Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(ponulis @ 2015 01 08, 17:46)
Sveiki. Pries ~7 metus skaudedavo sirdies zonoje (budavo kartais sirdies permusimai), tyriausi sirdi, gulejau kelis kartus ligonineje del blogos savijautos, nieko nerado. Po 2 metu kankinimu, nusilpimu sugalvojau patarti savo gyd., kad gal man skauda skrandi , o ne sirdi. Po zarnos ryjimo rado ~0.5cm opa ir parandejimu, plius H bakterija. Po antibijotiku ir vaistu, uz gero menesio pakartojus slangos ryjima , viskas uzgije.
Slanga teko ryti dar ~3-4 kartus per tuos 5 metus, opu nebuvo. Paskutini karta ryjau zarna 2015, tai gydytojas nieko nesake, net apie surandejimus.
1) Ar surandejimai gali isnykti? Ar gydytojas nekreipe i tai demesio ir nieko nesake? O gal atmestinai apziurejo?
Man niekas oficialiai ir nesake, kad man yra REFLIUKSAS, bet perskaites visus sios temos puslpius, ir pagal 5 metu patirti, esu issitikines, kad turiu sita beda.
2) Ar ryjant zarna gydytojas iskarto turi matyti "refliuksa"? Nes man nei vienas nera nieko sakes apie tai, apart seimos gydytoja, kuri tik dave dietos lapeli (kurio as 90% laiko laikausi jau 5 metus).

Apie mano beda. Pries nakti uzvalgius mesos/sunkesnio maisto, paryciais ~3-4-5h prabundu nuo sirdies permusimu, jie pastovus, kol neatsisedu , ar nepajudu, tada dinsgsta mometaliai iki kol vel prigulu. Dazniausia padeda 1-2 ramuneliu arbatos. Tik atsiraugeji , pradeda dirbti skrandis ir gali ramiai miegoti.
*Keistas simptomas, kurio nemoku apibudinti, tai pastovus noras itempti pilvo presa (praktiskai itempes vaikstau, sedziu ir t.t. jau 5 metus). Jau nebesuprantu normalios mano pilvo busenos, ar itemptas, ar atpalaiduotas,  ar per prievarta ispustas.
*Dar is idomesniu simptomu, kai sustoja skrandis, vos ima skaudeti duobute, daznai akys bijo sviesos, atsiranda mikro raibulevimas akyse.
Metai atgal turejau 5-6 tokius skausmo priepolius.Pradedavo nemaloniai durti po desiniu sonkaulio lanku (tulzis?), bet kenteti galima, tada po 2-3val, skausmas per visa pilvo apacia, toks skausmas, kad praktiskai iki alpimo. Jokie geremi nuo skausmo vaistai tuo metu nepadeda. Esu bandes issivemti , gerti arbatu ir t.t. gal 1 karta viskas nurimo greiciau, o siaip tesiasi 3-6valandas.
2 kartus taip atsitiko uzvalgius kavineje patiekalu su raudonaja paprika. Jau vos padurus po desiniu sonkauliu, apimdavo mini panika, nes  viskas kaip is knygos, 2-3h durimas, po to didziulis skaumas per pilvo apacia (2 kartus vazevau i ligonine, rijau slanga, rado skrandzio paraudima viename sone, tai sake skradzio uzdegimas).

Perskaites visa tema, supartau, kad mano dieta nera toli grazu idiali. Nevartoju tik: Cipsai ir panasus skanumynai,alus,alkoholis, cesnakas, paprika, labai retai jautiena/kiauliena, per savaite 2-3 kepti patiekalai, atsisakes praktiskai prieno, paskutiniu metu ir jogurtu.

