QUOTE(Tina* @ 2014 02 19, 15:16)
As tai galvojau, kad nebuna orchidariumu be ruko. Negi uztenka augalams tik stiklinio namo, lempu sviesos ir vedinimo bei vandens "po kojomis"

Kol skm nepaaiskino, tai maniau jog ir papildomas sildymas juose visuose yra. Zodziu susidaro vaidas, kad viskas labai primityvu, bet ar to uztenka
kiekvienas daiktas kainuoja, tuščios stiklinės dėžės man nereikia

Pas mane yra šildymo laidas, drėgmės užtenka, kartais net iki 100 pakyla. Kitaip tikrai jame šalta būtų, ta pati kambario temperatūra, juo labiau, kad jokios saulės nėra pas mus.
QUOTE(Uranija5 @ 2014 02 19, 15:38)
Laiks nuo laiko ir aš pagalvoju kad gerai būtų turėti orchidariumą.. dalyvavimas paskaitoje apie juos pernai man kaip tik šiek tiek atvėsino norą jį įsigyti, nes kaip supratau tos visos automatikos visų problemų neišsprendžia, dažnai būna kad vieni augalai gauna per daug vandens, kiti per mažai..
Mano atveju, arba reikia orchidariumo, arba pamiršti orchidėjas ir augini 5 falenopsius. Labai trūksta šviesos, juk pas mus didesnę metų pusę užima tamsesnis periodas, o aš neturiu tiek pinigų, kad galėčiau švaistyt orchidėjom. O man norisi įvairesnes rūšis augint, paprastų falenopsių man neužtenka

Negaliu visuose kambariuose lempų pristatyt kaip kokiam šiltnamy, tai orchidariumas tą bėdą išspręs. Kol kas pati atstoju visą automatiką, ir nežinau ar labai jau būtina ta laistymo sistema. Man tai relaksacija tupinėt apie jį, galvot kaip ką padaryt, sukomponuot, dabar netgi kitaip šiek tiek daryčiau, bet kaip sakiau, viskas kainuoja, nesinori išlaidaut, tai yra tik malonumas, ne būtinybė

Štai mano tėvo pirmas klausimas buvo, tai jau daug elektros ima