Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VI tema

Toms kurioms tikrai nustatytas RA, turetu suvokti, kad tai autoimunine liga ir kaip visos tokios ligos siai dienai ji nera pagydoma. Atmainu sios ligos daugybe, tad visi serga skirtingai, vieniems vaistai vienoki tinka kitoms kitoki. Taciau dabar nuo sios ligos, na kad visai pasveiktum, vaistu nera. Jei neklystu nuo 2000m atsirado vaistai kurie tinka ne visiems, taciau taip palengvina gyvenima, jog zmogus net pamirst gali jog ja serga (taciau pabrezkime, neisgydo ligos, o tik palengvina liga ir blokuoja skausma). Bet... visada yra bet... Lietuvoje valstybe siuos vaistus kompensuoja maziau nei 1proc ligoniu kuriems galetu tie vaistai padeti. Jie metams kainuoja apie 30 tukst litu. Kas gali sau leisti tiek moketi - pasiklausinekite savo gydytoju.
Kad mano mama taip sunkiai serga, nereiskia kad ir kitiems butent taip. As aprasiau tik vieno zmogaus sergancio jau tikrai laaabai ilgai patirti. Be to ji susirgo senai. Labiausiai kankinosi tada kai jai parinkinejo vaistus. Isbande turbut visus kiek tik galejo. Buvo pasirasiusi, kad sutinka net eksperimentiniam gydymui. Kaip jus ir sakot - ji dare viska, kad tik uzaugintu mane. Ir jai pavyko, as tikiuosi kad taip sauniai kovos su liga dar tikrai ne vienerius ir ne keliarius metelius. Nuo šios ligos nemirštama, baisiausia ka ji padaro - tai priklausomybe nuo kitu zmoniu, nuo vaistu. Ir zinoma - kitu organu pakenkimas kuris gali baigtis... na supratot.
Nesupykit, bet netikiu kad zmogus gali gydytis tik naturialia medicina. Gal pradzioje taip jam atrodo, gal jo liga daug lengvesne ar net siek tiek kitokia, bet realiai juk liga autoimunine, reikalinga gerti hormonus ir mazinti uzdegima, ypac tom kas turi vaikuciu ir nori kuo kokybiskiau su jais leisti laika. Naturali medicina tai tik priedas. Pvz. Jei pasiskaitote vaisto anotacija ir parasyta kad gali kenkti kepenims. Tada pirkite koki verdina, ar dar kitus papildus, net zolinius ir stiprinkite kepenis, taciau jokiu budu neatsisakykite jums paskirtu tikru vaistu. Kuo ansciau pradesit gydytis, tuo lengviau sirgsite ir mano pasakojima apie mama tik prisiminsite su sypsena, nes tai jum atrodys lyg is fantastikos (mamai vaistus parink prireike vos ne desimtmecio, o tai kainavo jai sveikata)
Dėl naturalaus gydymosi tai parasysiu kiek as zinau, kai susitiksiu dar paklausinesiu. Svarbiausia - svorio kontrole. Vienu metu ji buvo taip sustambejusi, kad drauge net klause, kada mama mano gimdys... Tik numete svori is karto palengvejo keliu ir pedu skausmai. Beveik visai atsisake cukraus (galima medu rinktis) ir druskos. Kuo maziau riebaus maisto ir t.t. Zodziu viskas tas pats ka ir rekomenduoja dietologai. Jokio valgymo vakare - su vaistais susivare skrandi, prasidejo rukstingumai, refliuksai tai dabar grieztai nevalgo bent 3val iki einant miegot. Daugybe skysciu, kuo maziau kavos. Daugiau zuvies. Pradzioje ligos padeda gliukozaminai, bet reikia vartoti laaaaabai ilgai. Visa likusi gyvenima vartoti kalci. Ne paprasta, o ta brangesni kuri geriau pasisavina, vitamina D bet ir nepiknaudziauti. Dar svarbu judejimas, labai padeda baseinas ir masazai, bet tik tada kai nurimsta skausmo priepuoliai. Keistai gal skamba, bet kuo daugiau judesit nepersitemdamos, tuo sveikesnes jausites ir busit. Senai ji ejo pas homeopata, kuris jai dare akupunktura, silde ivairius kuno taskus ir dare masazus. Tai jai padejo labiausiai. Gere visus tuos homeopatinius zirniukus, bet tai dare metu metais. Dar ir dabar ji pvz kai kosti del sauso sindromo, perka barsuko ar meskos taukus, jie sutepa gleivine ir jai palengveja. Pagrinde kaip ir sakiau - ji geria vaistus ir tada naturaliom priemonemis stiprina kitus organus kad kuo maziau jiems kenktu. A, dar svarbu nepersalti. Nusipirko kailine ankslode, visokias sildancias juostas ir t.t. Sildymai tu vietu - jai super. Tepaliukas nuo skausmo - traumel, kartais ji net ir tabletem geria papildomai. Na o man traumelis nieko nepadeda, as is viso keista, na man reikia daug didesnes vaistu dozes kad as jausciau poveiki, tai homeopatija man mazai padeda, nors tikrai esu bandzius priemoniu kad ohoho kokie stebuklai, pati net sunkai patikejau kad taip buna.
Papildyta:
QUOTE(Lysa @ 2014 01 09, 10:32)
Ar bandet kas nors kurkuma nuo skausmo?  Man mano gydytojas israse,  bet sake, reikia ilgesni laika pavartot, kad pasijaustu. Aisku, su musu lyga, viso skausmo turbut nenuims, bet gal kazkiek. apmalsins. Isbandysiu, papasakosiu.

