Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinė atskirtis

na ir ka kiti vaikai masto ir mano, kai surenkamas per beveik visas paraleles klases VIENAS autobusas ir vaziuoja isrinktieji? ta pati. kad kakas gali, kazkas negali, kad negalinciuju tevai - dori luzeriai, arba siaip luzeriai, o kiti - "suktis moka".
Zodziu, i vaiku sirdis neilisit. jie daug ka isgyvena.
jei tai privati mkla-kur renkasi tarptautiniu imoniu darbuotoju vaikai ar pan, ir tokiu sudaro 90proc, tai skauduliu gal ir neturetu buti. tokie vaikai ir taip malasi visokiuose uzsieniuose su teveliais ir pan.
Atsakyti
Kai aš mokiausi mokykloje mūsų klasė kiekvieną vasarą organizuodavo įvairias eskursijas (pvz. po Panemunę), visada kviesdavome ir kitas paralelines klases, nes kuo daugiau važiuoja, tuo pigesnė kelionė. Samdydavome ir gidą. Mūsų klasė beveik visada važiuodavo visa, o iš kitų dviejų dažniausiai tik keletas mokinių. Nežinau kodėl nevažiuodavo, bet vėliau bendraujant mokykloje niekada nesijausdavo kažkoks dėl to diskomfortas bendravime.
Atsakyti
Ką reiškia "išrinktieji"? Laisvai pasirenkamas dalykas, be prievartos ir be reikalavimo būtinai dalyvauti. Žinoma, kad kuo daugiau, tuo pigiau, dėl to ir organizuojama visom paralelinėm klasėm. Ar turėtų apskritai neorganizuoti ir desperatiškai vengti tokių užklasinių pramogų? g.gif Visiems neįtiksi, čia faktas.
Atsakyti
sUBJKETYVI, DABAR PATI LYGTAIS GLAISTAI problemas, kas cia tokio , kas cia tokio, nesureiksmini isores, tuomet kodel tema taip pavadinta astrokai "Socialine atskirtis"? tai plati tema, skaudi tema, o joje pini tik ekskursijas. kazkaip poklabiai banguoja. tai sureiksminama ta atskirtis, tai draudziama kam nors del atskirties isizeisti, turtuoliai irgi jauciasi izeisti, jeigu del ju isizeidziama...ir tt.
Atsakyti
Kai airijoj prasidejo krize vaikai is mokyklos parnese rasteliu-nesikeisti gimtadienio,kaledu atvirutem,nes ne visos seimos gali sau tai leisti.apie ekskursijas pradesa vos ne mokslo metu pradzioj,kad tevai kurie neturi visos sumos,ypac uz kelis vaikus,galetu moketi dalimis.ekskursijos vyksta is tasko a i taska b,geria valgo ta pati ka nesasi kiekviena diena i mokykla,jokiu karstu su valgyklom mokyklose nera,taigi ir ekskursijos metu nera.
Jau darzeli buna tiek vaikam tiek tevam isaiskinta rubu ir zaislu politika-rubai pagal sezona ir patogus,kaina tavo reikalas,bet nieks ju netausos ir nepriims pretenziju jei ka..zaislai tik tuo atveju jei vaikas jais dalinsis su kitais.
Mokykloj viska issprendzia uniforma.kai kur maziukai dar gali turet skirtingas striukes ir batus,bet paaugliai,kai jau mados parupsta,tai tik apatinius ir kuprines pasimaivymui turi biggrin.gif
Zodziu,svarbu yra ugdymo istaigu nusistatymas del tokiu dalyku,kaip jie su tuo tvarkosi.

Be to cia dar turi but ir tinkamas auklejimas,aiskinimas seimoj,ruosimas gyvenimui,visada atsiras tu,kurie bus auksciau uz tave,negi del to kartis eisi biggrin.gif
Atsakyti