Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 24, 14:33)
Ir visi Pantaprazoliai, omeprazoliai-nereceptiniai, nors ir raso, kad su receptu ax.gif

Galit bandyti su dieta drinks_cheers.gif Atsisakyti kavos, juodos ir zalios arbatos, visu gazuotu, alkoholio, valgyti lengva virta ir troskinta maista, jokiu keptu, astriu, saldziu, jokiu mieliniu, miltiniu. Zaliu darzoviu-ne, geriau troskintas. Ir valgyti kas 2 valandas po nedaug, po 100-200gr tik. drinks_cheers.gif
As ismokau ir su dieta susitvarkyti. Tiesa, labai gerai Borgiomi, bet reikia nugazuoti ji.

o gal tinka rahydrono milteliai,jie ten irgi su daug mineralu,esu prisipirkus kai vaikai sirgo ir reikejo duot kad mineralu organizme netruktu...tik tiek kad jis man toks slykstus....tas pats kaip ir borjomi mineralinis ar vytautas....
o gal galima isvis mazai valgyt,?nes kai tokia savijauta nera to apetito valgiau ryte kad reikejo valgyt....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emiliomamayte: 24 vasario 2015 - 14:45
QUOTE(Emiliomamayte @ 2015 02 24, 15:39)
o gal tinka rahydrono milteliai,jie ten irgi su daug mineralu,esu prisipirkus kai vaikai sirgo ir reikejo duot kad mineralu organizme netruktu...tik tiek kad jis man toks slykstus....tas pats kaip ir borjomi mineralinis ar vytautas....
o gal galima isvis mazai valgyt,?nes kai tokia savijauta nera to apetito valgiau ryte kad reikejo valgyt....

Rehydronas neturi tiek mineraliniu medziagu. schmoll.gif Ten tik druskos po vemimo/viduriavimo.
Jei tinka Vytautas-prasau, gerkit Vytauta, cia skonio reikalas, man Borgiomi skanesnis, nei Vytautas. drinks_cheers.gif
Mazai valgyti grieztai negalima. Visa jusu ligos paumejimo beda ir yra ta, kad praktiskai nebevalgot nieko, skrandzio rugstys ima virskinti savo organizma, todel issiskiria toksinai, kurie nuodija jums, tad jums silpna, sukasi galva, tirpsta burna. Pradekit valgyti ir gerti(man tiko ramuneliu arbata rytais vietoj kavos) po nedaug, bet daznai-ir skrandis vel susinormalizuos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 24, 14:54)
Rehydronas neturi tiek mineraliniu medziagu. schmoll.gif Ten tik druskos po vemimo/viduriavimo.
Jei tinka Vytautas-prasau, gerkit Vytauta, cia skonio reikalas, man Borgiomi skanesnis, nei Vytautas. drinks_cheers.gif
Mazai valgyti grieztai negalima. Visa jusu ligos paumejimo beda ir yra ta, kad praktiskai nebevalgot nieko, skrandzio rugstys ima virskinti savo organizma, todel issiskiria toksinai, kurie nuodija jums, tad jums silpna, sukasi galva, tirpsta burna. Pradekit valgyti ir gerti(man tiko ramuneliu arbata rytais vietoj kavos) po nedaug, bet daznai-ir skrandis vel susinormalizuos drinks_cheers.gif

aiskutis supratau,aciu labai uz patarimus ir pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2015 02 24, 15:18)
taip ir geriu kaip parasėt nes vaistininkė taip nurode,as snekejau apie pantoprazoli kad raso jog receptinis,ne taip gal supratot ax.gif ,va ryte isgeriau vel to pantoprazolo ir pajutau kad pradejo kauptis seiles burnoj ,burna veidas atrodo kaip nutirpes....nemaloni savijauta....o tai gal nevartoti? uztektu dietos,susilaikyti nuo maisto ir kavos,o salotas kazkokias galima valgyt...nes jau taip senai ta  GERL turejau kad nebepamenu ka ten valgyt ko ne...zinau kad kavos negalima,bet negaliu atsisakyt bent ryte

