Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Tina* @ 2014 01 26, 23:53)
Zinok pas mane ne hibridai nezydi  unsure.gif o isbandytas ir vasarojimas lauke, gavo ir lietaus, ir temperaturu skirtumu. Auga vis nauji ugliai, o ziedu nerasta. Nera jos lengvai prazydinamos.

Maniškė Brassia žydi kiekvieną kartą kai tik nauji ūgliai subręsta.. vasarą išnešu į stiklintą balkoną ir tiek tos priežiūros.. dabar stovi vėsiame kambaryje..
Bet gal čia dar ir nuo konkretaus hibrido priklauso g.gif
Atsakyti
Matyt ir nuo hibrido ir dar nuo konkretaus augalo priklauso. Manoji Ariana Verde pasitaikė užsispyrėlė kaip reikiant.

Vakar užsienio forumuose išskaičiau, kad jei laistymo režimas tinkamas, gauna temperatūrų skirtumą ir vis tiek nežydi, gali padėti auginimas šviesesnėmis sąlygomis nei iki tol (maždaug apšviestumas kaip katlėjoms) - kad lapai nenudegtų, bet būtų šviesiai žali (ne ryškiai žali). Kadangi kantrųbė su ja baigiasi, tai imsiuos visokių griežtų priemonių - teks anai iškęst saulės vonias biggrin.gif

.....................

Vat taip maniškės žiemoja šonais susispaudusios biggrin.gif

user posted image

Kampe vietoj jukos ir akmens planuoju (kol kas teoriškai) įkurdinti didžiulį orchidariumą iki lubų. Vyras savaitgalį nubraižė brėžinį, nusiųs stiklo meistrams ir įtariu kai gausiu paskaičiavimus, tai ir atsisėsiu lotuliukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
mumrikas, esi tikra estetė wub.gif , viskas suderinta, priderinta, o jau falenopsio dydis smile.gif
Man taip pat siūlo pirkti didelį orchidariumą, tik kol kas nerandu jam vietos ir nžn kaip geriau, ar geriau tai ką aš noriu ir esu numačiusi (gamyklinį originalą), ar kaip sakoma iš serijos "pigiau' ir senesnio modelio (samodelkinį) wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 01 27, 10:27)
mumrikas, esi tikra estetė  wub.gif , viskas suderinta, priderinta, o jau falenopsio dydis  smile.gif
Man taip pat siūlo pirkti didelį orchidariumą, tik kol kas nerandu jam vietos ir nžn kaip geriau, ar geriau tai ką aš noriu ir esu numačiusi (gamyklinį originalą), ar kaip sakoma iš serijos "pigiau' ir senesnio modelio (samodelkinį)  wink.gif

Ačiūūūūūū wub.gif Tikrai, pats pirmasis falenopsis "patriarchas" išaugo į tikrą milžiną ir man labai labai smagu, kad jis toks sveikas ir drūtas thumbup.gif

Žiūrėk koks gaunasi daikto/kainos santykis ir kuris labiau tiktų tavo namuose (grožio prasme). O tas "samodelnas" orchidariumas vizualiai normaliai atrodo, visos funkcijos veikia?
Atsakyti
As ir svajojau apie orchidariuma iki lubu, bet ar nebus taip, kad dregme, sviesa, siluma nepakankamai pasieks apacia g.gif dabar savo svajones apribojau ties mazesniu, pastatomu ant spinteles. Buciau jau pirkus ji, bet vyras perkalbejo, kad geriau tada, kai jau bus aiski jo pastatymo vieta, nes kolkas remontuojames antraji namo auksta ir noris, kad jis ten atsidurtu kaip ten buves, o nereiktu ikomponuot atnesto is apacios. O man taip nekantru laukti, noriu cia ir dabar smile.gif
Papildyta:
Irgi galvoju apgyvendint miegame. O nebuna nuo ju tarki kokio pelkes kvapo?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 01 27, 13:12)
As ir svajojau apie orchidariuma iki lubu, bet ar nebus taip, kad dregme, sviesa, siluma nepakankamai pasieks apacia  g.gif dabar savo svajones apribojau ties mazesniu, pastatomu ant spinteles.

