Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumai

QUOTE(Dinka* @ 2013 11 27, 20:32)
Aciu, reikes pabandyti laime... Siauliuose mazoka rinka, bet pasistengus galima kazka rasti. Pastu is kitu miestu nesisiusi juk smile.gif

O tada man iskart klausimas, iskart pasodinant augalus, kazko spec ant/po gruntu reikia? Juk siaip nebuvo jokiu tradu, spec. Pagrindo po gruntu skirto augalams..

Nemažai augalų yra tokių kurie turi prastą (arba visai neturi) šaknų sistemą ir jie maitinasi per lapus. Jiems pilu skystas trąšas. Tiems kurie turi šaknis - aš į gruntą įkišau molio rutuliukų.
Aišku daugiau šiuo klausimu pasakys rimti akvariumistai.

O koks gruntas sudėtas?
Atsakyti
QUOTE(Dinka* @ 2013 11 27, 19:32)
Aciu, reikes pabandyti laime... Siauliuose mazoka rinka, bet pasistengus galima kazka rasti. Pastu is kitu miestu nesisiusi juk smile.gif

O tada man iskart klausimas, iskart pasodinant augalus, kazko spec ant/po gruntu reikia? Juk siaip nebuvo jokiu tradu, spec. Pagrindo po gruntu skirto augalams..

Pamėginkite Šiaulių turguje paieškoti, bent jau kažkada būdavo neblogas pasirinkimas (čia apie augalus). O koks dabartinis gruntas akvariume?? Šiaip tai priklausys nuo augalų,t.y. ar jie bus reiklesni maistmedžiagėm ar ne. Tačiau galėsite pasitarti su žmogumi, iš kurio pirkdite augalus, kokiomis sąlygomis jis augino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nermalas: 27 lapkričio 2013 - 22:00
Gruntas sviesus, vidutinio dydzio skalda, koks tiksliai nepasakysiu. Pirkau maiseliuose, skirta akvariumams. Augaliukus faktas, kad pradziai rinktis reikes maziausiai lepius. Pabandysiu sestadieni i turgu palekt, pabendrauti, gal ka rasim nesusalusio smile.gif
Einu forumu skaitytinapie augalija.
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2013 11 27, 16:56)
Sveikos.Gal kas apulerkiu pertekliaus turite?

Turiu keleta, bet Kaune (Silainiai/Panemune)

Galima ir siustis ir tas sekmingai buvo daroma, tik kad salta dabar...
Retkarciais uzmeskit aki i akvariumas.net foruma...ten laiks nuo laiko ir Siauliuose augalu pasiuloma.
Atsakyti
[quote=Dinka*,2013 11 27, Augaliukus faktas, kad pradziai rinktis reikes maziausiai lepius. Pabandysiu sestadieni i turgu palekt, pabendrauti, gal ka rasim nesusalusio .

Pastaruosius du šeštadienius Šiaulių turguje buvo vienas vyriškis, kuris prekiavo vien augalais. Turėjo daug ir labai įvairių, labai gražiai išaugintų. Kainos labai įvairios buvo. Paprasti augalai pigūs, bet retesni 10-25 lt. Svarbiausia prekiauja ne tik , kad parduot, bet ir nori, kad augalas pas jus tikrai nepražūtų, klestėtų. Prieš parduodamas išklausinėja kokios pas jus sąlygos ir jei netinka apšvietimas, tai iškart pasako, kad neparduosiu šito augaliuko, nes pas jus neaugs. Pas jį galima gauti daug patarimų kaip auginti ir šiaip apie akvą.
Dabar atšalo oras, bet gal ir šį šeštadienį dar rasite.
Atsakyti
aš dideliuose akvariume pakeitimo darbuose, greitai atsinaujinsim kaip reikalas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2013 11 28, 17:34)
aš dideliuose akvariume pakeitimo darbuose, greitai atsinaujinsim kaip reikalas  biggrin.gif

Nejaugi ciklidų neliks?? biggrin.gif
Na, tikiuosi bus pasidalinta vaizdais ir po restarto.
Atsakyti
QUOTE(Nermalas @ 2013 11 28, 22:11)
Nejaugi ciklidų neliks??  biggrin.gif
Na, tikiuosi bus pasidalinta vaizdais ir po restarto.

Ciklidai tikrai paliks biggrin.gif manau po savaitgalio bus galima kažką rodyt
Atsakyti
Aciu, reikes pabandyti laime... Siauliuose mazoka rinka,

O "Amanijoje" neteko apsilankyti? Ten Gintaras augalais užsiima, jis gali daug patarti.
Dar yra šiauliečių akvariumistų skype.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Gal kas Vilniuj akvuko ieskot - maciau skelbiu parduoda 140ltr nauja juwel su viskuo uz 300lt..sakyciau superine kaina bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 11 29, 11:29)
Labas rytas smile.gif
Gal kas Vilniuj akvuko ieskot - maciau skelbiu parduoda 140ltr nauja juwel su viskuo uz 300lt..sakyciau superine kaina  bigsmile.gif

Čia kur toks skelbimas??
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 11 29, 12:29)
Labas rytas smile.gif
Gal kas Vilniuj akvuko ieskot - maciau skelbiu parduoda 140ltr nauja juwel su viskuo uz 300lt..sakyciau superine kaina  bigsmile.gif

Sveiki,
buvau siandien apziuret. Turiu 30 litru akvariuma ir jau baisiai noriu didesnio rolleyes.gif Bet ten tas iskilimas per 2cm... Pabijojau pirkti unsure.gif Nelabai nusimanau tame, kazin ar lengva butu sutaisyti ir kiek tai kainuotu g.gif
Atsakyti