Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Tu ta pagaliuka nuolat laikai ikisus?
Papildyta:
Phalaenopsis schilleriana x manii dark

[attachmentid=231234]

Phalaenopsis philipinensis

[attachmentid=231235]
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 02 03, 11:49)

wub.gif
aga, prikišau į visus vazonus (maksiminiai iešmeliai sumuštiniams). Ištraukiu ne iki galo, pažiūriu ar drėgnas ir atgal sustūmiu, kad šaknų nežaloti.
Mumrikas daugiau papasakos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 03 vasario 2014 - 11:23
QUOTE(Tina* @ 2014 02 03, 11:49)

Phalaenopsis philipinensis

Taip, visuose vazonuose, maksimaliai arti vazono centro (aišku tą daryti geriausia augalą persodinant, nes tada tikrai aišku, kad nepažeidžiamos šaknys) esu įkišusi medinius iešmelius (virš substrato palieku kokį cm - kad savo vaizdu neerzintų, bet ir kad būtų patogu paimti).

Kai noriu patikrinti substrato drėgnumą to pagaliuko du trečdalius ištraukiu ir pažiūriu ar drėgna. Jei nesuprantu, tai ištraukiu visiškai ir pridedu prie riešo. Į tą pačią vietą pagaliukas įlenda be jokių problemų biggrin.gif

Nuostabūs žiedai - ir pas mane abu šie grožiai iš lėto žiedynstiebius augina, bet žydės ne anksčiau nei už mėnesio ax.gif
Atsakyti
Dabar ziuriu i tuos ziedelius ir mastau - kodel jie ziedlapius i atvirkscia puse riecia?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 02 03, 12:54)
Dabar ziuriu i tuos ziedelius ir mastau - kodel jie ziedlapius i atvirkscia puse riecia?

Vat pernai mano du falenopsiai taip elgėsi ir jų žiedai neišsitiesino viso žydėjimo metu - ieškojau atsakymo ir neradau. Gal tu užklausk tą klausimą LOD'o forume su foto kaip iliustracijom?
Atsakyti
Mylimukė wub.gif

user posted image

Pamažu ruošias Sedirea japonica:
user posted image

ir Aerangis fastuosa:
user posted image

Vienas iš naujokų:
user posted image
Atsakyti
[quote=eliss,2014 02 03, 15:10]
Mylimukė wub.gif

super, laukiam žiedų 4u.gif

o aš tuoj parodysiu bulbophyllum medusae smile.gif
Atsakyti
na mano paprastutės:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kaip gražu čia pas jus, tiek žiedelių wub.gif Atrodo, kad pavasaris visai čia pat rolleyes.gif
Atsakyti
Labai gražūs žiedai wub.gif thumbup.gif

Ir man pasiteisino pagaliukai biggrin.gif
Atsakyti
Labukas, aš nesu užkietėjusi orchidėjininkė, bet tos gražuolės ir mane pakerėjo biggrin.gif
Mano paprastutės, pirktos jau pavargusios ir nukainuotos, bet atsidėkojusios gražiais žiedeliais wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

O šita gražuolė atkeliavo iš draugės, iš mažo augaliuko užaugo ir pagaliau pradžiugino žiedais thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Mergaites, kokie grazus ziedai... wub.gif wub.gif wub.gif

Tina, eliss - pasaka... smile.gif

Maniske, Sedirea japonica ne ziedstiebiu, bet nauju lapu pradziugino...

laugh.gif
Atsakyti