Įkraunama...
Įkraunama...

Maltos bišonai VII

QUOTE(cyplius @ 2014 07 17, 14:47)
Sveikutes 4u.gif

Gal galite pasidalinti ispudziais, kaip pavyko suniukus pripratinti gamtinius reikalus daryti ant palutes?ax.gif
Pasipilde ir musu seimyna vienu nariu, tiesa, jai jau 7 menesiukai, bet tikiu, kad pavyks ismokyti kai kuriu dalyku doh.gif
As galvoju apie metalines tvoreles pastatyma namuose, gal kas banet? ar pasitvirtino toks pratinimo budas? Ar turite kitu patikimu isbandytu budu? smile.gif

As nusipirkau 8 men ismokyta daryti tik ant paluciu, tai parsivezu i savo namus visus mano kilimus ir kilimelius apvarineja,nes kaip as itikinsiu ja, kad tai ne palutes? Ziauriai sunku. Vedzioju i lauka,kakoja ten, bet ir ant "paluciu" (mano vilnoniu sviesiu kilimu...) daro sad.gif Drasuminu sugaunu darancia isnesu i kiema-sustoja darius is viso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilgelyt: 17 liepos 2014 - 15:04
QUOTE(dilgelyt @ 2014 07 17, 16:02)
As nusipirkau 8 men ismokyta daryti tik ant paluciu, tai parsivezu i savo namus visus mano  kilimus ir kilimelius apvarineja,nes kaip as itikinsiu ja, kad tai ne palutes? Ziauriai sunku. Vedzioju i lauka,kakoja ten, bet ir ant "paluciu" (mano vilnoniu sviesiu kilimu...) daro sad.gif Drasuminu sugaunu darancia isnesu i kiema-sustoja darius is viso.

doh.gif doh.gif doh.gif
As galvoju nusipirkti metalinius vartelius, va tokius va
user posted image
kazkaip desiu ten sunyte savo, guoliuka, wc, maistuko, ir laikysiu ten, turiu vilties, kad pripras prie savo wc ir veliau neturesim bedu..labai tikiuosi kad pripras smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cyplius: 17 liepos 2014 - 15:12
dilgelyt, kantrybės 4u.gif Pas mus buvo tik vienas kilimukas tik įėjus į butą - tai iškart tapo "palute", nors tikrų palučių buvau išdėliojus. Darė visur, kas tik palutę priminė. Mano merginos mėgsta spalvinti, piešti pasidėjusios knygeles ant žemės - tai greitai šis įprotis dingo, kai nuolat rasdavo šlapius savo darbus doh.gif
Man padėjo tik griežtas auklėjimas ir dažnas vedžiojimas. Gaudavo maniškis su laikraščiu, jei pagaudavau atliekant reikalus.O vieną dieną tiesiog išmečiau visas palas ir kas valandą, dvi pakaitom vedėm į lauką. Bet va jau kelinta diena bandom retinti vedžiojimo dažnumą, tai vakar balutę padarė, o šiandien pasituštino, ant svarstyklių mano blink.gif Bet, matyt, per ilgas tas tarpas buvo, nes nebuvo išvestas 4 valandas. Priminsiu, jog mūsiškiui kątik 6 mėn. suėjo.

Šiaip aš tik už vedžiojimą lauke, man labai nehigieniškas tas šuns tualetas namuose, vien jau kvapas nemalonus koks, kaip pasituština, net iškart išvalius dar reikia gerai prasivėdinti... Ir šiaip man tas vaizdas labai neestetiškas, kai tu tarkim sėdi, skaitai knygą, o šuo tau panosėj susirietęs atlieka gamtinius reikalus, nu ne... Nors kiti džiaugiasi tom palom, kad nereikia vedžioti... na, visokių žmonių yra, gal jei gyvenčiau nuosavam name, viena pala kokiam nors kampe man tikrai netrukdytų, bet dabar kai esame 2 kambarių bute, tai tikrai nėr tokios vietos, kuria norėčiau tualetu paversti.
Atsakyti
QUOTE(cyplius @ 2014 07 17, 16:09)
doh.gif  doh.gif  doh.gif
As galvoju nusipirkti metalinius vartelius, va tokius va
user posted image
kazkaip desiu ten sunyte savo, guoliuka, wc, maistuko, ir laikysiu ten, turiu vilties, kad pripras prie savo wc ir veliau neturesim bedu..labai tikiuosi kad pripras smile.gif

