Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Merii @ 2014 02 19, 11:23)
skm, tai ar ta "spurga" laisvai telpa po grotelėmis tame iš Jūsų pirktame drėgmės lovelyje?
Papildyta:
rothschildianum viena iš mano ateities svajonių  wub.gif

taip, laisvai telpa, ji plūduriuoja paviršiuje, tik reikia ją atsargiai įdėti, kad į vidų nepatektų vanduo, nes tada negaruoja.

Brassavola nodosa, sėkmingai auga ir vazonėlyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 19 vasario 2014 - 10:33
QUOTE(Merii @ 2014 02 19, 09:15)
Merginos, ko gražaus užsisakėte pas skm? Lygtais neužilgo išvažiuoja prekių atsivežt  smile.gif Vėl dūsausim  rolleyes.gif  biggrin.gif

Reikia išsiųsti sąrašiuką dar biggrin.gif pasilieku paskutinei minutei nes kai kurie augaliukai dingo, dėl kai kurių pati persigalvojau.. rolleyes.gif
O sąraše kelios raibuolės, keli falenopsiai, katlėja.. norėčiau dar kelių "morkų", bet arba nėra norimų arba kaina didoka..
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2014 02 19, 09:30)
Taip, Tina, jau išbandėme. Sakyčiau gerai, net padariau filmuką kaip ji dirba drėgmės lovelyje, bet labai jau didelis niekur negaliu įkelt, turiu išsiaiškinti kaip sumažinti ir tada parodysiu.
Ta spurgytė su laidu, ji plaukioja pavišiumi, jei baigiasi vanduo išsijungia, o patiems galima nustatyti, kad ji be sustojimo veiktų 3 arba 6 valandas.

Bus idomu pamatyt thumbup.gif

eliss, o koks pas jus garo generatorius?
mumrikas, apie koki tu galvoji?

Noris visko, kas geriausia ir tobuliausia, jei jau imtis sito reikalo biggrin.gif As turbut busiu is tu, kurios ilgiausiai delioja pliusus ir minusus orchidariumo pirkime. Mane tik neramina kaip ji palikt tarkim, jei ilgiau isvaziuoji g.gif cia gaunas kaip su kokiu gyvunu doh.gif
Papildyta:
Sviezutelis phal. pallens ziedelis. Ilgai adaptavos pas mane sitas augaliukas, bet nusprende likti su manimi smile.gif o kaip laukiu as orchidariumo savo rusiniams phalaenopsiukams wub.gif

[attachmentid=231335]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 19 vasario 2014 - 12:13
gražuolis pallens wub.gif .
Turint laiko, pasigrožėkitečia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 02 19, 13:18)

eliss, o koks pas jus garo generatorius?
[
Mane tik neramina kaip ji palikt tarkim, jei ilgiau isvaziuoji  g.gif cia gaunas kaip su kokiu gyvunu  doh.gif

jokio. Keramzitas ir vanduo kol kas.

Tam yra laikmatis nustatyt.
Atsakyti
As tai galvojau, kad nebuna orchidariumu be ruko. Negi uztenka augalams tik stiklinio namo, lempu sviesos ir vedinimo bei vandens "po kojomis" g.gif Kol skm nepaaiskino, tai maniau jog ir papildomas sildymas juose visuose yra. Zodziu susidaro vaidas, kad viskas labai primityvu, bet ar to uztenka unsure.gif
Papildyta:
Gavau zurnaliuka, reiks pradet skaityt nuo ten esancio straipsnio apie orchidariumus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 02 19, 13:18)
Sviezutelis phal. pallens ziedelis. Ilgai adaptavos pas mane sitas augaliukas, bet nusprende likti su manimi  smile.gif o kaip laukiu as orchidariumo savo rusiniams phalaenopsiukams  wub.gif

Gražu kad juostelės ryškesnės thumbup.gif, nes aš pallens tokius blankius esu mačiusi..

