QUOTE(rimulėėė @ 2014 01 08, 19:08)
ačiū bagyra, kad parašei,kaip mamai sekasi. Norėjau prašyt, bet kažkaip nesmagu buvo prašyti.Išeina mama susirgo 30 ties. apie kitu organu pažeidimus žinojau, bet kažkaip neaišku buvo kas kaip....arava aš geriu, nors sergutik 3 metai.
Na tau gal lengviau bus su diagnoze susitaikyti, nei toms, kurios šios ligos iki tol nebuvom mate.
Norėtusi palinkėt, kad tau būtu ne RA....būtu faina.......
Aš irgi varau 22 pas reumatologe. pabodo prasta savijauta įdomu, ka krauja srodys.
jai ir vėl nieko, reiškia reakcija i drėgna ora.
Lysa agirdi, lašiukus organizuokis, o taimatai ateity kokios bėdos su akimis.
Nu ačiū
Bagyra nes aš paskutiniu laiku ir nebesilašinau tu lašu. o visgi reik i ligarimčiau žiūrėti.
Mama mane pagimde 23, pirmi simptomai (sutines pirstas) buvo 26 metu, grupe gavo 29-30 metu kazkur. Niekas netikejo, kad tokia jauna serga tokia liga, lauke kol buvo taip kad nepalaike puodelio ar sauksto. Prognozes buvo labai liudnos. Ji jau senai pranoko visus gydytoju lukescius
Akys buna ne visiems, tik keliems procentams sia liga serganciu.
Beje, noriu pabrezti, kad mamai riaumatoidinis poliartritas, ne paprastas. Jos skaitosi sunkesnis.
Jei kas idomu galit klausti, bandysiu pakamandineti mama, gal ka papasakos...
O del reakcijos i ligos diagnoze, tai manau man daug sunkiau nei tom kurios nieko apie sia liga nezino.
Tikrai nenoriu nieko izeisti, pasirodyti arogantiska ar pan. Pilnai suprantu, kad kiekvienas isgyvenam savaip ir savo liga yra pati baisiausia, taciau...
As vaikysteje maciau pragara, tos kurios tikrai ta liga serga ir gana sunkiai, turit mazu vaiku, patarciau gerai pasidometi kas ju galvelese dedasi. Gal mama mano nesugebejo nuslepti visko ar as per daug smalsi buvau, bet maciau ir zinojau tikrai per daug. Man penkeriu tekdavo ne tik sau sumustini pasidaryti bet ir mamai padaryt, kai tevas karta paluzo (man buvo 7metai) verkdamas pasake, kad mama tikriausiai artimiausiu metu i vezimeli atsises.... Tais laikais nebuvo nei virtuviniu kombainu, nei paciu issigrezianciu grindu sepeciu, be to ji ir teisiu auto neturi... Tevas daug dirbo, iseidavo 6ryto, grizdavo tik apie 22val. Viska padedavau as dar budama pradinuke. O kiek laiko praleidau salia jos ligoninese, kad ir veliau ja lankyti reanimacijoje...
Tevas musu nepaliko, jos ligos atzvilgiu buvo labai geras, bet siaip kaip vyras... na cia ne ta tema.
Viskas siais laikais kitaip, ateity manau dar tobules, bet gal dabar bent is dalies suprasit kodel as rimtai galvoju ar kada tureti vaiku jei tikrai sia liga paveldejau. Man vaikai - gyvenimo tikslas, bet as niekada negaleciau rizikuoti ir galimai pasmergti tam skauskui kuri as maciau ir kuri isgyvena mano mama savo mazylio.