QUOTE(KolJe @ 2014 01 05, 01:02)
nu va kaip gerai, pasibedavok cia ir gauni info reikiamos
o sakyk sportuot tai ejai i fitnes ar i ruckenschule? kolkas mane siuncia i ruckenschule, bet sako daug kas, kad net nieko gero

mano iskrypimas eina i desine, bet daznai skauda sirdies plote, nezinau nuo to ar ne. man ta paty sake,kad turiu stiprint nugara,nes kitaip bus blogai. S-forma raso, t.y islinkis S formos.
del darbo kolkas stovimas, judu daug darbo metu.
Skausmas sirdies plote nuo stuburo, buvo ir man. Internete radau kaip visa tai tai paaiskinama:
Širdies plote duria, maudžia, spaudžia, veržia. Ar tai nesveikos širdies simptomai?
Iš tiesų, visi išvardyti simptomai gąsdina pacientus ir atveda pas gydytoją. Tačiau dažniausiai šių skausmų priežastis susijusi ne su širdies, o su stuburo patologija. Mūsų stuburas sudarytas iš slankstelių, pro kuriuos pagal šonkaulio kraštą išeina nervinės šakneles, juosiančios visą mūsų krūtinę: nuo nugaros iki krūtinkaulio. Būtent šių nervinių ląstelių užspaudimas ir sukelia dūrimą, spaudimą, maudimą ir pan.
Pati rimtai sportuot pradejau cia atvykus. Mano draugas rytu kovos menu treneris, turejom daug grazaus laisvo laiko, tai kilo mintis pabandyt. Bet pirmiausiai visa demesi skyrem, kad fiziskai sustipreciau ir pagerinciau lankstuma, nes tai visa ko pradzia. Taip pat demesi skyrem stuburui, nes jis zinojo mano problema.
Cia tavo klausimas kas geriau, ka rinktis, gana sudetingas

Labai nuo zmogaus priklauso

Is esmes kaip ir Ruckenschule butu geriausias variantas, bet...

mane Lt buvo pasiunte i kinezetarapijos kursa (manau tas pats cia), tai kursas gal 10 kartu, o paskui turi daryt pats savarankiskai pratimus.... tai tam reik didele valia turet. Ir mano manymu neuztenka retas pro reta kada yra problema daryt pratimus, reik rimtai uzsiimt. As jos matyt nelabai turiu, nes kai tik kazkiek pagerejo, uzmeciau ta reikala. Tiesa pasakius net ir su draugu kai pradejom sportuot, kuri laika man tie pratimai buvo kancia, tik po kazkurio laiko persilauziau. O ir siaip pradzioj buvo didelis diskomfortas sportuojant, tik su laiku nebejutau skausmo, o ir siaip pagerejo savijauta.
Man vienas neurochirurgas dar Lt irgi buvo pasiules nusipirkt abonenta 12 men. i sporto kluba. Pasak jo, bus gaila pinigu, tai nori nenori prisiversi sportuot. I sporto kluba neprisiruosiau, bet pradejau baseina lankyt. Tai i baseina nueit retas pro reta tikrai parekomenduociau, nes ne tik atpalaiduoja nugaros raumenis, bet plaukimas juos ir stiprina. O sportuot matyt dabar rinkciausi kas patinka. Turi but nenuobodu, nes nors ir efektyviausias butu, bet man asmeniskai tas kinezetaripijos kursas labai jau nuobodus buvo. Vienur daugiau, kitur maziau bus pratimu nugaros stiprinimui, bet tai tik laiko klausimas, jei rimtai uzsiimsi sportu viskas anksciau ar veliau susitvarkys, aisku kiek imanoma. Nemanau, kad tavo stuburas siuo metu butu jau labai ziauriai suvarytas, kad galetu pakenkti kazkoks kitas sportas, juk svoriu kilnot nelabai manau traukia tave

o visa kita pasiderinsi.
Man kazkada patiko si
nuoroda, cia siek tiek anatomijos ir argumentu del sporto
Kreipiuosi dar karta, gal zinot kiek ilgai veikia nuskausminamieji dantims, kiek laiko praejus galesiu maitint dukryte?