QUOTE(Tina* @ 2014 02 19, 15:16)
As tai galvojau, kad nebuna orchidariumu be ruko. Negi uztenka augalams tik stiklinio namo, lempu sviesos ir vedinimo bei vandens "po kojomis"  g.gif Kol skm nepaaiskino, tai maniau jog ir papildomas sildymas juose visuose yra. Zodziu susidaro vaidas, kad viskas labai primityvu, bet ar to uztenka  unsure.gif

Laiks nuo laiko ir aš pagalvoju kad gerai būtų turėti orchidariumą.. dalyvavimas paskaitoje apie juos pernai man kaip tik šiek tiek atvėsino norą jį įsigyti, nes kaip supratau tos visos automatikos visų problemų neišsprendžia, dažnai būna kad vieni augalai gauna per daug vandens, kiti per mažai.. reikia laiko viską suderinti.. gali tekti lygiai taip pat visus traukti ir lieti.. ligų atveju problematiška.. Dar man naujiena buvo kad jei namuose vėsu, tai temperatūros orchidariume beveik ir neįmanoma labai aukštos padaryti, tik tiek kiek savaime nuo lempų ar šildymo gali pakilti t.y. keliais laipsniais.. žinoma, bet kuriuo atveju grožis atperka visus vargus smile.gif
Man pokolkas lepesnėms užtenka ir nedidelio akvariumo. Šiuo metu naudojamas jis be dangčio, nes perdegė lempa ir nerandu kuo jos pakeisti, bet net tokiame drėgmė kai kada siekia iki 70-80 % ir augaliukai neblogai auga.. (ant dugno keramzitas ir vis įpilu vandens). Vakarais uždegu paprastą lempą virš jo. Pastebėjau kad palaikius jame naujai gautus augalus su žiedstiebiais, žiedstiebis neužstagnuoja, greičiau pražysta.. o poto toks jau gali keliauti ant lentynos ar palangės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 19 vasario 2014 - 14:40
QUOTE(Tina* @ 2014 02 19, 15:16)
As tai galvojau, kad nebuna orchidariumu be ruko. Negi uztenka augalams tik stiklinio namo, lempu sviesos ir vedinimo bei vandens "po kojomis"  g.gif Kol skm nepaaiskino, tai maniau jog ir papildomas sildymas juose visuose yra. Zodziu susidaro vaidas, kad viskas labai primityvu, bet ar to uztenka  unsure.gif

kiekvienas daiktas kainuoja, tuščios stiklinės dėžės man nereikia smile.gif Pas mane yra šildymo laidas, drėgmės užtenka, kartais net iki 100 pakyla. Kitaip tikrai jame šalta būtų, ta pati kambario temperatūra, juo labiau, kad jokios saulės nėra pas mus.

QUOTE(Uranija5 @ 2014 02 19, 15:38)

Laiks nuo laiko ir aš pagalvoju kad gerai būtų turėti orchidariumą.. dalyvavimas paskaitoje apie juos pernai man kaip tik šiek tiek atvėsino norą jį įsigyti, nes kaip supratau tos visos automatikos visų problemų neišsprendžia, dažnai būna kad vieni augalai gauna per daug vandens, kiti per mažai..

