Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų dresūra, auklėjimas

QUOTE(novajavalna @ 2014 03 20, 10:43)
Sveiki,
turiu klausimą - ar privalau savo berno zenenhundą vedžioti su antsnukiu, jei jis nėra išlaikęs socializacijos testo, tačiau yra visiškai neagresyvus, nekreipia net dėmesio į praeinančius žmones?
Ar susiduriate su problemomis? Maniškis dar mažylis - 7 mėnesių, tačiau kasdien susilaukiame piktų priekaištų sad.gif sad.gif sad.gif

Skaitykit savo miesto taisykles.
Atsakyti
Skaičiau ir ne kartą. Esu iš Vilniaus ir taisyklėse nematau, kad būtų kas nors rašoma apie antsnukį, reikia:

5.4. užtikrinti, kad gyvūnai nekeltų grėsmės, nedarytų žalos asmenų sveikatai, gyvybei, nuosavybei, aplinkai, nepažeistų kitų asmenų teisių ar teisėtų interesų, nesužeistų kitų gyvūnų;

ir nesuprantu, ar aš kažko nesuprantu, ar kiti. Turim moteriškę, kuri mus seka iki namų ir grasina skųsti policijai, nors tas mano meškinas net nežiūri į jos pusę... sad.gif
Atsakyti
Apie Vilnių tegul sako vilniečiai. Mano žiniomis, reikia socializacijos testo. Anyway, dabar tų antsnukių visokių yra, viešumoj galit tą juostelę per nosį uždėt ir tiek. Ir pačiai ramiau bus, ir nesikabinės aplinkui.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 03 20, 15:04)
Apie Vilnių tegul sako vilniečiai. Mano žiniomis, reikia socializacijos testo. Anyway, dabar tų antsnukių visokių yra, viešumoj galit tą juostelę per nosį uždėt ir tiek. Ir pačiai ramiau bus, ir nesikabinės aplinkui.

Taisyklės nebereikalauja socializacijos testo. Taisyklėse nenumatytas nei antsnukis, nei pavadėlis. Numatytas tik aplinkinių saugumo užtikrinimas, kurį užtikrinti jau matyt turi kiekvienas savo nuožiūra.
Atsakyti
QUOTE(Dober @ 2014 03 20, 21:50)
Taisyklės nebereikalauja socializacijos testo. Taisyklėse nenumatytas nei antsnukis, nei pavadėlis. Numatytas tik aplinkinių saugumo užtikrinimas, kurį užtikrinti jau matyt turi kiekvienas savo nuožiūra.

Smagu, kai lengvėja taisyklės...
Atsakyti
Gal kas turit konkrečių patarimų?

Auginu vengrų vižlą. Jaunas, 6 mėn dabar.
Susitinkam mes su tos pačios vados, iš kurios mūsų šuo, kitais šuniukais ir kartais su kitais vižlais Vilniuje.
Visi šunys žaidžia, vartos, viens kitą gainioją, gaudo kamuoliukus, nešioja pagaliukus....o mūsiškis tykoja biggrin.gif toks jausmas, kad jam tie žaidimai neįdomus, jam įdomiausia įsikibti į sprandą kuriam nors biggrin.gif
ypač savo broliui (iš tos pačios vados) - gali ir dvi valandas nuo jo neatstot ir iškart kimba į sprandą, verčia ant žemės ir laiko.

Nu aš suprantu, kad čia duominuojančio patino elgesys ir man asmeniškai dzin, tegu jie pešasi, aiškinasi, bet vat šeimininkams tai nepatinka biggrin.gif

gal turit kas kokių patarimų??? aš jo vos nepasmaugiau ant pavadėlio - jam dzin, tik pasiekė pėdom žemę iškart dėjo pas tą šunį....jokie skanukai neįdomūs, niekas....
įdomu tik įsikibti į sprandą.....
Atsakyti
Labas vakaras,

Galbūt kas nors parekomenduos užsiėmimus pasiruošimui ringui Kaune? Norėtume ne kiek hendlingo mokytis o tiesiog pripratinti jauną šunį prie ringo, pasisocializuoti kitų šunų kompanijoj rolleyes.gif Ačiū!
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Ieskau visur info ir uzklydau cia.
Esme tame kad pas mus atejo kazkieno suo...turbut misrunas. Prastovejo uz vartu pusdieni...pagailo ileidom, davem est ir dabar jis niekur neina is kiemo.
Sudejau skelbimus ir i kas vyksta kaune ir i vsi penkta koja...kolkas nieko
Kur dar paskelbti?