Kurkuma, tai pigesnis safrano pakaitaslas, kitaip tiesiog ciberzole. Ji gali mazinti uzdegima, tuo paciu ir skausma, bet tai tik liaudiškas dalykas kuris gali buti naudojamas kaip priedas. As pati visada jos beriu kai verdu bulves, ryzius ir t.t. Šiaip su prieskoniniais "vaistais" reikia buti atsargiems. Jie gal ir efektyvesni uz ivairias zoleles, bet didesne ir rizika persistenkti ir pvz susigadinti skrandi. Kai isbandysi papasakok, labai idomu rezultatas.
Dar kas domini naturialia medicina, tai turetu zinoti, kad rekomenduojama viskas naudoti is savo regiono, dar geriau 100km nuo gyvenamosios vietos. Trumpai tariant tas kas tinka japonams - mums reiketu vartoti kuo maziau ar bent jau atsargiau.
Atsakyti
nežinau.. nieko aš čia gazdinančio nematau. gal tik pirmas ispūdis toks.

na is tikro musu liga tokia jau yra. aisku jei gydisimes, tai tikiuos bus mazesnes pasekmes , nes visgi bagyros mamai vaistus parinkinejo vos ne desimt metu. o per ta laika labai daug skausmo, pakitimu ir pakenkimu ivyko.
mes gyvenam ir gydomes visu dvidesimcia metu velaiu. vaistus dabar parenka greit. man praktiškai po sesiu men jau paskyre esamus vaistu.... ir sustabde liga. tgydausi ir tikiuos,kad tu pakenkimu bus mažiau.
taodel turetume naudotis proga ir gyditis.
o forume turetumem bandyt tartis. kas ka isbande..padeda..nepadeda. na jei man nepadejo gal kitam pades.

aišku jus pykstat už pesimizma.
nesu aš pesimiste. bet koj nesupratau kokia baisi ateitis gali laukti, neužsiemiau rimtai gyditis.
atrode, praeis liga kaip rukas.na jei gydisimes, rupinsimes savim tai liga tikrai mažiau pakenks, nei galetu. o optimizmas mano atveju atejo tik issigandus galimu pasekmiu. nes tik tada suvokiau kaip rimtai reik žiuret i liga ir kaip rimtai gyditis.

liga nepraeis jei nesigydisim.paskutiniu laiku buvau nuleidus rankas su maistu. o be reikalo. šeip iki kaledu pavyko atsikratyt triju kilu. nes suprantu,kad reik sanariam palengvinti.....
vienu žodžiu tariames , gydomes manau bus geriau..nei skustis kad skauda.
na bet pasiguost tai irgi reik... nevisad yra kam.

Atsakyti
Sveikos,

Mano mama irgi sirgo RA. Ji susirgo po stipraus persalimo. Bet ji visa laika gerdavo vaistus ir dar kuri laika dribo, paskui invaliduma gavo. Dar ir toliau dirbo, kol is darbo neatleido. Paskui su tevu jie ir turguje dirbo. Paskui jau visai sublogo. Bet pas ja dar cukralige atsirado, o tai ir buvo daug didesne blogybe nei RA.
As irgi bandau maziau cukraus valgyti, bet sumkiai sekasi blush2.gif

As irgi noriu akupunktura eiti. Buvo padeje pries metus. Bet tas gydytojas ne vietinis, atvaziuoja is ukrainos. Siais metais gal vel atvaziuos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunrayja: 09 sausio 2014 - 13:29
Manau dauguma čia ir gydosi tongue.gif Aš vaistus turiu omeny...
Na aš geriu viską, kas paskirta. Negeriu kavos, saldaus beveik nevalgau, druską mažinu. Visokių rūkytų, dešrų, pyragaičių, riebių ir pan. mes ir šiaip nelabai valgome. Svoris mano normalus (o labiausiai skauda kelius ir klubus, na dar rankos kartais pareina).

