QUOTE(amba41 @ 2014 02 05, 12:10)
Pradedu užsivedinėti, žiūrėdama čia rodomus grožius. Jau turiu porą, bet norisi daugiau. Klausimėlis dėl vazonų dydžio. Žiūriu čia ir matau, kad auginama net plastmasiniuose keturkampiuose, o jie įdėti į keramikinį. Tie plastm. juodi ar 9x9 cm dydžio? O paskui įdėta į atitinkamo dydžio keramikinį tik dėl estetikos ar ir dėl to , kad nekaitintų juodos plastmasės saulė? Kodėl nesidinta į keramikinį? Taip daugiau vietos šaknims būtų. O gal per didelių nereikia? Tada kokio max skersmens vazonėliai?
Na, iš dalies atsakė
alio-nka
Miniatiūras auginu 5.5cm skersmens vazonėliuose (jų turiu nedaug ir nerandu pirkti, todėl labai saugau); pusiauminiatiūras ir vaikus - 6x6cm keturkampiuose (kaip nuotraukose), suaugusias - 9cm skersmens.
Keramikiniuose gali sau leisti, kol gėlių 10-20, kai viršija 100 - tai sakyčiau prabanga.

Kai lapas užaugina ne vieną vaikiuką - visų sau nepasilieki - dalis iškeliauja į kitus namus... Kuris konkrečiai liks iš sodinamų - sunku atspėti
Be to mano katinas karts nuo karto "nukelia" gėles ant žemės, kai jos trukdo jam praeiti kur nori

Gėlės kaip ir jau priprato "skraidyti", o štai vazonėliai virsta drenažu...
Kadangi man vis tik estetika svarbu, tai sudėta į keramikinius mažosios ir plastmasinius didžiosios. Apie saulę kalba neina - tiesioginių saulės spindulių sanpaulijos nemėgsta. Be to dėl vietos stokos daug mano sanpaulijų yra pakabintos: bet vieta nuolat kinta - akių lygyje atsiranda žydinčios, kitos keliauja aukštyn arba žemyn.
Sanpaulijos - mano pomėgis, todėl noriu džiaugtis jų žiedais

Miniatiūros

Pusiauminiatiūros ir naujokai
(dabar jau vietą tenka dalintis su streptokarpais ir mini orchidėjomis)

Standartai, treileriai