Kad mano mama taip sunkiai serga, nereiskia kad ir kitiems butent taip. As aprasiau tik vieno zmogaus sergancio jau tikrai laaabai ilgai patirti. Be to ji susirgo senai. Labiausiai kankinosi tada kai jai parinkinejo vaistus. Isbande turbut visus kiek tik galejo. Buvo pasirasiusi, kad sutinka net eksperimentiniam gydymui. Kaip jus ir sakot - ji dare viska, kad tik uzaugintu mane. Ir jai pavyko, as tikiuosi kad taip sauniai kovos su liga dar tikrai ne vienerius ir ne keliarius metelius. Nuo šios ligos nemirštama, baisiausia ka ji padaro - tai priklausomybe nuo kitu zmoniu, nuo vaistu. Ir zinoma - kitu organu pakenkimas kuris gali baigtis... na supratot.
Nesupykit, bet netikiu kad zmogus gali gydytis tik naturialia medicina. Gal pradzioje taip jam atrodo, gal jo liga daug lengvesne ar net siek tiek kitokia, bet realiai juk liga autoimunine, reikalinga gerti hormonus ir mazinti uzdegima, ypac tom kas turi vaikuciu ir nori kuo kokybiskiau su jais leisti laika. Naturali medicina tai tik priedas. Pvz. Jei pasiskaitote vaisto anotacija ir parasyta kad gali kenkti kepenims. Tada pirkite koki verdina, ar dar kitus papildus, net zolinius ir stiprinkite kepenis, taciau jokiu budu neatsisakykite jums paskirtu tikru vaistu. Kuo ansciau pradesit gydytis, tuo lengviau sirgsite ir mano pasakojima apie mama tik prisiminsite su sypsena, nes tai jum atrodys lyg is fantastikos (mamai vaistus parink prireike vos ne desimtmecio, o tai kainavo jai sveikata)
Dėl naturalaus gydymosi tai parasysiu kiek as zinau, kai susitiksiu dar paklausinesiu. Svarbiausia - svorio kontrole. Vienu metu ji buvo taip sustambejusi, kad drauge net klause, kada mama mano gimdys... Tik numete svori is karto palengvejo keliu ir pedu skausmai. Beveik visai atsisake cukraus (galima medu rinktis) ir druskos. Kuo maziau riebaus maisto ir t.t. Zodziu viskas tas pats ka ir rekomenduoja dietologai. Jokio valgymo vakare - su vaistais susivare skrandi, prasidejo rukstingumai, refliuksai tai dabar grieztai nevalgo bent 3val iki einant miegot. Daugybe skysciu, kuo maziau kavos. Daugiau zuvies. Pradzioje ligos padeda gliukozaminai, bet reikia vartoti laaaaabai ilgai. Visa likusi gyvenima vartoti kalci. Ne paprasta, o ta brangesni kuri geriau pasisavina, vitamina D bet ir nepiknaudziauti. Dar svarbu judejimas, labai padeda baseinas ir masazai, bet tik tada kai nurimsta skausmo priepuoliai. Keistai gal skamba, bet kuo daugiau judesit nepersitemdamos, tuo sveikesnes jausites ir busit. Senai ji ejo pas homeopata, kuris jai dare akupunktura, silde ivairius kuno taskus ir dare masazus. Tai jai padejo labiausiai. Gere visus tuos homeopatinius zirniukus, bet tai dare metu metais. Dar ir dabar ji pvz kai kosti del sauso sindromo, perka barsuko ar meskos taukus, jie sutepa gleivine ir jai palengveja. Pagrinde kaip ir sakiau - ji geria vaistus ir tada naturaliom priemonemis stiprina kitus organus kad kuo maziau jiems kenktu. A, dar svarbu nepersalti. Nusipirko kailine ankslode, visokias sildancias juostas ir t.t. Sildymai tu vietu - jai super. Tepaliukas nuo skausmo - traumel, kartais ji net ir tabletem geria papildomai. Na o man traumelis nieko nepadeda, as is viso keista, na man reikia daug didesnes vaistu dozes kad as jausciau poveiki, tai homeopatija man mazai padeda, nors tikrai esu bandzius priemoniu kad ohoho kokie stebuklai, pati net sunkai patikejau kad taip buna.
Papildyta:
QUOTE(Lysa @ 2014 01 09, 10:32)
Ar bandet kas nors kurkuma nuo skausmo? Man mano gydytojas israse, bet sake, reikia ilgesni laika pavartot, kad pasijaustu. Aisku, su musu lyga, viso skausmo turbut nenuims, bet gal kazkiek. apmalsins. Isbandysiu, papasakosiu.
Kurkuma, tai pigesnis safrano pakaitaslas, kitaip tiesiog ciberzole. Ji gali mazinti uzdegima, tuo paciu ir skausma, bet tai tik liaudiškas dalykas kuris gali buti naudojamas kaip priedas. As pati visada jos beriu kai verdu bulves, ryzius ir t.t. Šiaip su prieskoniniais "vaistais" reikia buti atsargiems. Jie gal ir efektyvesni uz ivairias zoleles, bet didesne ir rizika persistenkti ir pvz susigadinti skrandi. Kai isbandysi papasakok, labai idomu rezultatas.
Dar kas domini naturialia medicina, tai turetu zinoti, kad rekomenduojama viskas naudoti is savo regiono, dar geriau 100km nuo gyvenamosios vietos. Trumpai tariant tas kas tinka japonams - mums reiketu vartoti kuo maziau ar bent jau atsargiau.