Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pradėjote gerti kalcį?

o ash geriau geriau ir paskui nustojau.....dabar nebegeriu ir shiaip beje, buvau pas dermatologe tai kalci yra gerai gert nes jis veikia priesh alerginis preparatas biggrin.gif taip kad jei kur pabere jus ar ka, tai zhinokit kad kalcis padet gali biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2006 12 20, 16:15)
Na, man gydytoja nuo maždaug 16 savaitės liepė gerti kalcį. Daug jo paima mažylis, tai būtina papildomai vartoti, kad ir mamos dantims ir kaulams užtektų. Aš geriu 750mg per dieną, nors gyd. liepė 1.000mg gerti, bet neradau niekur toki7 tablečių  newyear.gif

aš ir niekur nerandu to 1000. kalcį geriu nuo kokios 16 savaitės.
Atsakyti
as kalci dar ir pries nestuma geriau ir planuoju toliau gerti ir daktare sake , kad kalcis padeda ne tik motinos bet ir vaikelio kaulus stiprinti.
Atsakyti
tai aš irgi tik dėl vaikučio ir geriu. mano mama, kai laukėsi manęs rolleyes.gif , negalėjo gert kalcio gliukonato, nu ją pykino nuo jo blink.gif . tai tokia skystablauzdė gimiau, sakė, kad rachitas. paskui kažkaip išaugau, bet visą vaikystę, jei tik kur kreidą pamatydavau- tai čiupdavau ir grauždavau doh.gif .
Atsakyti
o as atvirksciai kai buvau maza nuo kreidos kuo toliau laikydavausi, mane siurpuliai ir dabar dar ima apie ja pagalvojus lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš kalcį gėriau nuo 5 nėštumo savaitės kiekvieną dieną, o nuo 16 sav. geriu kas antrą, o kas antrą polivitaminus, kuriuose irgi yra kalcio tik mažiau. Taip man rekomendavo gydytoja, nuo pirmo asilankymo pas ją gert kalcį ir vit. E ryte, dieną folį, o vakare magnį, nuo 16 sav. vit E nebegert, o visus likusius gert kas antrą dieną pakaitom su vitaminais nestuke.gif . Beje šį nėštumą mano dantys tikrai stipresni nei pirmą, pirmo nėštumo metu gydytoją rekomendavo gal tik porą savaičių kalcio pagert, tai po gimdymo burna buvo pilna skylių, tikiuosi dabar taip nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anaid79 @ 2007 03 21, 13:34)
Aš kalcį gėriau nuo 5 nėštumo savaitės kiekvieną dieną, o nuo 16 sav. geriu kas antrą, o kas antrą polivitaminus, kuriuose irgi yra kalcio tik mažiau. Taip man rekomendavo gydytoja, nuo pirmo asilankymo pas ją gert kalcį  ir vit. E ryte, dieną folį, o vakare magnį, nuo 16 sav. vit E nebegert, o visus likusius gert kas antrą dieną pakaitom su vitaminais  nestuke.gif . Beje šį nėštumą mano dantys tikrai stipresni nei pirmą, pirmo nėštumo metu gydytoją rekomendavo gal tik porą savaičių kalcio pagert, tai po gimdymo burna buvo pilna skylių, tikiuosi dabar taip nebus  smile.gif

Oho,kaip anksti tau liepe pradeti gerti kalci!Mano gydytoja tai iki 16 sav.uzdraude,nes sake nuo per didelio kiekio kieteja vaiko kaulai perdaug,ypac kaukoles kaulai,po to buna problemu gimdant.Bet aisku kiekviena mes darom ka liepia gydytoja.
Atsakyti
as tai geriu pagal poreiki, mat mano gydytoja sake noriu galiu gert (kai pati pasakiau kad traukia meslungis). taigi, kai jauciu kad trauks, pageriu kelias d. po to ne ir t.t. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pijus @ 2007 03 23, 18:33)
as tai geriu pagal poreiki, mat mano gydytoja sake noriu galiu gert (kai pati pasakiau kad traukia meslungis). taigi, kai jauciu kad trauks, pageriu kelias d. po to ne ir t.t.  ax.gif

seip jei meslungi traukia reik magni ne kalci gert... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga28 @ 2007 03 23, 19:48)
seip jei meslungi traukia reik magni ne kalci gert...  ax.gif

Aš irgi taip maniau, bet radau, kad trūksta kalcio g.gif
Atsakyti
Man daktarė liepe gert Ca-Mg-Zn jau nuo pirmo nėštumo mėnesio, o polivitaminus bent jau pirmus tris mėnesius išvis uždraudė. O dėl mėšlungio, kiek žinau, ne Ca yra būtinas, o Mg, bet dažniausiai jie būna komplekte dėl geresnio organizmo pasisavinimo.
Atsakyti
QUOTE(anaid79 @ 2007 03 21, 23:34)
Aš kalcį gėriau nuo 5 nėštumo savaitės kiekvieną dieną, o nuo 16 sav. geriu kas antrą, o kas antrą polivitaminus, kuriuose irgi yra kalcio tik mažiau. Taip man rekomendavo gydytoja, nuo pirmo asilankymo pas ją gert kalcį  ir vit. E ryte, dieną folį, o vakare magnį, nuo 16 sav. vit E nebegert, o visus likusius gert kas antrą dieną pakaitom su vitaminais  nestuke.gif . Beje šį nėštumą mano dantys tikrai stipresni nei pirmą, pirmo nėštumo metu gydytoją rekomendavo gal tik porą savaičių kalcio pagert, tai po gimdymo burna buvo pilna skylių, tikiuosi dabar taip nebus  smile.gif

gydytojos kalba nevienodai ziuriu,man sake ,kad kalcio nereik papildomai gert ,nes uztenka kiekviena diena bent kasneli varskes suvalgyti.o nuo 10sav liepe vitaminus gert.
Atsakyti