QUOTE(TaiRa** @ 2013 11 28, 01:04)
Ačiū

nerandu už ko užsikabinti kas tikrai mane įtikintu,kad galėčiau padėti pati sau

noriu baigus gerti vaistus bandyti valdyti savo mintis ir įtikinti save,kad man ne staigi mirtis gresia,o kaltas stresas,skrandis ir t.t BET !!!
nerandu parašyta,kad GERL ir pan. iššaukia nerimą ir PA ,kad širdies permušimus nu ok tą radau ,bet visa kita manęs neįtikina nei trupučio
Jei leisit, pravesiu dar vien nemokama psichoterapijos seansa

Jei jums ir nepades, bet gal kuriai kitai pades, jau bent vienas zmogus, istemptas is vegetodistonijos liuno-didelis laimejimas
Taigi, kad nerandat parasyta, tai nereiskia, kad nera to dalyko moksliskai aptarta

Tiesiog reikia, kaip minejau, moketi parinkti tinkamus paieskos zodzius. Ir net jei nerasit tu nerimu, baimiu, PA salia GERLo ar skydliaukes problemu(o juk prie skydliaukes simptomu irgi nera nurodyta nei nerimas, nei depresija, nes salia fiziologines ligos eina ir psichologine), tada reikia bandyti ieskoti isivezus i paieska psichologinius simptomus ir ziureti, ka ismeta, kas juos sukelia. Kaip pvz buvo su tuo straipsniu, kur Stonkus kalba apie tai, kad skydliauke gali issaukti depresija(kaip minejau, jei isivesit i paieska "skydliaukes sutrikimai", tai ismes visus fiziologinius simptomus, bet jei isivesit "depresija", tai bus aprasyta ir jos atsiradimo priezastis-skydliaukes sutrikimas).
Zodziu, supratot mano minti
Dabar bandom paanalizuoti, kas yra nerimas? Per paieska radau:"nerimas yra pavojaus laukimas, kai pavojaus ištakos nežinomos". Butent.
Kai pavojaus istakos nezinomos. Ziurim, ka turim: kai mums skauda danti-tas skausmas mums ZINOMAS, PAZISTAMAS. Bjaurus jis, bet mes ji sugebam valdyti su vaistais, zinom, kad lauks nemaloni procedura pas odontologa. Tai nera nepazistamas pavojus, tad net skaudant danciui ir mums dejuojant is skausmo, nerimo nera. Nera pastovaus nerimo, vadinasi, neissisaukiam ir PA.

Kitas pvz: sakykim, pasigavom rotovirusa. Temperaturuojam, viduriuojam, vemiam. Busena, kuri ziauriai nemaloni, atimanti jegas ir nuotaika. Bet ji mums PAZISTAMA, t.y. mes is patirties zinome, kad ji baigsis maximum per savaite, kad jokio gydymo nera, tik reikia gerti daug skysciu. Ir nors kaip blogai mes jausimes, bet nerimo nebus, nes nera nepazistamo pavojaus, viskas zinoma ir patirta. O nebus nerimo pastovaus-nebus ir PA.
O dabar situacija kita: viena diena as bandziau ikvepti ir negalejau. Kas pasidare? PAVOJUS. NEPAZISTAMA BUSENA. Niekada tas nepatirta, nezinoma, nei kas taip padare, nei kiek tai tesis, nezinoma, ar tai kartosis, ar tai vienetinis atvejis. Bet tas NEPAZISTAMAS PAVOJUS ir jo laukimas isplestomis akimis issaukia PA. Kaip ten viskas baigesi-jau zinote. Jei galvojat, kad dusulio priepolis nepasikartojo-klystat, pasikartoja kas kiek laiko, bet jau jis man PAZISTAMAS, suprantamas, nemalonus, bet zinau, kad jis nemirtinas, nepavojingas. As jame PAVOJAUS nebematau, tad ir nerimo nejauciu, nebeissisaukiu PA.
Imkim MeiLLi atveja(tikiuosi, kad neisizeis, kad ja paemiau kaip pvz