Kadangi nesam tureje...augine jokio suns noreciau sulaukti kokios nors info, kaip turetume elgtis su siuo paklydeliu.
Ryt bandysim vezt pas veterinara...nes prie kirksnies laizo kazkokia lyg zaizda...
Dabar jis jau isidrasines, o pradzioj buvo pabrukes uodega ir labai bailus...atejo su antkakliu. Pirma diena leido uzsegt dirziuka..dabar nebeleidzia...netgi loja. Bet isejus pasivaiksciot nenutolsta...vis seka ar einu salia ir klauso...jei apsisuku eina is paskos. Bet gi visur nevedziosim palaido...o ant dirzelio labai pyksta net papurto ji. g.gif einant artyn su dirzeliu jis sokteli atgal,o prie galvos isvis nesileidzia.
Dar viena beda kad jei vyras atsitupia bando lipt ant jo...gavo kelis kart ir buvo pasakyta grieztai...tai dabar ant vaiko lipa...ant manes nelipa, as jam ziauriai patinku, vaiksto visur is paskos ir klauso...ziuri i akis man kai jam ka nors sakau smile.gif grieztai...jei jis ka nors daro ko negalima sakau grieztai fu... bet nemusu...bijau kad nesugalvotu kast.
O siaip labai sargus...klauso kartais komandos sest...duoda labas. Ismokytas nelipt ant lovu...bet mes siek tiek jo prisibijom nes zaisdamas jis buna loja. Suo ner mazas...man virs keliu ir snukis toks is rimtesniu...balsas storas. Trumpakailis rusvas. Atejo i namus Kaune, Aleksote.
Atsakyti
Iš pykčio šuo retai kanda dirželį ir purto, nu kai tai daro pykdamas, tai jau labai matos, kad šuo puola, ir kandžioja nepurtydamas. Kai kanda ir pusrto-labai daug šunų taip žaidžia, jie tampo save už pavadžio, įsikandę neša, purto. gal pas jus atklydęs šuo dar labai jaunas smile.gif
kad neleidžiat lipt-labai teisingai, jis bando nustatyt hierarchiją, ir tas ant kurio lipa-rangu žemesnis, neleidžiant, nuvijus jūs jį pastatot į vietą.
O per galvą glostomas leidžias, ar iš vis neleidžia jos liest?
Atsakyti
Turbut kad nesenas dar nes megsta pazaisti su kamuoliuku...metu, pagauna atnesa... Bet zaidzia tik su manim, i kitus nekreipia demesio...vaikai isvis, atrodo net nepastebi ju. O del manes kraustos is proto, pamates net cypia.
Siandien ryte norejom vezt pas veterinara. Niekaip neiviliojom i masina, dirzelio nesileido uzsegt, bego. Visaip bandem ir prikalbint ir skanestais viliot ir pagaut...tai finale pradejo lot ant vyro isvis nebeklause...nejo nei namo,nei pas mane...atsidarem vartus ir uz ju pabego ir neina niekaip. Tada vyras isedo i masina vaziuot, o jis lot ir ta masina vytis ir i rata kasti taikesi..
. bet jau laikas spaude tai vyras taip ir isvaziavo o suo ji nusivijo. Tada sedau as i masina is paskos..susiskambinom mazdaug kur tas suo...na ir uz kokiu 500 metru radau salikelej. Pasaukiau atskuode bet vel...i masina nelipa niekaip. Tada apsisukau vaziuot namo o jis bego kiek ikabindamas is paskos...gerai kad judejimas nedidelis. Zodziu zmones gerai pajuokinom kas mate. O vyras kai gryzo tai ji aplojo...gal pyko kad i masina norejo sodintis... bet dabar dave skanestu ir nebeloha...nors toks vauzdas vyro privengia. O mane pamates cypia ir visur is paskos..dar buna is todziaugsmo soka ant manes, tai visa ispurvina...kaip ji atpratinti sokineti?

Nezinau kaip ji cia auklet ar neauklet...seimininko dar nerandam, manes siaip klauso, i namus jau nebesibrauna, klauso kai sakau negalima, garaze jam patiesem miegot ir valgyt, o i namus vakare bandem isileist, duoda letenas nuvalyti. Matem kad kirksny kazkokia lyg zaizdele kuria jis laizo. Bet kaip ji pas ta veterinara nuvezti ...neisivaizduoju. Eiti reiketu turbut kokius 5 km iki artimiausio.
Galva glostyt leidzia siaip kartais...bet jei mato kad uzsegt norim dirzeli iskart atsoka ir pabega.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Strielka: 01 balandžio 2014 - 13:34
Sveiki,
norėčiau savo šuniuką, nors dar mažas, bet pradėt vest į dresūros pamokėles... Gal kas galite ką pasiūlyti ir rekomenduoti Kaune? Būčiau dėkinga...
Atsakyti
Yra Reksas, Nuaras, Nasrai. Rinkitės wink.gif
Atsakyti