Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(blakstiena5 @ 2013 11 29, 22:05)

na, nežinau, kiek realu visą žiemą taip šiltnamį šildyt. Juk per šalčius ir gerai apšiltintą namą gerai kūrent reikia, o čia šiltnamis.. Be to, augalams ne tik šilumos, bet ir šviesos daug reikia.
Atsakyti
Sita zmogu vienoj uzdaroj grupej FB seku,tai mano kukliom ziniom jo augalai sildomame siltnamyje siuo metu auga ir klesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2013 11 29, 22:39)
Sita zmogu vienoj uzdaroj grupej FB seku,tai mano kukliom ziniom jo augalai sildomame siltnamyje siuo metu auga ir klesti smile.gif

šiuo metu - taip. Man įdomu, kaip ten bus maždaug sausį, kai tvoros pyškės.
Nors ir dabar augalams tikrai reikia papildomo apšvietimo.

Jei gyvenčiau kaime, šalia šiltnamio, gal ir aš pabandyčiau saulės baterijas pasistatyt ant šiltnamio ir pasistengt kuo ilgiau derlium džiaugtis. Bet augint per žiemą visgi turėtų būti labai nepigus malonumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 lapkričio 2013 - 22:45
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 29, 21:10)
Jei įdarbinti normalų pečių, tai juk yra automatizuotų ir labai protingų  mirksiukas.gif

Bet tai viskas ir kainuoja,o norisi papigiai su tais hobiais prasisukt.Man uošvis su bačkom pigiausias variantas gaunasi,kiek beskaičiuoju user posted image.Oi,užfundysiu porą kartų per sezoną ir tiek tų išlaidų.Pomidorus tai ir jam auginu,net ir pavakuoju,nes uošvio žmona nei pati juos valgo,nei anam augina.
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 22:08)
pas mus tie kibirai atkrenta. Per daug gaisrų kaime buvo, kad dar kiltų toks noras (vienas iš jų būtent nuo kibiro su žarijom - sudegė moteriškės tvartai ir užsidegė kaimynų namas).

Nu jopšikmat,tai dar ir šiltnamius nuo gaisro papildomai apdraust reikia doh.gif O tai jei uošvis pats bedegindamas man ir supleškins,tai špygą ,ne draudimą gausiu.Pritaupysi čia su jumi user posted image.Nu tai ir kam aš tas bačkas surūdijusias atsiboginau tada user posted image...
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2013 11 29, 21:12)
Man idomu per kiek laiko ikaista tie vazonai g.gif  g.gif vidurnakti uzdegus ryte apsaugotu nuo salnu? g.gif

Vazonai įšyla greitai. Akmuo taip pat. Bandžiau jau dėl smalsumo, gi visai nesunku paimt pora vazonų, akmenį, žvakelę ir vakare romantiškai pasėdėt keletą valandų smile.gif Buvo visai įdomu.
Toji žvakelė "tabletė" dega maždaug 4 val. Jei imsit kapinių žvakę, žinoma, atitinkamai degs ilgiau smile.gif

QUOTE(blakstiena5 @ 2013 11 29, 23:05)

Nežinau, mazochistas arba tikrai žmogus neturi ką veikt, kad kasmet užsiimt statyt ir griaut kaminą doh.gif Taip sakant, susirado sau zabovą. Kiekvienam savo smile.gif

Nereikia man šiltnamio ištisus metus, užteks sezoninio smile.gif Neturiu ir sulaukėjusio uošvio, kuris naktimis žabaliotų ir kūrentų man šiltnamyje pečių, tai manau, kad šalnų grėsmės atveju užteks vazonų arba pastatysiu elektrinį karštu oru pučiamą radiatorių, nustatysiu laiko rėlę kelioms valandoms, kad reikiamu laiku įsijungtų ir ramu. Gi vistiek šalnos tik paryčiais būna. Ir ne kasdien..
Atsakyti
Su kurenimu siltnamyje reikia labai atsargiai.Pavasary vyras buvo sumeistraves, ir kamina isvedes.Siltnamis stiklinis.Dumu vistiek pakliuvo ir nemazai daigu apsuto.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 11 29, 19:34)
Pomidorai nusitrūcins,sakai user posted image ?Dujokaukių reiks priedo,škia...
Nu tai kai deginsiu,pradarysiu,o dar akmenų prikrausiu,tai per naktį tegul akumuliuos tą šilumą.
Saintlina,ar pabaigsi  doh.gif Pagalvosiu dar kaip ten ką.Dūrina kas netingi  beee.gif
Vazonu uždengsiu,vot.

kaip manai,jei peciuka koki uz desetka tukstanciu nuspirkus,granuliu uzmetus,ten gi tempa dar reguliuojas g.gif su distanciniu paryciais temperatura padidini tongue.gif tai tipo b negales kaminuko isvest per soneli blink.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 29, 21:10)
Tai tą patį ir norėjau pasakyt, kad ar laužas, ar buržuikė, teks lakstyt visą naktį  biggrin.gif

Jei įdarbinti normalų pečių, tai juk yra automatizuotų ir labai protingų  mirksiukas.gif

as galvojau,kad cia as viena tokia protinga blush2.gif as aisku juokauju,nes kaip pagalvoju -pomidorai uz uzsieninius ekologiskus brangesni taptu g.gif doh.gif as ir su ilgai deganciom zvakem apsieisiu-8 po Veliniu liko,dar pavasari buvau nusipirkus pomidorams,bet neprireike. schmoll.gif paskaiciavau viso 18,dega po 2 paras...tai pigiau gausis nei pecius tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2013 11 30, 10:21)
Vazonai įšyla greitai. Akmuo taip pat. Bandžiau jau dėl smalsumo, gi visai nesunku paimt pora vazonų, akmenį, žvakelę ir vakare romantiškai pasėdėt keletą valandų smile.gif Buvo visai įdomu.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif maniskiui bais patiktu,o jei dar vynciaus pora butelku zvakeles degindami istustintume doh.gif ko gero didziausias pomidoru auginimo entuziastas rajone taptu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 11 30, 09:21)
Bandžiau jau dėl smalsumo, gi visai nesunku paimt pora vazonų, akmenį, žvakelę ir vakare romantiškai pasėdėt keletą valandų smile.gif Buvo visai įdomu.

aš galvoju, kur tu vakar taip anksti iš temos dingai. Pasirodo, šiltnamy prie žvakelių vakarojai cool.gif
Atsakyti
tuščia čia kaip tai įtartinai g.gif Visos šiltnamiuose prie šviečiančių vazonikų tupit? g.gif
Atsakyti
O ko ten tupėt,tuščias juk smile.gif
Va pavasarį gal ir patupėsim
Atsakyti

Lolita, aš Jūsų nepamiršau. Kai tik prisiruošiu, išsiųsiu, ką žadėjau.
[/quote]

Malonu girdet,kad nepamirsai,dekui, 4u.gif as neskubu...pavasaris dar toli...eksperimentu nedarau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 11 30, 10:21)
Bandžiau jau dėl smalsumo, gi visai nesunku paimt pora vazonų, akmenį, žvakelę ir vakare romantiškai pasėdėt keletą valandų smile.gif Buvo visai įdomu.

Reiks ir man pabandyt kada.Įdomu keliais laipsniais temperatūra pakils g.gif Nes bačkos atkrito:bandžiau vakar lauke pakūrent,per aukštai ugnis šoka.Kita vertus,tai tikrai nenušaltų pomidorai,bet arčiau bačkos esantys iškeptų.
Logiškiausia vis tik bus elektrinius pečiukus sukišt...
Atsakyti