As patarciau atsisakyti vaistu. Ir stengtis tik susireguliuot mityba. Per 2 savaites issivysto iprociai: iprasit taip maitintis ir vaistus pamirsit.
Prdzioj ir as geriau vaistus, bet man labiau patinka ir gerai jauciuosi ju negerdama, o prisiziuredama maista. Aisku, bandeles ir pyragus labai megstu, bet tiesiog ipratau ju nevalgyt, arba tik ypatingomis progomis smile.gif
Atraskit tuos produktus, gerimus, kurie jums tinka ir pageres savijauta. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras, prisijungiu ir as su tom panasios bjauriom bedom. ax.gif
Nustate ir man ar tai refliuksa, ar isvarza, kazkaip dorai ir nepasake+bakterija .
Tyrimas endoskopu...rentgenas to refliukso neparode, jau buvau apsidziaugus, bet...
Beje, bakterijos tyrimo pasiprasiau pati paskaitinejus sita tema..jei ne..buciau ir toliau taip vaiksciojus..bet jau kai rado, berods trecia spalva is tu 4, tai jau tada opom ir veziu gasdino...
Zodziu nusipirkau israsytus dvejus antibus ir omeprozoli...bet perskaicius visa tema kazkaip neskubu ju gert...tiesa, dar turiu keleta svarbiu sporto uzsiemimu ateinancia savaite, tai idant nebut labai apdujus, meginsiu atidet tu vaistu gerima...jau tiek laukiau...
------------------
Tai dabar noreciau paklaust kaip cia geriau maitintis, nes kiek visko perskaiciau, tai ganetinai viskas sumiso..negeru maistu nevalgau, kava riboju, citrusu, kecupo ne...
ypac domina vaisiai, zalios darzoves ir jogurtas, kaip del ju?nes vien nuo koseiu kojas pakratyt galima (182cm/60kg), o virtos darzoves irgi ne kazkas...
Skausmu, rugsciu atpylimo, nieko panasaus nejauciu..nebent buna nuo nekuriu maistu "stoja" skrandis...
Ir del to omeprazolio..idomu kiek man ji teks gert pirmai pradziai, jei nieko blogo ir taip nejauciau - beda pastebejo LOR'iste. Gastroenterologe liepe ateit po savaites, t.y. kai sugersiu antibus.
Ar tiesa, kad ji reik gert 2k/diena, prie valgi, nes ziuriu kitos geria po viena karta unsure.gif
Dekui, jei kas nepatingseit atsakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 02 25, 22:39)

Dekui, jei kas nepatingseit atsakyt  4u.gif

Omeprozolį 40 mg gėriau vieną mėnesį ryte, dabar jau 8 mėnesiai geriu 20 mg ryte.
Atsisakiau visiškai: šviežių kopūstų (pekino tinka), majonezo, pomidorų padažo, jogurto, kefyro, aštrių patiekalų, gazuotų gėrimų, riebaus maisto. Kartais suvalgau: miltinių patiekalų, šokolado, kepto maisto (apskrudinto), citrusinių (mandarinų).

Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Senai skundziuosi skrandzio skausmu, tiesa jis beveik nejuntamas, labiau is ryto, tik ka atsikelus duobute dilgcioja. Tai pagereja, tai vienu metu paumeja. Kas labiausiai neramina, tai pastaruoju metu rykleje is po nakties atsiradusios geltonos/zalsvos sp gleives/tasus skrepliai, panasus i gumulelius, kartais su nezymiu raudonumu (panasu i kraujuojancia rykles gleivine) jas issispjaudau ryte. Dienos eigoj jos vel kaskart pasirodo rykleje. Gerkle paraudusi, matosi tokios kaip pusleles rykleje. Skauda nebe gerkle, o giliau/zemiau prie adomo obuolio.
Anksciau yra tyre skrandi, rykle ir stemple paraudusi. Pastovus negausus zalio skyscio refluksas i skrandi. Ureazes testas neigiamas. Isvada: Gastropathia motorica, refluxus duodenogastralis biliaris, antrumgastritis, chalasia cardiae, refluxesophagitis peptica.

Kaip suprantu tada rado tulzies priemaisu skrandzio gleivinej ir stemplej. Helicobakterijos tyrimas buvo vos vos rozines spalvos, kas reikstu nezymu bakterijos buvima. Vaistu nerase, liepe susitvarkyt mityba. Baiminuos, kad nesupiktybetu rykles ir stemples gleivine, del tokio pastovaus tulzies atpilimo ir griauzimo. Ar tai skrandzio refliuksas ar tulzies refliuksas?

Pasikeliau pagalve auksciau, nebevalgau 3 val iki miego. Geriu zalius kokteilius, prisiziuriu mityba. Geriu linu semenu kisieliu. Jauciu kaip kaskart is po nakties isgriauzta gerkle. O dabar ir desine ausi skauda, gal ir ten jau grauzia. Turejau ir dabar pradejau vartot pantoprazoli, o nakciai ranitidina.

