Įkraunama...
Įkraunama...

Klubų sąnariai, kas ir kaip?

Sveikos mamytes 4u.gif Perskaiciau visa temuke 4u.gif Mano berniukas taip pat nesioja freika, jau beveik 2 men, tiek, kiek ir prognozavo nesiojimo. Uz 10 dienu eisim echoskopuotis, tada pas Juodiene, tikiuosi jau pasveikom rolleyes.gif

Siaip Juodiene kaip gyd. visai gera, paaiskina, parodo , atydziai apziuri , bet ar buvom kam, kad ta freika be reikalo israse? Pas mus 1 rauksle ant vienos kojytes maziau, o echo isvis doh.gif Na kaip ten gali kazka matyti, kaip tikslumas 70% , o vaikas istisai kojom makalavo, pati laikyt turejau, o ir nulaikyt sunku buvo doh.gif Jei sakys dar menesi nesioti, vaziuosim pas Zitkauska.

Tik va , vakar neiskenciau, nuemiau,dar plius sveciu turejom. Dabar susigriebiau, vel uzdejau, juk tiek nedaug liko blush2.gif Ir suku sau galva, ar nenuejo visi 2 men suniui ant uodegos? unsure.gif Nors siaip saziningai nesiojam, nuimu tik pampi keiciant ir maudant rolleyes.gif Uh, tikiuosi islaisvins mus kita savaite ir pamirsim ,kad teko tiek prasikankinti 4u.gif

Atsakyti
[quote=Anaksunamun,2008 10 21, 01:20]
bet ar buvom kam, kad ta freika be reikalo israse?
na mums išrašė bet mes nenešiojom blush2.gif negerai darėm rizikavom, bet mano širdis jautė kad viskas gerai, tada nuvažiavom pas Žitkauska ir jis pasakė kad mano vaikas sveikas ir kad buus displazija jam oasirodo bet visai ne to klubiuko kurio kita gydytoja diognozavo.Tarp kitko Žitkauskas turi specialu toki stala kur vailkas paguldytas kojom negali judinti 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mamos,

Mano sunelis gime su klubu displazija, nes visa laika sedejo pilve. Jau nuo 7 dienos pradejom nesioti freiko pagalvele. Panesiojom 6 savaites ir viskas susitvarke thumbup.gif Daug dirbau su juo: kasdien mankstinau, masazavau iki pat metu, keleta kartu kvieciausi masazuotoja i namus prfesionaliam masazui.

Manau, kad tikrai nereikia bijoti tos freiko pagalveles, juk kuo anksciau pradesit gydyti, tuo trumpiau reikes nesioti ta pagalvele. Siandien mano kavalieriui beveik 3 metai, spraigo nesustodamas tongue.gif

P.s. mano drauges mergytei irgi reikejo freiko pagalveles, tik jai prirase nuo 3 men nesoti. Nesiojo iki 7 men. Tokiam vaikuciui daug sunkiau priprasti ir buti suvarzytam. Ji veliau pradejo sedeti, bet po to greitai pasivijo bendraamzius wink.gif

Ir dar, jei kam reikia, galiu padovanoti 16cm. freiko pagalvele (gydytoja nustato dydi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lijanuska: 23 spalio 2008 - 12:43
QUOTE(Poa @ 2008 10 15, 02:08)
O taikaip jus nustatet, kad isnires sanarys. ar pastebejo gydytojai, ar pacios nustatet. jei pacios tai kaip - kokie pozymiai buvo?
Nes matot, mum viena raukslyte neatitinka, parodem daktarei, atciau ji sake kad viskas yra gerai. tai net nezinau...

mums jau GN siuntimą davė pas ortopedą, nes įtarė klubo displaziją.
QUOTE(Lijanuska @ 2008 10 23, 14:38)

Mano sunelis gime su klubu displazija, nes visa laika sedejo pilve. Jau nuo 7 dienos pradejom nesioti freiko pagalvele. Panesiojom 6 savaites ir viskas susitvarke  thumbup.gif  Daug dirbau su juo: kasdien mankstinau, masazavau iki pat metu, keleta kartu kvieciausi masazuotoja i namus prfesionaliam masazui.

Ir dar, jei kam reikia, galiu padovanoti 16cm. freiko pagalvele (gydytoja nustato dydi).

nuo 2mėn nešiojam, 3 mėn važiuosim rodytis, lb maža viltis yra, kad nebereiks...bet netikiu, nes raukšlytės 1-os tai tikrai nėra g.gif

o dėl dovanojimo... taigi vistiek jas kompensuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Waida26 @ 2008 10 23, 16:51)
mums jau GN siuntimą davė pas ortopedą, nes įtarė klubo displaziją.
nuo 2mėn nešiojam, 3 mėn važiuosim rodytis, lb maža viltis yra, kad nebereiks...bet netikiu, nes raukšlytės 1-os tai tikrai nėra g.gif

