Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

o stai Elata ir teorine puse paaiskino. as taip pat esu kazka panasaus skaiciusi, bet ne Whole9.
negaliu sian galva neveikia, jauciu kad sirgsiu, saltis dar nekrecia, bet zinot ta busena, kai ant persalimo ribos kabi ir jauti kad tuoj tuoj griebs. galva skaudena, miego noriu, nors pas mus dar tik 20val, bet jeigu mano kunelis miego prasosi - vadinasi jam to reikia, kad su bacilom kovot. eisiu tuoj, tik pamokas paruosiu ir liuli wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 20, 23:07)
Negi neteko girdėti, kad tie, kurie treniruojasi maratonams, priauga svorio. Nes ilgų distancijų bėgimai tai cardio, kuris sukelia stresą. Stresuodamas organizmas kaupia visas atsargas juodai dienai.

o mano patirtis sako ka kita. lengva kardio treniruote, pats tas. Begioti kaifas. as pusmaratonius kelius nubegus, esu, kojos, rankos, krutine sexy budavo... ir zavli visada ir nori. o dabar i zmogu kalna panaseju. raumenys matyt auga, o riebalai dar biski laikos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 20, 22:07)
Būtent apie cardio mitą aš sužinojau pirmiau dar visų tų riebalų mitų ir low fat sveikumo mito.
pati kasdien po porą valandų rimto cardio turėdavau, maitinausi tikrai sveikai, o svoris kaip nekrito, taip nekrito, jaučiausi žiauriai pavargusi.

Norint numesti svorį būtina derinti kardio su svarmenim. Aerobikoj suderinami abu dalykai vienu metu, bet pvz, aš asmeniškai puikiai jaučiuos toj treniruotėj, kur daugiau judėjimo, o ne statinių pratimų. ir mano kūnui, per daug metų praktikos, pastebėjau, labiau patinka būtent kardio, šuoliukai ir pan, po jų jaučiuos tokia žvali ir išsikrovus. Salėj su svarmenim greit užsipumpuoju rankas ir keturgalvį, neįtelpu į kelnes, vargas, mečiau.
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 11 20, 21:52)
nu blyn, nereikėtų man svorio mest, tai sugraužčiau ryte kokį bananą ir pasikraučiau tų anglių, bet dabar gi negaliu

nejau tu manai, kad koks vienas vaisius tau sustabdys svorio metimą? valgyk ne bananą, o kokį obuolį ar ananaso riekę, kur mažiau cukraus.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 20, 22:00)
O kiek tu dar nori numest? g.gif Kaip pas tave reikalai su virskinimu, kad nebutu, kad tas bananas po to tau ispustu vidurius baisiausiai g.gif
As niekada su svoriais nedirbus, noretus pabandyt smile.gif

dar nemažai 15 kg tikrai. Su virškinimu viskas super, geriau ir būti negali smile.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 20, 22:07)
Būtent apie cardio mitą aš sužinojau pirmiau dar visų tų riebalų mitų ir low fat sveikumo mito.
pati kasdien po porą valandų rimto cardio turėdavau, maitinausi tikrai sveikai, o svoris kaip nekrito, taip nekrito, jaučiausi žiauriai pavargusi.
Ne vienas tyrimas atliktas buvo, kad būtent raumenukai padeda svorį numesti, o ne besaikis cardio, kuris tik sukelia stresą organizmui ir išsekina jį, per didelės kortizolio dozės visiškai nėra sveikos.
Nežinau, ar skaitei Whole9 įrašus, bet jie ten gerai rašo, kad jei nori bėgti maratoną (=besaikis cardio), bėk, bet tikrai ne dėl sveikatos ar svorio. Negi neteko girdėti, kad tie, kurie treniruojasi maratonams, priauga svorio. Nes ilgų distancijų bėgimai tai cardio, kuris sukelia stresą. Stresuodamas organizmas kaupia visas atsargas juodai dienai.

