QUOTE(L.O.L.A @ 2014 01 06, 17:17)
Labutis visoms

Pradingus buvau...
Sirgom (as ir mergaites) vos ne visa menesi. Prasidejo nuo slogos, tada gerkles, kosuliai... Mano imunitetas visai "pasimetes" - negalejo net paprastos slogos iveikti. Po triju savaiciu teko griebtis antibiotiku, kuriu pasekme pienlige, jos atsikratyti vis dar nepavyksta (jau trecius vaistus vartoju). Kai vyresnele eidavo i darzeli, vis lengvaiu su mazyle, o cia praktiskai menesi visos namuose, tiek fizinis, tiek emocinis apkrovimas didziulis, tad labai pavargau, o dar ir sventine savaite vis su skausmeliais. Jau daugiau kaip du menesius vartoju metotreksata ir kazkaip atrodo, kad menkai jis man padeda, isskyrus visiska imuniteto nuslopinima. Kiekviena savaite man vis ka nors smarkiai skauda (trys dienos ramybes, o tada koks nors sanarys pareina). Pries Kucias temperatura, per Kaledas kaires ranka susukta, per Naujus desines nevaldziau (net valgyti teko kaire). Dabar vel desinys riesas...Taip skaudejo tik ligos pradzioj, kol nezinojau kas yra. O dabar vaistus vartoju (po 4 tabletes viena karta per saviate), o skausmu nemazeja. Be desines rankos visai liudnuma

Jau kartais vel depresines nuotaikos apima, kai pagalvoju, kad esu visiskai niekam tikusi - su vaikais apsitvarkyti negaliu, maisto paruost negaliu, namu iskuopt taip pat, o dar moteriskos bedos...Tikriausiai teks vel pas reumatologe vaziuot, gal doze didinti.
Viena pazistama man dave vadinamuju
"žemes tauku" (tokio grybo uzpiltine degtine). Jos senelei labai padedavo nuo sanariu skausmo. Paskaitinejau internete apie tai - mazai info, vieniems stebuklas, kitiems niekalas. Nezinau ar bandyti tepti skaudamas vietas (bijau, kad ko nepabloginciau).
Gal teko kam susidurti ar isbandyti toki metoda?
na nu ne vaistai tau imunitetą griauna. tavo ( ir visų mūsu ) liga autoimuninė. tai reiškia, kad imunitetas savaime sukvailiojo. ir čia jau kitaip nebus.
na tau kol kas pradinis etapas,kai mažai ka gali. bet nebijok, pagerės tikrai. šiuo metu,ka gali daryt, tai virt dešreles ir virtinius vaikams. nu košes dar gautusi ko gero. ...ir jei nieks daugiau negamina, daugiau pusgaminiu i viskas bus ok.
tiesiog teks prisitaikyti buiti.
o skausmu nekentėk. išgeri nuskausminamųju, tada ir neveikianti ranka nebenervuoja. ir tikrai po mėnesiuko vairuosi, dar po mėnesiuko, kito tikrai bus geriau. tau kaip ir mažoka metrodeksato. na tikslaiu gauni vienkartin didesnedoze, aš gėriau po 4 mg kasdiena ir tai suveikėpo 2-3 men... pradėjo biški taisytis kraujas.
o tepalus bandyk, matysi tinka tau ar ne. blogiau jau ne bus. jei paprastės ta sanari kuri patepsi, tai bus to karto reakcija.. ne visam laikui juk.
patart negalim, ens kiekvienos sanariai skirtingai reaguoja.
maniškiai drėgmės enperneša, ir itrinimai mannetinka. jei yar natūralūs,. jei pirktiniai,kaip barsuko taukai, tai neveikia, tepi ar ne...naudos jokios
tuo labiau ne visada galiu ir pasitept.
prieš 3 metus tai jo teko prisitaikyti buiti, ir apsikuist....nu ka padarysi, jei pati negali tvarkytis.
nusipirkau egra , virtuvini kombaina, tai dabar ir pyragus ekpu, keksiukus. pradžioj tiesiog faršamaišydavau ir kepdavau zuiki. mat išmakaluojakombainas, o kepa orkaitė. Dar isigijom indaplove, šluota,kuri pati nusigrežia ir daugiafunkcini puoda- troškintuva.
su paskutiniu labai paprasta padaryt valgyti, tarkim imetu šlauneles, prieskonius, užstatau programa ir galiu gultis. supypsi, nepridega ir skanu. kaitalioju magiidėjas ir vaikai patenkinti........
na man šiandien jau blogumai baigėsi...lakstau po namus. tvarkausi. tiesa dažnai pagalvoju, kad reik keist rankenas, nes jos pas mus apvalios... jau envisad duris atiradayu ir užsirakint WC nee visad gaunasi....