Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(adija5 @ 2013 11 29, 19:30)
Kažką  man tai primena  user posted image Misliju  ką  biggrin.gif

įdomu, ką? user posted image
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 11 29, 19:34)
Symet pyliau i bambalius karsto vandens ir pameciau tarp pomidoru, ir tikrai ne prie kiekvieno, mazdaug kas 2 metrus. Ir zvakes deginau, pas mane siltnamis 24kv/m, tai degiau 3 berods zvakes. Su agro klosciau tik viena karta, labai man nepatinka su ja zaisti, na ir nieko, symet nesusalo.

su tokiom priemonėm nesušalo tik todėl, kad šalnos nerimtos buvo.
Pas mane kai sušalo po penkiais agro sluoskniais ir degančiom žvakėm, tai į pečiukus irgi rimtai dairausi. Ai, taigis jau turiu dujinį šildytuvą, kam čia man tie pečiukai cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 lapkričio 2013 - 19:38
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 29, 20:25)
Uf, jei jau toks yr didelis noras šildyti šiltnamį, gi galima nuo namų vamzdžius atvest ir leist šiltą orą kad ir nuo gruodžio mėn  smile.gif

Nea,didelio noro nėra,bet jei vdrug šalna kokia. Per toli man nuo namų vamzdžius atvest.Ir investicijos ohoho,ir kaži ar leidimą gaučiau per visą miestą išknist tranšėjas asmeniniam dujotiekiui.Pečkurys uošvis pigiau kainuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 19:32)
be to, kiek mačiau, nuo pečiuko išvedamas vamzdis į lauką dūmams išeiti.

Na, laužas dar ir žarijomis spjaudytis turi įprotį, gan greit skylučių plėvelėj pridarytų biggrin.gif

Pas tėvukus buvo vamzdžiai per visą perimetrą atvesti su angomis šiltam orui. Tik pečius stovėjo pastate bei gi termostatu ar kuo ten, kad daigai neiškeptų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 11 29, 19:39)
Nea,didelio noro nėra,bet jei vdrug šalna kokia. Per toli man nuo namų vamzdžius atvest.Ir investicijos ohoho,ir kaži ar leidimą gaučiau per visą miestą išknist  tranšėjas asmeniniam dujotiekiui.Pečkurys uošvis pigiau kainuos  ax.gif

O tai uošvis taip lauko sąlygomis ir gyvena blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 29, 19:47)
Pas tėvukus buvo vamzdžiai per visą perimetrą atvesti su angomis šiltam orui. Tik pečius stovėjo pastate bei gi termostatu ar kuo ten, kad daigai neiškeptų  mirksiukas.gif

pas kaimyną stovi nedidukas pečiukas vidury šiltnamio, be jokio termostato. Vamzdis išvestas į lauką. Bet man tai ta jo piečka juoko vietoj. Kas dvi valandas laksto malkikių užmest, pastoviai kas nors užsikemša ir šiltnamis dūmine pirtim patampa.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 20:00)
pas kaimyną stovi nedidukas pečiukas vidury šiltnamio, be jokio termostato. Vamzdis išvestas į lauką. Bet man tai ta jo piečka juoko vietoj. Kas dvi valandas laksto malkikių užmest, pastoviai kas nors užsikemša ir šiltnamis dūmine pirtim patampa.

Tai tą patį ir norėjau pasakyt, kad ar laužas, ar buržuikė, teks lakstyt visą naktį biggrin.gif