nu porą valandų tikrai ne, nekalbu apie tokį cardio, kalbu apie lengvą cardio, kuris apšildo raumenukus, o tada treniruokliai ir visokie kitokie pratimai lašinukams tirpinti, bet raumenims stiprinti

Papildyta:
QUOTE(nefifi @ 2013 11 20, 22:21)

nejau tu manai, kad koks vienas vaisius tau sustabdys svorio metimą? valgyk ne bananą, o kokį obuolį ar ananaso riekę, kur mažiau cukraus.

oj, ant obuolių uždėtas didžiulis kryžius biggrin.gif . Mano candidai patiktų vaisiai, bet aš nenoriu, kad ji būtų patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Wallis, karts nuo karto paskaitau senas paleo temas, ar ne tu tik buvai susirūpinus, kad per savaitę užaugo 5kg stebuklingai, kad pradėjai pūstis ar kažkaip. Ar susitvarkė viskas? kas buvo nutikę?
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 11 20, 22:24)
oj, ant obuolių uždėtas didžiulis kryžius  biggrin.gif . Mano candidai patiktų vaisiai, bet aš nenoriu, kad ji būtų patenkinta  biggrin.gif

a, na, tuomet taip wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 11 20, 23:24)

nu porą valandų tikrai ne, nekalbu apie tokį cardio, kalbu apie lengvą cardio, kuris apšildo raumenukus, o tada treniruokliai ir visokie kitokie pratimai lašinukams tirpinti, bet raumenims stiprinti

aaaa, pas tave apšilimas tik, širdutės ritmui padidinti? na, tai tuomet viskas čiki smile.gif
Nes aš darydavau 15-20 min. apšilimą ant steperio, tada valanda spiningo, 30-60 min. cardio treniruoklis ir dar pabaigai 10 min. ant bėgtakio. Ir po teisybei man patikdavo, nes labai smagu, ypač spininge, užveda trenerė, muzika, šalia važiuojantys. Aš svorių nelabai mėgstu, o cardio man patikdavo. Tačiau mano organizmui ir sveikatai visiškai nepatiko. Ir ilgą laiką nesupratau kodėl. doh.gif Ir kodėl tas svoris nekrenta, ir kodėl vos pasivelku po treniruotės, ir kodėl amžinai irzli. O pasirodo, kad ir po taip įtemptų dienų dar pora valandų įtempimo visiškai nepadeda pailsėti. Užtat joga labai gerai tam padėdavo smile.gif
Na, o šiaip geriausios būtų HIIT treniruotės, circuit training, kur pakaitomis intensyvus pratimas su mažiau intensyviu ir širdutė nėra perkrauta dideliu greičiu dirbti (nes cardio juk reiškia širdies darbą)
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 20, 23:28)
Wallis, karts nuo karto paskaitau senas paleo temas, ar ne tu tik buvai susirūpinus, kad per savaitę užaugo 5kg stebuklingai, kad pradėjai pūstis ar kažkaip. Ar susitvarkė viskas? kas buvo nutikę?

aha, cia as smile.gif issiputus kaip antis krypuoju. man reikia sumazint labai labai darzoves ir riebalus, tada buna normaliau, bet nesijauciu soti.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 20, 22:35)
aaaa, pas tave apšilimas tik, širdutės ritmui padidinti? na, tai tuomet viskas čiki smile.gif

oj neee, ne tokia mano programa, aš labiau riebalus deginu treniruoklių pagalba, man patinka, o vat stepas ar dviratis - kančia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 20, 23:21)

palaukit, kiek jūs laiko jau paleo? ir šiaip...
bananas prieš sportą geriau, nes jame daugiau gliukozės, kurios nereikia versti ir ji sportuojant iškart panaudojama. O obuolio pagrindinis cukrus - fruktozė, kuri nukeliauja į kepenis ir energijai nenaudojama, tai koks tikslas ją valgyti.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 11 20, 22:42)
mane priverst juos pasidaryt beveik su automatu reikėtų į subinę įremti  blush2.gif , žiauriai nemėgstu tų visų ceremonijų, bet teks darytis. Nenorėjau skubėti, nes tiroksino kiekis organizme gi taip greitai nenukristų, todėl laukiau, neskubėjau. Tik bijau, kad jei rezultatas parodys, jog tiroksino reikia, o mano smegenys visiškai nebenori jo pripažinti, kaip reikėtų prisiversti jį vėl gerti  unsure.gif

