Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(Demetra @ 2014 03 06, 11:06)
Ar Jums operacijos nesiūlė? Kuriame mieste gydotės?  4u.gif
Man buvo prasidėję stemplės spazmai, tada labai dusina ir plešia krūtinę, taip pat dažnai jaučiu, lyg kas gerklėj įstrigę, arba nurijus kąsnį, maistas stovi stemplėje. Kartu su spazmais iš karto kyla panikos priepuolis. Ir dažniausia ligoninėje randa smarkiai kritusį K ir Mg kiekį.
Gydausi aš Kauno klinikose, endoskopijas padaro tikrai gerai, be didelio vargo, bet gydymas kol kas neefektyvus.

Aš gydausi Vilniuje. Taip pat lankausi ir Santariškių poliklinikoje, ir ne pas vieną gydytoją.
Pati klausiau dėl operacijos, bet nei vienas gydytojas nerekomenduoja. Šeimos gydytoja taip pat schmoll.gif Sako, būna dar blogiau, daugiau komplikacijų, problemų su maisto ryjimu, stambesnis kąsnelis gali užstrigti... (O ir Lietuvoje dar nelabai įvaldytas tokių operacijų atlikimas)
Visas gydymas - tai teisingai maitintis, miegoti aukščiau pakeltu galvūgaliu, nespausti pilvo diržais, nesilankstyti, nekelti svorių. Na, dar kartais pagerti blokatorių su pertraukom, kad nebūtų erozijų...
Stemplės spazmai būna, kai didesnis kąsnelis nepraeina dėl stamplės susiaurėjimo (Schatzki žiedo), susiformavusio iš randų, kai būna erozija, po to užgyja, o po to vėl erozija ir t.t.
Bandykit eiti vis pas kitą endoskopuotoją, gal kitaip pamatys. O kad "netampytų" ryjant endoskopą, reikia labai giliai kvėpuoti visą laiką (išbandyta).
Dėl blokatorių Kalis ir magnis ir kitos medžiagos irgi sunkiau pasisavinamos. Greičiau mažėja kaulų tankis ir t.t. Taip pat tai atsiliepia ir kasos veiklai.
Žodžiu, viena bėda nevaikšto verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(LadyLina @ 2014 03 06, 10:08)
Laba diena. Ar kuriai nors yra buvę, kad nuo pakilusių skrandžio rūgščių buvo sunku nuryti maistą?
Man jau kokį mėnesį rūgštys graužia gerklę, maistą galiu nuryti tik labai gerai sukramtytą, užsigeriant vandeniu. Buvau pas gydytojus: rijau žarną ir buvau pas LOR gydytoją, jokių fizinių priežaščių nenurijimui nemato, sakė turbūt dėl pakilusių rūgščių. Prirašė antibiotikų, krūvą kitokių vaistų, kuriuos geriu jau dvi savaites, bet pagerėjimo jokio nejaučiu, o diskomfortas dėl tokio apsunkinto rijimo didžiulis.  doh.gif

Man taip pat buna, atrodo sunku nuryti, atrodo tik su skysciai galiu lengviau nuryti. Skrandi ir stemplej labai nemalonu, ypac steplej,skauda krutine ir truksta oro, atrodo pilni plauciai oro, del to kyla panika, merginos kurios raset kad panika pasireiskia, ka bunent jus jauciate? R tai pasireiskia bet kada ar pvz valgant??
Atsakyti
sveikos..

maja
man ir taip buna,sunku ryti ir panika uzeina doh.gif

pora menesiu buvo ramu,nieko nejauciau..o va nuo savaitgalio nezinau kur detis,turiu paumejima kaip reikiant g.gif valgau rugstys eda,nevalgau irgi eda doh.gif doh.gif kosmaras kazkoks...atrodo burna,stemple kaip isplikusios...pradejau gert saltalankiu alieju,tai siandien lyg biskiuka geriau...
Atsakyti
Sveikos merginos, gal kuri gali man pasakyti ar po gimdymo pvz galejo atsirasti gerlas? Mane daznai kamuoja remuo po gimdymo praejo 1.7 metu. Dabar va prasidejo sirdies tahikardija, kankina sirdies permusimai ir irgi kalio truksta. Ir dar ar gale del gerlo skrandis nepadisavinti gelezies tuek kiek reikia?
Atsakyti
Dabar galvoju, kad gal apsigavau aš ir gydaus PPI veltui? Įtariu, kad gal sumažėjęs rūgštingumas - rytais pykina, mėsos nevirškina visai, viska kita šiaip ne taip, kartais tik su fermentų pagalba, apetito nėra, o kai tyrė irgi, ane erozijų kokių nerasta, nieko, uždegimukas mažas skrandyje nuo tulžies ir tiek... Žinau, kad galima tyrimus atlikt rūgštingumo, bet bijau pas gydytoją jau ir eit, nes ir taip kas mėnesį-du ateinu ir murmu "nepadeda vaistai, ką daryt?"... Ir išvis, man šiaip su endoskopija GERL nenustatė, tai kodėl man jo simptomai pasireiškia? Nebežinau jau nieko aš.

