Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Izolda @ 2013 11 30, 16:51)
Gal galėtut ir man atsiųsti tą knygelę apie religijas, apie kurią čia kalbėjot?
Papildyta:

ten nėra knygutė apie religijas, o kad atsiųsti, reikia el pašto adreso į AZ.
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 11 30, 17:04)
Pamenu, kai vasaros pradžioje pradėjau landžioti po SM dietų skyrelį, norėdama numesti kelis kg, tai paleo tema pasirodė kažkokia nepatikima svoriui mesti smile.gif Su kita dieta numečiau 5kg, tačiau sveikatos reikalai viską sutvarkė taip, kad teko prisijungti prie tų riebalus valgančių paleolisčių smile.gif
Beje, su paleo man svoris nekrenta, bet kol kas esu patenkinta, kad ir nekyla, laikosi stabilus. Didžiausias paleo bonusas būtų ne svoris, o sveikatos problemų stabilizavimasis.
Papildyta:
Dėl plaukų slinkimo. Kiekvieną rudenį jie man slinkdavvo kuokštais, tiesiog galvą plaunant likdavo saujoj. Šį rudenį to nebuvo, šukuojant iškrenta įprastas plaukų kiekis ir tiek. Ir pastebėjau, kad oda taip stipriai nebesausėja, galbūt teigiamą įtaką padarė riebalai ir nemažas išgeriamo vandens kiekis.

Na taip, manau, kai esi sveikas, tai ir tavo svoris yra optimalus, koks ir turėtų būti tavo organizmui..

Man kiek sudėtinga, nes gyvenu su mama, kuri visiškai tas pats ką valgyti, ji tiki daktarais ir reklamomis. O pikčiausia, kad negaliu nuo jos maitinimo būdo apsaugoti mergaitės.

O šiaip daugybę metų domiuosi sveika gyvensena. Tik seniau gal labiau pasitikėjau visuomenei brukama mitybos piramide.. Pamenu, per vienus gynimus universitete priėjo vienas dėstytojas ir išsišnekėjom apie maistą.. Aš tuomet išvis linkau prie vegetarizmo, jo išdėstytos mintys prieš žoles, kviečius ir pan.man tada sukėlė šoką, gavosi atmetimo reakcija. Prieštaravo viskam, kas mums sakoma..

Vėliau atradau Homosanitus, kurie viską dėstė labai panašiai, kaip tas dėstytojas. Buvau tik mergaitę pasigimdžius, tai net dėl jos maitinimo vis konsultavausi su juo. Atsisakiau ir skiepų, ir nuo 4 mėnėsių ėmiau duoti kiaulienos. nuo ko visi mano artimieji pakraupo. Juk daktarai tik nuo 7 mėn siūlo pradėt po truputį su vištiena. Bet už tai kai buvo 10 mėnesių dukrytei, daugumai bendraamžių daktarai išrašinėjo geležį dėl mažo hemoglobino kiekio, o maniškės kraujas buvo idealus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 30, 16:43)
aš vieną gliukomatį turiu, bet kad į jį juostelės dedasi tokios, kurios kainuoja laaaaabai daug. Tai verčiau nusipirksiu naują už 16 Lt ir juostelių už 20 Lt.

yra juostelių, kurios iš karto matuoja daug rodiklių šlapime. Multistix for urinalysis- man atrodo tokias naudoja žintis, tada neverta tik ketonams atskirai pirkt. Bus iš karto ir pH ir ketonai ir gliukozė šlapime. Pasigooglink.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 30, 17:22)
yra juostelių, kurios  iš karto matuoja daug rodiklių šlapime. Multistix for urinalysis- man atrodo tokias naudoja žintis, tada neverta tik  ketonams atskirai pirkt. Bus  iš karto ir pH ir ketonai ir gliukozė šlapime. Pasigooglink.

gali būti, bet man juk reikia gliukozės kiekio kraujyje, o šlapime iš kur gliukozė pas mane bus, man juk diabeto nėra, o ir svoris iš niekur nieko nekrenta, kaip tam vargšui 30-bananas-a-day, o ir su gliukoze niekada nebuvo jokių nukrypimų.
Aš labiau noriu pažiūrėti, kaip tam tikri maisto produktai veikia mano cukraus kiekį kraujyje, pvz. pieno produktai, arba pajutusi silpnumą, pasimatuoti ir pažiūrėti, ar čia dėl mažo cukraus kiekio, ar dėl žemo kraujospūdžio, ar dėl kokių kitų priežasčių.
Nors tos multistix tai krūvą dalykų matuoja, ne tik ketonus ir gliukozę, bet ir baltymus, nitritus, leukocitus. Dabar nežinau, kam man jų reikia, bet tikrai rasčiau priežastį biggrin.gif
Atsakyti
Diskutavot cia ziuriu apie kava- arbata - ar tai valgymas, ar ne. As tai geriu labai retai, bet valgymu to nelaikau. Vorestos ideta analize, kad tiek kava, tiek arbata turi 0,3g angliavandeniu, kazkaip jau is fanatizmo srities. Juk duomenys, kaip suprantu yra 100g, o tai juk visas pakelis arbatos ar beveik puse pakelio kavos!!! Jei mes tokius kiekius maisto medziagu pradesim imt domen, tai ir vandeny tada ju yra - mikrobai visokie, priemaisos ir pan.... O jei uodas ikrito, tai isvis normalus valgymas gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 30 lapkričio 2013 - 17:45
QUOTE(katinone @ 2013 11 30, 18:44)
Diskutavot cia ziuriu apie kava- arbata - ar tai valgymas, ar ne. As tai geriu labai retai, bet valgymu to nelaikau. Vorestos ideta analize, kad tiek kava, tiek arbata turi 0,3g angliavandeniu, kazkaip jau is fanatizmo srities. Juk duomenys, kaip suprantu yra 100g, o tai juk visas pakelis arbatos  ar beveik  puse pakelio kavos!!! Jei mes tokius kiekius maisto medziagu pradesim imt domen, tai ir vandeny tada ju yra - mikrobai visokie, priemaisos ir pan.... O jei uodas ikrito, tai isvis normalus valgymas gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