Ka reiskia, ziauriai nemegstu?? Kas cia per zaidimai su savo sveikata? Jau jauti, kad jegos senka, kad kazkas ne taip, tai varai greitai tyrimus darytis, Buria ji cia atsisedusi, protas mat nenori tiroksino gerti. Gausi I kaili blink.gif
Net labai greitai gali nukristi. Man pakako kazkur 7 ar 8 dienas nepagerti, tai jau kritine padetis buvo, nebepaejau, tik gulejau ir zliumbiau, visai ciut nedasivariau, I antra auksta uzlipti nebegalejau. Tyrimas parode, kad laisvasis tiroksinas virsija norma 20 kartu. Kai prisizaisi, bus velu svaigti ko ten tavo smegenys nenori ir ko tu ten labai nemegsti.
Gal nueik greiciau tyrimus darytis, ka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 20 lapkričio 2013 - 22:47
QUOTE(kustuce @ 2013 11 20, 23:40)
oj neee, ne tokia mano programa, aš labiau riebalus deginu treniruoklių pagalba, man patinka, o vat stepas ar dviratis - kančia  biggrin.gif

aš kaip norėčiau normalaus trenerio sporto klube... o dabartiniai tai kažkoks prikolas. Kažkada paklausiau kokiais matavimo vienetais bėgtakis nustatytas: km ar mi. Sako: myliomis. Nu nu, iš tiesų tai kilometrais biggrin.gif
Ai, dar mano klube yra tokia ledinė pupa, kuri su svoriais dirba, squatus su didžiausias svarmenimis ant štangos daro ir pan. Tai diedai niekaip negali suprasti, ką ta trapi būtybė čia veikia biggrin.gif
Ir dar norėčiau Crossfit išbandyti. Matyt numirčiau iki treniruotės pabaigos, bet bent pabandyti. O jeigu lytų pinigais, tai ir lankyti tokias treniruotes būtų smagu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 20, 22:46)
Ka reiskia, ziauriai nemegstu?? Kas cia per zaidimai su savo sveikata? Jau jauti, kad jegos senka, kad kazkas ne taip, tai varai greitai tyrimus darytis, Buria ji cia atsisedusi, protas mat nenori tiroksino gerti. Gausi I kaili  blink.gif
Net labai greitai gali nukristi. Man pakako kazkur 7 ar 8 dienas nepagerti, tai jau kritine padetis buvo, nebepaejau, tik gulejau ir zliumbiau, visai ciut nedasivariau, I antra auksta uzlipti nebegalejau. Tyrimas parode, kad laisvasis tiroksinas virsija norma 20 kartu. Kai prisizaisi, bus velu svaigti ko ten tavo smegenys nenori ir ko tu ten  labai nemegsti.
Gal nueik greiciau tyrimus darytis, ka?

na, jei aš nuo liepos mėnesio negeriu ir dar normaliai vaikštau, tik tiek, kad paskutiniu metu pasijutau ne visai gerai, tai gal čia tik sporto pasekmė, organizmas sunkiai pakelia, nes senai nesportavus esu. Nes jei tiek laiko jaučiausi gerai, tai gal vis tik skydliaukė dirba, ne pilnu pajėgumu, bet dirba.
Na, bet įtikinai, nueisiu pasidarysiu ir bus aišku, kas ir kaip mirksiukas.gif
Atsakyti