o dėl dovanojimo... taigi vistiek jas kompensuoja mirksiukas.gif

Del to kompensavimo tai ten irgi idomiai. Musu dukryte sparciai ugtelejo ir ortopedas patare is 18 jau 22 isigyti, kad butu veiksmingiau, bet kadangi nebuvo praejes kompensavimo laikotarpis (berods menuo g.gif ), tai teko jau pirkt ta sekancia. ax.gif Ortopediame jos ten ir isaiskino visa sistema g.gif
Atsakyti
Mano dukrytei irgi nustate dusplazija. Pas dukryte ant vienos kojos buvo viena raukslyte, ant kitos dvi. Mes buvome Santariskese pas Galvydiene. Gydytoja labai patiko. Santariskese nieko nemokejome, nes buvome su siuntimu is savo poliklinikos. Apziurejo su ehoskopu. Nesiojome Freiko pagalvele menesi. Daug dirbome - dariau masazus ir gimnastika. Pratimus kojoms dariau kelis kartus per diena, kai keiciau pampersus. Masazus ir gimnastika dariau kaip parasyta http://newmama.ru/ma...e/displasia.htm (jei skaitote rusiskai). Padejo thumbup.gif . Po menesio pasirodeme, gydytoja net 2 kartus paziurejo, sako thumbup.gif , viskas OK, gerai pasimankstavote smile.gif . Liepe dar 3 sav. nesioti pagalvele, bet tik nakciai, kad uzfiksuoti rezultata smile.gif. Po to po 1.5 men dar karta buvome konsultacijoje - viskas ok, dabar eisime pas gydytoja, kai pradesime vaikscioti. Tiesa, nevienodos raukslytes kol kas taip ir liko.
Atsakyti
QUOTE(orangecat @ 2008 10 25, 11:52)
Mano dukrytei irgi nustate dusplazija. Pas dukryte ant vienos kojos buvo viena raukslyte, ant kitos dvi. Mes buvome Santariskese pas Galvydiene. Gydytoja labai patiko. Santariskese nieko nemokejome, nes buvome su siuntimu is savo poliklinikos. Apziurejo su ehoskopu. Nesiojome Freiko pagalvele menesi. Daug dirbome - dariau masazus ir gimnastika. Pratimus kojoms dariau kelis kartus per diena, kai keiciau pampersus. Masazus ir gimnastika dariau kaip parasyta http://newmama.ru/ma...e/displasia.htm (jei skaitote rusiskai). Padejo  thumbup.gif . Po menesio pasirodeme, gydytoja net 2 kartus paziurejo, sako  thumbup.gif , viskas OK, gerai pasimankstavote  smile.gif . Liepe dar 3 sav. nesioti pagalvele, bet tik nakciai, kad uzfiksuoti rezultata smile.gif. Po to po 1.5 men dar karta buvome konsultacijoje - viskas ok, dabar eisime pas gydytoja, kai pradesime vaikscioti. Tiesa, nevienodos raukslytes kol kas taip ir liko.

Galvydienė doh.gif mes ir pas ja buvom, tai gerai kad paskui nuėjom pas žitkauska, nes ta jos pažiura ir paskirimas pagalvės, ai vienu žodžiu jau apie tai rašiau doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Na, as galvoju, kad mums tai tikrai displazija buvo, nes ir raukslytes nevienodos, ir ta kojyte buvo visad kaip pakelta ir sulenkta. Priezastis galejo buti, kad vaikas ilgai buvo sedimoje padetyje pulvuke. Tai manau, kad mums Galvydiene teisingai viska nustate. Ir pagalve paskyre tik menesiui, ilgai nekankino. O i lauka i vezimeli ir i autokedute ar tos pagalves apskritai nededavau, nes netilpdavo vaikas tokioje konstrukcijoje. Gal but galejo uztekti manksteles ir masazo, cia jau kitas klausimas. Manau viskas padejo butent komplekse.
Atsakyti
Kai mano mažajam berniukui buvo 2,5 mėn, KMUK gyd.ortopedas M.Gružauskas irgi nustatė klubų displaziją ir išrašė nešioti Freiko pagalvėlę. Ją itin sąžiningai nešiojom lygiai 10 savaičių (4 savaites 16 cm ir 6 savaites 20 cm) , po kurių vaikiukas liko sveikutėlis, be jokios displazijos thumbup.gif thumbup.gif taigi, mamytėms patariu nesijaudinti dėl šios pagalvėlės nešiojimo...vieną kartą sąžiningai pavargsite ir bus baigta bigsmile.gif daug blogiau, jei didesniam vaikiukui teks ją nešiot doh.gif

beje, šios pagalvėlės buvo kompensuojamos, mokėt teko tik apie 0,70 lt už kiekvieną rolleyes.gif
Atsakyti
del tu pagalveliu tai nesupratau - mums daktaras isaiskino, kad kompensuojama buna tik viena... taigi kitas mes perkame... idomiai cia... g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute1980 @ 2008 10 27, 14:31)
del tu pagalveliu tai nesupratau - mums daktaras isaiskino, kad kompensuojama buna tik viena... taigi kitas mes perkame... idomiai cia...  g.gif

O todėl kad kiek pamenu Jūs lyg tai Šiauliuose pas Basjoką lankotės, tai vat jis siunčia į Šimšę ortopedinę parduotuvę mamytes Freikus pirkt, o apie kompensavimą tyli užpakalį syraukęs, nes matomai ir taip pinigėliai į kišenę nubyra, net negaliu aš jo prisimint. Kad ir ši smulkmena roso, kad nesąžiningas jis gydytojas
Atsakyti
mums vakar padarė rentgeną, gerėja, bet dar 8 sav. teks nešioti (tik didesnę). Nusprendėm nebesiblaškyt per kitus gyd ir sąžiningai baigt nešiot 4u.gif
(nes jei kitas gyd. lieps nebenešiot, tai vėl susipainiosiu doh.gif )
Atsakyti