Cia i viena atsakyma nesupilsi visko, ka sukaupiau per 5 metus, bet jei buciau rades sitokia tema pries 5 metus, nezinau ka atiduociau, nes per ta laika labai pasigadinau nervus, santykius su zmonem (nes galvojo, kad mano ligos ismanytos), fizine bukle/pasirengima, kur galedavau begti 50km maratonus, dabar 500 metru...
Jei kas turit panasiu bedu, galit kreiptis i PM, pasidalinsiu informacija su konkreciais klausimais, nors kiek matau, ziniu mazai turiu smile.gif)

Del surandejimu nieko negaliu atsakyti. Bet GERL, t.y. jo apraiskas kaip paraudimus, erozijas, atsirandancias del isvarzos ar neuzsidarancio sfinkterio gydytojai mato ir fiksuoja israse. Ir skiria vaistus, ant kuriu daznai uzsikabinama visam gyvenimui.
Yra nerugstinis GERL su labai nemaloniais simptomais.
Mane neramina, kad niekas tiksliai nezino ir netiria arba nenori ,
kiek Gerl priezastis yra mazas rugstingumas ( nuo jo galj skaudet galva, pykinti, nevirskinti, maistas stoveti);
Kiek zarnyno disbioze;
Kiek hormonu ar nervines autoreguliacijos sutrikimai.
O jums gal paspazmuoja tulzis, ar ji tirta ar nera akmenu? Gal tulzies uzmeta ir skrandis parausta del to...
Kadangi nenustatyta GERL, as drasiai bandyciau gerint skrandzio ir gulzies veikla karciom zolem, raugintom darzovem, pratinantis po truputi. Jei jums problema tulzyje, standartine dieta su mazai riebalu problemos nesustabdys. Tulzies darba svelniai skatina kokoso aliejus.
Is jusu aprasymo man atrodo yra pilvo tonusas, idomu ka gydytojai sako apie tai?
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2015 01 08, 20:20)
Del surandejimu nieko negaliu atsakyti. Bet GERL, t.y. jo apraiskas kaip paraudimus, erozijas, atsirandancias del isvarzos ar neuzsidarancio sfinkterio gydytojai mato ir fiksuoja israse. Ir skiria vaistus, ant kuriu daznai uzsikabinama visam gyvenimui.
Yra  nerugstinis GERL su labai nemaloniais simptomais.
Mane neramina, kad niekas tiksliai nezino ir netiria arba nenori ,
kiek Gerl priezastis yra mazas rugstingumas ( nuo jo galj skaudet galva, pykinti, nevirskinti, maistas stoveti);
Kiek zarnyno disbioze;
Kiek hormonu ar nervines autoreguliacijos sutrikimai.
O jums gal paspazmuoja tulzis, ar ji tirta ar nera akmenu? Gal tulzies uzmeta ir skrandis parausta del to...
Kadangi nenustatyta GERL, as drasiai bandyciau gerint skrandzio  ir gulzies veikla karciom zolem, raugintom darzovem, pratinantis po truputi. Jei jums problema tulzyje, standartine dieta su mazai riebalu problemos nesustabdys. Tulzies darba svelniai skatina kokoso aliejus.
Is jusu aprasymo man atrodo yra pilvo tonusas, idomu ka gydytojai sako apie tai?