Neseniai sirgau, turejau temp, baisiai gerkle plese - vadavaus is pradziu arbatom ir skalavimais, po savaites laiko griebiausi antibijotiku Ospamox. Savaite sugeriau, bet gerkle praejo tik vos vos. Zalios sp gleives ir toliau vargino. Nesuprantu, gal be reikalo geriau antibijotikus. Gal buvo virusine infekcija, o ne bakterine? Gal bakterijos jau tapo atsparios Ospamox, nes tai buna vienintele rusis antibijotiku, kuriu prireikus geriu. O gal cia letinis tonzilitas? O gal ypac paastrejes refliuksas?

Atsakyti
Nuo refliukso turėjau tavo aprašytas išskyras ir labai gausias, kartu su pūlinga sloga. Arba pūlinga sloga atsirasdavo po 1-2 savaičių, nutraukus rūgštis mažinančių vaistų gėrimą. Aš tas išskyras interpretuoju kaip virusus/bakterijas, besiveisiančias ant pažeistų audinių.

Jei skrandis neužsidaro, tai dažnai abudu galai, todėl tulžis gali būti ir skrandyje ir stemplėje.
Jei jau skrandis neužsidaro, tai neužsidaro - graužimas pažeidinėja stemplės gleivinę, o iš kitos pusės ilgalaikis rūgštis mažinančių vaistų vartojimas griauna organizmą(osteoporozė, medžiagų apykaita dėl žemo kalcio/magnio įsisavinimo).

Tavo baimės realios, bet turi išmokt su jom gyventi, visų pirma susitvarkiusi mitybą.
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2015 03 15, 08:56)
Nuo refliukso turėjau tavo aprašytas išskyras ir labai gausias, kartu su pūlinga sloga. Arba pūlinga sloga atsirasdavo po 1-2 savaičių, nutraukus rūgštis mažinančių vaistų gėrimą. Aš tas išskyras interpretuoju kaip virusus/bakterijas, besiveisiančias ant pažeistų audinių.

Jei skrandis neužsidaro, tai dažnai abudu galai, todėl tulžis gali būti ir skrandyje ir stemplėje.
Jei jau skrandis neužsidaro, tai neužsidaro - graužimas pažeidinėja stemplės gleivinę, o iš kitos pusės ilgalaikis rūgštis mažinančių vaistų vartojimas griauna organizmą(osteoporozė, medžiagų apykaita dėl žemo kalcio/magnio įsisavinimo).

Tavo baimės realios, bet turi išmokt su jom gyventi, visų pirma susitvarkiusi mitybą.

Loba, kaip jauciates po operacijos? Ar pasiteisino? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Graciella @ 2015 03 15, 08:28)
Sveikos mamytes  4u.gif
Senai skundziuosi skrandzio skausmu, tiesa jis beveik nejuntamas, labiau is ryto, tik ka atsikelus duobute dilgcioja. Tai pagereja, tai vienu metu paumeja. Kas labiausiai neramina, tai pastaruoju metu rykleje is po nakties atsiradusios geltonos/zalsvos sp gleives/tasus skrepliai, panasus i gumulelius, kartais su nezymiu raudonumu (panasu i kraujuojancia rykles gleivine) jas issispjaudau ryte. Dienos eigoj jos vel kaskart pasirodo rykleje. Gerkle paraudusi, matosi tokios kaip pusleles rykleje. Skauda nebe gerkle, o giliau/zemiau prie adomo obuolio.
Anksciau yra tyre skrandi, rykle ir stemple paraudusi. Pastovus negausus zalio skyscio refluksas i skrandi. Ureazes testas neigiamas. Isvada: Gastropathia motorica, refluxus duodenogastralis biliaris, antrumgastritis, chalasia cardiae, refluxesophagitis peptica.

Kaip suprantu tada rado tulzies priemaisu skrandzio gleivinej ir stemplej. Helicobakterijos tyrimas buvo vos vos rozines spalvos, kas reikstu nezymu bakterijos buvima. Vaistu nerase, liepe susitvarkyt mityba. Baiminuos, kad nesupiktybetu rykles ir stemples gleivine, del tokio pastovaus tulzies atpilimo ir griauzimo. Ar tai skrandzio refliuksas ar tulzies refliuksas?

