Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Maniske gana aiskiai piesia, ir gyvunus ir zmones, ir daiktus. Pagrinde ji zmones piesia, musu seima, princeses, Ariele. Priraso mums labai daug laiskuciu.Vis primindama kaip ji mus myli, ar kokiu dovanumes noretumem nuo kaledu senio ir pan PAs mus pilnna prikabineta jos piesinuku ir laisku.Ji namie tik tuo ir uzsiima, kad piesia ar darbelius daro.Karpo, klijuoja. Nuziurejo balkone, kad yra bambuko pagaliukai, apsidare arkliuka ant pagalio, priklijavo, pritvirtino. PAs logopede, pasidare karda, nupiese, tda paprase izoliacijos, suriso kelis piestukus kartu, tada dar nupiesta ir iskirpta kardo piesini priklijavo, kad butu tvirtesnis ir taip pastoviai su ja.

saunuole dukryte 4u.gif Mano tai iki kokiu 9 m. prirasydavo kruvas laisku kaip mane myli, visuose budavo "as tave labai myliu" Maniske daug darbeliu nedare, bet jie atrodydavo labai originalus, nes niekada nekopijavo kitu, aukletojos jos darbelius paimdavo i parodas, ji daugiau praleisdavo skaitydama, negaledavau atimti knygos.
Atsakyti
Siaip tai vaiaki anksti suvokia ir ziurek dazniausiai kai jau kalba ir pasako savo varda. O maniske budavo kartais parodo kur su pirstu ir sako" vardas", tai tada buvo visksikai aisku, kad jinesupranta to zodzio. Su puoduku mes ilgai vargom. Niekaip nesiprasydavo, pridaro ir sedi, nei nesako nei nerodo, kad pilna.Iki triju metu dejom pampersus, nuo triju miegodavo jau be jo irgi.
Atsakyti
Aš kreipiausi pagalbos,nes vėlai pradėjo kalbėti,būdamas 2 metų pažino visas raides,skaičius,mėgstamiausia knyga-abėcėlė,bet vėlai pradėjo kalbėti.Jo sakinį sudarė vienas,kartais du žodžiai,nuolat plasnodavo rankomis,nereikėjo jokių draugų,jei prieidavo koks vaikas,tai užsimerkdavo ir būdavo tol,kol tas vaikas nueidavo,jo nedomino jokie žaislai išskyrus kareivius,į gydytojus patarė kreiptis mama,draugės,vėliau kolegės.Jos visos sakė,kad su mano vaiku kažkas negerai,bet aš netikėjau.Įskalbimo mašiną galėdavo žiūrėti ištisas valandas,bet didžiausia mūsų problema-baimės,turime jų visokiausių...
Atsakyti
Bimiu turi ir SMilte. Bijo mikrobangines krosneles, stipresnio garso. neseniai salia sedinti moteris lbai netiketai ir garsiai uzsikosejo, tai dukra nepradejo rekt, kaip dazniausiai, bet apsiverke, ja labai isgasdino taip arti ir garsusu kosejimas. Ta pati baime zmoniu, negali ji viduryje stoveti, baisu kai uz nugaros eina. Kaip Rela rase, atrodo kad i ja kesintusi tie zmones. Turim karts nuo karto koki nors tika, tai galva purto, tai krenksti, tai mirksi. Siuo metu skaitytdama istiksai po kiekvieno zodzio turi pakraenkseti.
Atsakyti
aciu, AteneV. Nutariau kol kas nieko nesakyt, nes mane, atvirksciai, visi tik stabdo, kad viskas ok daugmaz(nors visai to neatmeta), kad geriau koncentruotis i kitas problemas. tik norejau jusu paklaust, ar jus dirbat/bendraujat su jais pagal kazkokia metodika; ar koregavot savo elgesi/auklejima, kai suzinojot 'diagnoze' ir ar pajutot skirtuma.
ir dar, ar su amzium padaugejo problemu ar sumazejo (inete radau priestaringu atsiliepimu).
Atsakyti
Musu situacija pradejus tarepijas pagerejo. Dukra pradejo daug daugiau kalbeti, pati pradejo ieskoti draugu. Is pradziu tik jaunesniu, dabar nori su bendraamziais bendraut. Suzinojus diagnoze is vienos puses palengvejo, nes supratau, akd ne as nemoku auklet, bet su ja nera viskas gerai( as buvau sulaukus priesingai nei Atenev, tik priekaistu, akd nesugebu aukleti, to nemoku ir pan. nors tai mano antras vaikas ir pirmas gerai isaukletas biggrin.gif ) Buvau pati susmukdyta kitu zmoniu, pazystamos ir mamos pagrinde. Bet kai jau zinojau kas ir kaip daug maz buvo paaiskina kaip kada mazdaug elgtis, sunku paskakyt, kaip mes toliau bendravom, nes kazkaip nelabai ir buvau susimascius. Bet kazkokiu spec. metodiku nenaudojam. O su amzium sako,kad problemu gali padauget, arba pamazet. Kiekvienam kitaip. Maniskei, atsiranda vis nauju, senos praeina, ateina kitos.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2007 05 09, 19:10)
Siaip tai vaiaki anksti suvokia ir ziurek dazniausiai kai jau kalba ir pasako savo varda. O maniske budavo kartais parodo kur su pirstu ir sako" vardas", tai tada buvo visksikai aisku, kad jinesupranta to zodzio. Su puoduku mes ilgai vargom. Niekaip nesiprasydavo, pridaro ir sedi, nei nesako nei nerodo, kad pilna.Iki triju metu dejom pampersus, nuo triju miegodavo jau be jo irgi.