Na kai pirma karta pries ~7 metus ryjau, kai rado opele, tada ir sake, kad yra surandejimu, bet kurioje vietoje, nepamenu.
Na dabar ryjant slanga gydytojo zodzio buvo tokie:"pas tave su skrandziu kaip ir viskas gerai, nezinau, kodel tau ji skauda", sakau ar nera isvarzos ? sako ne, nieko nematau neiprasto.
Na man dabar paumejimas, tokio nepamenu ar turejau kada, tai nors geriu pries nakti Raniberl, ryte 5-7h vistiek skauda duobute, jauciu rugstis? Seimos gydytoja sake negerti rytais amoprozolio. Bei diena kartumas burnoje, po valgio atsiraugeju baltomis putomis, nors jos nera labai astrios, gerkles negriauzia. Prie dabartiniu simptomu, baltas liezuvis , guzas gerkleje, toks jausmas, kad maistas pastriges pusiaukeleje ir noretum atsiraugeti, ar issivemti. Pora dienu net drebejau nuo blogumo. Pora rytu atsikelus , net silpna buvo, norejosi vel aiti miegoti.
Pries 2 dienas dariau ekoskopija. Pas mane jau senai pastebeja, kad yra vos pasilenkusi tulzis, nors puse gyd. sako jog normos ribuose viskas, o siaip akmenuku nera, sieneles plonos.
Na man lyg ir padejo to pilvo spazmo nezmonisko atsikratyti KECIO arbata (karti zoleliu,stiebu arbata) ir turbut dieta? Nes budavo kas 1-2 menesius reguleriai ir taip apie ~8-12 menesiu. Nors pirmus ~4-5 nevirskinimo metus , nebuvo nei karto, tokio atvejo. Dabar jau link metu, nebuvo nei karto ir niekada net nei biski nebesuduriu po desiniais sonkauliais.
Pries pora dienu dariausi vidaus organu ekosk. tai nevalges/negeres buvau 6 valandas, sake skrandis vistiek buvo pilnas sekreciju (gal seiles?).

Galima placiau apie "Pilvo tonusas?"
Zarnyno floros nesu tyresis kazkaip, bet i toleta ainu kas 1-2 dienas, tustintis nera bedu niekada.
Kiek hormonu ar nervines autoreguliacijos sutrikimai. Apie sita nieko nezinau.
Ps. pas mane bluznis 14.3cm (normali 13cm), bet sitas reikalas man jau pastebetas ~ dvylikos metu, pries ~15-17 metu, tai sako , turbut igimta. Kraujo standartiniai parodymai visa gyvenima labai geri. Bet aisiu pasidaryti del bluznies papildoma, pilna tyrima.
Bandysiu pagerti tu geruju bakteriju ir parsiveziau svelniai raugtu kopustu. O su smarkiai raugtais agurkais, tai labai baisiai mano skrandis susitvarko..
Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponulis: 09 sausio 2015 - 10:40
Pilvo tonusas gal neprofesionalus terminas, norejau pasakyti, kad pilvas gali buti isitempes del zarnyno raumenu spazmu ar isitempimo. Panasiai pas moteris buna gimdos tonusas ir spazmai nestumo metu, stemples tonusas ar spazmai, "gumulas" gerkleje sergant GERL.
Tokius bajerius daznai medikai priskiria nervu autoreguliacijos sutrikimams ir priraso omeprazoliu bei antidepresantu. Pagal tai kaip rasai esi labai isigilines i simptomus ir tas dar labiau padidina jautruma. Vien pasakymas, kad sumazejo socialinis aktyvumas ka reiskia! Man bendravimas padidejo, nes galvojant ka kur skauda, pradeda skaudet dar labiau. Tikek kad tavo kunas daro tai kas siuo atveju imanoma geriausia is to, ka jam duodi: aplinka, maista, mintis, jausmus.

