Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

addicted, aš kadangi knygos irgi neskaičius biggrin.gif bet vakar permečiau greitai wikipedia, kad siužete susigaudyčiau, nes ne nuo pradžių įsijungiau (neplanavau žiūrėt, bet kad visiškai niekur nieko žiūrimo nerodė...). Tai vaikas su meilužiu ir turi būt mirksiukas.gif tik iki gimdymo ir žiūrėjau, paskui perjungiau.. labai jau ilgas filmas g.gif ir jau tuo metu ji pradėjo pamažu šizuot, aj nepatinka man taip biggrin.gif rolleyes.gif jo Vilniaus senamiestis, Jono bažnyčia, Aušros vartai buvo matyt..

aš irgi pasishopinau..užsisakiau kelis džinsus iš zalando ir bestsecret, tikiuosi bent vieni tiks unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 05 sausio 2014 - 13:46
QUOTE(angelgirl @ 2014 01 05, 12:29)
Nuo zmogaus ir jo valios priklauso  mirksiukas.gif  As sekmingai jau kelis metus sportuoju namuose  rolleyes.gif 
Filmuotas LT (turbut ne visos scenos)  mirksiukas.gif  Bet Vilniaus senamiesti spejau iziuret  biggrin.gif  Ir kai "raides" rode, tai ir lietuvisku pavardziu galejai perskaityti  biggrin.gif

va cia taikliausia, neturiu valios schmoll.gif blush2.gif ax.gif
net ir dietom nera valios, nu megstu skaniai pavalgyt,negaliu atsispirt biggrin.gif

as nezurejau viso, nes vyras su vaikais RTL 30 jubilieju ziurejo, tai tik laiks nuo laiko perjunkdavau, sakau,kad matytos vietos, o vyras sake,kad man fool.gif biggrin.gif galesiu eit db jam parodyt ta paty, nes sakau ir programoj raso I/E/LIT/F 2013 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2014 01 04, 23:27)

Bastete, ta aplinka(seneliai, gimines ) tikrai labai padetu vakeliukui.
Maniskes jau kartais ir papriekaistauja kodel mes cia turim gyventi be giminiu. Ir joms tai jau kaip diskomfortas. Anksciau tokiom temom nekalbedavom. Liudna, kai zinai, kad vaikam daug ka emocisko atemem unsure.gif .

na visuomet norisi to ko neturi, aišku, jei tie giminės normalūs gal ir padės..negi apsikabinęs tuos gimines tik ir sėdi toj LT doh.gif pasimato dauguma tik per didžiąsias šventes, o visa giminė dažniausiai tik per laidotuves sueina doh.gif
Tai jei taip norisi tų giminių galima ir aplankyti dažniau, laisvos sienos ax.gif Vat patinka man kaip Bremen sūnus dažnokai važiuoja į LT smile.gif per atostogas lyg visas jis ten išvyksta, jei neklystu.

Ir mes pvz. nu gal galėjome pasigerinti buitį ar šiaip kur nors išvykti..bet va pasirenkame ir bendravimą su artimaisiais. Sėdom ir nuvykom į LT smile.gif nors ne dėl giminių važiavom, tik dėl mano mamos..tai vat kiti kiša pinigus į kojines ar šiaip kokių daiktų pirkimui išleidžia..nu daiktai man pirmoj vietoj nebuvo, matyt, ir nebus..
Būna gi gyvenime ir blogiau, jau čia man panašu, kai nežinau ko noriu, tai susigalvoju problemą..vat giminių trūksta doh.gif man daug labiau gaila šeimų, kurios atskirai gyvena pvz. tėvas užsienyje dirba, o motina su vaikais LT. Kai aš buvau tokioje situacijoje, man buvo daug sunkiau nei būnant čia. Nors ir buvau arti giminių. Negaliu sakyt, kad nepadėjo jie, bet ir kai kuriems susimokėdavau..skolinga nelikdavau už tą pagalbą..o motina mano dirbanti, tai ir tik užbėgdavo trumpam dažniausiai.

Vat yra ir tokių variantų, kai viena mano draugė gyveno Danijoje, po to Latvijoje, nes vyras latvis, ir jie augina berniuką panašaus amžiaus kaip mano vyresnėlis, jos sprendimas dėl vaiko palikimo LT pas močiutę mane labai nustebino..šiaip visada jis buvo su tėvais, bet vat į pirmą klasę išleido LT palikdami jį augti pas močiutę. Nu nežinau, toks variantas ir nelabai. Nors vaikas ir išreiškė norą likti pas močiutę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaimo dama: 05 sausio 2014 - 14:00
QUOTE(angelgirl @ 2014 01 05, 12:50)
Paziurejau gi vakar ta "Ana Karenina" per ARD. Na nuvyle ji mane... Kas patiko, tai labai grazus aktoriai  biggrin.gif  Vyrai vienas uz kita grazesni  biggrin.gif  O pats siuzetas siaip sau, aktoriu vaidyba neitikinanti  schmoll.gif  Nors gal cia mano minusas, nes knygos nesu skaicius, tai lyginu tik su iki siol matytom ekranizacijom. Va butu idomu suzinoti kitu nuomones, kurios vakar si filma ziurejo  ax.gif