Mano atveju, arba reikia orchidariumo, arba pamiršti orchidėjas ir augini 5 falenopsius. Labai trūksta šviesos, juk pas mus didesnę metų pusę užima tamsesnis periodas, o aš neturiu tiek pinigų, kad galėčiau švaistyt orchidėjom. O man norisi įvairesnes rūšis augint, paprastų falenopsių man neužtenka rolleyes.gif Negaliu visuose kambariuose lempų pristatyt kaip kokiam šiltnamy, tai orchidariumas tą bėdą išspręs. Kol kas pati atstoju visą automatiką, ir nežinau ar labai jau būtina ta laistymo sistema. Man tai relaksacija tupinėt apie jį, galvot kaip ką padaryt, sukomponuot, dabar netgi kitaip šiek tiek daryčiau, bet kaip sakiau, viskas kainuoja, nesinori išlaidaut, tai yra tik malonumas, ne būtinybė smile.gif Štai mano tėvo pirmas klausimas buvo, tai jau daug elektros ima biggrin.gif
Atsakyti
Tokiu atveju tai aišku kad orchidariumas reikalingas mirksiukas.gif
Pas mus namuose šilta ir gana šviesu, žiemą kiek telpa ant pietinės palangės sunešu, o ant rytinės palangės akvariume esančioms lepesnėms lempą vakarais uždegu. Kai būnu namie ir šviečia saulė, tai tą akvariumą ir ant kitos palangės nunešu.. prieš kurį laiką pradėjau dirbti ir matau kad to laiko gėlėms vis mažiau lieka.. unsure.gif o ir šiaip pas mane geriausiai falenopsiai auga, kažkokių specialių sąlygų jiems nereikia, tai planuoju ties jais ir apsistoti.. Dar raibuolės neblogai auga, katlėjos.

p.s. aš nuo orchidariumo ir neatkalbinėju, tik mano atveju jis nėra būtinybė, aš jį ir įsivaizduoju labiau kaip sandėliuką kad pagerinti augimo sąlygas, o falenopsiams didelio jo reiktų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 19 vasario 2014 - 15:32
Zinot paskaiciau ta straipsni ir skamba man galvoj mintis dabar:

[...] reiketu i ji sudeti ne visus turimus zalesius, o nuspresti, kokiose specifinese klimatinese salygose augantys augalai jame bus ikurdinami.

Vat butent apie tai as visad ir galvoju, kad turedamas orchidariuma visoms orchidejoms jo nepritaikysi. Nebus taip, kad sudejau ir lafa - bujoja bigsmile.gif del to pirmiausiai issigryninau savo norus, t.y. ruosiuos jame auginti tik phalaenopsius. Jie mano favoritai, turiu ju daugiausia.

Kad butu vietos ir pinigu isirengciau dar viena orchidariuma vesiamegems, tokiu groziu yra, kad net galva svaigsta, o palanges jiems, deja, netinka...

Dar viena mintis istrigo del kapiliarinio laistymo. Pagal mane jis daug tobulesnis, nei purkstukais.

Siluma vien tik nuo lempu vis dar abejoju...

Zodziu kuo toliau i miska - tuo daugiau grybu.
Atsakyti
Dėl orchidariumo, tai aš kol kas jo brėžinių derinimo stadijoje su gamintojais. Kadangi jis pas mus bus vos ne šiltnamio didumo, tai kol kas sprendžiam konstrukcinius klausimus biggrin.gif

O po to jau leisiu vyro fantazijai "bujot" - jis sakė viską suprogramuos ir padarys automatinį valdymą. Tai ir leisiu jam kelt ir įgyvendint iššūkius biggrin.gif Bus apšvietimas spalvotomis led juostelėmis, bus rūko generatorius, dėl kapiliarinio laistymo dar abejoju. Taip pat bus ventiliatoriai ir apačioje keramzitas su vandeniu.

Toje vietoje kur orchidariumas kambario temperatūra visus metus būna mažiausiai 20C. Dar negalvojau ar bus reikalingos šildančios lempos.

Kalbant apie augalus, tai didžiają dalį sudarys rūšiniai falenopsiai, papuošimui kai kur kompaniją jiems palaikys tilandsijos. Gal kažkiek bus ir bromelijinių. Apatiniame lygyje, kaip ir gamtoje, gal įkomponuosiu ir raibuolių - čia jau žiūrėsiu kai turėsiu orchidariumą prieš akis. Nenoriu mišrainės, todel visko ten tikrai nekišiu - ir dėl vaizdo, ir dėl ten būsiančių augimo sąlygų.
Atsakyti
mumrikai, ale tau kiek graziuju vazonu atliks biggrin.gif
Atsakyti