Irgi galvoju apgyvendint miegame. O nebuna nuo ju tarki  kokio pelkes kvapo?

Su vyru apskaičiavom teoriškai, kad apšvietimas, drėkinimas bei ventiliavimas būtų ne vienoje vietoje, o tolygiai paskirstyta per visą aukštį. Vyras elektronikas / programuotojas, tai galės visą fantaziją pajungt šiam reikalui lotuliukas.gif

Kiek teko matyt ir iš arti apžiūrinėt (kad ir pas SKM keli orchidariumai), tai jokio kvapo nėra schmoll.gif
Atsakyti
O gal domėjais kaip dažnai juos reik valyt? ir ar sudėtingas tas valymas? nebus terlionės kaip su kokiu akvariumu?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 01 27, 10:20)
Matyt ir nuo hibrido ir dar nuo konkretaus augalo priklauso. Manoji Ariana Verde pasitaikė užsispyrėlė kaip reikiant.

Vakar užsienio forumuose išskaičiau, kad jei laistymo režimas tinkamas, gauna temperatūrų skirtumą ir vis tiek nežydi, gali padėti auginimas šviesesnėmis sąlygomis nei iki tol (maždaug apšviestumas kaip katlėjoms) - kad lapai nenudegtų, bet būtų šviesiai žali (ne ryškiai žali). Kadangi kantrųbė su ja baigiasi, tai imsiuos visokių griežtų priemonių - teks anai iškęst saulės vonias biggrin.gif

Maniškė vasarom kentė atvirą saulę, augo gražiai, deja, nieko, tik auginiai. Todėl ją ištrėmiau pas naują augintoją, gal ir pražys smile.gif Ale gaila augalo unsure.gif bet vietos užima , nekompaktiškas augalas.

---
Laukiu pražystant Sedirea japonica:

user posted image

---

Merginos, ką esat nusižiūrėję naujam užsakymui? Esu numačius 6 norimus augalus, sumelė apvali gaunas, tai reik kažkaip laviruot rolleyes.gif
Atsakyti
Nesidomėjau, bet manau valyt reikia daug rečiau, nes akvariume vanduo, žuvų maistas, šviesa. O čia bent pas mane apačioje bus nedaug keramzito ir šiek tiek vandens įpilta dėl drėgmės. Kažkiek stiklo sienas reiks pavalyt, bet nemanu, kad dažnai, nes laistysiu tik lietaus vandeniu, tai kalkėto vandens problemos nebus.

Linksmiausia, kad mūsų suplanuotas "monstras" vos į namus telpa - teko pasidarius "maketą" abiems su vyru bandyt jį prakišt ne pro vienas duris lotuliukas.gif
Atsakyti
mumrikas, bet ar miegamasis bus geriausia vieta orchidariumui?
Juk tai lb intymi vieta, o norinčių pasigrožėti bus ne vienas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 01 27, 15:30)
mumrikas, bet ar miegamasis bus geriausia vieta orchidariumui?
Juk tai lb intymi vieta, o norinčių pasigrožėti bus ne vienas  g.gif

Man miegamasis nėra intymi vieta kol mūsų ten nėr lotuliukas.gif Ir rimtai - kažkaip niekad į miegamąjį nežiūrėjau kaip į kažkokią privačią erdvę. Svetimų ir man nemielų žmonių į namus nesikviečiu, o jau kas peržengia namų slenkstį, tai gali eit į bet kurį kambarį.

Galiausiai aš orchidariumą darau išskirtinai dėl savęs ir šeimos (pamatytumėt kaip dabar vyras užsidegęs skaičiuoja kaip ir kokius prietaisus įmontuot, kaip viską suprogramuot, kad veiktų ir dar padaryt taip, kad reguliuoti būtų galima telefonu ar per kompą doh.gif ), o svečiams jį rodysiu tik jei ir kada norėsiu rolleyes.gif

Atsakyti
mumrikas, tik jokiais būdais neįsižeisk 4u.gif Tavo reikalas mirksiukas.gif
Tiesiog, kai vyresnė, tai ir prietaringa smile.gif Bus lb gražu wub.gif
Manieji tai atlieka sandėliukų funkcijas, jokio grožio.
Atsakyti