau dar paskui, pasitaisiau spręsdama Regitroj. Svarbu neskubėti ir gerai pagalvoti, prisiminti kas knygutėj rašoma. O mokantis tai aišku reikia kaskart jei tik kokios abejonės kyla sprendžiant - pasiimt vėl knygutę ir perskaityt atitinkamus punktus.
Ech, aš galėčiau išlaikyt dar 10 kartų teoriją, kad tik vairavimo nereikėtų... Teoriją gali atsisėst ir išmokt, o vairavimas - kaip užburtas ratas, rodos kuo toliau tuo blogiau viskas, pinigai plaukia, o naudos jokios... Jau taip pavargau, kad turbūt irgi reiks mest viską kuriam laikui verysad.gif
Ar kam siūlo instruktoriai pirkti egzaminą vairavimo Regitroj? Žinau, kad ne man vienai, kolegei sakė irgi siūlė, bet mane tai vis tiek kažkaip prislėgė... net kainos nepaklausiau, o paskui pagalvojau, kad bent jau nervų gal daug ir sveikatos susitaupytų... Tik kokia prasmė tada buvo mokėtmokyklai ir už papildomas pamokas? Galima buvo iškart nusipirkt... doh.gif kai pradėjau mokytis, viskas atrodė kaip nuotykis, o dabar pavirto tikru išbandymu...
Atsakyti