per seminarą buvo pasakyta, kad tik grynas vanduo yra ne maistas, visa kita, deja, taip... Tame tarpe ir kava, ir arbata.
Atsakyti
Dabar nežinau, kam man jų reikia, bet tikrai rasčiau priežastį

Paskaityk, ką galėtum rasti su tom juostelėmis. . Atleisk, bet tai HS. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 30, 09:58)
Nidulia, man vakar irgi edrumas buvo, bet as su mandarinais biciuliavaus vietoj pietu biggrin.gif Gal kuriam laikui rami busiu blush2.gif

As vakar, parasiusi apie savo edruma, nuejau ir lasinio atsitisau gabaliuka. Ot karve.

O jei uodas ikrito, tai isvis normalus valgymas gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

lotuliukas.gif
Teisingai sako voresta del baltymo ir troskinimo. Man taip ir buna, kai padauginu baltymo, lakstau ir lakstau prie krano. Siandien labai sekiau proporcijas, va ir rezultatai - netroskina, nuotaika puiki, galvos neniezti (tfu, tfu, kad neprisiciulbejus) biggrin.gif
Voresta, tu paleo pradzioje skrepliavaisi, o man atvirksciai - paleo pradzioje dingo mano chroniska ilgamete sloga ir krenksejimai, kosciojimai kuom buvau labai nustebusi. Dabar, po 3 paleo menesiu, kazkiek snargliuojuosi ir truputi krenkscioju, atkrenksdama mazucius gleiviu gabalelius. Kartais krenksciu, bet nieko neatkrenksciu nors jausmas, kad kazkas slegia krutine ir noreciau kazka atkrenksti. Kadangi buvau (tikiuosi, kad tai butajame laike) astmatike, gal todel mums skirtingai, nezinau net.
Atsakyti
Diskutavot cia ziuriu apie kava- arbata - ar tai valgymas, ar ne. As tai geriu labai retai, bet valgymu to nelaikau. Vorestos ideta analize, kad tiek kava, tiek arbata turi 0,3g angliavandeniu, kazkaip jau is fanatizmo srities. Juk duomenys, kaip suprantu yra 100g, o tai juk visas pakelis arbatos  ar beveik  puse pakelio kavos!!! Jei mes tokius kiekius maisto medziagu pradesim imt domen, tai ir vandeny tada ju yra - mikrobai visokie, priemaisos ir pan.... O jei uodas ikrito, tai isvis normalus valgymas gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ne, tai ne pakelio duomenys, bet paties gėrimo, o puodelyje juk net ne 100 gr gėrimo būna.
Aš tik iš smalsumo pati pasižiūrėjau ir jums įdėjau. Be to, jei valgom tik porą kartų, tai tegu ir valgymas būtų- kas čia baisaus, palyginus su tuo, ką darėm anksčiau doh.gif kai visą dieną užkandžiaudavom .
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 30, 18:48)
per seminarą buvo pasakyta, kad tik grynas vanduo yra ne maistas, visa kita, deja, taip... Tame tarpe ir kava, ir arbata.

O jei būtų pasakę, kad šokti nuo namo stogo reikia, nes kitaip pasaulio pabaiga bus, irgi šoktumėte?
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 30, 19:11)
O jei būtų pasakę, kad šokti nuo namo stogo reikia, nes kitaip pasaulio pabaiga bus, irgi šoktumėte?

nesikabinėkit. Aš parašiau, kas buvo pasakyta ir manau, kad tai ne iš piršto laužta. O kuo tikėti- seminaru ar Elatos pasisakymu, kiekvienas renkasi pats... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 30 lapkričio 2013 - 18:17
QUOTE(cushy @ 2013 11 30, 11:30)
Man plaukai slinko gerokai prieš paleo.
Gali būti, kad ciklas pasikeitė dėl prieš pusę metų vartotų kontraceptikų, nes su jais tai žiauriai grybavo.

Man nutraukus KT (kuriuos skyre del cistu kiausidese) ciklas grybavo beveik pusantru metu unsure.gif eina peklon kai prisimenu doh.gif

Plaukai truputeli paslinko rudenio pradzioje ir viskas g.gif matyt pakeiciau i rudenini kailiuka lotuliukas.gif
Atsakyti