Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 18:05)
Yra yra irnesakyk.gif Tik šiek tiek laiko užsigaiš kol surasit pirmus kartus. Jau radau ir žirnelius be cukraus ir garstyčias, raugintus kopūstus...
-----
O aš per savo 1,5mėn. jau kokias 3-4 taures sausiuko išgėriau alc.gif: Bet tiesiog sutapo-kariuomenės diena, kūmos gimtadienis.

aha, žirnelius Jamar ir aš radau biggrin.gif
--
lotuliukas.gif lotuliukas.gif .. "čia ir Prano vardadienis, ir šiaip paskutinis savaitės penktadienis..." lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 12 01, 18:06)
wub.gif woohoo, šaunuolė! biggrin.gif
man tai žiemą tik kailiniais ir megztiniais puoštis norisi biggrin.gif bet šaltis greitina medžiagų apykaitą, tai bent tiek žiema guodžia biggrin.gif

darbas verčia gerai atrodyt, reik pasipuošt biggrin.gif o aš žiemą visad geriau jaučiuos ir atrodau nei vasarą.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
Kai sakot valgiau šoninę, tai kalbat apie žalią (keptą/virtą), karšto/šalto rūkymo ar sūdytą (net nemačiau tokios)? g.gif

aš perku turguj šalto rūkymo ir susipjaustau plonomis juostelėmis. Arba perku žalią ir priprieskoniavus kepu orkaitėj smile.gif
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
Na, jei ūkininkai gali, tai ir aš išsikepčiau biggrin.gif Bet kaip su tom sėklom, tai galima moliūgo sėklas, linų, saulėgrąžų, kanapių ir pan.?  ax.gif Ačiū, reiks nusipirkt kokiems nelauktiems, kad greit kokio pesto ar pašteto užkraut smile.gif

biggrin.gif jo, tik ten ne ūkininkai, o kažkokia firmukė juos gamina. Ir jiems reikia dehidratoriaus arba orkaitę įjungtą belenkiek laiko laikyti 43 laipsnių temperatūroj. Na, arba karščiau šiek tiek. Jei anglų kalba tinka, tai pilna receptų tokių paleo trapučių. Pinterest net kelis turiu.
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
OOoo, faina. Aš kokoso sviestą susiplaku su Philips blenderiu turbo režimu, na, tuo "kotu" ant indo uždedamu, bet irgi norėčiau galingesnio reikalo wub.gif Kokio galingumo tie amerikiečiai ten naudoja? Nes aš jau migdolų nusipirkau, darysiu sviestą  cool.gif O kokoso sviestas, tai mano desertas prie kavos.

Na, pas amerikiečius einamiausi tai Vitamix blenderiai, Kitchen Aid kombainai... man tai neįkandamos jų kainos :/ ir tas galingumas... turiu mikserį, kuris neva galingas, bet tik pradėjus plakti sviestą, jis perdega, nes padarytas matyt vandens plakimui biggrin.gif Užtat sovietinis mikseris ištikimai tarnauja jau kiek metų.
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
AR KOKOSO SVIESTO IR KOKOSO ALIEJAUS GEROSIOS SAVYBĖS TOKIOS PAT? Nes nelabai laižau aliejų (kepu su juo), bet sviestas-kaip už ausies  ax.gif

O tau nuo sviesto ląstelienos nieko? Pilvuko nepučia? Na, kokoso svieste yra ir kokoso aliejaus, tik suprantama, mažiau nei pačiame gryname aliejuje, tad savybės nesiskiria. Tačiau jei jau vienas kokoso aliejus nesivalgo, blendindama sviestą įmesk šiek tiek kokoso aliejaus. Nes vis tiek mes aliejų perkam virgin, šalto spaudimo, o kokoso drožlės tai nežinia kokiais būdais gamintos ir džiovintos.
Atsakyti
as ninja blenderi naudoju. toki kur idedami peiliai ir virsuj motoras.
kitchen aid - brangus rupuze. uz varda reik susimoket...
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 18:36)

>>>Voresta, minėjot sultinių iš kaulų virimą. O...šitą...iš kokių kaulų? blush2.gif Galvijų ar paukštienos, ar visai nesvarbu? Kada želė pasidaro? Nesu darius šaltienos, o man labai sveika, kaip supratau ax.gif


geriau galvijų, nes jie pas mus vis dar ganomi. Nueini turgun, pas mėsininkus ir paprašai kaulų, odelių- neva šuniui lotuliukas.gif , na, svarbu- švarūs ir švieži būtų. Parsinešus gali iškrapštyti jų čiulpus, jei yra, juos pasūdai ir šiek tiek pašildai keptuvėj- mmm koks delikatesas riebulis. Kaulus sumeti puodan talpiai, užpili vandeniu ir kai užverda, sumažini ugnį, kad vos vos judėtų vanduo, ir verdi 10 -12 val. dedi šiek tiek druskos ir prieskoninių žolelių. Kai išverda, nusunki , nugriebi riebalus- tinkamas tik tas skystis, nei riebalas nei mėsos likučiai nuo kaulų neturėtų būti valgomi- bet čia jau jūs patys spręskit.
Atsakyti
Elata, tai čia tavo blogas? bigsmile.gif Aš jį kiekvieną vakarą migdydama vaiką vis skaitau ir skaitau biggrin.gif
Bet va šitas blogas mane ir iš kelio veda lotuliukas.gif Nes gi tiek desertų receptų bigsmile.gif Ir aišku visus čia ir dabar reikia išmėginti lotuliukas.gif