Gėrėt kas HCL kapsules, padėjo? Skaičiau apie tokį gydymo būdą, gal čia atsakymas.
Papildyta:
QUOTE(Sangria023 @ 2014 03 06, 19:35)
Sveikos merginos, gal kuri gali man pasakyti ar po gimdymo pvz galejo atsirasti gerlas? Mane daznai kamuoja remuo po gimdymo praejo 1.7 metu. Dabar va prasidejo sirdies tahikardija, kankina sirdies permusimai ir irgi kalio truksta. Ir dar ar gale del gerlo skrandis nepadisavinti gelezies tuek kiek reikia?

Kiek skaičiau, abu dalykai gali būt: ir po nėštumo prasidėjęs GERL'as, ir geležies nepasisavinimas, jei geri slopinančius rūgštį vaistus, nes rūgšties reikia pasisavint geležiai ir B12, jei neklystu.
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2014 03 06, 12:06)
Stengiuosi, atsisakiau kepto maisto, aštrių prieskonių, miltinių patiekalų, nes jie sukelia paūmėjimą. Labais stengiuosi atsisakyti ir kavos, nors kartais išgeriu rytą puodelį kavos su daug pieno. Maitinuosi dažnai, po nedaug, prieš miegą neprisivalgau. Paūmėjimo metu apskritai labai griežta diena. Tik darosi silpna, matyt nuo nepilnavertės mitybos arba nepakankamo medžiagų įsisavinimo.

Paumejimo metu ir man darosi silpna,aplamai per ta skrandi buvau nusilpusi,be tonuso tokia,tai gydytoja liepe nors siek tiek juodos duonos uzvalgyti,nes tas silpnumas-nuo svelnaus maisto.Tai dabar remisijos metu valgau juoda duona,perku tokia,kurios sudetyje nera konservantu...mesa-tik virta pagrinde.Del kavos-atradimas buvo Iki ekologiskos kavos,man jos nesukelia rugsciu ir organizmas labai gerai toleruoja-o kava geriu stipria ir darbo dienom labai daug (visokiu ten jacobsu gerti negaliu schmoll.gif ).dar vienas atradimas-kava nesukelia rugsciu,jei yra geriama be cukraus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 03 06, 20:39)
Dabar galvoju, kad gal apsigavau aš ir gydaus PPI veltui? Įtariu, kad gal sumažėjęs rūgštingumas - rytais pykina, mėsos nevirškina visai, viska kita šiaip ne taip, kartais tik su fermentų pagalba, apetito nėra, o kai tyrė irgi, ane erozijų kokių nerasta, nieko, uždegimukas mažas skrandyje nuo tulžies ir tiek... Žinau, kad galima tyrimus atlikt rūgštingumo, bet bijau pas gydytoją jau ir eit, nes ir taip kas mėnesį-du ateinu ir murmu "nepadeda vaistai, ką daryt?"... Ir išvis, man šiaip su endoskopija GERL nenustatė, tai kodėl man jo simptomai pasireiškia? Nebežinau jau nieko aš.

Gėrėt kas HCL kapsules, padėjo? Skaičiau apie tokį gydymo būdą, gal čia atsakymas.
Papildyta:
Kiek skaičiau, abu dalykai gali būt: ir po nėštumo prasidėjęs GERL'as, ir geležies nepasisavinimas, jei geri slopinančius rūgštį vaistus, nes rūgšties reikia pasisavint geležiai ir B12, jei neklystu.