Pazystu viena berniuka, kuris maise varda su metais, kai klausdavai jo vardo jis atsakydavo metus ir priesingai, dabar jis tikrai turi gabumu tiksliesiams mokslams. Man dar budavo keista kai jis save vadindavo treciuoju asmeniu, sakydavo, ne as noriu, o Vaidutis nori, piesdamas, karpydams jis galedavo praleisti visa diena, dar buvo be stabdziu kai isisiausdavo, jo negaledavo sustabdyti. Siaip su bendravimu lyg problemu ir neturejo.
Atsakyti
QUOTE(amcia @ 2007 05 10, 08:49)
aciu, AteneV. Nutariau kol kas nieko nesakyt, nes mane, atvirksciai, visi tik stabdo, kad viskas ok daugmaz(nors visai to neatmeta), kad geriau koncentruotis i kitas problemas. tik norejau jusu paklaust, ar jus dirbat/bendraujat su jais pagal kazkokia metodika; ar koregavot savo elgesi/auklejima, kai suzinojot 'diagnoze' ir ar pajutot skirtuma.
ir dar, ar su amzium padaugejo problemu ar sumazejo (inete radau priestaringu atsiliepimu).

Aš palaikau ryšį su vaiko psichiatre,teko pakeisti MANO gyvenimo būdą ,pritaikiau pagal vaiką.Aš negaliu niekur išvykti ,negaliu palikti vaiko pas senelius vieno,aš jam esu jo saugumo garantas.Mūsų šeimos gyvenimas turi būti stabilus,ramus,aš negaliu šaukti ant savo vyro,negaliu su draugėmnis ilgiau užsibūti kavinėje.Kai taip gyvename ,su vaiku nebūna didelių problemų(baimės priepolių,fobijų,kūno temperatūros pakilimo,streso),bet gyvenimas visą laiką negali būti toks.Bet koks stresas Matui išprovokuoja daugybę problemų.
Atsakyti
QUOTE(Rela @ 2007 05 10, 08:03)
Pazystu viena berniuka, kuris maise varda su metais, kai klausdavai jo vardo jis atsakydavo metus ir priesingai, dabar jis tikrai turi gabumu tiksliesiams mokslams. Man dar budavo keista kai jis save vadindavo treciuoju asmeniu, sakydavo, ne as noriu, o Vaidutis nori, piesdamas, karpydams jis galedavo praleisti visa diena, dar buvo be stabdziu kai isisiausdavo, jo negaledavo sustabdyti. Siaip su bendravimu lyg problemu ir neturejo.

Taip, teisingai, mano dukra irgi labai ilgai save vadino treciuoju asmeniu. Man aiskino, kad siems vaikams sunku suvokti ta savo as. Ir esu skaicius knyga vienos autsites, tai ji irgi minejo, kad save labai ilgai vadino treciuoju asmeniu.
Atsakyti
Mano vaikas ilgai negalėjo suvokti žodžio visi.Jei auklėtoja paprašydavo visų vaikų atsistoti,tai visi,išskyrus Matą ir atsistodavo.Tada ji pradėjo sakyti visi ir Matas.Tas pats buvo ir paruošiamukuose,Matui ir dabar dažnai individuoliai reikia pasakyti,kad tu pasiimk,rašyk ir tt.
Atsakyti
Nezinau ar maniske turi si sindroma g.gif Kazka turi bendra su juo, taciau turi ir labai ryskiu skirtumu. Gal tik saip ji jautri aplinkai, ar turi kokiu sveikatos problemu. Mus taip pat gasdino kad paauglystej bedos isryskes, jau kaip ir izenge i si gyvenimo tarpsini, tik bedos kaip ir apmazejo.
Atsakyti
AS testas:

http://www.wired.com....12/aqtest.html

angliskai smile.gif 4u.gif
Atsakyti