Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 30, 13:24)
O ka tokiu atveju daryt, pas psichologa? biggrin.gif  g.gif
ziurineju as ta zintis.lt testa del ydomumo pasidaryt, joptaratai, man ciai uzsipildyt be sansu doh.gif
Kazi per skype gal galima pasidaryt su Rokuciu bigsmile.gif

pildau pamažu, kai vaikai nekvaršina galvos, nes reikia įdėmiai skaityti
Atsakyti
vakar netyčia internete radau tų ketostix juostelių 50 už 18 lt, dar galvoju nusipirkti gliukomatį ir tiesiog pabandyti kurį laiką su jomis pamatuoti, kaip pas mane kas vyksta. Panašiai kaip tai Jimmy Moore daro. Rasčiau savo ketozės ribą ir ribą, kur jau per mažai carbs.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Na, pratesiant salinimo tema, mano reikalai siuo klausimu apsitvarke: o gi, kaip ir spejau, per mazai baltymo. matyt isgudrejau riebiu darzoviu uzkapoti ir tiek. Dabar i lekste isideda daugiau baltymo ir gal to kaip ir uztenka, s....... reikaliukams pajudeti ... smile.gif zodziu siuo metu: kasdien, nors ne po daug bigsmile.gif bet tustumo jausmas jau yra bigsmile.gif

toliau pratesiant apie MP: as irgi galvojau, akd negali buti, kad nera pas sviezia mama pieno, kadangi pas mane to pieno visda buvo ir yra db tiek, kad kai is vieno maitinu ir kito ciurksle doh.gif viskas slapia, marliaus prisikisus maitindavau. bet matyt yra kazkiek moteru, kurios jo vistik neturi. nors asmeniskai as manau, kad prie to prisideda psichologiniai veiksniai (nerimas, reikia "atsiputusiai buti"), mityba (truksta skysciu), ir juodas darbas (pats maitinimo proceso "uzkurimas).

del plauku, kiek esu susidurusi praktiskai ir teoriskai, plaukau juk turi slinkti, kad augtu nauji. pagal P. Brega reiktu juos kasdien sukuoti 100k. kai taip darau, kruva plauku issukuoju, taciau rezultate plauku nie kiek nemazeja. taciau kita vertus, gi pas zmogu 1000 + n faktoriu, nuo kuriu gal but jie tikra daugiau slenka (skydzlaiuke ir kt.) nei atauga ... g.gif

labai aciu uz komentara apie lasinius. kazkada uzfiksavus HS, kad imunitetui, ypac vaiku reikalingi steroliai, taciau truko suvedimo smile.gif
o as lasinius kasdien valgau. Patroskinu kopustus lengvai ir pries isidedant i lekste supjaustau kubeliais lasiniu gera stora rieke. nerealiai man taip skanu. as juos tik pasildau vos vos, taciau kokie kopustai skanus. gal todel ir pamirsdavau isideti mesos, nes ir taip man super budavo smile.gif

toliau, lieciant regine tema, kuria apsnekejot jus cia: jau seniai noriu uzduoti klausima pasvarstymui: tarkim mama priverciau perskaityti knyga. nu ok. bent jau mano vaikams nekisa batonu. taciau del saves ji niekaip doh.gif vis vien lesa vynuoges su miltiniais doh.gif o is tikruju ji yra labai religinga ir tikinti, ir dar provoslave. kas reiskiasi, akd per metus ji maziausiai 6 k pasininkauna, ir dar plius treciad ir penktad pasininkauja VISADA !!! kas reiskia, kad ji turi argumenta pries tokia mityba, kad bent jau apmazintu savo reumatoid artrita ir kt kruva bedu. pasak jos filosofijos, ne veltui zmones nuo senu senoves sugalvojo pasininkus grieztus, neva tai turi issivalyti organizmas. Todel ji pvz pries velykas 6 savaites valgo virtas bulves, kopustus, vaisius, batonus, koses. ir viskas .... nei pienisku, nei mesisku, nei kiausu.... tik lyg tais zuvi galima ...
na tai ka as gi jai galiu kontraargumentuoti ? g.gif jei ji mano, kad tai sventa tiesa ? g.gif
ir dar, gal Elata ar Voresta zinot kas vyksta, kai pradeda augti tas pedos kauliukas ? kaupiasi kazkokios druskos/kalkes ? kodel ? kodel pvz vieniems yra, kitiems ne, kodel ant vienos kojos labiau, ant kt maziau. kaip isvengti, arba ka daryti/nedaryti ?
apskrtitai, labai zaviuosi Elatos sugebejimu kaupti/sisteminti/kritikuoti ivairia info ir pateikti cia drinks_cheers.gif labai idomu ir praktiska. jei as tureciau laiko ir gi megstu skaityti ir skaityti ir atsirinkti ir sau pritaikyti informacija apie sveikata/mityba.

