perskaičiau, kai kur permečiau akim visą temą, bet nusprendžiau parašyt, gal ką patarsit.
Pas mane panaši situaciją, kaip pas narę dilgelit, tik aš šunį paėmiau ne iš veisėjų, bet iš prieglaudos. Prieglaudoj ji praleido apie pusę metų, dabar jai kažkur 9 mėnesiai. Eina jau ketvirta savaitė, kai šuo su manim (tiesa, per tą laiką keitėsi aplinka). Viskas kaip ir gerai, moka komandas sedėt, gulėt, labas, pašokt, moka komandą ateik čia... Ir va, čia prasideda įdomus dalykas. Viskas buvo gerai iki vieno nutikimo parke, kai jau ruošiantis namo, ji paprasčiausiai nebeatbėgo, bet bėgo šalin nuo manęs (greičiausiai jai neužteko pasilakstymo). Ko tik nebandžiau, ir skaniukus, į kuriuos beje reaguoja ne itin entuziastingai, ir bėgimą nuo jos tolyn, ir kalbinimą ir sedėjau ir gulėjau, ko tik nebandžiau, neina ir viskas, arba tupi ir nereaguoja, arba aš artyn, ji tolyn. Prasivaikiau 40 min, paskui kažkaip pasigavau.
Nuo to karto bandėme dar labiau užtvirtinti tą komandą ir kai atrodė, kad jau vėl galiu pasitikėt, šiandien vėl tas pats - parke lakstome, kviečiu atbėga, gauna skaniuką, nubėga, vėl kviečiu, atbėga, skaniukas, užsegu pavadėlį, vėl nusegu (kad nebūtų asociacijos, kad pavadėlis linksmybių pabaiga), viskas gerai, linksma, ir.. štai, toks jausmas, kad jai viskas atsibosta, ir ji nusprendžia nebeklausyti ir jokie skaniukai nebeįdomūs. Viską bandžiau, ir ignoravimą, ir šaukimą, ir viliojimą, kol galiausiai, po geros valandos per atstumą negrįžom namo (gerai, kad jau buvo naktis)... Turbūt padariau klaidą, nes gerokai apibariau namie... Bet ji neatėjo pas mane, tiesiog iš paskos per didžiausią atstumą nuo manęs grįžo šiaip ne taip namo...
Jei trumpai, noriu - klausau klausau, bet bac, nebeįdomu ir neateisiu už jokius pasaulio skaniukus.
Beje, žaislai vsiškai svetimas dalykas, cypiantys, kamuoiukai visiškai nesvarbu. Skaniukai kaip ir skanu, bet neduosi, nereikia.
Gal tiesiog per mažai laiko, gal komanda neužtvirtinta iki galo? Gal tai normalu pradžioj? Badavimas, akd geriau dirbtų už maistą? Kaip patartumėte elgtis, taip atsitikus? Aš suprantu, kad jei ji ateina, kad ir po ilgo laiko tai negali jos bart, tik pagirti, bet jei neateina? Aš įsivaizduoju, kad tame parke būčiau prastovėjus nors ir iki penkių ryto, ji vis vien būtų tupėjus...