Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pradėjote gerti kalcį?

QUOTE(sayonara2 @ 2007 06 17, 18:59)
O as dar jokiu vitaminu nepradejus gerti,ir gydytojas man nerekomendavo,gal nereikia?ar cia privaloma g.gif ?gal jau laikas kokius vitaminus ir nusipirkti?noreciau patarimo aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif

Aš manau, kad folio fitaminus tau tikrai turėjo rekomenduoti vartoti iki 13 savaitės. Po to jų jau nebereikia smile.gif

Nuo pat pirmo apsilankymo pas gydytoją, be folio vitaminų man liepė gerti papildomai kalcio, kadangi aš iš maisto jų beveik negaunu (negaliu valgyti pieniškų produktų). Ir dar sakė, kad jeigu kamuos skrandžio rūgštys, tai gerti magnio (čia ne ginekologė sakė). Dėl šito kažkaip suabejojau smile.gif
Atsakyti
Kalcį gėriau 3 mėnesiai iki pastojimo (papildomai su vitaminais planuojančioms) ir pirmas 10 nėštumo savaičių. Daugiau jo negėriau, nors į pieno produktus ir žuvį net žiūrėti negalėjau. Gydytoja sakė, kad kalcio negalima gerti po 34- 35 savaitės, o ir iki tol nerekomenduojama. Nebent labai dantys pradeda gesti, tada sakė galima gerti tik 10 dienų, bet neilgiau. Sutinku, kad vaikas pasiims iš mamos, bet jei bus perteklius, tai jo teks ir vaikeliui. Taip paskui ir gimsta vaikai su užaugusiais momenėliais, dantimis ir pan. rolleyes.gif
Atsakyti
Manu , kad nieko papildomai nereikia gerti. Uztenka niesciosioms skirtu vitaminu ir tiek g.gif
Atsakyti
man 32 sav, per ta laika esu gerusi tik 1 menesi vitaminus, o siaip geriu tik magni del kietejancios gimdos. Jei jauciates gerai, kraujas geras ir tuo labiau vasara, nereikia gerti jokiu vitaminu, valgykit daug darzoviu, vaisiu ir viskas bus ok mirksiukas.gif Mano gydytoja nesiulo gert vitaminu, nes gali but alergiskas vaikas unsure.gif Taigi, valgykit sveikai ir visko jums pakaks bigsmile.gif
Atsakyti
Kalci-Magni-Zinka pradejau gerti nuo 17 sav. Kas antra- trecia diena geriu ir nestukems skirtus vitaminus. Del ko taip? Nes yra sezonas naturaliu vitaminu: uogos-darzoves is darzo. Rudeni zadu gerti pastoviau, nes tiek naturaliu vitam. jau nebus...
Atsakyti
Man paskutiniu metu labai susipnejo nagai, netgi koju, ko niekada nebudavo doh.gif blink.gif , skau, gal man truksta kalcio? g.gif
Gal nepakenktu? g.gif
Atsakyti
As kalci jau geriu daugiau kaip menesi
Atsakyti
as daktares irgi klausiau del kalcio gerimo, kadangi pati nemegstu jokiu pieno produktu, bet ji sake, kad pakanka, jog geriu nescioms skirtus kompleksinius vitaminus, ten dienos norma yra..
Atsakyti
pirmiausiai išsitirkite ar to kalcio trūksta... 4u.gif
Atsakyti
O as siulau negerti nieko ko jums neskiria gydytoja... Vitaminai net gi patys brangiausi vistiek yra susintetinti ir vartojami kai tikrai reikia... Jei kalcio ar magnio neskyre - vadinasi gerti nereikia. As pvz buvau pas savo dantiste tai ji sake kad jei geriu nesciu vitaminus - papildomai nieko nereikia, nors man dantys is prigimties silpni labai... O nesciu vitaminus tik 2 kartus per savaite liepe gert o magni tik tada kai ka nors traukia. Patys geriausi vitaminai auga darze ir ant medziu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif I sveikata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(solda @ 2004 08 07, 00:36)
Sveikos mamytes,
norejau paklausti jusu nuo kelintos nestumo savaites pradejote gerti kalci?Man gydytoja pasake,jei neslenka plaukai ir viskas tvarkoj su dantimis,tai jo gerti nereikia,bet drauge pasake,kad profilaktiskai galima pradeti gerti dar neslenkant plaukams ar "nepametus" dantis:)
Jei kokio sūrio gabaliuką, kokį jogurtą, varškės, ar pieno kasdien valgom nėra būtinybės to kalcio vartot.
Papildyta:
QUOTE(Ručike @ 2007 08 29, 14:42)
Manu , kad nieko papildomai nereikia gerti. Uztenka niesciosioms skirtu vitaminu ir tiek  g.gif
Jų irgi nereikia, jei nebadaujat ar nesate šiaip nesveika.
Atsakyti
Ca gerti antrame nestumo trimestre iki 32 savaites. veliau jau draudziama.
Atsakyti