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 30, 15:37)
vakar netyčia internete radau tų ketostix juostelių 50 už 18 lt, dar galvoju nusipirkti gliukomatį ir tiesiog pabandyti kurį laiką su jomis pamatuoti, kaip pas mane kas vyksta. Panašiai kaip tai Jimmy Moore daro. Rasčiau savo ketozės ribą ir ribą, kur jau per mažai carbs.

Bravo, čia jau žingsnis link savo organizmo pažinimo. Papasakosi savo tyrinėjimų rezultatus?
Gliukomatį gali ir veltui gauti, čia kaip su mobilnikais- už litą, tačiau po to tenka brangias juosteles tik tos firmos pirkalioti. Jos iš jų atsiima už gliukomatį ir dar pelno uždirba. Todėl rinkis juosteles, kurios pigiau už tą patį kiekį. Dar pasižiūrėk jų galiojimą. Bo tie gliukomačiai mandrūs- juostelei data baigėsi- ir nebepriima. Juk jei ilgiau norėsi pažaisti, o juostelių galiojimas baigiasi po mėn, turėsi pirkti kitą indelį.
Tfu, tuos biznierius.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 30, 08:14)
... Uzsirasyt norejau savanoriaut prieglaudoj gyvunu - nepriime, nes jiems mano laikas netinka doh.gif ...
matai kaip, o as maniau jiems savanoriu reik 24/7. man kartais toks noras taip pat kyla, ypac kai "Animal Rescue" laidu prisiziurau per TV...

... va va dar viena nemesiaede y kluba lotuliukas.gif Man irgi sunku paskutiniu metu smile.gif Na bet nieko, gal per Kaledas suzveresim biggrin.gif
man irgi mesa pradejo strigti. uzvakar kepiau kotletukus, is 500gr farso gavosi 9, tai dar ir siandien juos valgysiu, kasdien uzsibrezus po 3 suvalgyt, bet taip sunkiai man jie lenda... saviski su draugeliais isleidau i Vokieja, gi bachuru "weekend away", rasineja man, kad nuobodu jam, ner kas veikt, o as jam rasau, kad ner kam maisto namie valgyt, steikus dar du turiu, jauciu teks trenkti i siuksline, nes siandien paskutine diena...

atsikeliau siandien 10val, vakar nakti iki 2val pratupinejau aplink sergancia kanarele, maniau nudves, tikejausi, kad nudves, bet ne rupke siandien vel ropineja, skraidineja... turiu dvi - viena, tiksliau vienas - grazus, tvirtas, ciulba ulba, duksta po virtuve, o kita(s?) nenustatytos lyties, tai tokia padvesus, nusepus, apsitriedus pastoviai, lesa lesa, o svorio nepriauga, bus metabolismo sutrikimas biggrin.gif . tai stai, vakare radau ja ant narvelio grindu, praktiskai be samones, sunkiai kvepuojancia, jau atrode viskas. "diognazavau" plauciu uzdegima, daviau lasa antibu ir palikau mazam narveli siltai ant radiatoriaus. pratempe nakti ir siandien toliau kruta, o as jau buvau suplanavus ja laidot ir lekt pas vietini paukstininka naujos, jaunos, grazios ir seksualios kompanjones mano patineliui... teks dar palaukti...

atsibudau alkana, pavalgiau pusrycius, dabar siek tiek pykina... doh.gif mm vis dar nera, dievazi gal nestuke.gif ?!
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2013 11 30, 15:38)
kas reiskiasi, akd per metus ji maziausiai 6 k pasininkauna, ir dar plius treciad ir penktad pasininkauja VISADA !!! kas reiskia, kad ji turi argumenta pries tokia mityba, kad bent jau apmazintu savo reumatoid artrita ir kt kruva bedu. pasak jos filosofijos, ne veltui zmones nuo senu senoves sugalvojo pasininkus grieztus, neva tai turi issivalyti organizmas. Todel ji pvz pries velykas 6 savaites valgo virtas bulves, kopustus, vaisius, batonus, koses. ir viskas .... nei pienisku, nei mesisku, nei kiausu.... tik lyg tais zuvi galima ...

šiaip vakar kaip tik skaičiau apie badavimą ir kad daugelyje religijų yra tas pasninko/badavimo paprotys, kaip kad musulmonai turi ramadaną, krikščionys pasninkus prieš didžiąsias šventes ir pan. Tai anot knygos autoriaus (čia ta neurologo D. Perlmutter knyga Grain Brain, kurios vis dar negaliu pabaigti) tokie intermittent fasting padeda tiek su insulino rezistencija, tiek smegenų veiklai suaktyvinti. Žodžiu, pasninkas nėra blogai, tik šiuo atveju mama turėtų derinti abi sritis: tiek mitybos principus, tiek religines idėjas. Juk senasis testamentas nerašo, kad pasninkauti galima tik valgant batonus, bulves, košes ir pan. Tai laikinas gaunamo maisto apribojimas, siekiant išvalyti organizmą, pasiruošti morališkai šventei. Tačiau jei ji kalorijų prasme mėsą pakeičia batonais ir bulvėmis ir vis tiek prisivalgo iki soties, tai koks čia pasninkas? Yra nemažai žmonių, kurie tą intermittent fasting kas savaitę daro, t. y. vieną dieną labiau apriboja kalorijas ar net nevalgo 24 h, taip pat galima ir prieš kalėdas ar velykas valgyti daugiau žuvies, kokoso aliejaus, daržovių, o mėsą, kiaušinius palikti po švenčių.
Na, bet jei ji pati nenorės kažko keisti, tai niekas kitas jos to neprivers padaryti.
kas vyksta, kai pradeda augti tas pedos kauliukas ? kaupiasi kazkokios druskos/kalkes ? kodel ? kodel pvz vieniems yra, kitiems ne, kodel ant vienos kojos labiau, ant kt maziau. kaip isvengti, arba ka daryti/nedaryti ?