Man panasiai vyksta( t.y. tempia, skauda, grauzia, yra erozijos) ir niekas nepadeda, bet esu linkusi nenuleisti ranku, t.y. protingai reaguoti i simptomus, ju nesureiksminant, neperdozuoti vaistu, laikytis mano nuomone skrandzio veikla palaikancios ir zarnyna tausojancios mitybos( rasiau anksciau). Ir tuoj darausi stemple isvarzos operacija, nes mano simptomai stempleje ir gerkleje , o vaistai juos tik suaktyvina.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif paskaitinejau tema... jauciu kasni gerkleje gal labiau ne kasni o snargli, kuri vis noriu gurkt, kai nugurkiu nuslenka i apacia ir atrodo vel pakyla atrenksciu gleives tokias "surokas". taip lyg ir nieko nejauciu bet kai nugurkineju taip buna, atrodo visalaik gerkleje sleka koks snaglys doh.gif o kai nugurkiu jauciu kaip krutine jis pakyla aukstyn, kartais jauciu kazkoki jausma nugaroje bet ne visada. Rugstys nekyla bet tas kamuoliukas. Gal kazkam panasia yra? o gal ne cia ieskot problemos. Kai lankiausi pas gyditoja sake nerviniu pagrindu, paprasiau skydliauke isistirt ten viskas tvarkoje, zarna praryt nepavyko tikslaiu prisregistruoti tai neregistruoja tai talonu nera (gal zinot kur privaciai tai atlieka Panevezyje) Eisiu vel pas gyditoja prasyti siuntimo doh.gif naktimis nieko kolkas nejauciu miegu ramiai. Galvoju gal su skydlaiuke kas negerai vaistineje paprasiau ko nors profilaktiskai nors tai pasiule Nolpaza 20mg geriu bet kol kas nieko jokio pagerejimo.
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2015 01 12, 09:21)
Sveikutes  4u.gif  paskaitinejau tema... jauciu kasni gerkleje gal labiau ne kasni o snargli, kuri vis noriu gurkt, kai nugurkiu nuslenka i apacia ir atrodo vel pakyla atrenksciu gleives tokias "surokas". taip lyg ir nieko nejauciu bet kai nugurkineju taip buna, atrodo visalaik gerkleje sleka koks snaglys  doh.gif o kai nugurkiu jauciu kaip krutine jis pakyla aukstyn, kartais jauciu kazkoki jausma nugaroje bet ne visada. Rugstys nekyla bet tas kamuoliukas. Gal kazkam panasia yra? o gal ne cia ieskot problemos. Kai lankiausi pas gyditoja sake nerviniu pagrindu, paprasiau skydliauke isistirt ten viskas tvarkoje, zarna praryt nepavyko tikslaiu prisregistruoti tai neregistruoja tai talonu nera (gal zinot kur privaciai tai atlieka Panevezyje) Eisiu vel pas gyditoja prasyti siuntimo  doh.gif naktimis nieko kolkas nejauciu miegu ramiai. Galvoju gal su skydlaiuke kas negerai vaistineje paprasiau ko nors profilaktiskai nors tai pasiule Nolpaza 20mg geriu bet kol kas nieko jokio pagerejimo.

Barsiu.
Žmogau, neįsikalinėk ligų. Džiaukis, kad negraužia, nesmaugia ir nėra žaizdų. Vaistinė ir gydytojai visada pasiūlys vaistų, nuo kurių gali paskui neatsikratyti.
Pasižiūrėk maistą, nevalgyk šlamšto, venk streso - dažniausiai tokie silpni simptomai praeina. O jei ir nepraeis, ir jei 10 metų kažkokį snarglį gerklėje turėsi, na ir kas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2015 01 12, 10:02)
Barsiu.
Žmogau, neįsikalinėk ligų. Džiaukis, kad negraužia, nesmaugia ir nėra žaizdų. Vaistinė ir gydytojai visada pasiūlys vaistų, nuo kurių gali paskui neatsikratyti.
Pasižiūrėk maistą, nevalgyk šlamšto, venk streso -  dažniausiai tokie silpni simptomai praeina. O jei ir nepraeis, ir jei 10 metų kažkokį snarglį gerklėje turėsi, na ir kas 4u.gif

