Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

vidam,zydi ir dar kaip matai zydi ziema,kai uz lango salta ir sniegas,dziugina nuostabus ziedai wub.gif ir ju ivairove isrankiausiam itiks.grozis nerealus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2014 02 05, 11:53)
vidam,zydi ir dar kaip matai zydi ziema,kai uz lango salta ir sniegas,dziugina nuostabus ziedai wub.gif 

Aha, jau peržiūrėjau šią temą smile.gif bet žiūriu kad labiau žydi ant pietrytinės palangės,o pas mane ant šiaurės -vakarinės kažin ar žydės tamsiuoju metų laiku g.gif Labai liūdna žiemą, tai noriu tokių gėlių, kad žydėtų. Na ką gi...imsim studijuoti sanpaulijų gyvenimą 4u.gif teks perskaityti ne vieną temą biggrin.gif

Atsakyti
Pradedu užsivedinėti, žiūrėdama čia rodomus grožius. Jau turiu porą, bet norisi daugiau. Klausimėlis dėl vazonų dydžio. Žiūriu čia ir matau, kad auginama net plastmasiniuose keturkampiuose, o jie įdėti į keramikinį. Tie plastm. juodi ar 9x9 cm dydžio? O paskui įdėta į atitinkamo dydžio keramikinį tik dėl estetikos ar ir dėl to , kad nekaitintų juodos plastmasės saulė? Kodėl nesidinta į keramikinį? Taip daugiau vietos šaknims būtų. O gal per didelių nereikia? Tada kokio max skersmens vazonėliai?
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2014 01 27, 18:22)
Palangė darbe  wub.gif

Nuostabi kolekcija, kitu net nebuvau mačiusi smile.gif . Pas mane dabar visos be žiedu. Kitos tik vos vos lapelius augina, nes pasidauginau,tai tiketis žiedeliu dar neverta. Mano mylimiausi yra melsi žiedai su baltais krašteliais, neturiu jų nuotraukos, neglaliu parodyti
Atsakyti
pas mane zydi ant rytines palanges,atkreipiau demesi kad kaip ir strepsai veisle veislei nelygu,as dar naujoke,bet man lengviau nei su strepsais,turiu nemazai veisliu,o pavasari isigysiu dar,yra cia patyrusiu augintoju,jos turi nuostabiu veisliu,ir praktikos daug,bet man taip nuostabu jos wub.gif vidam patikek as senai atsikraciau kaktusu,nusibodo geretis spygliais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 02 05, 13:10)
Pradedu užsivedinėti, žiūrėdama čia rodomus grožius. Jau turiu porą, bet norisi daugiau. Klausimėlis dėl vazonų dydžio.  Žiūriu čia ir matau, kad auginama net plastmasiniuose keturkampiuose, o jie įdėti į keramikinį. Tie plastm. juodi ar  9x9 cm dydžio? O paskui įdėta į atitinkamo dydžio keramikinį tik dėl estetikos ar ir dėl to , kad nekaitintų juodos plastmasės saulė? Kodėl nesidinta į keramikinį? Taip daugiau vietos šaknims būtų. O gal per didelių nereikia?  Tada kokio max skersmens vazonėliai?

Vazonai neturi buti lb dideli,sanpaulijos NEMĖGSTA didelių vazonų.Geriausia kad augalo skersmuo būti tris kart didesnis nei vazono skersmuo.Plastmasiniai vazonai drėgmę išlaiko ilgiau nei moliniai – tad augalus, augančius plastmasiniuose vazonuose, laistyti reikia re­čiau.
Pas mane suauge auga 9cm skersmens vazonose, ir dar ta vazona idedu i toki indeli is penoplasto,va cia matosi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 02 05, 12:10)
Pradedu užsivedinėti, žiūrėdama čia rodomus grožius. Jau turiu porą, bet norisi daugiau. Klausimėlis dėl vazonų dydžio.  Žiūriu čia ir matau, kad auginama net plastmasiniuose keturkampiuose, o jie įdėti į keramikinį. Tie plastm. juodi ar  9x9 cm dydžio? O paskui įdėta į atitinkamo dydžio keramikinį tik dėl estetikos ar ir dėl to , kad nekaitintų juodos plastmasės saulė? Kodėl nesidinta į keramikinį? Taip daugiau vietos šaknims būtų. O gal per didelių nereikia?  Tada kokio max skersmens vazonėliai?

Na, iš dalies atsakė alio-nka mirksiukas.gif
Miniatiūras auginu 5.5cm skersmens vazonėliuose (jų turiu nedaug ir nerandu pirkti, todėl labai saugau); pusiauminiatiūras ir vaikus - 6x6cm keturkampiuose (kaip nuotraukose), suaugusias - 9cm skersmens.
Keramikiniuose gali sau leisti, kol gėlių 10-20, kai viršija 100 - tai sakyčiau prabanga. doh.gif Kai lapas užaugina ne vieną vaikiuką - visų sau nepasilieki - dalis iškeliauja į kitus namus... Kuris konkrečiai liks iš sodinamų - sunku atspėti g.gif
Be to mano katinas karts nuo karto "nukelia" gėles ant žemės, kai jos trukdo jam praeiti kur nori bicycle.gif Gėlės kaip ir jau priprato "skraidyti", o štai vazonėliai virsta drenažu...
Kadangi man vis tik estetika svarbu, tai sudėta į keramikinius mažosios ir plastmasinius didžiosios. Apie saulę kalba neina - tiesioginių saulės spindulių sanpaulijos nemėgsta. Be to dėl vietos stokos daug mano sanpaulijų yra pakabintos: bet vieta nuolat kinta - akių lygyje atsiranda žydinčios, kitos keliauja aukštyn arba žemyn.
Sanpaulijos - mano pomėgis, todėl noriu džiaugtis jų žiedais wub.gif

user posted image
Miniatiūros

user posted image
Pusiauminiatiūros ir naujokai (dabar jau vietą tenka dalintis su streptokarpais ir mini orchidėjomis)

user posted image
Standartai, treileriai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 05 vasario 2014 - 20:49
Dėkui alio-nka ir Rimmuse . Viskas labai aišku. 4u.gif
Oho, koks langas. Fantastika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 05 vasario 2014 - 21:05
Fantastika wub.gif Negaliu susilaikyti nepagyrusi tokios šaunios augintojos thumbup.gif Tokia originali, žydinti užuolaida thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oho Rimusse, jau tikra kolekcionierė thumbup.gif

Atsakyti
Rimmuse, fantastiškas gėlynas. Gražu žiūrėti.

O aš beveik perdegiau dėl sanpaulijų auginimo. Dar turiu, bet kažkaip jau be entuziazmo, vis dažniau pagalvoju, kad reikia mažinti skaičių, pasilikti tik kokią vieną palangę, bet net ir tam jėgų neturiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 06 vasario 2014 - 12:01
Rimmuse kaip thumbup.gif o as taip negalu verysad.gif manesems per daug sviesos ( Langai rytinėje pusėje.)
Atsakyti