Auginau pernai Belaja muskatnaja. Tikrai, tip top kaip Gaudvilės nuotraukoje.
Sėklas pirkau Pnv turguje, taip na ura šoviau. Ten daug rusiškų veislių, šiemet reikės visas išbandyti. Nepasakyčiau, kad saldžiausias, gal pats gaiviausias. Turėjau Blondy ir sode Charentais, šitie tai šleikščiai saldūs buvo. O gal todėl, kad visi iki žagsėjimo atsivalgėm, tai norėjosi gaivesnių. Privalumas tų Muskatinių, kad labai ilgai laikėsi, beveik iki Kalėdų. O minusas- tik nepamatau, tuoj persprogsta ir sugenda. Taip savo džiunglėse ar ne katuris supūdžiau, iš išorės gražu, pakeli- jau kažkur sprogęs ir vidus rūgsta.
Neatsiskiria šitie, kai prinoksta , nulupti nuo virkščios reikia.
Kas dėl uogienių, tai tų Blondy suviriau su slyvomis, tas prieskonis toks keistas

Ir sulčių daug pridariau, kurios dauguma sėkmingai nušaudė, nors užvirus pilsčiau. Matyt, rūgšties dėti reikėjo. Dar kelios dėželės pjaustytų šaldiklyje laukia norinčių.
O kurias veisles auginote šiltnamyje ir kurias lauke? Ar lauke sunoko?