Elata, o tas monstriuko kokteilis, tinkamas variantas paleo pusryčiams? Nes tikrai dažnai nėra kada normalius pusryčius pasidaryti,o virti kiaušai jau feeee...
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 12 01, 20:15)
Elata, tai čia tavo blogas? bigsmile.gif Aš jį kiekvieną vakarą migdydama vaiką vis skaitau ir skaitau biggrin.gif
Bet va šitas blogas mane ir iš kelio veda lotuliukas.gif Nes gi tiek  desertų receptų bigsmile.gif Ir aišku visus čia ir dabar reikia išmėginti lotuliukas.gif

Elata, o tas monstriuko kokteilis, tinkamas variantas paleo pusryčiams? Nes tikrai dažnai nėra kada normalius pusryčius pasidaryti,o virti kiaušai jau feeee...

haha biggrin.gif atsiprašau biggrin.gif žinai, dėti kotletų ir troškinių receptų nelabai noriu, nes nuotraukos apgailėtinos gaunasi biggrin.gif o aš be pakenčiamų nuotraukų įrašų iš viso rašyti nenoriu smile.gif
na, kiekviename valgyme turėtų būti riebalų, baltymų ir angliavandenių. Tas kokteilis pagrinde angliavandeniai, šiek tiek riebalų ir baltymų, tad nėra subalansuotas patiekalas, kurį valgytum kiekvieną dieną. Kartą ar du į mėnesį galbūt ir gali smile.gif Tik žemės riešutų sviestą reiktų keisti migdolų sviestu, o ryžių pieną - migdolų pienu.
Bet šiaip jau tikrai nebūtina valgyti tik kiaušinius pusryčiams. Kodėl kokios sriubos nepasigaminus iš naminio sultinio ar kokių naminių dešrelių. Visai nebūtina valgymų skirstyti į pusryčius, pietus ir vakarienę ir kiekvienam jų priskirti tik specifinius patiekalus.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 12 01, 16:39)
4u.gif

mano snd vardadienis  ax.gif


Sveikinu 4u.gif maniskis rytoj biggrin.gif

Sveikos, siandien parlekiau tai prisikroviau lekste zalesiu, avokado ir menkiu kepenu savo sultyse. Nesinorejo nieko marmalinti schmoll.gif
Ech, italas issikrauste ir i jo vieta atsikrauste brazilas biggrin.gif irgi PhD biologas. Gerai, kad antradieni namo, nes pradesiu akis ganyt kur nedera lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 12 01, 17:39)


mano snd vardadienis 


Sveikinu 4u.gif
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 18:36)

>>>Serpentine ir Šelma, šitas puslapiukas toks vizualinis pasakinėtojas pusryčių įvairovei


Netinka, Rimgailė pati nepasiruoš, o iš vakaro gaminto ir šildyto maisto nenoriu ax.gif

QUOTE(nefifi @ 2013 12 01, 19:02)
o beje, vakar užsidėjau trumpą suknutę, aukštakulnius, jaučiaus visai manekeniškai  nail.gif

Super bigsmile.gif
Atsakyti
kas liecia kokosa, tiksliau jo drozles ir ju miltus - tai nurasiau as jas prie man netinkamu. man visada negeras jausmas skrandy kai ju uzvalgau, lyg kad grauztu, kaip kad kokiu pjuvenu buciau uzkrimtus, iskantant ir kokoso sviesta, nes jame kokoso pjuvenu irgi nemazai. labai noreciau nesunokusio riesuto mesos paragaut, bet nemanau, kad pas mus imanoma tokio dalyko isigyt.

gryzo maniskis is vokietijos. gavau lauktuviu rukyta kumpeli ir Chanel Coco kvepalus - antra butelka is eiles, sakau turiu jau tokius, pernai is kazkur parvezei! oi, pamirsau sako... na tiek to, atleistina, mano megiamiausi kvepaliukai...
Papildyta:
plius nemetyciau pinigu ant super galingu blenderiu (2kw) juk ne zaliavalgiauti cia susiruosem. zaisliukas ir tiek, atsibos garatuotai ir bus pinigai i bala. isigykit gera virtuves kombaina, vat sitas tai tikras pagalbininkas, as kasdien jame ka nors pjaustau, smulkinu, maisau, plaku.
Atsakyti
Sveikos,siandien ir vyra sugalvojau paleo pmaitinti,nors vakare sake,kad nori saldzios kavos jau labai smile.gif as mazai isradinga,nezinau ka bevalgyti ir kur susiskaiciuoti riebalus, nes jei vyras prisijungs reiks uz abu galvoti.abu metam svori. o darzoviu blynelius kokius galeciau kepti, pvz, kai cia? siaip bijau kazkiek riebalo ir maisto daug, del svorio, bet ir noriu buti pilnai paleo.
Atsakyti
Elata, per visą paleo laikotarpį nesiviriau sriubos. Nes niekaip nesugalvoju kokia skani gali būti be bulvių biggrin.gif na prašom tada sriubos idėjų mestelti biggrin.gif išties sriubos labai pasiilgau wub.gif
Aš šiandien ale monstriuką gėriau iš špinatų, banano, čijos ir kokosų grietinėlės. Roooojus. Taip skanu, kad neįsivaizduoju kaip vėl grįžti prie normalių pusryčių. doh.gif
Atsakyti
Atsiminiau lašiniuoti- kažkada vaikystėje valgiua. Bet internete visi receptai su manais ir džiuvesėliais, kaži kuo pakeisti juos, kas sulipdytų? Kokoso miltais?
Atsakyti