QUOTE(Merii @ 2014 02 03, 09:34)
o seminare pabrėžė, kad lieti būtinai pirmoje dienos pusėje, plius pasirinkti šiltą dieną
Aš, mumrikui patarus, pradėjau vadovautis pagaliukais
Sutinku, kad orchidėjoms tai geriausia, bet aš dar vadovaujuosi taisykle, kad laistyti reikia tada, kada yra laiko, taigi gaunasi kaip gaunasi
Nelabai įsivaizduoju kada laistyti ryte (kartais tai darau radusi laisvą munutę, bet tai pasitaiko labai retai). Rytais visa šeimyna ryošiamės į mokslus/darbus ir taip kiekviena minutė suskaičiuota surikiuota ir orchidėjos tuomet rūpi mažiausiai. Tuomet grįžusi iš darbo noriu ramiai spaudą perverst, atsipūst ir vėl orchidėjos yra nustumiamos į šoną. Vėliaul šeimyna namo suguža, darbai ar pramogos, namai ar svečiai ir natūraliai ateina vakaras, kad vaikai užmiega, prasideda mūsų su vyru "metas sau" vat ir išaušta tada orchidėjų laimės valanda
Savaitgaliais taip pat rytao skirti grožio miegui ar "katiniškam" tinginiavimui, tai geriausiu atveju laistau dienos metu.
Bet orchidėjos auga, žydi ir jau ne pirmi metai, tai galvoju, kad jos suprato, kad nebus kitaip ir norint gyvent teks priprast prie tokio dienos režimo
Dėl pagaliukų, tai jie man yra gėris - pripratau pagal juos substrato drėgnumą sekt ir dabar suprast kada laistyt, o kada ne yra labai paprasta