Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

O saviski siunciau Ermitazan, kad gimsiaus proga nupirktu ir nebuvo ju unsure.gif uztat mano vazoneliu buvo smile.gif o sito mazulio labai noreciau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 01 25, 20:05)
O saviski siunciau Ermitazan, kad gimsiaus proga nupirktu ir nebuvo ju  unsure.gif uztat mano vazoneliu buvo  smile.gif o sito mazulio labai noreciau  wub.gif

gal neužmatė? Nes aš irgi ratais ratais vaikštinėjau kol radau doh.gif Bet tik gelsvi, baltų nebebuvo deja..
Atsakyti
Kaune radot? jis rode foto konsultantei ir klause ar turi - sake tikrai ne.
Atsakyti
mm..aš Vilniuj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2014 01 25, 20:01)
Kažkaip maniau, kad jie didesni, bet jau mažulyčiai visai. Jie tokie nedideli ir bus?  blush2.gif
O jau kokių gražių didelių Cambrijų buvo, ale kuprinėn nebūt tilpę.

Dažniausiai matydavau tik phalenopsius dažytus mėlynai, o šiandien užmačiau netgi dendrobį. Gan graudžiai atrodė vargšas augaliukas..

Taip, jie bus miniukai - mano trimetis mini oncidiumas maždaug sprindžio dydžio mirksiukas.gif

Truputėlį pataisysių - tokių orchidėjų kaip Cambrija nėra, tai visiškas prekybininkų išsigalvojimas - tokios orchidėjos vadinamos liežuvėmis (Odontoglossum).

Mačiau ir aš tas gražuoles, tokių nebuvau ir mačiusi (jei kalbam apie ryškiai geltonas), bet ir kerai arklio dydžio, pusę palangės užimtų. Kol žydi tai nuostabu, bet kai nežydi, tai nieko gero smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 01 25, 22:14)

Truputėlį pataisysių - tokių orchidėjų kaip Cambrija nėra, tai visiškas prekybininkų išsigalvojimas - tokios orchidėjos vadinamos liežuvėmis (Odontoglossum).

Mačiau ir aš tas gražuoles, tokių nebuvau ir mačiusi (jei kalbam apie ryškiai geltonas), bet ir kerai arklio dydžio, pusę palangės užimtų. Kol žydi tai nuostabu, bet kai nežydi, tai nieko gero smile.gif

įprotis doh.gif pamenu kaip ieškojau informacijos apie jas orchids.lt puslapyje, kol galiausiai atkapsčiau kad prie liežuvių ieškot reikia biggrin.gif

Oj, tos geltonos jau kaip viliojo. Nuostabiai gražios.
Dar į tokios formos žiedus seilę varvinau:
user posted image
Čia ne tiksliai tokie pat, bet panašūs. Neįsidėmėjau tiksliai spalvos. O dar 25 proc. nuolaida viskam.
Ir miniukai nematytų marginimų.. Na visko tiek, kad tik turėk storą piniginę ir vietos ant palangės.. biggrin.gif Gerai, kad vasarą tiek daug nebūna, nes balkone vietos vasarą visada atsiras, o paskui bus bėda kai ant palangės netilps biggrin.gif
Atsakyti
Tas "voragyvis" tai brassia. Turiu dvi, tai krūmai irgi ne iš mažųjų. Bet kai žydi, tai kvepia visas kambarys, o ir žiedai egzotiško grožio 4u.gif
Atsakyti
Phal. Brother Pico Chip

Papildyta:
Coelogyne Usitana
Papildyta:
Phalaenopsis Sogo Vivien
Papildyta:
Paphiopedilum Memnon
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 26 sausio 2014 - 10:28
QUOTE(mumrikas @ 2014 01 26, 00:28)
Tas "voragyvis" tai brassia. Turiu dvi, tai krūmai irgi ne iš mažųjų. Bet kai žydi, tai kvepia visas kambarys, o ir žiedai egzotiško grožio  4u.gif

blink.gif Noriu. O jos visos kvepia ar tik kai kurios?
Atsakyti
Pas mane "voriukai" kotai nenori zydet g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2014 01 26, 11:55)
blink.gif Noriu. O jos visos kvepia ar tik kai kurios?

Manau, kad visos, tik vienos daugiau, o kitos mažiau.

Tina, manoji hibridinė žydi kasmet, o vat Ariana Verde, tai tikra "ožka", jau antrus metus gražiausius storiausius ūglius "išperi", tie auga, storėja ir po kurio laiko nežydėję ima patys "ūgliuotis" doh.gif Ir visą vasarą lauke gyveno, temperatūrų skirtumą pajuto, bet šnipštas. Reiks pasiraitot rankoves ir nert į užsienio forumus - gal perskaitysiu apie kokiu triukus, kaip jas žydėt priverst biggrin.gif
Atsakyti
Zinok pas mane ne hibridai nezydi unsure.gif o isbandytas ir vasarojimas lauke, gavo ir lietaus, ir temperaturu skirtumu. Auga vis nauji ugliai, o ziedu nerasta. Nera jos lengvai prazydinamos.
Atsakyti