Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos mylėtojų namai

Tokios vonios pasirinkimą bandyčiau pateisinti tik tuomet, jei patalpoje dar yra atskirai įrengtas dušas, kitu atveju tai jau savęs kankinimas biggrin.gif , nes nei po dušu išsimaudysi neprisilaistęs aplink, nei vonioj išeis pamirkti, nes tiesiog atsigulus į tokią vonią dalį vandens išstumsi savo kūnu ir liks labai nedidelis kiekis vandenėlio kuris greit atvės.
Čia kalbu apie angliško tipo vonias ant kojyčių, kurių vandens tūris labai mažas. Teko kartą pagulėti tokioj vonioj, kad suprasčiau, kad tokia vonia tik pasigrožėjimui, o ne maudynėms ax.gif
Atsakyti
TuDa, drinks_cheers.gif . Be to, šilumos izoliacija aktualu. Iš visų pusių atvirose voniose vanduo greičiau atvėsta. Apmūrytos paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 12 03, 13:05)
Tokios vonios pasirinkimą bandyčiau pateisinti tik tuomet, jei patalpoje dar yra atskirai įrengtas dušas, kitu atveju tai jau savęs kankinimas biggrin.gif , nes nei po dušu išsimaudysi neprisilaistęs aplink, nei vonioj išeis pamirkti, nes tiesiog atsigulus į tokią vonią dalį vandens išstumsi savo kūnu ir liks labai nedidelis kiekis vandenėlio kuris greit atvės.
Čia kalbu apie angliško tipo vonias ant kojyčių, kurių vandens tūris labai mažas. Teko kartą pagulėti tokioj vonioj, kad suprasčiau, kad tokia vonia tik pasigrožėjimui, o ne maudynėms ax.gif

Taip, tikrai visose tokio tipo voniose yra irengtas dusas greitam nusimaudymui, o vonia jau pagulejimui skirta.
Atsakyti
mes turejom dvi mazycius vonios kambarius: vienas is miegamojo (wc+kriaukle+dusas), antras salia miegamojo tik ivejimas is kolidoriaus (vonia+wc+kriaukle). mes atsisakem prabangos turet vonios kambari miegamajame ir sujungem jas i viena. imesiu kada visa projekta biggrin.gif
cia tik vonia su dusu vienoj patalpoj (pereinamoj) kitoj:wc, kriaukle bide(bus), veidrodis su staliuku
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rexe @ 2013 12 03, 13:34)
mes turejom dvi mazycius vonios kambarius: vienas is miegamojo (wc+kriaukle+dusas), antras salia miegamojo tik ivejimas is kolidoriaus (vonia+wc+kriaukle). mes atsisakem prabangos turet vonios kambari miegamajame ir sujungem jas i viena. imesiu kada visa projekta  biggrin.gif
cia tik vonia su dusu vienoj patalpoj (pereinamoj) kitoj:wc, kriaukle bide(bus), veidrodis su staliuku
user posted image

labai grazus sprendimas ir erdve taupo. Ta pastatoma vonia geriau ziurisi kai aplink ja erves yra daugiau ir ji neuzgrusta. Bet kaip visada yra zmoniu, kuriem tokia vonia pati graziausia ir tik tokia pas save isivaizduoja, bet tada ir valo ja be jokiu niurnejimu, kad sunku uzlysti. As vieniem savo klientam, kur dejo pastatoma vonia i maza sanmazga, sakiau , kad bus sunku valyti bet pasirodo jiems visai nesunku, nes tai ju svajoniu vonia.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 12 03, 11:18)
TuDa,  drinks_cheers.gif . Be to, šilumos izoliacija aktualu. Iš visų pusių atvirose voniose vanduo greičiau atvėsta. Apmūrytos paprasčiau.

Na jau, apmuryta vonia tai nereiskia apsildyta schmoll.gif O silumos islaikymas dar ir nuo vonios medziagos priklauso, kur kokia plastikine metaline keramikine, o kur spizine. Pastatomos daznai buna labai storos, nors gal ir ne visada ketaus. Na, apmuryta galima apsiltinti, bet dar nesu girdejus, kad kas nors toki bajeri darytu.

Mano mergina irgi pabande vonioj panardyt, bet po mano reakcijos daugiau nebenardo. As nenoriu ne tik uz vonios, bet ir pries vonia po kiekvienu maudyniu grindis sluostyt biggrin.gif Vezu panardyti reguliariai i baseina smile.gif

Bet Cobre gerai pasake, vonia vienokia ar kitokia visi pagal savo poreikius renkasi, nera cia vienos tiesos
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 12 03, 13:44)
Na jau, apmuryta vonia tai nereiskia apsildyta  schmoll.gif O silumos islaikymas dar ir nuo vonios medziagos priklauso, kur kokia plastikine metaline keramikine, o kur spizine. Pastatomos daznai buna labai storos, nors gal ir ne visada ketaus. Na, apmuryta galima apsiltinti, bet dar nesu girdejus, kad kas nors toki bajeri darytu.

