Siek tiek informacijos, kuria gavau is genetiku lupu. Pati nekomentuosiu, kiekviena spreskite pagal save. Taigi, kai kurie genetikai (nerasau, kad visi, nes nekalbejau su visais) yra kategoriskai pries atskiru vitaminu ar mikroelementu vartojima. Tai reiskia, kad jokio kalcio ir pan. atskirai gerti jie nerekomenduoja nei nescioms, nei vaikams, nei visiems kitiems. Jei naudoti, tai tik vitaminu ir mikroelementu kompleksa, patartina is naturalesniu vitaminu (Yourlife, Gamtos namu namu vitaminai, kiek zinau, priskiriami prie naturalesniu). Siaip visiems zmonems pataria naudoti vitaminus tik du kartus per metus po 1men laiko - ziemos ir pavasario metu. Nescioms moterims kategoriskai nerekomenduoja gerti vitaminu kompleksa viso nestumo metu. Jei moteris gere vitaminus pries pastojant ir pirmuosius tris nestumo menesius, jei jos kraujo tyrimai yra geri ir atitinka normas, jei moteris viska valgo, tai ir viskas, sito vitaminu kiekio pilnai pakanka. Kai organizmas nuolat gauna sintetintus vitaminus, jis nebesugeba pats pasisavinti vitaminu is naturalaus maisto. Be to, besaikis vitaminu vartojimas gali tik pakenkti kudikiui. Taip pat nerekomenduoja vartoti jokiu vitaminu ir maitinant kudiki pirmaji menesi po gimdymo. Vel gi akcentuoja, kad jei kraujo tyrimai geri, tai nieko papildomai ir nereikia.
As tai nuo 5 menesio kalci pradejau gert. Nes tada vaisius ima is mamos daug, reikia pasitaupyti

As pradejau gert Ca, Mg ir Cin nuo 30 sav, bet dabar geriu tik kalci nes labai skauda kaulai tarp koju
O man rekomendavo gerti ir calci ir magni ir dar gelezies, plius dar vitaminu kompleksa
, bet man kazkaip atrodo, kad per daug, nezinau kiek skaiciau, visur raso, kad reik nepersisteng su vitaminais ir papildais, o man israse visus is karto

QUOTE(deine @ 2007 06 12, 14:14)
O man rekomendavo gerti ir calci ir magni ir dar gelezies, plius dar vitaminu kompleksa
, bet man kazkaip atrodo, kad per daug, nezinau kiek skaiciau, visur raso, kad reik nepersisteng su vitaminais ir papildais, o man israse visus is karto 

is pradziu as geriau vitaminus nesciosioms, paskui kai pradejau gert kalci magni cinka, tai tos nustojau, nes butu per daug. o dabar kai geriu tik kalci tai jau nebegeriu kalci magni cinka, nes visko butu per daug. kai situs baigsiu vel gersiu nesciosioms skirta
QUOTE(Busima mama @ 2007 06 12, 13:07)
As pradejau gert Ca, Mg ir Cin nuo 30 sav, bet dabar geriu tik kalci nes labai skauda kaulai tarp koju
Dabar lankausi nesciuju kursuose ir juos vedanti gydytoja sake, kad jeigu geriame ir magny ir kalci, ju jokiu budu negalima gerti vienu metu ir ypac vienoje tableteje. Taip yra todel, kad geriant kartu sie vietaminai kazkokiu budu vieni kitus sunaikina ir mes gauname zymiai maziau net iki kelis kartus maziau tiek magnio tiek kalcio. Tarp siu preparatu gerimo turi buti 2-3h skirtumas, arba is viso idealu, kad vienas geriamas butu ryte, o kitas vakare. Nesciosioms absoliuciai netinka kalcio ir magnio preparatai esantys vienoje tableteje. Pagal tai kiek jie neutralizuoja vienas kita, ju reiktu isgerti iki keliu desimciu tableciu per diena, o geriant atskirai uztenka ir keliu arba net vienos. Man gydytoja liepe gerti kalci, taciau as jo negeriau. Nuo 13sav. vartoju multilivol vitaminus nesciosioms ir plius magny nes spasmuodavo pilva, tai pamaniau kad tos sintetikos man per akis. Vartoju daug pieno produktu, daug svieziu vaisiu ir darzoviu

as sita irgi girdejau, todel dabar geriu kalci ryte o magni vakare

QUOTE(Busima mama @ 2007 06 12, 18:50)
sveikutes visos,
apie kalci- www.kalcis.lt yra kalcio skaiciuokle - galite pasiskaiciuoti, kiek kalcio per diena gaunate su maistu, ar jo truksta, jei truksta- kiek; faktas, jei nevalgote daug pieno produktu, riesutu ar sezamo seklu, kalcio su maistu tikrai nesuvartojate tiek, kiek reikia, o tiek nesciajai tiek zindanciai jo reikia gauti ne maziau nei 1200 mg per diena
QUOTE(INGRIDULIS @ 2007 06 14, 21:53)
Aš esu skaičiusi, kad kalcį žmogaus organizmas geriausiai pasisavina po 18.00 val.
Gal kam traukia rytais kojų blauzdas mėšlungis, geriu magvit, tačiau kažkaip mažai padeda ir pilvas kietokas.
Gal kam traukia rytais kojų blauzdas mėšlungis, geriu magvit, tačiau kažkaip mažai padeda ir pilvas kietokas.
As irgi magvit geriau del pakietiejancio pilvuko (tai vadinama padidejusiu gimdos tonusu) ir meslungio, bet nepasakyciau kad labai padejo. Dabar i pabaiga nestumo nustojau gerti,meslungis beveik visai netraukia, o ir pilvukas reciau kietieja, bet speju dabar jis jau ruosiasi gimdymui

Papildyta:
QUOTE(Busima mama @ 2007 06 12, 15:25)
is pradziu as geriau vitaminus nesciosioms, paskui kai pradejau gert kalci magni cinka, tai tos nustojau, nes butu per daug. o dabar kai geriu tik kalci tai jau nebegeriu kalci magni cinka, nes visko butu per daug. kai situs baigsiu vel gersiu nesciosioms skirta
Viskas priklauso nuo to, kokius vartojai vitaminus nesciosioms. As dabar nusipirkau Pregnacare vitaminus ir ju sudetyje visiskai nera kalcio, taigi siuos vitaminus galima gerti kartu su kalciu.

Man gydytoja liepė kalcį gert nuo 26 sav..bet ne pastoviai o kas antrą savaitę...