sveikos.
žiemos atostogos baigėsi - o gaila. man taip fainai buvo su jais visais 3 tas 3 savaites namie sukiotis

išbraukiau priešmokyklinuką iš darželio - ir palengvėjo, ir nerimas - nu kur dabar mažei rast? kad ir normalus būtų, tvarkingas, kad ir važiuot patogu, ir kad kolektyvas būtų geras. netikiu aš tuo "svarbu auklėtojos būtų geros, o kokia aplinka - dzin". vakar apvažiavom 8 darželius, neįtiko man nei vienas. mano giliu įsitikinimu, jei direktorė/vedėja neapsiliuobia išoriškai, nesusitvarko darbinės aplinkos, tai lygiai taip pat ir viduj ten bus betvarkė, užsistovėję ir prasmirdę morališkai viskas. gal ir klystu, bet negaliu per save perlipt.
privatus irgi netinka, nes ten nėra pastovumo. dažniausiai eina tie, kurie laukia eilės valstybiniam. ir aplinka man "per maža". aš iš žmonių, mėgstančių dideles erdves, idealiausias darželis man - didelis dvaras su kelių hektarų lankom vaikam laigyti. bet tai kur tokį rasi šioj mažoj šalelėj... apskritai, mano vizijos, kaip norėčiau kad būtų, labai toli nuo kitų žmonių vizijų ir nusistovėjusių normų
dar pasipasakosiu kokia esu iš tikro bjaurybė. šiandien buvom su vaikais picerijoj. pavalgėm neskaniai, bet man reikėjo prastumt laiką (neturėjau mašinos, neturėjau namų raktų, vyras neatsiliepė, nes buvo susirinkime). nu ir mergaitė čekio nedavė. šiaip aš čekiais nesidomiu niekad, jei jie yra. bet jei JO NĖRA - va tada pasiuntu. ramiai paprašiau. atnešė - tą patį lapuką, ranka rašytą, su paskaičiavimu. pasižiūrėjau, vėl pas ją - tai kur fiskalinis? sako - o kam jums jo reikia?
nu pliaaaaaaa. kam. geras klausimas. o jei mano vaikai apsinuodijo maistu - kaip aš įrodysiu, kad mes čia valgėm? jei aš susimokėjau, privalau gauti tai patvirtinantį dokumentą - o jei išeinant mane koks apsauginis sustabdys, kaip aš jam įrodysiu, kad mokėjau?
mergaitė bandė akis drąskyt -pakeltu tonu. kad niekam tų čekių nereikia, o ir šiaip, jinai nenori klaidų pridaryt, tai kai žmonės išeina ramiai sau susiveda. va tada ir aš pasakiau, ką apie visas tas klaidas galvoju. kaip tokie metodai man nepraeina, ir kaip tokiais metodais jinai vagia iš manęs gerus kelius, geras mokyklas, gerą gydymą, gerą socialinę apsaugą, būrelius, galų gale - švarų orą ir gerą nuotaiką. oi, neatpasakosiu dabar tiksliai, koks tas mano monologas buvo, bet mergaitė pravirko ir išbėgo į virtuvę. pasislėpė, žodžiu.
o jūs prašot čekių ten, kur juos turi duot, bet neduoda? ar čia aš prie tų idėjinių mažumų?