Tai ir laikysit savo beveik suaugusi suni aptvare gal net puse metu ,kol imoks daryti ,kur reikia? Pirma syki tokia ideja girdziu...bet gal suveiks ,sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2014 07 17, 20:54)

4u.gif už kantrybę, labai palaikau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2014 07 17, 21:54)
dilgelyt, kantrybės  4u.gif Pas mus buvo tik vienas kilimukas tik įėjus į butą - tai iškart tapo "palute", nors tikrų palučių buvau išdėliojus. Darė visur, kas tik palutę priminė. Mano merginos mėgsta spalvinti, piešti pasidėjusios knygeles ant žemės - tai greitai šis įprotis  dingo, kai nuolat rasdavo šlapius savo darbus  doh.gif
Man padėjo tik griežtas auklėjimas ir dažnas vedžiojimas. Gaudavo maniškis su laikraščiu, jei pagaudavau atliekant reikalus.O vieną dieną tiesiog išmečiau visas palas ir kas valandą, dvi pakaitom vedėm į lauką. Bet va jau kelinta diena bandom retinti vedžiojimo dažnumą, tai vakar balutę padarė, o šiandien pasituštino, ant svarstyklių mano  blink.gif Bet, matyt, per ilgas tas tarpas buvo, nes nebuvo išvestas 4 valandas. Priminsiu, jog mūsiškiui kątik 6 mėn. suėjo.

Šiaip aš tik už vedžiojimą lauke, man labai nehigieniškas tas šuns tualetas namuose, vien jau kvapas nemalonus koks, kaip pasituština, net iškart išvalius dar reikia gerai prasivėdinti... Ir šiaip man tas vaizdas labai neestetiškas, kai tu tarkim sėdi, skaitai knygą, o šuo tau panosėj susirietęs atlieka gamtinius reikalus, nu ne... Nors kiti džiaugiasi tom palom, kad nereikia vedžioti... na, visokių žmonių yra, gal jei gyvenčiau nuosavam name, viena pala kokiam nors kampe man tikrai netrukdytų, bet dabar kai esame 2 kambarių bute, tai tikrai nėr tokios vietos, kuria norėčiau tualetu paversti.

Smagu ,kai turejai tvirta nuomone ir zinojai, kaip nori mokyti. thumbup.gif Sveikinu pasiekimais 4u.gif
Tavo suniukas, matyt norejo savo sh pasverti biggrin.gif
O as nesu apsisprendusi, kaip noriu mokyti tai ir sunkiai mudviem sekasi. Man tos palos vidury buto irgi slykstu svelniai tariant..ir siap geda ,kam ir pasakyt ,kad mano suo namuose daro,kaip, iskart tokia apsileidusi nevala pasijauciu, bet kita vertus kaip patogu smile.gif ...Jeigu pramiegi i darba ar paveluoji is darbo,zinai kad suo nekentes, o juk suniuko gerove yra svarbiausia. As tik viena ja vedzioju ir neturiu su kuo dalintis sio malonumo, tai man sunkoka.Pavedzioju ryte, tada po darbo 15h ir sekanti syki is kito darbo namo griztu 23h-1.00h tai negi mokyti laukti ir kenteti taip ilgai,tuo atveju palute gerai, o ir tikrai nesmirda jei keiti kasdiena, ir padeta prie vonios vaizdo negadina man,tad kol kas mums laukas kasdiena du kartus,bet tik del socializacijos.
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 07 18, 00:09)
Smagu ,kai turejai tvirta nuomone ir zinojai, kaip nori mokyti. thumbup.gif  Sveikinu pasiekimais  4u.gif
Tavo suniukas, matyt norejo savo sh pasverti  biggrin.gif
O as nesu apsisprendusi, kaip noriu mokyti tai ir sunkiai mudviem sekasi. Man tos palos vidury buto irgi slykstu svelniai tariant..ir siap geda ,kam ir pasakyt ,kad mano suo namuose daro,kaip, iskart tokia apsileidusi nevala pasijauciu, bet kita vertus kaip patogu smile.gif ...Jeigu pramiegi i darba ar paveluoji is darbo,zinai kad suo nekentes, o juk suniuko gerove yra svarbiausia. As tik viena ja vedzioju ir neturiu su kuo dalintis sio malonumo, tai man sunkoka.Pavedzioju ryte, tada po darbo 15h ir sekanti syki is kito darbo namo griztu 23h-1.00h  tai negi mokyti laukti ir kenteti taip ilgai,tuo atveju palute gerai, o ir tikrai nesmirda jei keiti kasdiena, ir padeta prie vonios vaizdo negadina man,tad kol kas mums laukas kasdiena du kartus,bet tik del socializacijos.

