Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Tina* @ 2014 02 19, 19:38)
mumrikai, ale tau kiek graziuju vazonu atliks  biggrin.gif

ale kiek naujų orchidėjų į juos galėsiu prisipirkt lotuliukas.gif

Ir pamiršau pagirti failuolį pallens wub.gif Maniškis turi keturis žiedynstiebius, bet du naminiai užstagnavę, o ant kitų dviejų du keikius auginasi. O aš jau noriu žiedųųųųųųųųųųųųųųų biggrin.gif Sakiau palauksiu šiltesnių šviesesnių dienų ir eisiu karštai maudyt - tegul galvoja, kad tropiniai lietūs prasidėjo ir laikas žydėt smile.gif

...................

Man vat tokie vaizdeliai labai prie dūšios wub.gif Noriu tokio "natūralaus" džiunglių kampelio, bet aišku maniškis gautųsi labiau "kultūrinis". Net buvau sugalvojusi galinę sienelę dalinai apklijuot skaldytu akmeniu, bet vyras pagasdino, kad mūsų orchidariumas įlūš kiaurai spintelę lotuliukas.gif

Iš vis jo toks aukštis ir plotis gaunasi, kad reiks prie sienos kažkaip "inkaruot". O labiausiai nervina, kad priekinį stiklą tikriausiai reiks į dvi dalis skelt, nes gaunasi labai plačios priekinės durys, atsidariusios plėštų sienelę, ant kurios būtų pritvirtintos. Ir padalintos į dvi dalis durys nemenkos gaunasi, bet vis tiek darysim atidaromas, nes atstumiamos ant bėgelių sunkiai dėl svorio judėtų, ir man negražu, kad matosi loveliai bei persidengiantys stiklai. Galiausiai vienu metu negalima prieiti prie viso orchidariumo - tik prie tuo metu atidarytos jos pusės.

http://www.google.lt...r...e=5&ndsp=24

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 19 vasario 2014 - 19:08
Tai merginos orchidariumais uzsiimat 4u.gif O as pasakysiu, kad nebenoriu per daug jomis uzsikrauti ir tam skirti isskirtinio demesio. Kazkada norejau orchidariumo, ir galeciau isigyti, pasidaryti, namai dideli, vietos daug. Bet jauciu, kad dabar mano gyvenime toks etapas, kad orchidejos ne pirmoj ir ne penktoj vietoj, kazkaip pasineriau I karjera, vaikus. Gal kada sugris ligos paumejimas, kolkas tai jokio noro ir laiko tam nera tongue.gif Isvis ziemos metu tai jos apleistos, laukiu greiciau silto oro, tada keliaus I kiema smile.gif
Saunuoles merginos, gelytes visu grazios, idesiu ir savo kelias parodyti gal siandien ar ryt, reikia nuotraukas perkelti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lasvegiete: 19 vasario 2014 - 20:26
Mes gi super mamos - ir karjerai, ir vaikams, ir orchidėjoms laiko užtenka biggrin.gif Aišku su malonumu prie paros porą valandų prijungčiau, bet tenka suktis su tiek, kiek yra.

Aš į orchidariumą dedu dideles viltis, nes man paprastame akvariume sutupdytoms gėlėms priežiūros reikia skirti kelis kartus mažiau nei ant palangių augančioms. O kai būtų rūko generatorius, apšvietimas bei ventiliacija manau priežiūra būtų gan lengva (nesiruošiu auginti super duper jautrių augalų).
Atsakyti
Paprastučiai NOID falenopsiai pradeda žydėjimo maratoną biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ir Mini Markas vis daugiau žiedelių išskleidžia

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Paskutinė Mini Mark nuotrauka labai labai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
O as du minimarkus anapilin nusiunciau blush2.gif sakau gal trecias kartas nemeluotu biggrin.gif
Atsakyti
Uranija, dėkui 4u.gif

Tina, kažkaip paprastai jis pas mane auga - toje pačioje lentynoje kur ir eiliniai hibridukai - tos pačios augimo sąlygos, tas pats laistymo režimas. Orinių šaknų prileido gausiai, bet ir substrate jų knibžda.
Atsakyti
Zinok esu tikra, kad buna tokiu augalu, kuriem netinkami tam tikri namai ir gali galva i siena dauzyt - nieko nebus. Kaip kitaip paaiskint, kad kiti, dar lepesni, tom paciom salygom puikiai auga. O gal abu kartus gavau augala su kokia liga g.gif nors pradzioj buvo labai grazus. Tai va, mastau ar nebandyt man trecia ir paskutini karta. Be galo man jis grazus.

Einu issiusiu skm uzsakyma, gal dar priims. Pavelavau. Per vaikus ner kada prie kompo ramiai prisest ir issirinkt. Butu gaila, jei jau nepriimtu...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 02 20, 10:51)
Zinok esu tikra, kad buna tokiu augalu, kuriem netinkami tam tikri namai ir gali galva i siena dauzyt - nieko nebus. Kaip kitaip paaiskint, kad kiti, dar lepesni, tom paciom salygom puikiai auga. O gal abu kartus gavau augala su kokia liga  g.gif nors pradzioj buvo labai grazus. Tai va, mastau ar nebandyt man trecia ir paskutini karta. Be galo man jis grazus.

Einu issiusiu skm uzsakyma, gal dar priims. Pavelavau. Per vaikus ner kada prie kompo ramiai prisest ir issirinkt. Butu gaila, jei jau nepriimtu...

taip, Tina, turbūt, kad namų aura irgi turi įtakos, bet labai daug dar priklauso ir nuo paties augalo.
Atsakyti
Tina, tai ką daryti, jei taip norisi būtent tų augalų ir tiesiog iki skausmo.
Pradžioje nesiseka, o paskui žiūrėk, jei gauni gyvybingą augalą, tai jis ir auga ir žydi kasmet kaip laikrodukas. Manau čia svarbiausia kuo trumpesnis kelias nuo tiekėjo iki augintojo.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 02 20, 00:51)
Zinok esu tikra, kad buna tokiu augalu, kuriem netinkami tam tikri namai ir gali galva i siena dauzyt - nieko nebus. Kaip kitaip paaiskint, kad kiti, dar lepesni, tom paciom salygom puikiai auga. O gal abu kartus gavau augala su kokia liga  g.gif nors pradzioj buvo labai grazus. Tai va, mastau ar nebandyt man trecia ir paskutini karta. Be galo man jis grazus.

drinks_cheers.gif Turejau 2 mazus vanda corulea augaliukus kokius 3 metus tupejo, nei augo, ir eme ir visai nusibaige. Turbut kazkas joms netiko. Ir kazkodel nemoku miltonopsio augint, keliaus I konteineri sia savaite, nes visai nudziuvo. Ka darysi, auginsiu tas, kurias sekasi auginti smile.gif
Atsakyti
vanda corulea ir pas mane neauga. Dar čia vaikavosi, bet kažin ar išsilaikys. Iš nevilties į kokosą įtupdžiau.
Ir aplamai naujuos namuos vandos ignorą uždėjusios, paeiliui keliauja į židinį..., tad nžn ar dar jų norėsiu kada nors.
Atsakyti