tai is kur jai zinot,kad nera zaizdu g.gif o tas "snarglys"gal dar bjauriau uz grauzima doh.gif man ir negrauze,bet atrode,kad su sirdim negerai ir istisai kosejau.o pasirode,kad cia viskas del skrandzio.
geriu omeprazoli.kol ji geriu,viskas gerai.kai tik baigiasi,istveriu max savaite,nes vel prasideda tie patys jausmai doh.gif viena vaistininke apsauke,kad taip ilgai geriu ji.pabandziau nolpaza,bet ne tas...zarna vel rysiu po metu nuo praeito karto(apie kovo men) doh.gif
Atsakyti
Pripazinsiu kad tikrai valgau meslo doh.gif vieno meslo kai privalgau tai taip pilva ispucia doh.gif .... pastebejau pakeitus gyvenimo buda kartais pagereja apie vasara nes daugiau veiklos atsiranda gal kazkas uzsimirsta gal nepastebiu, o dabar sedejimas bute ta rutina vaikuciu ligos manau man tai prideda. Bet kas be ko reikia skrandi persviest, pries kazkiek metu sviete rengenu nieko nerado dabar noriu ta zarna praryt kazkaip patikimiau, tik kad pas savo gyditoja kai nueinu mane nuraso i nervus ale nerimo sutrikimai doh.gif , tai atsakymu ieskau knygose ar internete.

p.s. nebarkit labai 4u.gif tiesiog ieskau atsakymu i man rupimus klausimus. Reikia zinot ko prasyt ar reikalaut nuejus pas savo seimos gyditoja doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lara-klara: 12 sausio 2015 - 11:31
QUOTE(Lara-klara @ 2015 01 12, 11:27)
Pripazinsiu kad tikrai valgau meslo  doh.gif vieno meslo kai privalgau tai taip pilva ispucia  doh.gif .... pastebejau pakeitus gyvenimo buda kartais pagereja apie vasara nes daugiau veiklos atsiranda gal kazkas uzsimirsta gal nepastebiu, o dabar sedejimas bute ta rutina vaikuciu ligos manau man tai prideda. Bet kas be ko reikia skrandi persviest, pries kazkiek metu sviete rengenu nieko nerado dabar noriu ta zarna praryt kazkaip patikimiau, tik kad pas savo gyditoja kai nueinu mane nuraso i nervus ale nerimo sutrikimai  doh.gif  , tai atsakymu ieskau knygose ar internete.

p.s. nebarkit labai  4u.gif tiesiog ieskau atsakymu i man rupimus klausimus. Reikia zinot ko prasyt ar reikalaut nuejus pas savo seimos gyditoja  doh.gif

keista,kad neduoda siuntimo zarnos ryt blink.gif tai gal pameluok,kad rugstys kyla g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2015 01 12, 11:21)
atrenksciu gleives tokias "surokas".

Man tas pats.Cia gerklinis refliuksas(as taip vadinu).Du LORistai nustate.Skrandzio negrauzia. Jei geriu omepus ar nolpaza po keliu dienu isvis nustoja skrandis virskinti, nes sumazeja rugstys.O dieta tikrai sumazina ta seilejimasi ir krenkstima.Ir sirdis eme permusineti, bet daktarai sako , kad refliuksas gali padidinti permusimu kieki, bet siaip permusa gal ir nuo ko kito, nors man permusimai prasidejo kai isitaisiau sia liga, o ja isigijau kai isoperavo tulzi ...
O Loba raso labai teisingai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ponia Delovej: 12 sausio 2015 - 19:04
Laba diena visoms 4u.gif Kadangi neradau atskiros temos divertikulitininkams, rašau čia. Prieš beveik 2 metus rentgeno su kontrastu pagalba, nustatė, kad turiu divertikulus. Iki tol kankino nežmoniški spazmai, raižymas, vidurių užkietėjimas.
Vieno skausmo priepolio metu, nuvykus į priimamaji, gydytojas paskyrė ciprinol ir metranidazolą. Po kurso jaučiaus kaip bėris, skausmai dingo. Bet tie skausmo priepoliai kartojas kas kelis mėn, pageriu antibiotikų ir vėl puiku. Manau, kad nuo nesubalansuotos mitybos man jie vis atsinaujina, nes mėgėja esu visokio š.. kimšt.
Norėčiau paklaust panašią bėdą turinčių, gal galite rekomenduoti Vilniuje gerą dietologą, knygą ar kokį sraipsnį anglų k., kur galėčiau pasiskaityti, kaip teisingai maitintis, ko galima, ko ne, nes gydytoja šeimos sako daugiau daržovių ir košių. Bet man tas netinka pasakymas, norisi iš pagrindų pakeist mitybą. Gėriau prieš naujus antibiotikus, o dabar jau vėl jaučiu, šaltas prakaitas muša lyg maudžia pilvą doh.gif bet ir valgiau visko daug.
iš anksto atsiprašau, jei kalbėta jau buvo apie tai temoje, neradau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rosea @ 2015 01 15, 15:06)
nes gydytoja šeimos sako daugiau daržovių ir košių. Bet man tas netinka pasakymas, norisi iš pagrindų pakeist mitybą.

