Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(Demetra @ 2014 03 07, 08:37)
Aš kai mėgėja aštraus maisto, tai man tas prėskas maistas labai neskanus ir nuo jo silpna. Duoną perku be E, kavą geriu Lofberg's Lila ekologišką, kartais keičiu cikorijos gėrimu. Cukraus stengiuosi nenaudoti, saldinuosi stevija.Paūmėjimo metu gaminu troškinius - mėsa+ daržovės. Man labai tinka morkos, brokoliai. Bulvių naudoju nedaug. Apskritai, stengiuosi atsisakyti baltų miltų gaminių, nes nuo jų kyla rūgštys. Man dar tinka grikiai. Rytais nevalgius suvalgau avokadą, jis labai gerai apvelia skrandžio sieneles. Mėgstu keptus obuolius. Prieš sunkesnį valgymą išgeriu fermentų. Borjomi mineralinis labai gerai.
Rytais, nevalgius, maždaug 30 min. prieš valgį geriu propolio spiritinį tirpalą. Jis nuramina stemplę, o ir maistinių medžiagų nemažai.
ČIA metodas, kaip pačiam nusistatyti rūgštingumą.

Super drinks_cheers.gif as irgi propoli gurksnojau,tik ne ryte-pries darba negalima su alko ax.gif ir dar toki misini Rygos balzamas+alijosiaus sultys+medus. Astru maista gali valgyti drasiai,tik ne suru-man buvo dar vienas atradimas (irgi esu megeja ne preskai),druska rugstis kelia ir jos negalima,pipirai-kaip tik gerai (pietieciai tokiom nesamonem neserga,o maistas pas juos astrus)...tai va pasinesiau "ant pipiru"... ax.gif Nuo baltu gaminiu,ypac jei su mielem-kyla rugstys,bet jei koks paprastas batonas be E-tada puse velnio nedaug valgant...Rimi yra tokios pilkos duonos bemieles ir be E,mano skrandis ivertino ja labai teigiamai,tik kad brungi nezmoniskai zaraza,tai jau kasdienai nelabai... ax.gif
Atsakyti
sveiki, buna, kad pradedu raugeti, nors jau yra praeje laiko po valgio ir kvapas nekoks is burnos, esu pries gerus metus tyrusi skrandi, tai rado nedidelia isvarza
Atsakyti
Kaip laikotes? Mane vis dar kankina dusulys :/
Atsakyti
Sveikos. Nustojau gerti Nexium, pradėjau druskos rūgšties kapsules su fermentais ir alijošiaus kapsules. Šiaip be protonų siurblių inhibitorių negaliu ištvert ilgiau, nei tris dienas. Kol kas laikausi, bet vakar "sugriešijau" su dieta, tai pusė nakties be miego doh.gif .
Aš irgi kosėju rytais ir atrodo, jog gerklėje kažkas įstrigę. Naktimis tas jausmas sustiprėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Demetra: 11 kovo 2014 - 08:12
QUOTE(Demetra @ 2014 03 11, 08:10)
Sveikos. Nustojau gerti Nexium, pradėjau druskos rūgšties kapsules su fermentais ir alijošiaus kapsules. Šiaip be protonų siurblių inhibitorių negaliu ištvert ilgiau, nei tris dienas. Kol kas laikausi, bet vakar "sugriešijau" su dieta, tai pusė nakties be miego  doh.gif .
Aš irgi kosėju rytais ir atrodo, jog gerklėje kažkas įstrigę. Naktimis tas jausmas sustiprėja.

Tik nenutraukit NEXIUMo staiga. Man taip aiškino gydytoja. Reikia palaipsniui, kas antrą, po to kas trečią dieną, nes staigiai nutraukus būna atkrytis. Šitą jau pastebėjau pati doh.gif
Atsakyti
Demetra, kaip tau sekasi? padeda druskos rūgšties kapsulės su fermentais? ar jau griebeisi PPI?

