Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Merii @ 2014 01 27, 16:03)
mumrikas, tik jokiais būdais neįsižeisk  4u.gif  Tavo reikalas  mirksiukas.gif
Tiesiog, kai vyresnė, tai ir prietaringa  smile.gif Bus lb gražu  wub.gif
Manieji tai atlieka sandėliukų funkcijas, jokio grožio.

Baikt tu juokus - kaip galima už patarimus įsižeist mirksiukas.gif Kaip tik dėkui, kad pagalvoji, patari.

Tiesiog visa mūsų šeima (ir tėvai, ir seneliai) absoliučiai netiki prietarais, todėl nieko ir nebijau. Man baisiau, ne kad kas nenužiūrėtų, o kad technika patikimai veiktų ir vyras teisingai apskaičiuotų ko ir kiek turi būt biggrin.gif

Šiandien jau išsiuntėm užklausimą stiklo meistrams, tai dabar nekantriai ir su šiokia tokia baime laukiu paskaičiavimų. Žinau, kad maža nepasirodys, bet tikiuosi, kad suma bent bus protu suvokiama.

O tada jau ašku reiks apsiskeičiuot kiek visokie techniniai dalykai kaštuos, kiek jų reiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 27 sausio 2014 - 15:14
Pražydo ilgai lauktas džiaugsmas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2014 01 27, 16:34)
Pražydo ilgai lauktas džiaugsmas  4u.gif

Labai gražu thumbup.gif
Norėjau aš jo kažkada, bet kai sužinojau kokio dydžio užauga.. rolleyes.gif
Atsakyti
kreipiuosi i jus labiau patyrusias smile.gif noreciau nusipirkti Brassia, taciau nesiseka man jos rasti ermitazuose biggrin.gif gal kazkas internetu uzsakinejate? mielai prisijungciau prie uzsakymo?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 01 26, 22:49)
Manau, kad visos, tik vienos daugiau, o kitos mažiau.

Tina, manoji hibridinė žydi kasmet, o vat Ariana Verde, tai tikra "ožka", jau antrus metus gražiausius storiausius ūglius "išperi", tie auga, storėja ir po kurio laiko nežydėję ima patys "ūgliuotis"  doh.gif  Ir visą vasarą lauke gyveno, temperatūrų skirtumą pajuto, bet šnipštas. Reiks pasiraitot rankoves ir nert į užsienio forumus - gal perskaitysiu apie kokiu triukus, kaip jas žydėt priverst  biggrin.gif

Pas mano sese jos maziukes ,Tai ji kisa has savaitelei I saldytuva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2014 01 27, 22:15)
Labai gražu  thumbup.gif
Norėjau aš jo kažkada, bet kai sužinojau kokio dydžio užauga..  rolleyes.gif

Uranija, ji auga taip lėtai, kad dėl dydžio nėra ko pergyventi smile.gif vienintelis dalykas, kad pakeitusi aplinką ji ilgai pratinasi ir labai nemėgsta būti persodinta.
Atsakyti
QUOTE(mazycius @ 2014 01 28, 09:26)
Pas mano sese jos maziukes ,Tai ji kisa has savaitelei I saldytuva g.gif

O kokios brasijos būna mažiukės - kažkaip neteko tokių matyt g.gif
Atsakyti
Parodysiu ir aš netikėtus žiedelius ax.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1z1: 28 sausio 2014 - 15:49
Papasakojau vyrui apie mumriko orchidariuma, tai anas man pareiske, kad man duso kabinos reik tuomet biggrin.gif doh.gif

Spaudzia mane issirinkt orchidariuma gimtadieniui dovanu, nu bet dabar jau as taip greit negaliu ant karstuju...

Pas mane tik isibegeja phalaenopsiu sezonas wub.gif

[attachmentid=231191]
Atsakyti
Tina, gražuuuuuuuuuu wub.gif

Ir labai laukiu, ir labai bijau orchidariumo paskaičiavimų - turi šiom dienom atsiųst, tai bijau, kad nebūtų savaitgalis sugadintas cool.gif
Atsakyti
mumrikas, as tai mastau kaip galima graziai uzmaskuot vazonelius orchidariume. Gal teke tau matyt? Nes kiek teke matyt, tai gaunas kaip spinta, pristampeliuota vazonu. schmoll.gif Ir dar idomu, jei komponuot ant saku, tai per kiek laiko augalai adaptuojasi ant ju, ar galima taip drastiskai traukt is vaonu ir kelt ant saku? Jau kiek klausimu man dabar. Vyras kas 5 min. skambineja ir klausineja - ar issirinkau. O as gi be proto noriu ir pati nezinau ko tiksliai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 01 29, 14:27)
mumrikas, as tai mastau kaip galima graziai uzmaskuot vazonelius orchidariume. Gal teke tau matyt? Nes kiek teke matyt, tai gaunas kaip spinta, pristampeliuota vazonu.  schmoll.gif Ir dar idomu, jei komponuot ant saku, tai per kiek laiko augalai adaptuojasi ant ju, ar galima taip drastiskai traukt is vaonu ir kelt ant saku? Jau kiek klausimu man dabar. Vyras kas 5 min. skambineja ir klausineja - ar issirinkau. O as gi be proto noriu ir pati nezinau ko tiksliai  blush2.gif

Aš savo orchidėjas, kurias kelsiu į orchidariumą, sodinsiu į paprastus plastikinius vazonėlius, o juos "kišiu" į laikiklius, kurie bus užmaskuoti plaušo audiniu. Esu mačiusi gražių variantų internete, bet neišsisaugojau, nes tuo metu buvo neaktualu. Bet nieko, rasiu kai reikės smile.gif

Taip darysiu todėl, kad gėlės migruos - žydinčios bus perstatytos matomesnėj vietoj, o besiilsinčios nuošalesnėj. Augalai augs skirtingai, tai vėl stipriai ūgtelėjusiems ieškosiu erdvesnės vietos ir atvirkščiai.

Iš pradžių galvojau apie laisvą augalų auginimą, bet persigalvojau. Vienai susirgus didesnė grėsmė kyla kitoms, orchidėjoms augant persipina šaknys ir kaip laikui bėgat joms substratą pakeist. Laistymą sunkaiu nutaikyt, kad kažkas "neprigertų" ar nesudžiūtų.

Taigi pas mane bus pati aplinka kuo natūralesnė, t.y. akmenys, šakos, plaušas, lianos, o vat augalai augs "sukultūrintai", bet pakankamai estetiškai, kad neerzintų nenatūralumas smile.gif
Atsakyti