): moteris voliojosi su pykinimu, silpnumu, galvos svaigimu. Busena NEPATIRTA. Ji nezinojo, kas su ja darosi, kas issaukia tokia busena, kaip ja valdyti. Pastovus nerimas-"o jei mane ims dabar pykinti, o jei man pasidarys silpna, o jei susisuks galva" ir pastovus isiklausymas ir perdetas jautrumas savo kuno siunciamiems signalams("o salia pykinimo gal man dar ta ir ana skauda, kazkodel tirpsta rankos,liezuvis") issaukia pastovius PA. Ji neissigyde to GERLo dar, bet tiesiog ismoko SUPRASTI busena, tai nebetapo PAVOJAUS SIGNALAS, kuriam reikia jausti pastovu nerima. Ir nors dar gydymas bus ilgas, bet ji IVARDINO simptomus, susipazino su jais, suzinojo, kad nuo ju nemirs, nenualps, kad is tiesu jie visai nepavojingi. Ir garantuoju, kad pykinimas tikrai dar bus, ypac kazko suvalgius netinkamo, bet MeiLLi i ji reaguos ramiai, taip kaip i dantu skausma-nemalonu, bjauru, bet be jokio nerimo.
Imkim, TaiRa, jusu atveja

Pirminis PAVOJUS-sirdies permusimai. Jie nepazistami jums, nezinote, nei kas juos sukelia, nei kodel, kada jie paumeja, kada pasibaigia. Mintys visada musu tais atvejais blogiausios-"o gal man vezys, o gal infarktas, o gal insultas". Kadangi busena NEPAZISTAMA, prasideda pastovus nerimas ir mintys:"o jei staiga man dabar ims musti sirdi, o jei ta sirdis is viso staiga sustos"-akys issiplecia, imama nagrineti kiekviena kuno centimetra, ar tik jis neskauda, bandoma isiklausyti i ta sirdies plakima, kvepavimas tankeja-ir bac, PA.
O dabar modeliuojam kitaip situacija. As, TaiRos vietoj, buciau pradzioj nuvariusi pas kardiologa, paskui pas endokrinologa, paskui pas gastroenterologa, tuo paciu pasidariusi kraujo tyrima del magnio ir kalio trukumo. Turi buti mediciniska pirmojo simptomo priezastis. Turi. Ir ja suradus, sakysim, jusu, TaiRa, sirdelei tetruksta kalio(imu tiesiog hipotetiskai), pradesit vartoti kalio preparatus, jau zinosit, kad tai nera pavojaus, kad busena nemaloni, bet visai nekelianti pastovaus nerimo ir juodu minciu. Bus sirdies perplakimo priepoliai, bet i juos nereaguosite padidintai, nes valdysite situacija, ja PAZINSITE.
QUOTE(Karolinan80 @ 2013 11 28, 01:04)
o jei vegetodistonija nuo skrandzio, ka daryti ?? tik keisti mityba?? Man pastoviai zvimbia ausyse tai gali buti irgi nuo skrandzio?? bandysiu gydyti skrandi, bet vaistu as gerti nuo jo nenoriu, na man nera kad ziauriai griauztu remuo, kartais pagriauzia bet neastriai taip
Nueikit i GERLo tema, ten merginos duoda daug geru patarimu, kaip suvaldyti ta liga be vaistu
QUOTE(Bardana @ 2013 11 28, 02:48)
O pati visada galvojau, kad mano savijauta i gera pasikeite po sporto..Vienas gydytojas primigtinai rekomendavo(nors man buvo baisu del tu galvos svaigimu, didelio pulso..sirdies skausmo) ir visgi palengva pradejau..nu ir tikrai nuo to laiko problemu su miegu nebebuvo
Visada sakiau ir sakysiu, kad depresija-tinginiu liga.

O vegetodistonija irgi puikiai gydo veiklos/darbo pakeitimas arba paprasciausias sportas.

Kai yra uzsiemimas, nebera laiko analizuoti savo kuno centimetru tikslumu.