QUOTE(Demetra @ 2014 03 06, 11:06)
Ar Jums operacijos nesiūlė? Kuriame mieste gydotės? 
Man buvo prasidėję stemplės spazmai, tada labai dusina ir plešia krūtinę, taip pat dažnai jaučiu, lyg kas gerklėj įstrigę, arba nurijus kąsnį, maistas stovi stemplėje. Kartu su spazmais iš karto kyla panikos priepuolis. Ir dažniausia ligoninėje randa smarkiai kritusį K ir Mg kiekį.
Gydausi aš Kauno klinikose, endoskopijas padaro tikrai gerai, be didelio vargo, bet gydymas kol kas neefektyvus.

Man buvo prasidėję stemplės spazmai, tada labai dusina ir plešia krūtinę, taip pat dažnai jaučiu, lyg kas gerklėj įstrigę, arba nurijus kąsnį, maistas stovi stemplėje. Kartu su spazmais iš karto kyla panikos priepuolis. Ir dažniausia ligoninėje randa smarkiai kritusį K ir Mg kiekį.
Gydausi aš Kauno klinikose, endoskopijas padaro tikrai gerai, be didelio vargo, bet gydymas kol kas neefektyvus.
Aš gydausi Vilniuje. Taip pat lankausi ir Santariškių poliklinikoje, ir ne pas vieną gydytoją.
Pati klausiau dėl operacijos, bet nei vienas gydytojas nerekomenduoja. Šeimos gydytoja taip pat

Visas gydymas - tai teisingai maitintis, miegoti aukščiau pakeltu galvūgaliu, nespausti pilvo diržais, nesilankstyti, nekelti svorių. Na, dar kartais pagerti blokatorių su pertraukom, kad nebūtų erozijų...
Stemplės spazmai būna, kai didesnis kąsnelis nepraeina dėl stamplės susiaurėjimo (Schatzki žiedo), susiformavusio iš randų, kai būna erozija, po to užgyja, o po to vėl erozija ir t.t.
Bandykit eiti vis pas kitą endoskopuotoją, gal kitaip pamatys. O kad "netampytų" ryjant endoskopą, reikia labai giliai kvėpuoti visą laiką (išbandyta).
Dėl blokatorių Kalis ir magnis ir kitos medžiagos irgi sunkiau pasisavinamos. Greičiau mažėja kaulų tankis ir t.t. Taip pat tai atsiliepia ir kasos veiklai.
Žodžiu, viena bėda nevaikšto