Jei įdarbinti normalų pečių, tai juk yra automatizuotų ir labai protingų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 11 29, 08:28)

sita varianta buvau ir as apmascius dar perskaicius pirma nuoroda,o va antraja perskaicius susibalamutinau...Puikiai suprantu,kad sildymo principas kaip staciamalkio peciaus,tik kad degini zvakes,o ne malkas. Man idomu per kiek laiko ikaista tie vazonai g.gif g.gif vidurnakti uzdegus ryte apsaugotu nuo salnu? g.gif galbut bereikalo kyla tokie klausimai,bet matomai kol neisbandysiu tol ir nenurimsiu blush2.gif
pernai...ups t.y siemet pavasari doh.gif staciau po tris zvakes trijuose siltnamio vietose. O staciau i aukstais bortais indus metalinius...sena katila,kibira...(namie gaisra tureje tai man baisu,kad liepsna agro nepagautu)
QUOTE(Lady Dy @ 2013 11 29, 19:44)
Mergaičiukai noriu paklaust ar galėčiau šiltnamio žemės pagerinimui priberti pjuvenų,turiu tokių smulkių,vos ne kaip miltų,lapuočių medžių g.gif  mastau.gif kūrenimui netinka per smulkios

jei mano atmintis nepaveda tai berzo tikrai galima mulciuoti...na cia iterptum...o va kaip su misriom g.gif trasu temoj buvau ikelus,pasiieskok. As gal vis delto i komposta sudeciau g.gif
QUOTE(adija5 @ 2013 11 29, 20:39)
Pečkurys uošvis pigiau kainuos  ax.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 29, 20:47)

O tai uošvis taip lauko sąlygomis ir gyvena  blush2.gif ?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 29, 20:10)

Jei įdarbinti normalų pečių, tai juk yra automatizuotų ir labai protingų  mirksiukas.gif

be jokios abejonės. Bet tada jau ir šiltnamio reiktų solidesnio.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 19:37)
]
su tokiom priemonėm nesušalo tik todėl, kad šalnos nerimtos buvo.
Pas mane kai sušalo po penkiais agro sluoskniais ir degančiom žvakėm, tai į pečiukus irgi rimtai dairausi. Ai, taigis jau turiu dujinį šildytuvą, kam čia man tie pečiukai  cool.gif

tep tep, pas mus tikrai nebuvo, kaip kad pas jus, gal kelias naktis ir buvo koks 1 laipsnis zemiau nulio, jei butu jau daigai paauge, tai turbut taip nelakstyciau,o tada gi ka tik susodinti, pamenu, kai kasdien po n kartu prognoze ziurejau, nors ir zadejo stipresniu salnu, pas mus kazkur apie 0 buvo. O is ryto dar saulute pasildydavo smile.gif
Atsakyti
Įlindau ir aš pas jus su savo trigrašiu. Man pernai labai pasiteisino pagal perimetrą daug maž kas metrą sustatyti kibirai su vandeniu. Dideli - po 15 ltr. Jie yra likę nuo namo glaistymo, tik bėda balti. Kai giedra, tai įkaitina juose vandenį iki nežinau kiek, bet labai šiltas. Jei būna šalna, tai ryte jie jau atvėsę. Jei ne giedra, tai ir šalnos nebūna. Taip ir stovėjo iki birželio pradžios, net vanduo žaliavo.
Mano mama tai nešdavo žarijų kibirą. Vakare kūrena krosnį ir jei šala, žarijas pila ant anglių kad būtų pilnas kibiras ir neša. Nežinau ar uždengdavo ar ne. Čia alternatyva pečiukui.
Atsakyti
pas mus tie kibirai atkrenta. Per daug gaisrų kaime buvo, kad dar kiltų toks noras (vienas iš jų būtent nuo kibiro su žarijom - sudegė moteriškės tvartai ir užsidegė kaimynų namas).
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 21:08)
pas mus tie kibirai atkrenta. Per daug gaisrų kaime buvo, kad dar kiltų toks noras (vienas iš jų būtent nuo kibiro su žarijom - sudegė moteriškės tvartai ir užsidegė kaimynų namas).

Net minties nebuvo apie tai. Neduok Dieve. Aš dar niekad nenešiau, bet galvojau, jei praneš stipresnį šaltį, tai iš židinio iškabinsiu į kibirą metalinį. Kaip mama. Dabar abejonė pasėta. Gal reikia apgalvot vazonų įdėją ir žarijas. Bet reiks didelių vazonų . g.gif
Atsakyti
Skaityti "Šiltnamyje – pavasaris" pastraipa
Atsakyti