QUOTE(" voresta " @ 2013 11 30, 11:33)
visai nenormalu tavo metuose turėti kažką daugiau, nei porą pasisnargliavimų.
Krauk lėkštėn kuo daugiau gyvulinio riebalo su cholesteroliu. Tai tavo apsauga.
Kiaulienos lašiniai taip pat yra reikalingas produktas mityboje. Juose yra arachidoninės rūgšties, vitamino F, CH3(CH2)4(CH=CHCH2)4(CH2)2COOH riebioji rūgštis, kuri žmogaus mityboje yra būtina. Vertingosios arachidoninės rūgšties augalinės kilmės riebaluose nėra. Jos turi būti ląstelių membranose, ji yra sudėtinė dalis širdies raumens fermento, taip pat dalyvauja cholesterolio apykaitoje. be šios rūgšties negali apsieiti ir hormonai bei imuninės reakcijos. Lašiniai tai poodinė struktūra, kurioje išsilaikę ląstelės ir biologiškai aktyviosios medžiagos. Lašiniuose yra ir kitos nepakeičiamos riebiosios rūgštys (jas vadina vitaminu F) linolinė, linoleninė, palmitino, oleino. Pagal jų sudėtį lašiniai artimi augaliniams riebalams. lašiniai turtingi ir vitaminu A ( jo yra iki 1,5 mg 100 g), D, E, o taip pat karotinu. Iš to seka, kad lašinių biologinis aktyvumas yra 5 kartus didesnis, negu sviesto ar jautienos taukų. Lašiniai yra kaip tik tas produktas, kurio reikia gero imuniteto ir organizmo tonuso palaikymui, ypač žiemos metu.
Svarbus yra ir sviestas. Jo nepakeisite niekuo. Gydytojai seniai pastebėjo, kad jei pacientas, sergantis plaučių uždegimu, kasdien suvartoja 100 g sviesto, tai sveiksta du kart greičiau.
Krauk lėkštėn kuo daugiau gyvulinio riebalo su cholesteroliu. Tai tavo apsauga.
Kiaulienos lašiniai taip pat yra reikalingas produktas mityboje. Juose yra arachidoninės rūgšties, vitamino F, CH3(CH2)4(CH=CHCH2)4(CH2)2COOH riebioji rūgštis, kuri žmogaus mityboje yra būtina. Vertingosios arachidoninės rūgšties augalinės kilmės riebaluose nėra. Jos turi būti ląstelių membranose, ji yra sudėtinė dalis širdies raumens fermento, taip pat dalyvauja cholesterolio apykaitoje. be šios rūgšties negali apsieiti ir hormonai bei imuninės reakcijos. Lašiniai tai poodinė struktūra, kurioje išsilaikę ląstelės ir biologiškai aktyviosios medžiagos. Lašiniuose yra ir kitos nepakeičiamos riebiosios rūgštys (jas vadina vitaminu F) linolinė, linoleninė, palmitino, oleino. Pagal jų sudėtį lašiniai artimi augaliniams riebalams. lašiniai turtingi ir vitaminu A ( jo yra iki 1,5 mg 100 g), D, E, o taip pat karotinu. Iš to seka, kad lašinių biologinis aktyvumas yra 5 kartus didesnis, negu sviesto ar jautienos taukų. Lašiniai yra kaip tik tas produktas, kurio reikia gero imuniteto ir organizmo tonuso palaikymui, ypač žiemos metu.
Svarbus yra ir sviestas. Jo nepakeisite niekuo. Gydytojai seniai pastebėjo, kad jei pacientas, sergantis plaučių uždegimu, kasdien suvartoja 100 g sviesto, tai sveiksta du kart greičiau.
tai jo, as nesakau kad as geros sveikatos buvau. tik tai kad supratau is to straipsnio, kad mazdaug sveikiem zmonem pradejus paleo pasireiskia tokie negalavimai (kaip isvaridnai), ty valosi viskas, del to ir paumeja. bet man nepaumejo kazkaip. ta noriu pasakyt.
o sviesta ir lasinius valgau. viska kepu ant ghee, lasinukai pusryciams kasdien. i pietus kartais idedu jei tinka. kokoso aliejaus nebenoriu

Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 30, 12:01)
o aš geriu žolelių ir raudoną arbatas tris keturis puodelius per dieną ir tikrai neskaitau jų valgymais.
dabar ir as zoleliu geriu(anksciau tik zalia). raudona man labai neskani. nusipirkau tos roibios be kofeino bet man nelimpa, stovi darbe....
bet gerokai maziau geriu- karta- du i diena. ismokau gerti vandeni. kartais jo nesinori visai, kartais labai troskina..