Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumai

turiu samanos kuoksta, gal kam reik? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nermalas @ 2014 01 06, 17:36)
Pas mane tas pats vyksta, tačiau aš kažkaip suverčiau visą bėdą išoriniam filtrui, nes kaip tik toks pablogėjimas prasidėjo po to, kai vidinį filtrą pakeičiau į išorinį. Galvojau dėl to, kad be burbuliatoriaus trūkumas deguonies pasireiškia taip... Hmmm tada ko gero reikės mn irgi po teuputį raukti tas Vimi trąšas, nors mažą tai nieko tokio nepasireiškė. Tiesa, jame filtras vidinis, burbulus pučia...

Vat ir pas mane akvariumas sublogo, kai filtrą vidinį pakeičiau į išorinį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stileta/Garda @ 2014 01 06, 12:57)
O man kažkas su Vimi trąšom negerai.

Nu žinokit pas mane irgi panašūs reikalai su VIMI (naudoju micro +accelarator) nors ir suvešėjo vieni gan smarkiai, bet skylėjas. Skaičiau, kad K trūksta jei skylėjas... reiks kažką galvot g.gif
Atsakyti
Ir pas mane viskas nyksta 4u.gif Bet aš sieju su sezonu, gal tiesiog staigus dienos šviesos trūkumas g.gif Dėl trąšų ką aš žinau g.gif visas iš eilės išbandžiau, vieni auga geriau prie vienų, kiti prie kitų, stebuklų nėra schmoll.gif Blyxai kapiec ir dar kelioms rūšims visai nekas jau. Augimas sustojęs doh.gif Nenuobodu su tais augaliniais ką ax.gif

Dar pastabėjau, kad labai suprastėja situacija kaskart pakeitus vandenį, pradedu tikėt vieno akvariumisto pamąstymais, kad rudenį pavasarį kažko pila į vandenį ligų profilaktikai blush2.gif Nu gal ir nonsensas, bet aj nebežinau ką ir galvot, bandysiu akvariumistų forume užklaust senų jūrų vilkų, gal ką patars g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurginiukas: 07 sausio 2014 - 08:19
Pas mane kazko po mazu nyksta samana ir zuvys, kiti augalai gerai laikos (nors jie ir nera is lepiuju). Vakar dar viena zuvele istraukiau negyva. Per paskutini pusmeti po viena iskeliavo du ancitrusai ir dvi SAE. Tik danijos, viena likusi gupija ir neonai atkakliai laikosi na ir krevetes Red Chery replineja ant dugno. Kazkas su zuvim negerai, atrodo jaunos mazutes pirktos, o va neuzsilaiko doh.gif
Samanos irgi gelsta, nyksta. Sava nunyko, parsiveziau is Klaipedos (nepamenu niko blush2.gif ) gera kuoksta, ir ta nugelto g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 07 sausio 2014 - 09:10
QUOTE(Jurginiukas @ 2014 01 07, 09:16)
Nu gal ir nonsensas, bet aj nebežinau ką ir galvot, bandysiu akvariumistų forume užklaust senų jūrų vilkų, gal ką patars g.gif

jei ka suzinosi- brukstelk cia , idomu smile.gif

as ir manau kad arba vanduo kitoks arba grynai del sviesos.. nes nu pas mane irgi viskas sustojo.. o mazajam vis da neatsikratau rudojo dumblio.. nu kazkaip neitiketina g.gif jau ir augalus lauk isiroviau ejau mazgot su dantu sepetuku biggrin.gif
Atsakyti
Išbandžiau ir aš visus tris VIMI variantus. Kadangi man tai pirmos trąšos akvariumistikos praktikoje, tai labai atsargiai pradėjau ir kažkokių stebuklų nesitikėjau. Dabar naudoju MICRO. Pradėjus naudoti , vasarą, pokyčiai į gerą pusę buvo akivaizdūs. Bet dabar-žiemos sezonas ir augalų vegetacija sumažėjus. Viskas lyg apmirę. O kadangi turiu tik stalinę 100W lemputę, tai nieko gero ir nesitikiu. Kadangi apšvietimas silpnas-vidutinis, tai labai gerai auga tik anubiai. Gerai laikosi ACORUS, dar samana, pradėjo labai gražiai ataugti Echinodorus ,,Ozelot''(čia tas, kurį buvau į kompostą įsodinusi). Visokie ragalapiai ir cabombos atrodė tragiškai, nes irgi turiu rudo dumblio, tai roviau-ploviau-vėl sodinau arba ne. Kiti augalai lyg ,,užsimarinavę""-nenyksta ir neauga. Bet pirmosiomis savo trąšikėmis nesu nusivylusi. Blogų atsiliepimų irgi nesu girdėjusi. 109 ltr. pilu 3-4 dozatoriaus paspaudimus. Kartais pamirštu ,tai daugiau neįpilu.
Atsakyti
QUOTE(Sandia @ 2014 01 07, 08:04)
Nu žinokit pas mane irgi panašūs reikalai su VIMI (naudoju micro +accelarator) nors ir suvešėjo vieni gan smarkiai, bet skylėjas. Skaičiau, kad K trūksta jei skylėjas... reiks kažką galvot  g.gif

Atsiprašau senbuvių, bet pakartotinai įdėsiu paveiksliuką. Naujai prisijungusiom galbūt padės. user posted image
Atsakyti
Pasiskaičiau čia visokių minčių, vaikštau ir galvoju - akvariumui žiema, bet kodėl tada mano narcizai jokios žiemos nejaučia ir jau kelių cm yra. Nesuprasi kame esmė, tie augalai kurie žiemos nėr matę susiruošė žiemoti, o va kam priklausytų "snausti" - auga. :-)
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2014 01 07, 12:39)
Pasiskaičiau čia visokių minčių, vaikštau ir galvoju - akvariumui žiema, bet kodėl tada mano narcizai jokios žiemos nejaučia ir jau kelių cm yra. Nesuprasi kame esmė, tie augalai kurie žiemos nėr matę susiruošė žiemoti, o va kam priklausytų "snausti" - auga. :-)

Elementaru Vatsonai, pasakytų Šerlokas biggrin.gif taigi jūsų narcizai ruošiasi augti, nes jaučia šilumą, o akvariume temperatūrą dirbtinai palaikome termometrais, bet augalai pajunta šviesos sumažėjimą, kadangi, kai išjungiam lempas, aplink tamsu, nėra dienos šviesos, priešingai nei vasarą kai vos ne visą parą gauna dar ir dienos šviesą mirksiukas.gif
Atsakyti
help.gif Mergaites,ateinu pas jus patarimo! Nesiseka su kardonesiais verysad.gif .Akvariumas musu 160l ir turim ji ne vienerius metus.Sekmingai gyvena klounai,molinezijos,skaliarai,rykliniai samai,barbusai.Bet va kardonesiai isgyvena menesi-du ir krenta.Si kart visi trys-vienas paskui kita padieniui...Neisivaizduoju kas jiems netinka.Ar negali but,kad per siltas jiems vanduo musu akvariume ~26-27C?
Buciau dekinga uz jusu patarimus.
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2014 01 06, 22:39)
turiu samanos kuoksta, gal kam reik?  4u.gif

kokia samana?
Atsakyti