Sutinku, Rimulė, kad gydytis reikia. Bet reik ir stebuklais tikėti. Vat užmigs kuriai nors mūsų liga ir gyvens kaip gyvenusi. Visaip juk nutinka...

Dabar dėl žolių pasisakysiu. Man čia žolininkė atrašė: mes turime p. sidabražolės šaknų, jas reiktų užpilti degtine 50 gr šaknų
užpilti 0.5 ltr. iš pradžių vartoti po arbatinį šaukštelį vėliau po valg.
šaukštą 2 ar 3 kartus dienoje. Taip pat p. Jadvyga pataria vartoti m.
plūdenos lašiukus (jų turime) ir arbatą N. 23.

Mane vis tiek atbaido tie receptai su degtine...
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 09, 13:32)
Dabar dėl žolių pasisakysiu. Man čia žolininkė atrašė: mes turime p. sidabražolės šaknų, jas reiktų užpilti degtine 50 gr šaknų
užpilti 0.5 ltr. iš pradžių vartoti po arbatinį šaukštelį vėliau po valg.
šaukštą 2 ar 3 kartus dienoje. Taip pat p. Jadvyga pataria vartoti m.
plūdenos lašiukus (jų turime) ir arbatą N. 23.

Mane vis tiek atbaido tie receptai su degtine...

Cia tik mano asmenine nuomone:

Man nelabai suprantama tie uzpylimai su degtine ir dar po to tai gerti? As kaip jautraus skrandzio savininke niekaip negaleciau dar ir spiritiniu uzpiltiniu gerti. Nesu sveikos mitybos didele propoguotoja (o taip reiketu), neturiu valios atsisakyti kai kuriu dalyku nors tu ka. Zinoma stengiuosi riboti, bet... dar papildomai pilti alkoholi kad ir mazais kiekiais i save - nei uz ka. Mama vis darydavo visokias uzpiltines ir tepdavo sanarius arba darydavo kompresus. Na cia man jau geriau skamba.
O kokia ta arbata nr 23?
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2014 01 09, 14:45)
Cia tik mano asmenine nuomone:

Visi6kai sutinku su tavo nuomone. Mane purto vien nuo minties...

Apie arbatą: Arbata su augalais, naudingais sąnarių ligų (osteochondrozės, artrito) atvejais. Gerina kraujo ir skysčių apytaką sąnariuose, mažina patinimus.
40 g. pakuotė.
SUDĖTIS: *didžiosios ugniažolės, *paprastosios rykštenės, *gluosnialapio debesylo, *dirvinio asiūklio, *baltažiedės notrelės, *pelkinės vingiorykštės, *šilinio viržio žolė; *paprastosios garšvos, *bruknės lapai; *didžiosios varnalėšos šaknys; *juodauogio šeivamedžio, *paprastojo kaštono, *paprastosios alyvos žiedai; *karklų žievė.
*-ekologiškas produktas.
PARUOŠIMAS: 1-1,5 valgomojo šaukšto žolelių užplikyti 1,5 stiklinės verdančio vandens, laikyti šiltai 2 val., nukošti, nuspausti. Gerti šiltą po 0,5 stiklinės tris kartus per dieną.

Čia Jadvygos žolės siūlo tokią.
Atsakyti
Žiūrėjau šiandien Kvieskite daktarą ir uždavė klausimą ar artritas gali būti paveldimas. Tai kategoriškai ne sakė, artritas tikrai nepaveldimas, paveldimas gali būti polinkis į imuninės sistemos silpnumą.
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif Vis paskaitinėju kiek laiko yra ką rašot, bet tiesą pasakius, galva kaip puodynė ir jau nepamenu ką skaičiau. Artritas nepaveldimas, paveldimas yra polinkis juo sirgti per HLA-B27. Aš pati ketvirtadienį ateinantį šliaušiu pas reumatologę... doh.gif Nenoriu,šakės. Va šian buvau pas ginių savo... teks vėl laparoskopiją daryt, kai praėjęs bus pusmetis po pirmos operacijos... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 01 09, 19:19)
Sveikos  mirksiukas.gif  Vis paskaitinėju kiek laiko yra ką rašot, bet tiesą pasakius, galva kaip puodynė ir jau nepamenu ką skaičiau. Artritas nepaveldimas, paveldimas yra polinkis juo sirgti per HLA-B27. Aš pati ketvirtadienį ateinantį šliaušiu pas reumatologę... doh.gif  Nenoriu,šakės. Va šian buvau pas ginių savo... teks vėl laparoskopiją daryt, kai praėjęs bus pusmetis po pirmos operacijos...  unsure.gif

