QUOTE(Elata @ 2013 11 30, 20:30)
Insulinas pakyla ne šiaip sau, kada mes užsimanom, o tada, kai gliukozės kiekis kraujyje pakyla aukščiau normos. Kada pakyla gliukozės kiekis? Kai suvalgom kažko, turinčio angliavandenių, o tam tikrais atvejais ir baltymų. Tačiau vien tai, kad arbatoje yra angliavandenių pėdsakas nereiškia, kad insulinas išsiskirs, nes kartais jie net nespėja patekti į kraują ir nepakelia cukraus kiekio tiek, kad insulinas išsiskirtų.
insulinas išsiskiria ne tada, kai pakyla gliukozės kiekis kraujyje, o bet kada, vos
į skrandį pakliūva kažkas, turintis angliavandenių, riebalų ar baltymų. Visas ginčas tik dėl to, ar kavos puodelyje yra pakankamai tų medžiagų, kad išprovokuoti insuliną.
Gal ten jų ir nepakanka tam, nesiginčysiu. Vis vien mes juk labai smarkiai tų insulino bangelių sumažinom.