nežinau apie kurį konkrečiai kauliuką eina kalba, bet turiu įtarimą, kad dėl netinkamos avalynės ir/ar netaisyklingos eisenos. Tik kad jis neauga, o labiau iškrypsta pėda. Šiaip reiktų pas ortopedą konsultacijos nueiti smile.gif
Atsakyti
sveikos  4u.gif

ir dar, gal Elata ar Voresta zinot kas vyksta, kai pradeda augti tas pedos kauliukas ? kaupiasi kazkokios druskos/kalkes ? kodel ? kodel pvz vieniems yra, kitiems ne, kodel ant vienos kojos labiau, ant kt maziau. kaip isvengti, arba ka daryti/nedaryti ?

Tai vadinama skersinė plokščiapėdystė dėl per laisvų raiščių. Pasigoooglink.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 30, 15:48)
Bravo, čia jau žingsnis link savo organizmo pažinimo. Papasakosi savo tyrinėjimų rezultatus?
Gliukomatį gali ir veltui gauti, čia kaip su mobilnikais- už litą, tačiau po to tenka brangias juosteles tik tos firmos pirkalioti. Jos iš jų atsiima už gliukomatį ir dar pelno uždirba. Todėl rinkis juosteles, kurios pigiau už tą patį kiekį. Dar pasižiūrėk jų galiojimą. Bo tie gliukomačiai mandrūs-  juostelei data baigėsi- ir nebepriima. Juk jei ilgiau norėsi pažaisti, o juostelių galiojimas baigiasi po mėn, turėsi pirkti kitą indelį.
Tfu, tuos biznierius.

aš vieną gliukomatį turiu, bet kad į jį juostelės dedasi tokios, kurios kainuoja laaaaabai daug. Tai verčiau nusipirksiu naują už 16 Lt ir juostelių už 20 Lt.
Atsakyti
Sveikos,
norėčiau prisijungti į jūsų būrį smile.gif Seniai domiuosi sveika mityba, taip pat labai prijaučiu Paleo maitinimosi būdui. Aišku, kartais geriau, kartais prasčiau sekas. Bet su bendraminčiais gal ir lengviau būtų, ir idėjomis galima pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2013 11 30, 16:43)
Sveikos,
norėčiau prisijungti į jūsų būrį smile.gif Seniai domiuosi sveika mityba, taip pat labai prijaučiu Paleo maitinimosi būdui. Aišku, kartais geriau, kartais prasčiau sekas. Bet su bendraminčiais gal ir lengviau būtų, ir idėjomis galima pasidalinti  4u.gif

Sveika prisijungusi smile.gif Idėjų ir minčių visada laukiam smile.gif Ir kompanijos prie steiko valgymo biggrin.gif
Atsakyti
Gal galėtut ir man atsiųsti tą knygelę apie religijas, apie kurią čia kalbėjot?
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 30, 16:50)
Sveika prisijungusi smile.gif Idėjų ir minčių visada laukiam smile.gif Ir kompanijos prie steiko valgymo biggrin.gif

Aha, keista dietų skyrelyje skaityti apie steikus, šoninę ir lašinius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2013 11 30, 16:51)

Aha, keista dietų skyrelyje skaityti apie steikus, šoninę ir lašinius smile.gif

Pamenu, kai vasaros pradžioje pradėjau landžioti po SM dietų skyrelį, norėdama numesti kelis kg, tai paleo tema pasirodė kažkokia nepatikima svoriui mesti smile.gif Su kita dieta numečiau 5kg, tačiau sveikatos reikalai viską sutvarkė taip, kad teko prisijungti prie tų riebalus valgančių paleolisčių smile.gif
Beje, su paleo man svoris nekrenta, bet kol kas esu patenkinta, kad ir nekyla, laikosi stabilus. Didžiausias paleo bonusas būtų ne svoris, o sveikatos problemų stabilizavimasis.
Papildyta:
Dėl plaukų slinkimo. Kiekvieną rudenį jie man slinkdavvo kuokštais, tiesiog galvą plaunant likdavo saujoj. Šį rudenį to nebuvo, šukuojant iškrenta įprastas plaukų kiekis ir tiek. Ir pastebėjau, kad oda taip stipriai nebesausėja, galbūt teigiamą įtaką padarė riebalai ir nemažas išgeriamo vandens kiekis.
Atsakyti