Gal galima plačiau apie ta paveldimuma? Aš ir žiurėjau ta laida ir labai nustebau tokiu jo pasakymu, nes man dar dar si antradieni sake, kad taip, as galiu but paveldejusi ir t.t. Paziurejau apie ta HLA-B27, tai cia buna bechterevo liga ir reaktyviuoju artritu sergantiems. Siaip riaumatoidiniu ligu ne viena, bet pvz:
Uždegiminėms sąnarių ligoms priklauso reumatoidinis artritas, sisteminė raudonoji vilkligė, ankilozuojantis spondilitas (Bechterevo liga), reaktyvusis artritas ir kt. Sergant sistemine uždegimine liga dėl sutrikusios imuninės sistemos veiklos nukenčia ir vidaus organai.
Reumatoidinis artritas – tai lėtinė uždegiminė sąnarių liga, pažeidžianti visas sąnario sudedamąsias dalis: kapsulę, raiščius, vidinį dangalą, kaulus ir kremzlę. Dažnai pažeidžia ir kitus organus – raumenis, plaučius, širdį, kraujagysles, odą, akis. Svarbiausias rizikos veiksnys sirgti šia liga – paveldimumas. Kiti veiksniai yra moteriška lytis, rūkymas, nutukimas.
Tai kaip cia yra is tikro su tuo paveldimumu. Jau visai pasimeciau doh.gif

Dar:
Dažniausi nusiskundimai sergant reumatinėmis ligomis

• Raumenų, sąnarių skausmai fizinio krūvio bei ramybės metu, pasireiškiantys dėl sąnario ir aplinkinių audinių uždegimo (paprastai žmonės kenčia stambiųjų sąnarių – kelių ar klubų skausmą, šiek tiek rečiau juosmens bei smulkiųjų sąnarių skausmą).
• Karščiavimas.
• Sąnario patinimas
• Sąnario sustingimas,
• Judėjimo sutrikimas.
Sergu reumatoidiniu artritu. Gydytoja paskyrė vaistų nuo uždegimo, bet girdėjau, kad jie gali pakenkti virškinamajam traktui. Ar tai tiesa? Ir ar nėra nekenksmingų vaistų šiai ligai gydyti?
Reumatoidinis artritas yra lėtinė uždegiminė sąnarių liga. Uždegimas labiausiai žaloja sąnario vidinį dangalą, kremzlę, kitas struktūrines sąnario dalis bei jį supančius audinius. Be to, liga pažeidžia ir širdį, plaučius, akis, gali vystytis kraujagyslių uždegimas. Todėl uždegimą gydyti būtina. Paprastai tam skiriama nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (NVNU). Jie veiksmingi tuo, kad mažina uždegimą, skausmą, patinimą ir temperatūrą. Deja, jie pasižymi nepageidaujamu poveikiu virškinamajai sistemai. Tačiau vienas šios grupės vaistų – meloksikamas (jis vaistinėse parduodamas, pavyzdžiui, pavadinimu Movalis) dėl savo selektyvaus poveikio yra pakankamai saugus, palyginti su kitais šios grupės preparatais. Vartojant meloksikamą, sumažėja nepageidaujamas poveikis virškinamajai sistemai – perforacijų, opų, kraujavimų tikimybė. Vaistas geriau toleruojamas negu kiti klasikiniai NVNU: mažiau dispepsijos simptomų, pykinimo, vėmimo, pilvo skausmo, viduriavimo atvejų. Meloksikamas taip pat tinkamas net sergant gretutinėmis širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis bei esant nedideliam inkstų ar kepenų funkcijos sutrikimui.
Gydytoja Jurgita VASILIAUSKAITĖ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bagyra9: 09 sausio 2014 - 19:41
QUOTE(bagyra9 @ 2014 01 09, 19:37)
Gal galima plačiau apie ta paveldimuma? Aš ir žiurėjau ta laida ir labai nustebau tokiu jo pasakymu, nes man dar dar si antradieni sake, kad taip, as galiu but paveldejusi ir t.t. Paziurejau apie ta HLA-B27, tai cia buna bechterevo liga ir reaktyviuoju artritu sergantiems. Siaip riaumatoidiniu ligu ne viena, bet pvz:
Uždegiminėms sąnarių ligoms priklauso reumatoidinis artritas, sisteminė raudonoji vilkligė, ankilozuojantis spondilitas (Bechterevo liga), reaktyvusis artritas ir kt. Sergant sistemine uždegimine liga dėl sutrikusios imuninės sistemos veiklos nukenčia ir vidaus organai.
Reumatoidinis artritas – tai lėtinė uždegiminė sąnarių liga, pažeidžianti visas sąnario sudedamąsias dalis: kapsulę, raiščius, vidinį dangalą, kaulus ir kremzlę. Dažnai pažeidžia ir kitus organus – raumenis, plaučius, širdį, kraujagysles, odą, akis. Svarbiausias rizikos veiksnys sirgti šia liga – paveldimumas. Kiti veiksniai yra moteriška lytis, rūkymas, nutukimas.
Tai kaip cia yra is tikro su tuo paveldimumu. Jau visai pasimeciau  doh.gif

