QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
Kai sakot valgiau šoninę, tai kalbat apie žalią (keptą/virtą), karšto/šalto rūkymo ar sūdytą (net nemačiau tokios)?
aš perku turguj šalto rūkymo ir susipjaustau plonomis juostelėmis. Arba perku žalią ir priprieskoniavus kepu orkaitėj
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
Na, jei ūkininkai gali, tai ir aš išsikepčiau

Bet kaip su tom sėklom, tai galima moliūgo sėklas, linų, saulėgrąžų, kanapių ir pan.?

Ačiū, reiks nusipirkt kokiems nelauktiems, kad greit kokio pesto ar pašteto užkraut

jo, tik ten ne ūkininkai, o kažkokia firmukė juos gamina. Ir jiems reikia dehidratoriaus arba orkaitę įjungtą belenkiek laiko laikyti 43 laipsnių temperatūroj. Na, arba karščiau šiek tiek. Jei anglų kalba tinka, tai pilna receptų tokių paleo trapučių. Pinterest net kelis turiu.
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
OOoo, faina. Aš kokoso sviestą susiplaku su Philips blenderiu turbo režimu, na, tuo "kotu" ant indo uždedamu, bet irgi norėčiau galingesnio reikalo

Kokio galingumo tie amerikiečiai ten naudoja? Nes aš jau migdolų nusipirkau, darysiu sviestą

O kokoso sviestas, tai mano desertas prie kavos.
Na, pas amerikiečius einamiausi tai Vitamix blenderiai, Kitchen Aid kombainai... man tai neįkandamos jų kainos :/ ir tas galingumas... turiu mikserį, kuris neva galingas, bet tik pradėjus plakti sviestą, jis perdega, nes padarytas matyt vandens plakimui

Užtat sovietinis mikseris ištikimai tarnauja jau kiek metų.
QUOTE(Hippie @ 2013 12 01, 19:05)
AR KOKOSO SVIESTO IR KOKOSO ALIEJAUS GEROSIOS SAVYBĖS TOKIOS PAT? Nes nelabai laižau aliejų (kepu su juo), bet sviestas-kaip už ausies
O tau nuo sviesto ląstelienos nieko? Pilvuko nepučia? Na, kokoso svieste yra ir kokoso aliejaus, tik suprantama, mažiau nei pačiame gryname aliejuje, tad savybės nesiskiria. Tačiau jei jau vienas kokoso aliejus nesivalgo, blendindama sviestą įmesk šiek tiek kokoso aliejaus. Nes vis tiek mes aliejų perkam virgin, šalto spaudimo, o kokoso drožlės tai nežinia kokiais būdais gamintos ir džiovintos.