Aciu uz atsakyma. Nu siuo metu nieko negeriu, bet kildavo rugstis ir grezdavo remuo tai isgerdavau ka nors nuo remens, nes kartais uzeina tai , ko tik nesuvalgau is karto remuo, va dabar keli menesiai nieko. Bet cia jau tur but metu metus turi vartoti vaistus rugstingumui sumazinti, kad skrandis nustotu savinti gelezi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sangria023 @ 2014 03 06, 20:37)
Bet cia jau tur but metu metus turi vartoti vaistus rugstingumui sumazinti, kad skrandis nustotu savinti gelezi g.gif

Čia parašėte prieštaraujančią frazę. Geležis organizmui reikalinga, todėl ją reikia pasisavinti. O vartojant skrandžio protonų siurblio blokatorius mažėja druskos rūgšties kiekis skrandyje ir sunkiau paimama geležis iš maisto (ir kitos medžiagos).
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2014 03 06, 21:56)
Čia parašėte prieštaraujančią frazę. Geležis organizmui reikalinga, todėl ją reikia pasisavinti. O vartojant skrandžio protonų siurblio blokatorius mažėja druskos rūgšties kiekis skrandyje ir sunkiau paimama geležis iš maisto (ir kitos medžiagos).

Nu bet pvz jei vartoji ne kiekviena diena, o tik tada kai griauzia remuo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(maja23 @ 2014 03 06, 19:03)
Man taip pat buna, atrodo sunku nuryti, atrodo tik su skysciai galiu lengviau nuryti. Skrandi ir stemplej labai nemalonu, ypac steplej,skauda krutine ir truksta oro, atrodo pilni plauciai oro, del to kyla panika,  merginos kurios raset kad panika pasireiskia, ka bunent jus jauciate? R tai pasireiskia bet kada ar pvz valgant??

Man toks užburtas ratas čia: kadangi valgyt sunku, tai nėra ir noro didelio, bet mažiau valgant dar labiau rūgštys kyla. doh.gif

O prasidėjo tas sunkus rijimas labai staigiai, vieną dieną nebuvo, kitą dieną atsikeliu ir nuryt maisto nebegaliu. sad.gif

Vieni iš prirašytų vaistų yra gan nemažos tabletės, tai kai jas reikia nuryti išvis kankinuosi...

Svarstau gal dar pas privatų LOR gydytoją nueiti, gal ką naujo pasakys ar pasiūlys. g.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyLina @ 2014 03 06, 21:40)
Man toks užburtas ratas čia: kadangi valgyt sunku, tai nėra ir noro didelio, bet mažiau valgant dar labiau rūgštys kyla.  doh.gif

O prasidėjo tas sunkus rijimas labai staigiai, vieną dieną nebuvo, kitą dieną atsikeliu ir nuryt maisto nebegaliu. sad.gif

Vieni iš prirašytų vaistų yra gan nemažos tabletės, tai kai jas reikia nuryti išvis kankinuosi...

Svarstau gal dar pas privatų LOR gydytoją nueiti, gal ką naujo pasakys ar pasiūlys.  g.gif

Kodėl pas LOR, o ne pas gastroenterologą? Jei ryti sunku, reiškia problemos su stemple...
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 03 06, 20:02)
Paumejimo metu ir man darosi silpna,aplamai per ta skrandi buvau nusilpusi,be tonuso tokia,tai gydytoja liepe nors siek tiek juodos duonos uzvalgyti,nes tas silpnumas-nuo svelnaus maisto.Tai dabar remisijos metu valgau juoda duona,perku tokia,kurios sudetyje nera konservantu...mesa-tik virta pagrinde.Del kavos-atradimas buvo Iki ekologiskos kavos,man jos nesukelia rugsciu ir organizmas labai gerai toleruoja-o kava geriu stipria ir darbo dienom labai daug (visokiu ten jacobsu gerti negaliu schmoll.gif ).dar vienas atradimas-kava nesukelia rugsciu,jei yra geriama be cukraus  smile.gif

Aš kai mėgėja aštraus maisto, tai man tas prėskas maistas labai neskanus ir nuo jo silpna. Duoną perku be E, kavą geriu Lofberg's Lila ekologišką, kartais keičiu cikorijos gėrimu. Cukraus stengiuosi nenaudoti, saldinuosi stevija.Paūmėjimo metu gaminu troškinius - mėsa+ daržovės. Man labai tinka morkos, brokoliai. Bulvių naudoju nedaug. Apskritai, stengiuosi atsisakyti baltų miltų gaminių, nes nuo jų kyla rūgštys. Man dar tinka grikiai. Rytais nevalgius suvalgau avokadą, jis labai gerai apvelia skrandžio sieneles. Mėgstu keptus obuolius. Prieš sunkesnį valgymą išgeriu fermentų. Borjomi mineralinis labai gerai.
Rytais, nevalgius, maždaug 30 min. prieš valgį geriu propolio spiritinį tirpalą. Jis nuramina stemplę, o ir maistinių medžiagų nemažai.
ČIA metodas, kaip pačiam nusistatyti rūgštingumą.
Atsakyti