Pasikeliau pagalve auksciau, nebevalgau 3 val iki miego. Geriu zalius kokteilius, prisiziuriu mityba. Geriu linu semenu kisieliu. Jauciu kaip kaskart is po nakties isgriauzta gerkle. O dabar ir desine ausi skauda, gal ir ten jau grauzia. Turejau ir dabar pradejau vartot pantoprazoli, o nakciai ranitidina.

Neseniai sirgau, turejau temp, baisiai gerkle plese - vadavaus is pradziu arbatom ir skalavimais, po savaites laiko griebiausi antibijotiku Ospamox. Savaite sugeriau, bet gerkle praejo tik vos vos. Zalios sp gleives ir toliau vargino. Nesuprantu, gal be reikalo geriau antibijotikus. Gal buvo virusine infekcija, o ne bakterine? Gal bakterijos  jau tapo atsparios Ospamox, nes tai buna vienintele rusis antibijotiku, kuriu prireikus geriu. O gal cia letinis tonzilitas? O gal ypac paastrejes refliuksas?

Sveika, reikia laikinai atsisakyti zaliuju kokteiliu, nes labai kelia rugstis. Dabar tik virtas darzoves, vaisius valgyti kol yra uzdegimas.
Atsakyti
Ar pasiteisino, nežinau dar.
Kai beveik nieko neskaudės, o svarbiausia, suėjus 3 mėnesiams neras erozijų, sakysiu kad taip.
Faktas, kad operacija gal ir paprastutė patyrusiam chirurgui padaryti su nedidele intervencija, bet organizmui reikia labai prisitaikyti.
Man dar labai skauda krūtinę, bet rijimas jau susitvarkė (po operacijos labai užtinsta stemplė), jau beveik ir peristaltika grįžo į normalią (iš užsienio forumų žinau, kad dažnai žmonėms pučia pilvą metus-du, viduriuoja arba užkietėja pastoviai labai ilgam sumažėja apetitas ir pan).
Kai kam greitai praeina visi skausmai, man deja ne.
Atsakyti
Sveiki,

prieš kiek daugiau nei savaitę ir man nustatė refliuksą, o prie jo dar ir bakterija ir stemplės išvaržą (hernia hiatus). Žodžiu gavau dvejus antibiotikus nuo bakterijos ir Omeprazolą, kurį su antibais liepę gerti du kartus dienoj, o po jų kurso dar 7 savaites tik rytais. Kaip ir nieko blogo nebūtų, bet pirmą dieną išgerus ryte visus vaistus galvojau, kad pakratysiu kojas iki kokio lygio skaudėjo skrandį. Nesupratau kas yra.. kitą rytą išgėrus vaistus buvo tas pats. Nusprendžiau nebegerti Omeprazolo ir žiūrėti kas bus... kitą rytą gėriau jau tik antibus, ir ką - jaučiausi tikrai geriau, tad jį vartoti taip ir pabaigiau. Ar gali būti, kad Omeprazolas reaguoja su antibiotikais ir sukelia skausmą? Ar bandyti man jį vartoti po antibiotikų kurso?

Kol kas vis tiek savijauta ne kokia, skrandžio skausmu skundžiuosi kasdien sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukšt @ 2015 03 16, 20:15)
Sveiki,

prieš kiek daugiau nei savaitę ir man nustatė refliuksą, o prie jo dar ir bakterija ir stemplės išvaržą (hernia hiatus). Žodžiu gavau dvejus antibiotikus nuo bakterijos ir Omeprazolą, kurį su antibais liepę gerti du kartus dienoj, o po jų kurso dar 7 savaites tik rytais. Kaip ir nieko blogo nebūtų, bet pirmą dieną išgerus ryte visus vaistus galvojau, kad pakratysiu kojas iki kokio lygio skaudėjo skrandį. Nesupratau kas yra.. kitą rytą išgėrus vaistus buvo tas pats. Nusprendžiau nebegerti Omeprazolo ir žiūrėti kas bus... kitą rytą gėriau jau tik antibus, ir ką - jaučiausi tikrai geriau, tad jį vartoti taip ir pabaigiau. Ar gali būti, kad Omeprazolas reaguoja su antibiotikais ir sukelia skausmą? Ar bandyti man jį vartoti po antibiotikų kurso?

Kol kas vis tiek savijauta ne kokia, skrandžio skausmu skundžiuosi kasdien sad.gif

Surasykit smulkmeniskai eiliskuma, kaip geriat visus vaistus 4u.gif Gal tiesiog blogai geriat?
Atsakyti