Atsakyti
laba vakara

o jum pvz gerkles neskauda? nebuna taip,kad liezuvis toks atrodo sausas? g.gif
Atsakyti
Būna, būna...
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 03 14, 17:02)
Demetra, kaip tau sekasi? padeda druskos rūgšties kapsulės su fermentais? ar jau griebeisi PPI?

Nesigriebiau. Beveik savaitę geriu Super Enzymes is iherb+ alijosiaus kapsules+ gerąsias bakterijas, kol kas vaistų nereikia smile.gif. Tie PPI man visai buvo nualinę skrandį, tik didino gydytojai dozes, o skrandžio rūgštingumo niekad netyrė. Išsityriau naminiu būdu su soda, rūgštingumas LABAI sumažėjęs doh.gif .
Liežuvis vis dar baltas, turbūt ir candida yra nuo per mažo rūgštingumo g.gif . Bandysiu irgi gydytis papildais. Dar mažai laiko, sunku pasakyti, ar tikrai tie enzimai su HCL tinka ir pagelbėja, bet vien tai, jog beveik savaitę gyvenu be PPI ir be pablogėjimo, jau yra daug.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
as tai ateinu su kitom problemom.Sena pazistama maciau temoj rase, kad permusimai buna nuo GERL.Dare kardiograma, nieko tuo metu neuzfiksavo, klause stetoskopu irgi nieko nesake, parasyta, kad tonai aiskus, o permusimu suskaiciuoju ivairiai - 10 per min, 5 per min.Kartais nebuna.Kai judu , vaziuoju ar siaip kuo uzimta , tai atrodo viskas gerai.Tik pabundu ryte, pradedu galvoti ir pareinaaaa doh.gif Kalis, magnis hemoglobinas auksciausioj normoj, gelezis irgi norma.Taigi va.Gerlas ne rugstinis, tai dietos neprisiverciu laikytis, nes nieko negrauzia, o pora savaiciu pageriau omepa, tai ir seiletekis sumazejo.Dabar nzn ar toliau gerti omepa, ar tikrai permusa nuo gerlo.Nu kaip jus manot kuo cia man uzssiimti. smile.gif Dar holterio aparata bandysiu deti.Nu bet gal tikrai tik gerlas.Ai dar spaudimas krites .90\60, kai anksciau pries isigydama GERL gerdavau nuo spaudimo vaistus, nes budavo 140\90...
Atsakyti
Laba diena, turiu ir as sia beda.mano pagrindinis simptomas pakimus, perstinti gerkle.ir nosis lyg pagulus.
noriu paklausti senbuviu, ka geriau naudoti lanobax30mg lyg tais ar nexium 20mg?loriste israse lanobax, o gastroent buvo israsius nexium, nezinauka geriau dabar naudoti.bijau kad kiekviena siulo, tai kieno agentas pries tai apsilankes buvo doh.gif
del dietos patarkit, kavos, citrusiniu, rukytu, astriu, keptu negalima. o jei kepta orkaitej?o kaip del varskes surio?galima?kefyra jogurta galima kaip supratau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linoze @ 2014 04 02, 10:39)
Laba diena, turiu ir as sia beda.mano pagrindinis simptomas pakimus, perstinti gerkle.ir nosis lyg pagulus.
noriu paklausti senbuviu, ka geriau naudoti lanobax30mg lyg tais ar nexium 20mg?loriste israse lanobax, o gastroent buvo israsius nexium, nezinauka geriau dabar naudoti.bijau kad kiekviena siulo, tai kieno agentas pries tai apsilankes buvo doh.gif
del dietos patarkit, kavos, citrusiniu, rukytu, astriu, keptu negalima. o jei kepta orkaitej?o kaip del varskes surio?galima?kefyra jogurta galima kaip supratau? g.gif

Varškės sūrį valgau, kefyrą ir jogurtą valgau.. Dėl jogurto, man atrodo, kai itin buvo GERL paūmėjęs tik naturalų valgiau, bet dabar jau visokį - nekelia rūgščių. Dėl keptų orkaitėje nežinau, bet aš valgau omletą keptą orkaitėje, tai irgi mano skrandžiui palaima. ax.gif
Atsakyti