Man vakarykstis filmas labiau patiko nei Holivudine pasaka, bet jauciu labiausiai patiktu rusu statytas ax.gif O vyrai aktoriai tikrai labai charakteringi smile.gif
Atsakyti
Kaimo dama tu apie kokias cia gimines kalbi? Nelabai supratau.... As asmeniskai tikrai ne apie dedes ar tetas. Su jais teisingai- per laidotuves, vestuves ar karta per kelis metus susitinku.
Bet as turiu 2 brolius, vyras sese. Puikiai bendraujam. Gal tu tikrai neturi tokio rysio uztad ir nesupranti 4u.gif O kur dar seneliai. Mano mama. Vyro mociute. Vaikam tai labai daug!! Mano vaikas svaigsta apie mano brolio vaikus. T.y. Savo pusbroli ir pussesere. Iseinam is ju vos ne su asarom.. O juk jie bendro kraujo. Jie ne siaip sau draugai.
Mes jau gryzom 4u.gif paryciais parvaziavom. Dabar lauks kraustymasis. Sedim su vyro, nezinom nuo katro galo pradeti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orkinta: 05 sausio 2014 - 15:43
QUOTE(visadapasiryzus @ 2014 01 05, 13:15)
Dar vakar gavau piratine "Fuch you Göte"...prisijuokiau su vaikais iki asaru..

visadapasiryzus, kur gavai, gal internete suradai? mirksiukas.gif

Orkinta, toli kraustotes? Deziu kraustymuisi pakankamai turite? smile.gif
Sekmes smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Labai neturiu laiko nieko parasyti, turbut dar net su Naujais metais nepasveikinau blush2.gif Tai sveikinu 4u.gif
Ta Ana Karenina labai sugadino vokiskas igarsinimas, kadangi ziurejau originala, tai kaip diena nuo nakties skiriasi ziurejimas, vakar tik pradzia vokiskai paziurejau ir isjungiau.Autoriaus balsas ir pacios Anos kazkaip neatitiko chrakterio.Esu ziurejusi dar varianta su Keira Kneightley, tai anas pastatymas gal menine prasme vertesnis, bet man tas vaidinimas ale teatre toks perlenktas ir kartais tiesiog juokas imdavo vietoj tose vietose, kur noreta parodyti kazkaip tragiskai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2014 01 05, 16:41)
Kaimo dama tu apie kokias cia gimines kalbi? Nelabai supratau.... As asmeniskai tikrai ne apie dedes ar tetas. Su jais teisingai- per laidotuves, vestuves ar karta per kelis metus susitinku.
Bet as turiu 2 brolius, vyras sese. Puikiai bendraujam. Gal tu tikrai neturi tokio rysio uztad ir nesupranti 4u.gif O kur dar seneliai. Mano mama. Vyro mociute. Vaikam tai labai daug!! Mano vaikas svaigsta apie mano brolio vaikus. T.y. Savo pusbroli ir pussesere. Iseinam is ju vos ne su asarom.. O juk jie bendro kraujo. Jie ne siaip sau draugai.

4u.gif aš viską puikiai suprantu mirksiukas.gif
šįkart ir pagalvojau išvažiuojant, kad net neįsivaizduoju kaip sunku tiems, kurie turėjo puikius santykius su tėvais ir su jais išsiskirti yra be galo sunku tokiam ilgam laikui unsure.gif
Tai ir aš sakau, kad tos giminės kaip čia pasakius..o artimieji-tėvai, broliai, seserys, tai kas kita. Bet pvz. pas mus to dažno matymosi su tais artimaisiais net ir nebūdavo, na su mama taip, bet tuomet ir daugiau pykčių būdavo..gal kiti kitaip bendrauja, pas kitus viskas idealu..su broliu ir dabar tiek pat kartų matomės kaip ir anksčiau smile.gif
Man smagu ir žiūrėti kai mano vaikai siaučia su pusbroliais ir su pusseserėm, bet ašarų nebūna kai išsiskiriam smile.gif čia DE labai pasisekė, kad jie turi panašaus amžiaus draugelius lietuviukus ax.gif jie net LT neturėjo draugų..kažkaip vis nesisekdavo, visi giminės tik doh.gif biggrin.gif ta prasme pusseserė panašaus amžiaus buvo, bet kad ta pusseserė tokia pončka blush2.gif nu auklėjama nekaip..kad tik kitą pažemint ir t.t. doh.gif kiti vyresni pusbroliai ir pusseserės, jau jiems tuoj bernai ir mergos rūpės, o ne mažieji pusbroliai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaka @ 2014 01 05, 15:10)
Orkinta, toli kraustotes? Deziu kraustymuisi pakankamai turite?  smile.gif
Sekmes  smile.gif

Uz 60-70km smile.gif deziu turiu, kas minksto i maisus kisiu. Nu kaip nors. Aciu 4u.gif
Atsakyti
As tai plusu is peties, nesvarbu kad sekmadienis karsta.gif Isivaizduoite kaip atrodo namai po kalediniu dovanu ispokavimo, savaites namie nebuvimo ir sveciu (su mazais vaikais) apsilankymo. Velnias koja nusilauztu svelniai tariant doh.gif
Nu bet mama po keliu valandu atvaziuoja, tai ner kur detis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaimo dama @ 2014 01 05, 12:55)
Vat patinka man kaip Bremen sūnus dažnokai važiuoja į LT  smile.gif per atostogas lyg visas jis ten išvyksta, jei neklystu. 

