Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

o kokia doze naudoji, aš irgi bandžiau, nanenumiriojo , tai faktas. auga. Tik bėda, kad su pometim prastai nelabai pamenu ar visas liejau ar kai kurias. Na reiks atidžiau liet, pastebėt ar yra skirtumu ar ne.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 10 09, 20:38)
o kokia doze naudoji, aš irgi bandžiau, nanenumiriojo , tai faktas. auga. Tik bėda, kad su pometim prastai nelabai pamenu ar visas liejau ar kai kurias. Na reiks atidžiau liet, pastebėt ar yra skirtumu ar ne.

Naudojau maždaug pagal instrukciją: 2 ml į 2 l vandens. Irgi dalį paliejau, daliai neužteko, bet dabar tiksliai nebepamenu kurios liko nuskriaustos doh.gif . Bet praėjo jau daugiau kaip savaitė, tai jeigu kažkam teks daugiau, gal nepakenks g.gif
Atsakyti
Aga aišku. reiks pasižymėt ir dali augaliukų paliet...įdomu gi kaip augs.
Ai aš vis noriu pasidžiaugt mūsų mainais. Net juokinga pačiai, bet Pink tulip mane su keikviena diena vis labiau žavi. Nagal ryt išeis pafotkint, žada saulėtą dieną.
Aš visa savaitę tvarkiausi savo gėlių ūki..persodinėjau... ką reikėjo, ruošėmės žiemai. ax.gif Vaikus atskyrinėjau...košmariuks namie..Netelpu. Paskolinkit plangę aaa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 10 09, 21:18)
Ai aš vis noriu pasidžiaugt  mūsų mainais. Net  juokinga pačiai, bet Pink tulip mane su keikviena diena vis labiau žavi. Nagal ryt išeis pafotkint, žada saulėtą dieną.

Aš irgi patenkinta drinks_cheers.gif thumbup.gif ЛЕ-Южная Ночь padėta prieš nosį ir skleidžia naujus žiedus wub.gif
O Pink Tulip vis dar tarp mano numylėtinių, kurių nenorėčiau prarasti schmoll.gif Ir nors niekad nežydi puokštėmis, bet labai išsiskiria savo lapų ir žiedų forma. Ir man labai gerai žiūrisi iš apačios mirksiukas.gif
Aš irgi papildomos palangės neatsisakyčiau, ypač kai reikia jau ir iš balkono kai kurias gėles parsinešti doh.gif
Atsakyti
na jo ЛЕ-Южная Ночь ir Pink Tulip mano favoritės. Šią vasarą labai buvau susižavėjusi ružavom sanpaulijom... o dabar kažkaip neebžavi..... Suprantu, kad gražiausios man ryškios gėlės. ax.gif doh.gif
Atsakyti
Kai as turejau ir naudojau Baikala, tai radau parasyta straipsni, kad reikia ideti cukraus (berods, ant 10 ltr. tirpalo 1 a. sauksta) ir siek tiek palaukti, pamaisyti... As ant 2 ltr. laistytuviuko dedavau puse arb. s. Kadangi preparatas bakterinis, tai cukrus toms bakterijoms kaip maistas tarnauja, ju ten padaugeja, pagereja tirpalo kokybe ir pan.
Cituoju straipsni:
*Augalų purškimas kartą per savaitę – gera profilaktinė priemonė nuo ligų ir kenkėjų.
*Laistomi ir apipurškiami konteineriuose augantys dekoratyviniai augalai, gėlės (1 arbatinis šaukštelis EM preparato ir 1 arbatinis šaukštelis saldžios melasos arba cukraus į 10 l vandens).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 10 spalio 2014 - 08:49
Įdomu įdomu...na bet kaip cukrus augalams,Tipo išeina palaukti kol bakterijos tą cukru suvalgys ir pasidaugins.........O jūs ant kokių augalų eksperimentavote.
Dabar galvoju nebent išbandyt ant kokiu augalų kuriu turiu po 2. kitaip baisoka.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 10 08, 20:16)
Ištikro  nelabai ir svarbu kas imsis organizuot gensejinius, svarbu kad imtūsi... Svarbu ,kad nenurašytų Mūsų mylimų gėlių todėl, kad mes  esam biški labiau atsargios ar sėslios. Na atsargumas su gensejiniais toks todėl kad visgi gan lengvai jie suserga.parsivežus praktiškai purkšt reikia profilaktikai..tam žiedus nuskint reik.. pasaka be galo. Gensejiniams ko gero geriausia būtuParoda- pardavimas.... tiesiog neparsivešt  o parduot jas paskutinėm parodos valandom...  iš tikro mumsreikai ruoštis parodom, užsiaugint  vaikiukų , augalo keliaujančio į parodą.. o ne vežti vieninteli augalą.visgi reikia ruoštis labai iš anksto.

Na bet tikiuos, kad susipažimom, liksmiau bendrausis forume,  ir atsirasnoras didesnis sudalyvaut parodose... ax.gif

O kuom purškiat profilaktikai?
Atsakyti
Laisciau visas kambarines geles rolleyes.gif. Taip, jus teisi, reikia palaukti apie pora val., kol tos bakterijos ta cukru suvalgys... Tiesiog tai nera labai didelis cukraus kiekis, kad pakenktu zemei ar gelems rolleyes.gif. Pabandykit, idomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgina* @ 2014 10 10, 11:29)
O kuom purškiat profilaktikai?

na jeineturi po nn augalų ir veži į parodavieninteli, tai nesinori kad jis nukeiptu,............ nuo gauto skersvėjo ar dar ko........

QUOTE(karambole @ 2014 10 10, 11:33)
Laisciau visas kambarines geles rolleyes.gif. Taip, jus teisi, reikia palaukti apie pora val., kol tos bakterijos ta cukru suvalgys... Tiesiog tai nera labai didelis cukraus kiekis, kad pakenktu zemei ar gelems rolleyes.gif. Pabandykit, idomu  smile.gif

pabandysiu.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 10 10, 09:49)
na  jeineturi po  nn augalų ir veži į parodavieninteli, tai nesinori kad jis nukeiptu,............ nuo gauto skersvėjo ar dar ko........

Tik nesupykit, nes esu pradedančioji sanpaulijų auginime,tai kyla labai daug klausymų blush2.gif .
Kodėl reika purkšti kaip ir aišku, tik nežinau kuom reiktų purškt augalus : (po augalų kelionių į parodos, ar net įsigyjus naują augalą, tarkim iš parodos), tik vandeniu ar kažkokia priemonė yra, ar insekticidais , fungicidais kokiais?

Atsakyti
QUOTE(jurgina* @ 2014 10 10, 10:23)
Tik nesupykit, nes esu pradedančioji sanpaulijų auginime,tai kyla labai daug klausymų blush2.gif .
Kodėl reika purkšti kaip ir aišku, tik nežinau kuom reiktų purškt augalus : (po  augalų kelionių  į  parodos, ar net įsigyjus naują augalą, tarkim iš parodos), tik vandeniu ar kažkokia priemonė yra, ar insekticidais , fungicidais kokiais?

Vandeniu purkšti nėra jokios prasmės schmoll.gif Sanpaulijos išvis nelabai mėgsta purškimus, reikia gerai jas nudžiovinti, kad negautų tiesioginių saulės spindulių (nudega) arba skersvėjų (supūna).
Iš parodos parsivežtus perliejau su Actara. Perkant iš kai kurių pardavėjų, jeigu augalas man patinka - nepurškiu niekuom, jeigu nors kiek įtarimų kyla arba iš to pardavėjo perku pirmą kartą nupurškiu Fitovermu
Atsakyti