O ka jus norit isgirsti ar perskaityti kitaip???? g.gif Seimos gydytoja ir pasake jums, jog sveika mityba=darzoves+koses. Tai reiskia, kad isivedad i google zodziu jungini "sveika mityba", jums ismeta n+k straipsniu su patarimais, kad atsisakyti slamsto(o i ji ieina pusfabrikaciai, kepti, rukyti, sudyti gaminiai, miltiniai mieliniai, saldus patiekalai, gazuoti limonadai/sultys/sidrai ir t.t.). Jei norit buti sveika, privalo jusu meniu atrodyti taip:
pusryciai-kokiu kruopu kose be cukraus, be uogieniu, nesaldinta.
priespieciai-du vaisiai
pietus-troskinta/virta mesa + daug darzoviu
pavakariai-rauginti pieno produktai(kefyras, jogurtas, pasukos, varske, bet ne surelis)
vakariene-troskinta/virta/folijoje kepta zuvis+troskintos darzoves.

Va taip atrodo sveika mityba. rolleyes.gif Ir joks daktaras jums nepasakys, kad sveika mityba-tai slamstmaistis. schmoll.gif
Tai nereiskia, kad negalima nusideti. Organizmas musu unikalus, susitvarko su mazomis nuodememis, tokiomis, kaip karta per menesi pica ar cepelinai blush2.gif bet visom kitom dienom jusu racione privalo buti darzoves ir grudines kulturos. 4u.gif Mesos tereikia 100gr per diena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 15, 15:22)
O ka jus norit isgirsti ar perskaityti kitaip???? g.gif Seimos gydytoja ir pasake jums, jog sveika mityba=darzoves+koses. Tai reiskia, kad isivedad i google zodziu jungini "sveika mityba", jums ismeta n+k straipsniu su patarimais, kad atsisakyti slamsto(o i ji ieina pusfabrikaciai, kepti, rukyti, sudyti gaminiai, miltiniai mieliniai, saldus patiekalai, gazuoti limonadai/sultys/sidrai ir t.t.). Jei norit buti sveika, privalo jusu meniu atrodyti taip:
pusryciai-kokiu kruopu kose be cukraus, be uogieniu, nesaldinta.
priespieciai-du vaisiai
pietus-troskinta/virta mesa + daug darzoviu
pavakariai-rauginti pieno produktai(kefyras, jogurtas, pasukos, varske, bet ne surelis)
vakariene-troskinta/virta/folijoje kepta zuvis+troskintos darzoves.

Va taip atrodo sveika mityba. rolleyes.gif Ir joks daktaras jums nepasakys, kad sveika mityba-tai slamstmaistis. schmoll.gif
Tai nereiskia, kad negalima nusideti. Organizmas musu unikalus, susitvarko su mazomis nuodememis, tokiomis, kaip karta per menesi pica ar cepelinai blush2.gif bet visom kitom dienom jusu racione privalo buti darzoves ir grudines kulturos. 4u.gif Mesos tereikia 100gr per diena 4u.gif

Ačiū, Sena pažįstama, Jūs nuostabi 4u.gif Niekur neradau ar galima pasukų kefyro prie divertikulų, o kai parašėt , tuoj ramiau 4u.gif
Atsakyti