Dar:
Dažniausi nusiskundimai sergant reumatinėmis ligomis
• Raumenų, sąnarių skausmai fizinio krūvio bei ramybės metu, pasireiškiantys dėl sąnario ir aplinkinių audinių uždegimo (paprastai žmonės kenčia stambiųjų sąnarių – kelių ar klubų skausmą, šiek tiek rečiau juosmens bei smulkiųjų sąnarių skausmą).
• Karščiavimas.
• Sąnario patinimas
• Sąnario sustingimas,
• Judėjimo sutrikimas.
Sergu reumatoidiniu artritu. Gydytoja paskyrė vaistų nuo uždegimo, bet girdėjau, kad jie gali pakenkti virškinamajam traktui. Ar tai tiesa? Ir ar nėra nekenksmingų vaistų šiai ligai gydyti?
Reumatoidinis artritas yra lėtinė uždegiminė sąnarių liga. Uždegimas labiausiai žaloja sąnario vidinį dangalą, kremzlę, kitas struktūrines sąnario dalis bei jį supančius audinius. Be to, liga pažeidžia ir širdį, plaučius, akis, gali vystytis kraujagyslių uždegimas. Todėl uždegimą gydyti būtina. Paprastai tam skiriama nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (NVNU). Jie veiksmingi tuo, kad mažina uždegimą, skausmą, patinimą ir temperatūrą. Deja, jie pasižymi nepageidaujamu poveikiu virškinamajai sistemai. Tačiau vienas šios grupės vaistų – meloksikamas (jis vaistinėse parduodamas, pavyzdžiui, pavadinimu Movalis) dėl savo selektyvaus poveikio yra pakankamai saugus, palyginti su kitais šios grupės preparatais. Vartojant meloksikamą, sumažėja nepageidaujamas poveikis virškinamajai sistemai – perforacijų, opų, kraujavimų tikimybė. Vaistas geriau toleruojamas negu kiti klasikiniai NVNU: mažiau dispepsijos simptomų, pykinimo, vėmimo, pilvo skausmo, viduriavimo atvejų. Meloksikamas taip pat tinkamas net sergant gretutinėmis širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis bei esant nedideliam inkstų ar kepenų funkcijos sutrikimui.
Gydytoja Jurgita VASILIAUSKAITĖ

HLA-B27 būdingas daugeliui reumatinių ligų, bet ypatingai būdingas Bechterevui. Per jį persiduoda polinkis sirgti reumatinėmis, jungiamojo audinio ligomis. Pas mane nebuvo rastas HLA-B27, tai iškart pasakė, kad nepaveldėta ta padidinta rizika sirgimo ir pati neperduosiu tos rizikos savo vaikams.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 01 09, 19:48)
HLA-B27 būdingas daugeliui reumatinių ligų, bet ypatingai būdingas Bechterevui. Per jį persiduoda polinkis sirgti reumatinėmis, jungiamojo audinio ligomis. Pas mane nebuvo rastas HLA-B27, tai iškart pasakė, kad nepaveldėta ta padidinta rizika sirgimo ir pati neperduosiu tos rizikos savo vaikams.

Nu va, viskas is karto aiskiau, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 01 09, 20:19)
Sveikos  mirksiukas.gif  Vis paskaitinėju kiek laiko yra ką rašot, bet tiesą pasakius, galva kaip puodynė ir jau nepamenu ką skaičiau. Artritas nepaveldimas, paveldimas yra polinkis juo sirgti per HLA-B27. Aš pati ketvirtadienį ateinantį šliaušiu pas reumatologę... doh.gif  Nenoriu,šakės. Va šian buvau pas ginių savo... teks vėl laparoskopiją daryt, kai praėjęs bus pusmetis po pirmos operacijos...  unsure.gif

Sveika, ka rado pas tave po laparaskopijos?
Atsakyti