Mano mergina irgi pabande vonioj panardyt, bet po mano reakcijos daugiau nebenardo. As nenoriu ne tik uz vonios, bet ir pries vonia po kiekvienu maudyniu grindis sluostyt  biggrin.gif Vezu panardyti reguliariai i baseina  smile.gif

Bet Cobre gerai pasake, vonia vienokia ar kitokia visi pagal savo poreikius renkasi, nera cia vienos tiesos

Na pas mane nardoma per kiekviena maudymasi, ir nardo ne vienas, o dviese, tai vonioj ant grintu po to tvanas. turiu i vonia basa ieidinet nes net tapkes kiaurai perslampa. Aciu dievui yra gerai sildomod grindys, tai pavalau ir greit pradziuva, tiesa pas mane apmuryta vonia siek tiek ileista - kad vonio dugnas butu grindu lygyje ir apsiltinta is vidaus. Pati vonia akriline, tai nelaikytu taip gerai silumos kaip kokia spizine, o apsiltinta paprastai - putom.
Atsakyti
[quote=TuDa,2013 12 03, 12:05]
[/quote

taip, sutinku, kad tokia vonia rinktis reikia jei dar dusas atskirai yra. Taip, kaip pas mane. Vonioje mirksti ir pan. , o duse tiems, kas greitai ir pasitaskyti atsistojus biggrin.gif (cia vonia man ir vaikams, o dusas-vyrui :-), nes bendro varianto abiems neradome)
Na, man vonioje maudantis niekaip neiseina apipilti grindu, o vaikams visko buna bigsmile.gif . Valymas stovimos vonios (ne ant kojeliu) paprasciau nebuna, siurbi ir plauni, tiesiog... Man sunkiau buvo priziureti aplipdyta vonia plytelemis, kaskart valyti vandens lasus ir ttt.
o kas del vandens silumos, tai lieto marmuro vonia, kokia ji bebutu, gerai laiko siluma.

Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 12 03, 12:44)
Na, apmuryta galima apsiltinti, bet dar nesu girdejus, kad kas nors toki bajeri darytu.

Žinok daro biggrin.gif ypač tai aktualu akrilo vonioms, kurios turi tokį nemalonų barškėjimą, o ir temperatūros nepalaiko. Tai jas apipurškia izoliacinėmis putomis, o po to uždeda panelės apdailą. Ir barškesys dingsta, ir šiluma geriau laikosi, ir vonia stabilesnė tampa.
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2013 12 03, 11:51)
Na pas mane nardoma per kiekviena maudymasi, ir nardo ne vienas, o dviese, tai vonioj ant grintu po to tvanas. turiu i vonia basa ieidinet nes net tapkes kiaurai perslampa. Aciu dievui yra gerai sildomod grindys, tai pavalau ir greit pradziuva, tiesa pas mane apmuryta vonia siek tiek ileista - kad vonio dugnas butu grindu lygyje ir apsiltinta is vidaus. Pati vonia akriline, tai nelaikytu taip gerai silumos kaip kokia spizine, o apsiltinta paprastai - putom.

Cia jau kaip mama leidzia. Jei as leisciau, mano irgi abi nardytu. Bet tabu ir viskas smile.gif

O kad siltina nezinojau. Ko tik pasirodo nebuna. Na, apsiltinus gal ir silciau nei pastatoma spizine g.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 12 03, 13:01)
Žinok daro biggrin.gif ypač tai aktualu akrilo vonioms, kurios turi tokį nemalonų barškėjimą, o ir temperatūros nepalaiko. Tai jas apipurškia izoliacinėmis putomis, o po to uždeda panelės apdailą. Ir barškesys dingsta, ir šiluma geriau laikosi, ir vonia stabilesnė tampa.

Pas mus taip padaryta. Tik ne panelė dėta, o apsiūta spec. gipskartoniu ir apklijuota plytelėm. Kažko patvarkymui dėtos plytelės dydžio durelės. Laiko šilumą tiesiog puikiai.
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 12 03, 12:05)
Tokios vonios pasirinkimą bandyčiau pateisinti tik tuomet, jei patalpoje dar yra atskirai įrengtas dušas, kitu atveju tai jau savęs kankinimas biggrin.gif ,

Tuda, tu pakrauptum, bet su mano maudymosi iprociais tai pilnai tokia vonia tiktu ir visai nebutinas dusas atskiras ar juolab didele vonia biggrin.gif as va dabar kankinuosi bute tik su dusu, man toks reikalas absoliuciai netinka :DDD na nieko, grisiu namo ir galesiu megautis vonios malonumais :DDD o su mano maudymosi ypatumais, tai gaunasi, kad viskas ka tu suminejai, gaunasi atvirksciai doh.gif duse stovinciom nemegstu maudytis, nes nemoku to daryt greitai, galiausiai pasileidziu stipria srove ir atsisedu ant grindu. todel man geriau vonia, nes dar ir vandens tada prisileidziu - silciau, o galiausiai gaunasi, kad vietoj duso vistiek vonioje pamirkstu, nors mazumele - cia mano toks nuokrypis, nieko su savim padaryti negaliu biggrin.gifD. o jei jau einu i vonia, tada ilgam, o tokiu atveju, geriau maziau vandens joje tilptu, nes vistiek tenka daug kartu papildyti karstu vandeniu. plius as nediduke, tai man didele vonia tragedija - nepaskaitysi, nepagerausi vynelio, nes pamazu ar nepamazu, bet vistiek slysti i gulima padeti, o man sedeti smagiau, o ir mano megstamiausia poza, tai sedinciom ir kojos ant krasto sukeltos. taip, kad tai tooooooks individualus reikalas, kad diskutuoti apie pateisinimus tokio sprendimo visai beprasmiska. Reikia ziureti i savo poreikius.
Atsakyti