Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Tina* @ 2014 02 02, 14:43)

Mano svajonės brėžiniai išsiuntinėti penkioms stiklo dirbinių firmoms - laukiu atsakymo rolleyes.gif Šiandien vyras po namus blaškosi su rulete bei sąsiuviniu - projektuoja ir dėlioja spintelę/komodą, ant kurios tupės orchidariumas (tas gėris bus trijų metrų ilgio).

Užsakinėjam visą miegamojo komplektą (svajojau apie jį nuo pat įsikraustymo į namą), tai norim kad visa komoda su orchidariumu "įsipaišytų" į bendrą vaizdą ax.gif
Atsakyti
Mažasis peloric falenopsis skleidžia daugiau žiedelių

user posted image

Doritaenopsis (Jim x Phal. Golden Peoker) Black Bird - pats pirmas išsiskleidęs žiedas

user posted image

Įrodymas sau, kad galiu auginti ir orchidėjas ant bloko - svarbu pasirinkti gan atsparias lotuliukas.gif Sophronithis coccinea kiekvienas senas gumbas užsiaugino po du naujus ūglius, prisiaugino daug gražių šaknų ir manau ramiai sulauks geresnių dienų orchidariume biggrin.gif

user posted image

user posted image

Persodinau naujokus Oncidium Twinkle Fragrancy Fantasy

user posted image

user posted image

Kol kas tai augalai su "ramentais", nes visos šaknys buvo mirusios, gumbai iki pusės užkasti, nauji ūgliai pradėję augti po žeme (iš tikrųjų tai buvo smulkios kokoso plaušo durpės). Keli jų jau supuvę, bet keletą pavyko išgelbėt ištraukus į dienos šviesą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 02, 15:07)

Kol kas tai augalai su "ramentais", nes visos šaknys buvo mirusios, gumbai iki pusės užkasti, nauji ūgliai pradėję augti po žeme (iš tikrųjų tai buvo smulkios kokoso plaušo durpės). Keli jų jau supuvę, bet keletą pavyko išgelbėt ištraukus į dienos šviesą 4u.gif

ooo..na maniškiai tada geresnės būklės. Vienas su gražios šaknelėm, nors ir neperdaugiausia. Kitas įtartinesnis ir turbūt tos šaknys apmirusios jau, na bet gal išsikapanos kaip nors smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2014 02 02, 16:27)
ooo..na maniškiai tada geresnės būklės. Vienas su gražios šaknelėm, nors ir neperdaugiausia. Kitas įtartinesnis ir turbūt tos šaknys apmirusios jau, na bet gal išsikapanos kaip nors  smile.gif

Po persodinimo senos liežuvių šaknys dažnai nunyksta ir jas persodinti reikėtų aktyvaus šaknų augimo metu, bet mano konkrečiu atveju nebuvo ko laukt - vis tiek augalai būtų ėmę pūti ūžkasti iki pažastų biggrin.gif
Atsakyti
Mumrikai, skaitau ir baltai pavydziu tau :-) maniskis gatavas visas mano geles orches ir ne tik ismest velniop, o man ju dar ir dar reikia, o va tavo vyras dar ir rupinasi namuko pamatus projaktuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*selfish* * @ 2014 02 02, 17:06)
Mumrikai, skaitau ir baltai pavydziu tau :-)  maniskis gatavas visas mano geles orches ir ne tik ismest velniop, o man ju dar ir dar reikia, o va tavo vyras dar ir rupinasi namuko pamatus projaktuoja biggrin.gif

Aš pakenčiu ir net domiuosi (kiek man įdomu) vyro hobiais, tai kas jam belieka - norint pusiausvyros namuose jam tenka pakęst ir manuosius lotuliukas.gif

Mūsų vakaras užmigdžius vaikus dažnai atrodo taip - žiūrim kokį filmą, aš internete skaitau ką nors apie orchidėjas arba jas laistau, o vyras programuoja (jo hobis - išmanieji namai ir jų kompiuterinės valdymo sistemos). Ir abu viena akim puikiausiai sekam filmo eigą bei šnekamės tarpusavy. Esminis skirtumas, kad jo hobis dar ir pinigus neša, o maniškis tik juos "leidžia" cool.gif
Atsakyti
mumrikas bigsmile.gif na ir žiedai bigsmile.gif
Atsakyti
Mumrikas, grazus ziedai... Ir naujiena labai labai, tokia neprigriebt nusikaltimas... Apziurejau is arciau... smile.gif

O maniskiui mano geles nezinau ir as kartu su jomis, bijau pagalvot.... fear.gif fear.gif fear.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 02, 16:13)
Mūsų vakaras užmigdžius vaikus dažnai atrodo taip - žiūrim kokį filmą, aš internete skaitau ką nors apie orchidėjas arba jas laistau, o vyras programuoja (jo hobis - išmanieji namai ir jų kompiuterinės valdymo sistemos). Ir abu viena akim puikiausiai sekam filmo eigą bei šnekamės tarpusavy. Esminis skirtumas, kad jo hobis dar ir pinigus neša, o maniškis tik juos "leidžia"  cool.gif

Lieji pries nakti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 02 vasario 2014 - 23:13
*selfish* , Aguilera, ginnntare, dėkui 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2014 02 03, 00:13)
Lieji pries nakti?  g.gif

Jau kelintus metus - tik savaitgaliais laistau pirmoj dienos pusėj, o darbo dienom visad vakarais - na ir nieko, orchidėjos niekaip nereaguoja rolleyes.gif
Atsakyti
o seminare pabrėžė, kad lieti būtinai pirmoje dienos pusėje, plius pasirinkti šiltą dieną g.gif
Aš, mumrikui patarus, pradėjau vadovautis pagaliukais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 02 03, 09:34)
o seminare pabrėžė, kad lieti būtinai pirmoje dienos pusėje, plius pasirinkti šiltą dieną  g.gif
Aš, mumrikui patarus, pradėjau vadovautis pagaliukais  biggrin.gif

Sutinku, kad orchidėjoms tai geriausia, bet aš dar vadovaujuosi taisykle, kad laistyti reikia tada, kada yra laiko, taigi gaunasi kaip gaunasi ax.gif

Nelabai įsivaizduoju kada laistyti ryte (kartais tai darau radusi laisvą munutę, bet tai pasitaiko labai retai). Rytais visa šeimyna ryošiamės į mokslus/darbus ir taip kiekviena minutė suskaičiuota surikiuota ir orchidėjos tuomet rūpi mažiausiai. Tuomet grįžusi iš darbo noriu ramiai spaudą perverst, atsipūst ir vėl orchidėjos yra nustumiamos į šoną. Vėliaul šeimyna namo suguža, darbai ar pramogos, namai ar svečiai ir natūraliai ateina vakaras, kad vaikai užmiega, prasideda mūsų su vyru "metas sau" vat ir išaušta tada orchidėjų laimės valanda biggrin.gif

Savaitgaliais taip pat rytao skirti grožio miegui ar "katiniškam" tinginiavimui, tai geriausiu atveju laistau dienos metu.

Bet orchidėjos auga, žydi ir jau ne pirmi metai, tai galvoju, kad jos suprato, kad nebus kitaip ir norint gyvent teks priprast prie tokio dienos režimo smile.gif

Dėl pagaliukų, tai jie man yra gėris - pripratau pagal juos substrato drėgnumą sekt ir dabar suprast kada laistyt, o kada ne yra labai paprasta thumbup.gif
Atsakyti