Ramai ramiai, mano maltukas eidavo dukart dienoj - be jokių problemų išlaukdavo, jokių netyčiukų nebūdavo, taip kad trys kartai - tai dar geriau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2014 07 18, 01:28)
Ramai ramiai, mano maltukas eidavo dukart dienoj - be jokių problemų išlaukdavo, jokių netyčiukų nebūdavo, taip kad trys kartai - tai dar geriau  thumbup.gif

Bet gal jusu darbo grafikas normalus? O mano suo lauktu nuo 15.00 iki 12h nakties,sesias dienas per savaite. Ji viena nebuna, mano draugas grizta 18h. bet sake mano suni vedzios tik per savo lavona, jam dzin, kad ji pasiks jam nors ant galvos. Pries pirkdama buvau prizadejusi jam,kad viskuo rupinsiuos pati be jo pagalbos, tai nelabai turiu ir teise ir reikalauti. Jis ja myli -glosto, niurko,buciuoja miega apsikabines ,bet jokio rupinimosi.
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 07 18, 00:43)
Bet gal jusu darbo grafikas normalus? O mano suo lauktu nuo 15.00 iki 12h nakties,sesias dienas per savaite.  Ji viena nebuna, mano draugas grizta 18h. bet sake mano suni vedzios tik per savo lavona, jam dzin, kad ji pasiks jam nors ant galvos. Pries pirkdama buvau prizadejusi jam,kad viskuo rupinsiuos pati be jo pagalbos, tai nelabai turiu ir teise ir reikalauti. Jis ja myli -glosto, niurko,buciuoja miega apsikabines ,bet jokio rupinimosi.

Manau Jūsų vedžiojimo grafikas šuniukui tiks, o ir draugas tuoj perslauš wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 07 18, 00:56)
Tai ir laikysit savo beveik suaugusi suni aptvare gal net puse metu ,kol imoks daryti ,kur reikia? Pirma syki tokia ideja girdziu...bet gal suveiks ,sekmes 4u.gif

Na tas laikymas nebus pastovus, nakti, ir tuo metu, kai lieka namuose viena. Vidus pakankamai graziai irengtas, su gultais, zaisliukais ir wc, kaip atskiras suns namas biggrin.gif Zodziu - nepabandzius nesuzinosiu, tikiuosi pavyks pripratinti daryti namuose vienoj vietoj ant palutes, jei jau nebus galimybes kenteti ir laukti, kol bus mergina isvesta i lauka pasivaikscioti smile.gif

Gal dar galite pasidalinti, kuo valote akytes iur kaip mazinate asarojima?
Atsakyti
Labas visoms. Tikiuosi priimsit į savo būrį. Prieš mėnesiuką nusipirkom maltos bišono kalytę.Jai šeši mėnesiukai. Esam labai patenkinti. Dažnai pasiskaitinėjų kaip juos auginti. Mokausi iš Jūsų patarimų smile.gif Tikiuos smagiai praleisti laiką ir sužinoti tai, ko nežinau dar smile.gif Dėl šlapinimosi neturim jokių problemų. Dažnai vedam į lauką.Tik akytės ašaroja.Galvoju gal maistelis netinka.Užsisakiau ACANA mažiems šuniukams.Bandysim šitą.Turim džiaugsmą namuose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunele 28: 18 liepos 2014 - 18:12
Mūsų mergytė Antea smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunele 28: 18 liepos 2014 - 18:25