Žinok, geriau nenorėk tokios situacijos mirksiukas.gif .Mano sunaus visiškai kitokia situacija nei daugelio cia gyvenančiu ax.gif .Jisai vyksta ne i gimtine, ne namo, bet pas teva.Persikeltu tevas i kokia Švedija vazinetu tenai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2014 01 05, 01:02)
nu va kaip gerai, pasibedavok cia ir gauni info reikiamos  thumbup.gif
o sakyk sportuot tai ejai i fitnes ar i ruckenschule? kolkas mane siuncia i ruckenschule, bet sako daug kas, kad net nieko gero  g.gif mano iskrypimas eina i desine, bet daznai skauda sirdies plote, nezinau nuo to ar ne. man ta paty sake,kad turiu stiprint nugara,nes kitaip bus blogai. S-forma raso, t.y islinkis S formos.
del darbo kolkas stovimas, judu daug darbo metu.

Skausmas sirdies plote nuo stuburo, buvo ir man. Internete radau kaip visa tai tai paaiskinama:

Širdies plote duria, maudžia, spaudžia, veržia. Ar tai nesveikos širdies simptomai?

Iš tiesų, visi išvardyti simptomai gąsdina pacientus ir atveda pas gydytoją. Tačiau dažniausiai šių skausmų priežastis susijusi ne su širdies, o su stuburo patologija. Mūsų stuburas sudarytas iš slankstelių, pro kuriuos pagal šonkaulio kraštą išeina nervinės šakneles, juosiančios visą mūsų krūtinę: nuo nugaros iki krūtinkaulio. Būtent šių nervinių ląstelių užspaudimas ir sukelia dūrimą, spaudimą, maudimą ir pan.

Pati rimtai sportuot pradejau cia atvykus. Mano draugas rytu kovos menu treneris, turejom daug grazaus laisvo laiko, tai kilo mintis pabandyt. Bet pirmiausiai visa demesi skyrem, kad fiziskai sustipreciau ir pagerinciau lankstuma, nes tai visa ko pradzia. Taip pat demesi skyrem stuburui, nes jis zinojo mano problema.

Cia tavo klausimas kas geriau, ka rinktis, gana sudetingas smile.gif Labai nuo zmogaus priklauso smile.gif Is esmes kaip ir Ruckenschule butu geriausias variantas, bet... smile.gif mane Lt buvo pasiunte i kinezetarapijos kursa (manau tas pats cia), tai kursas gal 10 kartu, o paskui turi daryt pats savarankiskai pratimus.... tai tam reik didele valia turet. Ir mano manymu neuztenka retas pro reta kada yra problema daryt pratimus, reik rimtai uzsiimt. As jos matyt nelabai turiu, nes kai tik kazkiek pagerejo, uzmeciau ta reikala. Tiesa pasakius net ir su draugu kai pradejom sportuot, kuri laika man tie pratimai buvo kancia, tik po kazkurio laiko persilauziau. O ir siaip pradzioj buvo didelis diskomfortas sportuojant, tik su laiku nebejutau skausmo, o ir siaip pagerejo savijauta.

Man vienas neurochirurgas dar Lt irgi buvo pasiules nusipirkt abonenta 12 men. i sporto kluba. Pasak jo, bus gaila pinigu, tai nori nenori prisiversi sportuot. I sporto kluba neprisiruosiau, bet pradejau baseina lankyt. Tai i baseina nueit retas pro reta tikrai parekomenduociau, nes ne tik atpalaiduoja nugaros raumenis, bet plaukimas juos ir stiprina. O sportuot matyt dabar rinkciausi kas patinka. Turi but nenuobodu, nes nors ir efektyviausias butu, bet man asmeniskai tas kinezetaripijos kursas labai jau nuobodus buvo. Vienur daugiau, kitur maziau bus pratimu nugaros stiprinimui, bet tai tik laiko klausimas, jei rimtai uzsiimsi sportu viskas anksciau ar veliau susitvarkys, aisku kiek imanoma. Nemanau, kad tavo stuburas siuo metu butu jau labai ziauriai suvarytas, kad galetu pakenkti kazkoks kitas sportas, juk svoriu kilnot nelabai manau traukia tave smile.gif o visa kita pasiderinsi.

Man kazkada patiko si nuoroda, cia siek tiek anatomijos ir argumentu del sporto smile.gif

Kreipiuosi dar karta, gal zinot kiek ilgai veikia nuskausminamieji dantims, kiek laiko praejus galesiu maitint dukryte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 05 sausio 2014 - 17:56